Orijinalini görmek için tıklayınız : Haftasonu Tosfed Toplantisi
Mechanix
04-01-2013, 22:45
Bu haftasonu gerceklesecek Tosfed 2013 toplantisina Drift Kulubü baskan yardimcisi olarak bende katiliyorum. Techturkey ekibinden baska orada olacak olan varmi ?
Pazar gunu Drift/drag /Slalom toplantisi da yapacagiz. Sizin icin soylemek istediklerinizi iletebilirim. Drift haricinde Drag icin soylemek istedikleriniz varsa lutfen bu konuya yazin. Bence bu yeni federasyon ile drag da eski gunlerine donebilir. Bu firsati degerlendirmemiz lazim.
clubler bu kadar sürede takvim tarihi vermese bile drag için bi önü açıklık olsun lütfen musti şu an kurallarla alakalı pek bi sorun yok süre sistemi ve olmadığındaki hacim olayı falan oturmuş durumda ama konya durumu belli değil akhisar süper gidiyo körfez açıldı çorum yarışları var izmir var en azından 1/8 mile ulusalı için bi imkan var istanbulpark söylenti halinde gelişme oldu mu bilmiyorum ama bi hayaldir istanbul manisa konya 1/4 mile ulusal bi gün mümkün olur umarım
Mechanix
04-01-2013, 23:15
İstanbulpark konusu mutlaka acikliga kavusacaktir diye dusunuyorum bu haftasonu.
sweatcaptain
04-01-2013, 23:31
Mekan istanbul park sanirim da hafta sonuna kar bekleniyor diye duydum!
chiefkadir
04-01-2013, 23:32
Düzceden Şenolda gidecek, Drag Ulusal işini hayırlısıyla çözüp gelin :)
Musti odul toreninde olucakmisin ? Olucaksan goruselim . Toplantiya katilmam sanirim ama odul toreninde olurum mutlaka.
Birde drag isini merak etmeyin arkadaslar bu sezon insallah ulusal kosucaz hepbirlikte ....
Mechanix
05-01-2013, 00:50
Pazar 16:00 dan sonra aksama kadar ordayim. Gorusuruz mutlaka.
Odul toreninde bi hep beraber foto cekilelim musti baskan ve bugra reyiz. :)
Mechanix
05-01-2013, 11:34
Tamam bro :)
Mechanix
07-01-2013, 11:21
Toplantı da Drift / Drag / Slalom konularında güvenlik konuları konuşuldu genellikle.İstanbul Park'ın durumu ile ilgili bir açıklama yapılmadı.
Önceki Federasyonun aday olduğu ama bu yeni federasyonun gerçekleştirmek zorunda kaldığı ve minimum bütçe ile yapıldığı söylenen FIA Yıllık Olağan toplantısının Tosfed'e maliyeti 1.650.000,00TL miş. En çok bu konu dikkat çekiciydi bence açıklamalar da . :)
Toplantıda bende vardım bence genelinin takılacağı uğraşıcağı nir nokta var güvenlikle ilgili drag yarışlarına katılacak araçlara ve driftte var tabi rool gace ve roll bar Zorunluluğu düşünüşdüğü zaman güvenlik acısından olması gerek die düşünüyorum
Düzceden Şenolda gidecek, Drag Ulusal işini hayırlısıyla çözüp gelin :)
Görev tamam. Kadir abi :)
Mechanix
07-01-2013, 11:33
Toplantıda bende vardım bence genelinin takılacağı uğraşıcağı nir nokta var güvenlikle ilgili drag yarışlarına katılacak araçlara ve driftte var tabi rool gace ve roll bar Zorunluluğu düşünüşdüğü zaman güvenlik acısından olması gerek die düşünüyorum
Bizce de gerek yok :)
Bizce de gerek yok :)
Tabi çoğu kişide öyle dicek mesela drag için herkez ağırlık atma peşinde. :) ama Allah göstermesi kaza olma ihtimallinide değerlendirmekte fayda var die düşünüyorum
Mechanix
07-01-2013, 11:55
Draglardaki hız ile Drift teki hız aynı olduğunda bunları beraber değerlendirebiliriz sanırım. :) Bizim yarışlarımız otoparkta ve 2. vites ağırlıklı oluyor.Bu yüzden kazalarımızın riski de drag gibi değil.
En önemli konu seyirci güvenliği aslında ama bu konunun 2. plana atılması bizi üzen nokta.Biz Drift Kulübü olarak seyirci güvenliğini bu güne kadar sorunsuz sağladık.Tekirdağ da beton bariyer kullandık , istanbuldaki pistimizde ise zaten otoban bariyerleri mevcut.Ayrıca seyircimiz de motorsporları kültürünü bilen kişilerden oluşuyor , bu da bize kolaylık oluyor.
Yarışan otomobililere dayatılan güvenlik ihtiyaçları sadece rollcage değil zaten , aynı zamanda ekipmanlarında homologe standartları getiriliyor.Bunlar da katılımı bitiriyor tabii ki. Biz iki tarafıda görebilen bir noktadayız ama bu işe yeni başlayan ve uzaktan bakanlar bunları göremiyor ne yazık ki.
Evet seyirci konusunu dile getirmiştiniz sanırım orda ama federasyon pek üstüne düşmedi aslında bütün organizasyonlarda seyirci sıkıntısı var malesef
inşallah güzel bir toplantı olur.Artık bu işlere dahada önem verir herhalde yeni yönetim.bizde katılım yapmak isterdik ama h.sonlarıda çalışıyoruz.
hayırlısı artık,dilerimki TR'de yapılan org. önüne taş konulmaz hatta ve hatta destek olunur.
Toplantı yapıldı drag toplantısı dündü
abdullah songür
07-01-2013, 18:35
konya drag pisti hakkında görüşmeniz münkün mü?
konya drag pisti hakkında görüşmeniz münkün mü?
Pistler hakkında genel bi konuşmalar oldu güvenlik önlemleri vs.gibi ben toplantı odasında bulunduugm süre içerisinde konya pisti hakkında bişey duymadım.