Orijinalini görmek için tıklayınız : Evans Classic Cool 180° (soğutma sıvısı)
h.guroglu
06-01-2013, 13:16
http://www.evanscoolants.co.uk/images/automotive_head.jpg
arkadaşlar bu şekilde bir soğutma sıvı arıyorum ebay haricinde bir yerde bulamadım discovery de tamirat tadilatta kullandılar adamların sölediklerine göre -40 derece ile +180 derece arasında kullanılıyor radyatöre su yerine sadece bunu koyuyorsunuz ve bütün olay bitiyor yanlız 2-3 senede bir değişim yada filitre ile tamizleyip tekrardan kullanabiliyorsunuz programda o şekilde sölemişlerdi
asıl soru şu bu soğutma sıvısını buralarda bulabilirmiyiz
Waterless Coolants for Classic and Vintage cars (http://www.evanscoolants.co.uk/all-automotive-products.html)
buda kendi sitesinin linki
Bende dün tadilat-tamirat programında gördüm almak isterim, yalnız programda ömür boyu değişime gerek yok demişti sanki:confused:
chatlaxs
06-01-2013, 14:31
antifriz mi hocam bu ? tam olarak nedir anlayamadım ? :beuj:
Bende dün tadilat-tamirat programında gördüm almak isterim, yalnız programda ömür boyu değişime gerek yok demişti sanki:confused:
evet hocam aynen öle ömürlük bir sıvı, değiştirmeye gerek yok.
antifriz mi hocam bu ? tam olarak nedir anlayamadım ? :beuj:
Hayır hocam içinde su olmayan bu yüzden donma derecesi çok düşük bir sıvı, kaynama sıcaklığı da çok yüksek olduğundan buhar yapmıyor ve basınç oluşmuyor. Çok zor bir ihtimal ama hararet bile yapsa deponun kapağını rahatça açabilirsiniz.
h.guroglu
06-01-2013, 14:38
değişime gerek yok isterseniz değiştire bilirsiniz ancak mutlaka 2-3 senede bir çıkartıp içinde olan pisliği süzüp tekrardan kullanabilirsiniz demişti
evet hocam aynen öle ömürlük bir sıvı, değiştirmeye gerek yok.
Hayır hocam içinde su olmayan bu yüzden donma derecesi çok düşük bir sıvı, kaynama sıcaklığı da çok yüksek olduğundan buhar yapmıyor ve basınç oluşmuyor. Çok zor bir ihtimal ama hararet bile yapsa deponun kapağını rahatça açabilirsiniz.
ewt adam hararet 90 na çıktıktan sonra açmıştı radyatör kapağını ne köpürme ne su buharı vardı
Yine aynı adam norml antifrizli sıvı 20 sterlinken bu 90 sterlin ama ömür boyu kullanılabilir demişti.İçinde hiç su olmadığı için su kaynatma vs problemleri olmuyormuş mucizevi birşey :)
tayreep_john
06-01-2013, 14:51
hararet 'e ihtimal bile vermiyo ozaman bu sıvı :beuj:
h.guroglu
06-01-2013, 15:13
hararet 'e ihtimal bile vermiyo ozaman bu sıvı :beuj:
aynen öyle adam sıvıyı koyarken ister kuzey kutbunda ister sahra çölünde hararet ve donma sorununuz olmadan kullanabilirsiniz demişti
şu anda fellik fellik arıyorum türkiyede olmadı ebaydan fln kendimiz getirtcez ebay.uk ta var ama 170-180 liraya geliyor +gümrük kargo vs.
........................................
Ertug_T.
06-01-2013, 15:36
araçtaki bütün sudan kurtulmak gerekiyo bu sıvıyı koymadan önce..ama çok mantıklı bi ürün gibi..kullanan deneyen oldumu acaba tr de hiç..yorum yapıp izlenimlerini paylaşacak?
h.guroglu
06-01-2013, 15:42
Evans Soğutma sistemi - DupontSU (http://dupontsu.com.tr/evans_yakit_sogutma_sistemi.html)
:cool::cool::cool:
teşekkürler..........
tayreep_john
06-01-2013, 15:44
Evans Soğutma sistemi - DupontSU (http://dupontsu.com.tr/evans_yakit_sogutma_sistemi.html)
:cool::cool::cool:
ithal eden varmış yani firma ankarada ... arayalım da 3-5 tane kargolasınlar :D
BoraÇİFTÇİ
06-01-2013, 15:56
Bende konunun takipcisiydi iyi oldu bu konunun açıldığı.
Numaradaki beyefendiyle görüştüm kendisi firma ile irtibatta olduğunu önümüzdeki ayda
ithallata baslıyacağını söyledi..
bu arada aklıma takılan birşey... bu sıvıyı motora koyup motor ısındıktan sonra bi 20 dakka kadar radyatör kapağı açıka vaziyette devirdaim yapmak iyi olacaktır çünkü sistemde azda olsa kalan normal su buharlaşarak tamamen çıkıcaktır....
h.guroglu
06-01-2013, 18:01
bu arada aklıma takılan birşey... bu sıvıyı motora koyup motor ısındıktan sonra bi 20 dakka kadar radyatör kapağı açıka vaziyette devirdaim yapmak iyi olacaktır çünkü sistemde azda olsa kalan normal su buharlaşarak tamamen çıkıcaktır....
zaten özellikle adam tüm su boşalana kadar uğraştı hafa fln tuttu tüm borulara sistemde kesinlikle su olmaması gerekiyormuş
Bende konunun takipcisiydi iyi oldu bu konunun açıldığı.
Numaradaki beyefendiyle görüştüm kendisi firma ile irtibatta olduğunu önümüzdeki ayda
ithallata baslıyacağını söyledi..
bu iyi bir haber gelsinde kullanalım bakalım ne kadar etkiliymiş
BlackEmperor
06-01-2013, 18:06
genleşmesi nasıl bloğu çatlatmasın ?
Burak-Akın
06-01-2013, 18:58
biraz uğraş gerektiriyor, umarım tüm yapacaklarıma değer. Bende alıp kullanmayı istiyorum
Eray Yümsel
06-01-2013, 19:00
drift çiler için nimet :)
zaten özellikle adam tüm su boşalana kadar uğraştı hafa fln tuttu tüm borulara sistemde kesinlikle su olmaması gerekiyormuş
ygtrn'un belirttiği şekilde işlem yapılınca sistemdeki su tamamen kaçıp sıvı verimli hale gelir mi?
Eray Yümsel
06-01-2013, 19:03
suyu boşalttıktan sonra arabayı susuz şekilde çalıştırıp çıtır hararet gösterdinizmi bişey kalmaz boruları kolay temizlenir
evrendogu
06-01-2013, 22:02
Güzelmiş, tam aradığım şey. İstanbul' da satan biryer varmı?
tam takiplik konu extereme olaylara girmesek de mantıklı geldi
chatlaxs
06-01-2013, 22:53
eee kim satıyor şimdi bunu :)
Güzelmiş, tam aradığım şey. İstanbul' da satan biryer varmı?
Aynen tam senlikmiş. Ama genede bir pompa al sen.
programda 90pound demişti, 90 * 2,92=262tl yapar. TR'ye geldi mi bu rakam 500tl'yi bulur :)
Jeandan-R
07-01-2013, 03:54
suyu boşalttıktan sonra arabayı susuz şekilde çalıştırıp çıtır hararet gösterdinizmi bişey kalmaz boruları kolay temizlenir
Şerefsizim aklıma gelmişti :D Ama abi ben contayı yakarım elimin ayarı yok pek
motorsporlarına büyük nimet olacak o zaman bu sıvı :)
ygtrn'un belirttiği şekilde işlem yapılınca sistemdeki su tamamen kaçıp sıvı verimli hale gelir mi?
mantıken olur çünkü 90 derece gibi ısılarda normal su çok hızlı bi şekilde buharlaşıp uçacaktır ancak sonradan eklediğimiz bu sıvı o sıcaklıklardan etkilenmediği kaynama noktasına ulaşmadığı için herhanbgibirşey olmayacaktır, mantık normal bir suyu buharlaştırıp damıtarak saf su elde etmeye benziyor...
delsolemrah
20-01-2013, 10:09
Bu sıvıdan bende istiyorum :)
cabriolet
20-01-2013, 23:02
netten sipariş edip getirsek astarı yüzünü geçer getirselerde denesek :)