Orijinalini görmek için tıklayınız : M plaka yani yabancıdan yabancıya araç satın almak.
arkadaşlar bnim kız arkadaşım hollanda vatandaşı aslında çifte vatandaşlığı var bu M plaka yabancıdan yabancıya satılan araçları onun üzerine alıp ben kullanmak istiyorum öğrendiğim kadarıyla 3 ay sigortalı bir işte çalışması gerekiyormuş amcasının iş yeri var burda orada sigortalı olarak gösterebiliriz daha sonra aracı onun üzerine alıp kullanabiliyormuyuz o hollandada bir işe girdiği zaman her hangi bir sıkıntı olurmu ve ya ben kullansam herhangi bir sıkıntı yaşarmıyız bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim teşekkürler.
6 ayda bir yada senede 1 aracın giriş çıkış yapması lazım diye biliyorum ben yoksa herkes bu şekilde araç alırdı...
o dediğinz yurt dışından gelen yabancı plakalar için geçerli benim dediğim araç çalişma izni almış türk plakaya cevrilmiş ama sahibi sadece yabancı olabilen araçlar.
tam emin deyilim ama aracın sahibi size vekalet verirse belki kullanabilirsiniz.
Vekalet verdigi suece kullnbikirsib sayet ayni sirkette sihortali calisman gwrekli diye biliyorum tam emin olmamakla birlikte..
Bu arada ma mb mc m plajalarun 6ay vs gibi bi durum soz konusu degil cikis yapmalarina gerek yok..
olay vekalet olsun onlar basit .. arabayı bile buldum :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-yabancidan-yabanciya-2003-cabrio-109432591/detay
çifte vatandaşlıklarda olmuyor diye biliyorum ama bir araştırın
hsynylmz
05-01-2013, 12:52
çifte vatandaşsa malesef olmuyor
ewt bende araştırdım çifte vatandaşta olmuyormuş malesef :( tüh bee ..
çifte vatandaşta olmaz ayrıca eşi veya çocuğu hariç kimse arabayı kullanamaz...
araç da çok fenaymış amaaa :)
Bileydim yabanci bir hayat arkadasi bulurdum walla :)
yenge duymasın :D bnim hatuna söylesem türk vatndaşlığını iptal etse :D
yucelebeci
05-01-2013, 19:02
çifte vatandaşsa mb plakalı araç alamaz, yurtdışından yabancı plakalı araç alabilir 6 ayda bir giriş çıkış yaparak kullanabilir fakat onu da sen kullanamazsın kendisi ve eşi kullanabiliyor.