Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vw passat comfortline testi (renault latitude 1.5 dcı exucutive karşılaştırma)

yek_ka
07-01-2013, 16:06
Herkese merhabalar.

Şimdi burası modifiye ağırlık bir sayfa bu karşılaştırmanın kime ne faydası dokunur diye içinizden geçirebilirsiniz. Fakat ileride belki bir yardımı olabilir.

Renaul Latitude Exucutive aracım var uzun süredir passat üzerinden karşılaştırmalar yapıyordum ilk olarak hemen görüşlerimi sunmak istemedim

VW passat 1.6 TDI comfortline

İlk olarak elinizi kapı koluna attığınızda elinizi sıkı şekilde kavrayan bil kol oluyor ve kapının o tok sesiyle açılması insana baya bir kalite hissi uyandırıyor. fakat kapıyı açtığınızda sizi karşılayan görüntü çok düşük kendi aracıma göre kıyasladığımda siyah döşeme ve konsol bilindik VW açıkçası ben daha şık bir tasarım beklerdim Latitude yerden yere vurulurken açıkçası iç tasarımda kendi aracımın yanına yaklaşamazdı şunu da belirtmek lazım passat orta paket benim aracım ise en üst paket ikisini baz tutma sebebim fiyatlarının aynı olması ve higline paketi 1.6 TDI'ler de siparişle gelmesinden dolayı

Koltuklar Latitude'den daha rahat ve adamı iyi kavrıyor bu yönden passat 1 adım önde paket fakat full otomatik koltuk olmayışı 1 adım geriye atıyor Latitude yolcu koltuğu bile full otomatik. iç mekan olarak Latitude rahat geniş ve ferah. zaten araçların boyutlarını incelediğimizde de anlaşılıyor Latitude seğmentinin en geniş iç hacmine sahip olan bir araç .

İç mekandaki kalite hissi ikisininde sert yumuşak plastik ikisi gayet kaliteli fakat latitude ön konsolda navigasyonların kenarlarını mıncıklayınca ses geliyor fakat yoldayken hiç bu sesi duymadım şuana kadar ama göşteriş olarak Latitude çok çok üstün passattan içine ilk binenler renault'un böyle bir aracı varmı gibi tepkiler veriyor, ve renault arkadaki yolcularını passattan daha çok düşünerek arakaya'da önlerden bagımsız klima koymuş 3 bölgeli klima cidden güzel uzun yolculuklarda özellikle

Passat çok uzun süre kullanmasam da perfonmans olarak öle çok çok fark yok fakat alt devirlerde daha canlı bunun sebebi ise Passat 1.6 motor oluşu ve 1500 devirden itibaren max tork verişi bu yüzden alt devirlede Latitudeye göre canlı . Fakat Latitude 2000 devirden sonra passatın verdigi tepkileri veriyor (şuana kadar hiç bir 1.6 TDI passatın plakasını okumadım çok şükür ).

Passatının bagajını inceledigimde içerdeki kalite bagajda'da devam ediyor. Latitude de ise böyle degil resmen bagaj malzemesinden çalınmış çok dikkatli bakıldıgında sunta görebiliyorsunuz . ama stepne baktıgımda ise passatta siyah cant gördüm kendi aracımda ise orjinal aleminyum cant var.

Süspansiyon konusunda kim ne derse desin Latitude çok çok üstün tümseklerde passata göre az da olsa gürültülü çalışsa'da yolda çoğu darbeyi hissettirmiyor passat'ta hissettigim ufak asfalt yamalarını Latitude hissetmiyorsunuz bile (süspansiyondaki ses konusunda C5 cidden çok başarılı çok sessiz çalışıyor)

Ses yalıtımına gelirsek iki aracta aynı benim anlayabildigim kadarıyla zaten çok yüksek hızlarda kullanmadıgım için bu konuda çok kesin bir açıklamadan bulunmam dogru olmaz ama 100 120 130 hızlarda iki aracında içerisinde rüzgar sesi yoktu ondan sonranı bilemem.

Direksiyon hisleri iki aracında eşit pakat passat virajlarda Latitude gibi yatmıyor süspansiyonlarının Latitudeye göre biraz daha sert olmasından kaynaklanıyor fakat bu yol tutuşunu pek etkilemiyor Latitude gaza nekadar basarsanız basın belli bir süre yattıktan sonra gaz veridigizde bu sefer aracın içinde siz sag sola yatmaya başlıyorsunuz..

Kadranlarınıda söylemeden gecmeyecegim passat'ın kadranları cidden mükemler Latitudenin ise çok kötü meganelerdeki yol menusunden var düşünün D segmentindeki bir araçta

Bakım süreleri ve ücretleri Latitude 20 bin de bakıma giriyor ve 380 TL passat ise 15 bn de bir bakıma giriyor servisin verdigi fiyat 415 TL

Gel gelelim özelliklere Latitude özellik yönunden passattan çok üstün bunu söyleyelim orda atlamasın millet comforline oldugu için ben cebimden çıkan paraya ve bana verilen özelliğe bakarım . Fransız aracları genellikle yemeği az baharatı bol olan türdendir ama yemeğede tadı baharat verir bunuda unutmamak lazım..

Benim aracım full deri döşeme ve şöför ve yolcu koltugu ısıtmalı ve full otomatik, Passat ise kumaş koltuk ve şöför koltugu 4 yönlü otomatik'di. Ses sistemine gelirse kendi aracımda BOSE ses sistemi mevcut 10 hopörler ve canlı müzik keyfini yaşıyorum yolda giderken ( arka panzotta anfi ve subwofer mevcut ). Farlar kendi aracımnda bi-xenon fark var yukarı aşagı saga sola aracın manevralarına göre kendini ayarlıyor ( uzunlarda ise çok süper BMW 5 serisindeki gibi merceklerdeki perde açılıyor ve uzun + mercekler çok dehşet aydınlatma saglıyor ) passatta ise helejon fark büyük eksiklik. Benim aracımda navigasyon otomotik varken passatta bir kaç yükleme sonrasında ulaşbiliyormuşuz.
Benim en çok begendim ve sırf bu özellik için arac alınır bana göre ELLER SERBEST sistemi, ben anahtarımı cüzdanım cebinden çogu zaman çıkartmıyorum çünkü aracımın yanına gidince ellerimi kapıya attıgımda kapılar otomotikman açılıyor. ve içine binip start demeniz yeterli . Büyük kolaylık ve rahatlık saglıyor . iki saat anahtarı cebinizden çıkartıp kapıları açmakla uraşmıyorsunuz, ve iç iyonizer araç farfumu tek tuşla içerideki pis havayı alıp temiz bir havayı güzel kokuyla salması bunlar küçük ama detaylı özellikler bana göre

Ama passattan 2 konuda geride Start-Stop olmayı ve kadranda hız göstergesinin olamayışı.

İnş yeni arac alacaklara bir nevide olasa yardımım dokunmuştur ..

Şunuda eklemeden geçemeyecegim. iki aracında fiyatları aynı alırken artık sizin görüşlerinize bağlı ben uzun süre binmeyecegim fakat uygun fiyat konfor ve oynayabilecegim özellik ve gösterişli bir arac istiyorum diyorsanız kesinlikle Latitude öneririm ama ben uzun yıllar bincem deri koltuk ses sistemi bunlar olmasada olur diyorsanız kesinlikle Passat.

İki aracta fiyatının aracı degil özellikle passat çok boş ve 74 bin TL Latitude gine o paraya göre segmentindeki en dolu arac

Bunlarda iki aracın kendi kameramdan bir kaç resmi. Fakat buradaki Passat Higline olanı ledli ön ve arka far bulunmakta. ve 17. inç jant

http://imageshack.us/a/img6/9477/img5602r.jpg

http://imageshack.us/a/img690/4110/img5589oh.jpg

http://imageshack.us/a/img217/1773/img5606x.jpg

darkmoon
07-01-2013, 16:12
Arkadaşım kendini bir tanıtırsan tanıtma bölümünde iyi olur kuralları okuyun lütfen üye olurken..

yek_ka
07-01-2013, 16:15
Arkadaşım kendini bir tanıtırsan tanıtma bölümünde iyi olur kuralları okuyun lütfen üye olurken..

Üye olalı baya olduğu için unutmuşum.

emre55
07-01-2013, 16:23
latitude bir ayrı duruyor passat ın yanında, daha oturaklı daha ağır duruyor :) latitude kullanmadım ama incelemiştim gerçekten çok kaliteli bir araç.

Mivec_4G63
07-01-2013, 16:52
Aynı olay mazda 3 2011 ve honda civic fd6 2011 arasında da var. Kağıt üzerinde Mazda 3 görünüyor. Ancak satış rakamlarına bakıldığında honda kat be kat fazla satmış. Ben mesela aracın makyajına çok önem veririm, mazda 3 hondadan daha yakışıklı bence ama latitude için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Önden laguna 2'ye benziyor bu yüzden bu araca o kadar para vermem şahsen. Passat'ın bi ağırlığı, kalitesi duruşunda asalet var.

besyoali
07-01-2013, 19:01
Amacım mualif olmak değil ama Passat D segmenti bir araç latitude ise E üst orta sınıf olarak geçiyor tam olarak bilmiyorum ama sanki CC ile kıyaslamanız gerekiyor diye düşünüyorum ama fiyat baz alarak kıyas yapıyorsak WW gen in kalitesi işciliği motor performansı vb. tüm özellikleri reno nun çok ama çok üstünde diye düşünüyorum...

gurcell
07-01-2013, 19:03
Segmentinin en genis araci latitude mu? Ben superb'i satayim o zaman . Beni kandirmislar.

darkmoon
07-01-2013, 19:08
Latitute (yazarken bile zorlanıyorum) :) E segmenti miymiş.. sesli sesli Kahkaha attım.. ne yani Latitute nin rakibi Mercedes E Bmw 5 Audi A6 mı :)

Bilmeyenler olabilir Latitute Korede üretiliyor :) Korede samsung SM5 adıyla satılıyor.. S3 değil Karıştırmayın :D

besyoali
07-01-2013, 19:08
Segmentinin en genis araci latitude mu? Ben superb'i satayim o zaman . Beni kandirmislar.

Benim bilfiğim ve takib ettiğim kadarıyla evet suberb E segmentinde ama birkaç yerde tartışmışlar rakinleri 5 serisi vb. araçlar diye ama donanım değil kıyaslanan markanın çıkardığı en büyük kasa kısas alınıyor segment belirlenirken diye biliyorum bu yüzden skoda da daha büyük sedan yok ise seni kandırmanışlar arkadaşım... :)

besyoali
07-01-2013, 19:09
Latitute (yazarken bile zorlanıyorum) :) E segmenti miymiş.. sesli sesli Kahkaha attım.. ne yani Latitute nin rakibi Mercedes E Bmw 5 Audi A6 mı :)

Hemde üst orta sınıf olarak geçiyor bunu düşünürsek zayıf bir araba ....
Bende çok şaşırdım....

yaşar
07-01-2013, 19:16
test yaparken tek kişimiydin kardeşim _?

Şimdi fiyat olarak bende farklı bir araç bulsam ve karşılaştırsam olurmu _?

Bence arkadaşların dediği gibi aynı segmentdeki araşlarla karşılaştır,o zaman ak popo kara popo anlarsın :)

redbaron
07-01-2013, 19:34
bu objektif testin için teşekkürler.Dediğin gibi passatın iç mekanı zayıf kalıyor.İş highline a gelince belki dengelenir fakat bu seferde fiyat uçuyor. Ama passatın verdiği kalite hissi daha fazla iç mekan görüntüsü sade ve gösterişsiz olmasına rağmen...

Onurkk06
07-01-2013, 20:36
Reno iyi araba yapmış ama o tiple o araba satmaz acilen makyaj lazım 1 fluence 2 latütü:D acilen iyi tasarımcılar gelmeli yoksa latitudenin satışları pek gitmez test için sağol bu arada:)

gurcell
07-01-2013, 20:55
Superb D segmenti bir araç , E segmenti değil. Latitude komşumda var, superb yanında latitude yavru gibi kalıyor. Komşum herhalde Zipleyip , Rarlayıp sıkıştırıp koyuyor otoparka herhalde..

yek_ka
07-01-2013, 21:09
Amacım mualif olmak değil ama Passat D segmenti bir araç latitude ise E üst orta sınıf olarak geçiyor tam olarak bilmiyorum ama sanki CC ile kıyaslamanız gerekiyor diye düşünüyorum ama fiyat baz alarak kıyas yapıyorsak WW gen in kalitesi işciliği motor performansı vb. tüm özellikleri reno nun çok ama çok üstünde diye düşünüyorum...

Latitude D segmenti ve segmentini. En genis ic hacine sahip bir ara. Simdi ulkemizdeki vw sevdasi yuzunden passat cok yuceltilebiliyor. Bundan onceki aracim vw idi bundan sonra dahada olmaz :) fakat su var sonucta iki aracin motoruda ayni iki aracinda bir birinden ustun oldugu tek nokta donanim veyahut isciliktir

turkerrr
07-01-2013, 21:16
latitude çok tipsiz passatta çok sıradan superb gerçekten şahane bence premiumlardan sonra superb geliyor kendı sınıfında ....

yek_ka
07-01-2013, 21:17
...........

yek_ka
07-01-2013, 21:19

Evet kandirmislar sevgili forumdasim. Arac senin satabilirsinde ;)

yek_ka
07-01-2013, 21:21
test yaparken tek kişimiydin kardeşim _?

Şimdi fiyat olarak bende farklı bir araç bulsam ve karşılaştırsam olurmu _?

Bence arkadaşların dediği gibi aynı segmentdeki araşlarla karşılaştır,o zaman ak popo kara popo anlarsın :)

Yorumunuzu gormemezlikten geliyorum :)) ve bir an once hangi aracin hangi segmente oldugunu arastirmanizi oneririm

yek_ka
07-01-2013, 21:23

Bilmeyenler olabilir Latitute Korede üretiliyor :) Korede samsung SM5 adıyla satılıyor.. S3 değil Karıştırmayın :D

Latitudenin E segmenti oldugu sehir efsanesidir. Orta sinif D segmentidir.

yek_ka
07-01-2013, 21:26
latitude çok tipsiz passatta çok sıradan superb gerçekten şahane bence premiumlardan sonra superb geliyor kendı sınıfında ....

Gorsellik gorecelidir fakat bu segmente latitude almasa idim suberB yada mondeo alirdim

CaNeR44
07-01-2013, 21:38
latitude bir ara benimde çok aklıma girmişti donanım olarak içi filan çok etkilemişti beni konsol mahş e serisi gibi :)

http://d1206.hizliresim.com/y/3/7f61d.jpg

yek_ka
07-01-2013, 21:40

latitude bir ara benimde çok aklıma girmişti donanım olarak içi filan çok etkilemişti beni konsol mahş e serisi gibi :)

http://d1206.hizliresim.com/y/3/7f61d.jpg

Resimde benim cekimim evet latitude bilenler icin cok cok iyi bir secenek ;))

Nightfish
07-01-2013, 21:44
Passat'ın şöyle bir güzelliği var, en dolusunu almak için Mercedes S serisi kadar para bayıldığınız için çok fazla yok :D Haliyle gözünüz boşların içine alışıyor. Latitude eğer en dolusu değilse içi cidden çok kötü. Göğüs ahşap kaplama değilse cidden bomboş ve çirkin duruyor. Yazın bi tane de ben düşünüyorum Latitude. 1.6 dizel, EDC şanzımanlı gelecek dendi. Umarım gelir.

alpergti
07-01-2013, 21:46
2 sene latitude kullandım...15 gün önce passat 1.6 tdi comfortline aldık...passat her açıdan eziyor:icon_tup:

darkmoon
07-01-2013, 21:58
Superb D segmenti bir araç , E segmenti değil. Latitude komşumda var, superb yanında latitude yavru gibi kalıyor. Komşum herhalde Zipleyip , Rarlayıp sıkıştırıp koyuyor otoparka herhalde..

SuperB Aslen Passat Long'dur..

vw sadece çin ve amerika pazarı için özel ürettiği passat long kasalar var.. bu passat longu avrupa pazarında üretmiyor.. Daha farklı bir strateji ile passat longu skoda bünyesinde Superb adıyla üretiyor avrupada..Yani superb aslen passat long dur..

Superb nin uzunluğu 4838mm Genişlik 1817 mm Yükseklik:1462 mm
Latitue Uzunluğu 4897 mm Genişlik 1832 mm Yükseklik:1483 mm

Latitue Kötü değil bence yeni nesil Safrane segmentinde tercih edilebilir bir araç sunduğu donanım ve performans orantısında gayet iyi..

63owen63
07-01-2013, 22:06
Latitude bana hic segmentinin hissini vermedi.

Kalıbının arabası degil dedim çıktım.

Kadyr
07-01-2013, 22:06
Bence laguna latitute den daha gosterisli icini bilemem.

EvoX
07-01-2013, 22:28
Ben karşılaştırmayı beğendim devamını dilerim :).

nicksar
07-01-2013, 22:35
+1 karşılaştırma güzel olmuş .

yek_ka
07-01-2013, 22:41
2 sene latitude kullandım...15 gün önce passat 1.6 tdi comfortline aldık...passat her açıdan eziyor:icon_tup:

2011 2 ayda satisina baslanan araci nasil 2 yil kullandiniz.?

Ezdigi acilari soyleyin bilelim. Comfort excuatuve latitudenin hic yerini ezemez fakat. Higline olursa o zaman ier degisir. Resimdekj arac tr deki en dolu 2.0 tdi dsg passatlardan butun opsiyonlar var. Comfort ve higline arasinda ucurum farklar var

turkerrr
07-01-2013, 22:46
Resimde benim cekimim evet latitude bilenler icin cok cok iyi bir secenek ;))

beni neden alıntı yaptın buna çok mu güzel konsol fikrim değişmedi yineliyorum latitude görüntü olarak her yönden çirkin aynı 508 gibi ...

dirk
07-01-2013, 22:49
ilk defa latitute seven birini gördüm... :) Kazasız belasız keyifli sürüşler passatla değilde Halk otobüsüyle kıyasladığım zman bile halk otobüsünün kazandığı bi araç yanlış anlamayın..

Low-Rider
07-01-2013, 22:51
Passat şirket aracı olarak çok kullanıldığı için sevmiyorum, ne zaman otoparka insem her yer passat.Tabi şirketler prestiji için tercih ediyor o ayrı.

Latitude daha iyidir diyemem ama alıcak olsam o sınıfta farklı alternatiflere yönelirdim.

BARR
07-01-2013, 22:54
DH ye dönmesin buralar aman diyim..

darkmoon
07-01-2013, 23:12
Arkadaşda Latitue yere göğe sığdırmamış değil eksileri neyse yazmış öyle Latitue ye özel bir hayranlığı yok.. Kendi aracıda Latitue tabiki herkes kendi aracını sever niye sevmesin..

alpergti
07-01-2013, 23:28
2011 2 ayda satisina baslanan araci nasil 2 yil kullandiniz.?

Ezdigi acilari soyleyin bilelim. Comfort excuatuve latitudenin hic yerini ezemez fakat. Higline olursa o zaman ier degisir. Resimdekj arac tr deki en dolu 2.0 tdi dsg passatlardan butun opsiyonlar var. Comfort ve higline arasinda ucurum farklar var

ilk çıktığı günden beri kullanıyorum kiralıktı araç lafın gelişi söyledim 3-5 ay için seni kırmayayım...latitude bütün motor ve yol sesi içerde...zaten burda sınıfta kaldı latitude...rampada çekmeyen ikindirik bi motora sahip 2 kişi binersen güzel...1.5 latitude ile 1.6 dsg passat gidiş olarak çok fark var...sen iki tane adaptif fara elektrikli aynaya kokuya bakıyosan bişey diyemem...yakıt dersen yakıttada acayip farkları var...1.5 dci privilege ile 1.6 comfortline karşılaştırıyorum ben :icon_tup:

yaşar
07-01-2013, 23:42
Yorumunuzu gormemezlikten geliyorum :)) ve bir an once hangi aracin hangi segmente oldugunu arastirmanizi oneririm

Bende seni görmezden geliyorum kardeşim ;)

Hayırlı karşılaştırmalar.

BüLenT GöReN
07-01-2013, 23:46
ben olsam latitude derim beni o araçta cezbeden bişey var ama hala ne olduğunu anlamış değilim çok oturaklı gelir gözüme bildiğim kadarıylada donanım olarak gırtlak dolu oluyorlarmış

besyoali
08-01-2013, 10:04
Düzeltme .....
Akşam Kar sersemi :) olmuşum herhalde şimdi tatili kapınca :) bir araştırma yaptım.
Evet orta üst sınıf D segmentiymiş araç genel fikrim yinede çok değişmedi :) ww kalitesi tartışılmaz diye düşünüyorum.....

CeM öZeR
08-01-2013, 10:38
Latitude fena bir araç değil. Bir Peugeot 407 ile, Peugeot 508 ile, Opel İnsignia ile, Citroen C5 ile kıyaslayabilirsiniz. Ama ben Passatla kıyaslamam :) Latitude 2. elde tam bir hayal kırıklığı.

SONE-R
08-01-2013, 10:39
Latitude fena bir araç değil. Bir Peugeot 407 ile, Peugeot 508 ile, Opel İnsignia ile, Citroen C5 ile kıyaslayabilirsiniz. Ama ben Passatla kıyaslamam :) Latitude 2. elde tam bir hayal kırıklığı.

pejo 508, bence latitude'dan daha kaliteli bir araç..

drago
08-01-2013, 11:05
araçların özelliklerini kısa kısa ne hale getirdiler passatı...15 sene önce safrane la karşılaştırılmazken şimdi lattitude la karşılaştırılıyor.

normal tabi, 2001 bora comforta elektronik klima koyarken, 2013 jetta comforta manuel klima koyarsan; 2010 poloya arka disk fren koyup 2011den itibaren koymazsan, sunrooflu passat satıp var olan rain-closing özelliğini para karşılığı açarsan olacağı bu.

rebeloghy
08-01-2013, 13:40
araçların özelliklerini kısa kısa ne hale getirdiler passatı...15 sene önce safrane la karşılaştırılmazken şimdi lattitude la karşılaştırılıyor.

normal tabi, 2001 bora comforta elektronik klima koyarken, 2013 jetta comforta manuel klima koyarsan; 2010 poloya arka disk fren koyup 2011den itibaren koymazsan, sunrooflu passat satıp var olan rain-closing özelliğini para karşılığı açarsan olacağı bu.

aynen öyle işte, vw'nin milyon çeşit donanım çıkarıp her birine ek ücret alma politikası kendi imajlarını bitiriyor her ne kadar fanatikleri vw'den iyi araç tanımasa da :) ama ne olursa olsun iki güncel kasa arac kıyaslanırken birinin üst donanımı ile digerinin alt donanımını kıyaslamak mantık içermez!!! üzgünüm ama kıyaslama yaparken bu böyledir,, sizinki öznel bir kıyaslamadır param bu bu paraya alınabilen araçları kıyaslıyorum demek ile şu iki araç arasından bu araç daha iyi çünkü latitude'ün full fiyatına passat'ın orta donanımı alınıyor o zaman latitude daha iyi demek komiktir abesle iştigaldir.

araç kıyaslarken farklı etkenler vardır fiyat olarak da kıyaslarsınız ikisinin de en üst paketini yada ikisinin de ortasını ele alırsınız , bir madde olarak fiyatlara değinirsiniz.

rebeloghy
08-01-2013, 13:42
şimdi a markasının 1 modelinin fullü 50bin lira olsun , b markasının 1 modelinin full ü 60 bin lira olsun. bu durumda model kıyaslaması b markasının 1 modelinin boş donanımıyla kıyaslama yapıp a markasının aracı daha iyi çünküüüüüü ben ona biniyorum diye tatlı bir şaka olur bu kıyaslamanız :) güldüm iyi oldu karsılastırma

darkmoon
08-01-2013, 13:53

Katılmıyorum passat güzel arabadır bir lafım yok ama passatıda o kadar gözde büyütmeyin hele comfort pakette sunduğu donanım ve istenilen fiyat tam anlamsız Adam 70 bin tl ye comfort satıyor adam gibi dolu passat almaya kalksan 90 bin tl..
Yollarda gördüğünüz passatların çoğuda 1.4 tsi trendline 50 bin tl ye satılan bomboş olan modelleri.. çoğu zaten şirket araçları.. bir linea albea bile doludur trendline dan...
Passat tekrar ediyim dolusu alınırsa iyi araba bende'de vardı bir ara ama şimdi gidipde 90 bin tl al deseler alınmaz o fiyata gider alabilicek en yüksek modelli yada varsa sıfır E segmenti bir araç alınır bana göre..

d segmenti bence bir kere alındımı adam gibi dolusu alınmalı.. Dolusu alınırsa 5 senede götürür üstündeki teknoloji ve donanım 10 senede götürür.. Zaten japonlarda D segmenti araçlar tek paket tam dolu full çıkıyor olması gerekende o zaten..

rebeloghy
08-01-2013, 14:59
Katılmıyorum passat güzel arabadır bir lafım yok ama passatıda o kadar gözde büyütmeyin hele comfort pakette sunduğu donanım ve istenilen fiyat tam anlamsız Adam 70 bin tl ye comfort satıyor adam gibi dolu passat almaya kalksan 90 bin tl..
Yollarda gördüğünüz passatların çoğuda 1.4 tsi trendline 50 bin tl ye satılan bomboş olan modelleri.. çoğu zaten şirket araçları.. bir linea albea bile doludur trendline dan...
Passat tekrar ediyim dolusu alınırsa iyi araba bende'de vardı bir ara ama şimdi gidipde 90 bin tl al deseler alınmaz o fiyata gider alabilicek en yüksek modelli yada varsa sıfır E segmenti bir araç alınır bana göre..

d segmenti bence bir kere alındımı adam gibi dolusu alınmalı.. Dolusu alınırsa 5 senede götürür üstündeki teknoloji ve donanım 10 senede götürür.. Zaten japonlarda D segmenti araçlar tek paket tam dolu full çıkıyor olması gerekende o zaten..

+10000 aynen dediğiniz gibi olmalı donanım diye reklam yapıp her kalemine 500€ dan baslayan fiyatlar istemek gerçekten ayıp..

devil_berk22
08-01-2013, 15:27
latitude yi bayide inceledim o vitesi falan acaip saçma kalitesiz bir araç yapmışlar. Bence laguna lar daha güzeldi. Passat bu sınıfta açık ara önde yeni mondeo güzele benziyor çıktığı zaman passatın liderliği sallanır.

yek_ka
08-01-2013, 16:16
ilk çıktığı günden beri kullanıyorum kiralıktı araç lafın gelişi söyledim 3-5 ay için seni kırmayayım...latitude bütün motor ve yol sesi içerde...zaten burda sınıfta kaldı latitude...rampada çekmeyen ikindirik bi motora sahip 2 kişi binersen güzel...1.5 latitude ile 1.6 dsg passat gidiş olarak çok fark var...sen iki tane adaptif fara elektrikli aynaya kokuya bakıyosan bişey diyemem...yakıt dersen yakıttada acayip farkları var...1.5 dci privilege ile 1.6 comfortline karşılaştırıyorum ben :icon_tup:

Tabikide bir birimizi kirmanin anlami yok sonucta burasin bilgi platformu herkesin kendine gore gorusleri vardir. Ben ise sadece olaya yarafsiz acidan bakmak istiyenlerdedim.

İsin icine DSG girerse boyut degisir.cok basarali bir aktarma.
Fakat su var bu iki aracin manuelinib. Gidiside aybi cik denedim vitesleri iyi atan one geciyot.yakit tuketimi kobusunda ise dci rakipsizdir. Ne kadar servmesende az yakiyor meret . Bu kiyaslanayi yaparkende en onemli hususum nakit odakli idi sonucta arac alirken parayi onemsemeden alanlar varsa ben bilmiyorum

Ses yalitim icinde passat 72db. Latitude 74db oranina sahip ve bu farki normal insan kulaginin hissedebilmesi mucize gibidir.

Sevgili forumdasim forum olarak yanlis anlasildim ben iki aracinda bir birinden ustun oldugu noktalar var ama arada cok ucurum bir fark yok.

Bu arada donanim sever bir insanim :)

yek_ka
08-01-2013, 16:20

+1 sonucta D segmenti araca bindigin belli olmazi lazim yabi elini konsala Attiginda oynacak bir sey.

Passat higline cidden cok kaliteli donanim olarakta oldukca dolu fakat fiyat 90 binlerde gidip 1.6 araca 90 bin vermek biraz mantiksiz olur japonlarda 2.0 o fiyata satiliyor zaten.

2.0 tdi ise dolu passat 125 binlerde o fiyata a4 ve 3.20 gayte dolu sekilde alinir.

oğuzk
08-01-2013, 23:07
SuperB Aslen Passat Long'dur..

vw sadece çin ve amerika pazarı için özel ürettiği passat long kasalar var.. bu passat longu avrupa pazarında üretmiyor.. Daha farklı bir strateji ile passat longu skoda bünyesinde Superb adıyla üretiyor avrupada..Yani superb aslen passat long dur..

Superb nin uzunluğu 4838mm Genişlik 1817 mm Yükseklik:1462 mm
Latitue Uzunluğu 4897 mm Genişlik 1832 mm Yükseklik:1483 mm

Latitue Kötü değil bence yeni nesil Safrane segmentinde tercih edilebilir bir araç sunduğu donanım ve performans orantısında gayet iyi..

SuperB'nin iki kasasıda var bizde,eski kasa için aynen öyle passattan uzun ve dolu ama yeni kasanın passatla alakası yok :)

Megane, laguna hepsinin içi aynı hemen hemen malzeme kalitesi v.s.

b.ustaoglu
09-01-2013, 03:47
bence karşılaştırma tarafsız, açıklayıcı ve çok güzel olmuş... biraz daha fotoğraf eklenirse çok daha güzel olur kanısındayım :)

bir de iki aracada park hali dışında binmedim yolculuk yapmadım bilmiyorum ama biz vw modellerini mi çok abartıyoruz yoksa adamlar gerçekten çıtayı belirliyolar mı ?

yani bir passat veya golf sınıfında rakipsizmidir :)

darkmoon
09-01-2013, 11:39
yani bir passat veya golf sınıfında rakipsizmidir :)

90 lılarda ve 2000 lilerin başında kesinlikle Golf rakipsizdi segmentinde liderdi.. Ama şu anda premium markalarında Golf segmentine girmesiyle rakipleri çıtayı çok yükseltti golfden çok daha kaliteli araçlar üretiyorlar.. yani şu anda golf segmentinde belli sadık bir tüketici kesmi olan model bence...

Passata gelince D segmenti yıllardır zaten priemium japon amerikan kore italyan fransızlarında dahil olduğu çok şenlikli bir segment her markanın bu sınıfda bir modeli var.. Passat hiç bir zaman bu segmentte teknik açıdan lider olmadı satışı çok olmuşsa çok satmışsa bu türkiyedeki doğuşun başarısı ve vw nin bomboş paketlerde ve segmentinde en ufak hacimli motorları satma sistemiyle dip fiyatlarda araç satma stratejisinden kaynaklıyor..
Bu gün adam gibi dolu bir d segmenti arabayı 70-80 bin tl den aşağı alamassınız Adamlar bomboş 1.4 trendline passatı 50 bint l ye satıyor.. adamlar c segmenti fiyatına d segmenti bomboşda olsa araba satıyorlar firmalar şirketleri kiralamacılar v.b peynir ekmek gibi alıyor..

Tuncer M.
09-01-2013, 12:23
latitude yi bayide inceledim o vitesi falan acaip saçma kalitesiz bir araç yapmışlar. Bence laguna lar daha güzeldi. Passat bu sınıfta açık ara önde yeni mondeo güzele benziyor çıktığı zaman passatın liderliği sallanır.

Yeni mondeo için almanyada yaşayan ve deneyen arkadaşım eşşeğe altın semer vurmuşlar eşşek yine eşşek diyordu. :D Ama bilmiyorum ne kadar aslı var...

İbrahim33
10-01-2013, 22:09
Araçların sınıfları belirlenirken bakılan tek unsur o aracın boyutlarıdır...Bu iki araçta d segmenti...Superbe gelirsek , superb devasa iç hacmi ve boyutları itibariyle biraz e sınıfına kayıyor bence...

Genel itibariyle passatın dışı daha güzel geliyor bana...Latitüde'ye ısınamadım bir türlü...

Passatın iç tasarımı baydı artık , çok sıkıcı ve highline olmadıkça o kadarda abartılacak kaliteli derecede değil...Bu konuda Latitude daha önde bence , ön yargılı davranmadan önce full (privlaj mıydı neydi) bir latitude'nin içine oturmanızı öneririm , kesinlikle passattan daha albenili ve kullanışlı olmuş Latitude'nin içi...

ilkercom
11-01-2013, 12:21

Bu yorum güzel olmuş.

Bi kaç ay önce bi tanıdığa araba bakmaya gittik. corollasını satıp VW grubu alacaktı. ben de bütün ön yargılarımı bırakayım bi inceleyeyim dedim. incelemez olaydım daha beter ön yargım oluştu.

bi defa seatından skodasına ordan tut auadisne kadar bazı malzemeler ya ortak kullanılmış yada çok benzer kalitedeler. ( misalen cam açma butonları gibi ıvır zıvır aksesuarlar)

özellikle passat ve jettada kapı fitilini öküz gibi kalın yapmışlar ki kapı kapanınca "güppp" diye ses çıksın. ancak ne var ki kapıyı kapatmak kamyon kapısı kapatmak gibi zor.

donanım olarak bakınca jetta veya passat almaya kalksan tenekeline yanına uğranacak bişey yok. cruise control bile yok.

comfort biraz mantıklı. highline güzel fakat deli paralar isteniyor.

birde 3 ay bekle 5 ay bekle muhabbeti dönünce direk çıktık.

İç aksam olarak işçilik vs ben opeli bu aralar beğeniyorum. eskiden beri adamlar alman arabası tanımı tam dolduruyorlar. Almam aldırmam ayrı konu :D

Renoya gelince ;

arkadaş reno bayiinde çalışıyor. sürekli gider kurcalarım istediğim arabayı test etme imkanım da var. adamlar son zamanlarda kendilerini aştılar. bi clio bile bayağı ilerleme kaydetti. Ancak bazı yerlerde eski kafadan kurtulamadılar. Arkadaş da bahsetmiş mesela bagaj çok kötü hepsinde. veya vites kolu rezalet. bi corollaya bak bi megane veya fluence ye bak.

Arkadaşın kıyaslamasını karşılaştırmasını objektif buldum. neticede eksileri yazmış. subjektif yorumlarını tercih nedenlerini belirtmiş.

ikisinin de o parayı etmeyeceğini yazmış. malesef her araba için aynı durum. corolla 60 lira olmuş. accord 95 lira olmuş. yazık günahtır.

darkmoon
11-01-2013, 12:37
bende 2004 vectra elagance vardı o 2004 model aracımın donanımından çok ciddi bir donanım farkı şu anda normal full d segmenti bir araçda yok.. en fazla navigasyon multimedia teyp falan eklendi yeni nesil araçlara o vectrayada eklenir telafi edilemiycek özellikler değil.. Hani düşünüyorum aklıma ciddi bir donanım farkıda gelmiyor.. hani 20-25 bine öyle bir araç alıp 3-5 bin tl harcayıp en kötüsü sıfır bir motor sıfır deri yaptırıp binmekmi mantıklı yoksa 90 bin tl vermek mi mantıklı buda benim ikilemim..

ilkercom
11-01-2013, 12:45
90 bin gibi paralara çıksam mercedes bmw ye binerim. yoksa dediğin gibi bi vectra patlat üzerine uyarsa yeni nesil sıfır dizel motor koy misler gibi.

Arkadaşım reno kurumsal satışta. konfeksiyonculara gidip araç pazarlıyacak direk tersliyorlarmış. "biz renoya binmeyiz" filan diye. "sizde ne var diye soruyorum" diyor. "VW kullanıyoruz" diyorlarmış.
"kapıya çıkıyorum ya caddy ya passat" diyor.

memlekette vw mercedesle eşdeğer olmuş diyor :D

darkmoon
11-01-2013, 12:49
90 bin gibi paralara çıksam mercedes bmw ye binerim. yoksa dediğin gibi bi vectra patlat üzerine uyarsa yeni nesil sıfır dizel motor koy misler gibi.

ona gerek yok ki zaten 1.9cdti motoru yeni nesil gayette az yakıyor tiptironik 6 ileri şehir içi 7.5 yakıyor :) uzun yolda 4.8 falan yakıyor. zaten 90 bin tl ile 25 bin tl arasındaki cebinde kalan parada ap ayrı bir ekonomi.. :)

ilkercom
11-01-2013, 12:54
gavurcası ile bu arabalar overrated olmuş. corolla dizel de cruise diye seçenek yok 60 lira otomatik olanı :P

ae101 efsane diye satılanlarda abs klima yok. lan frene basınca durmuyorsun sen nasıl efsane oldun :D

vectra lar da ilginç derecede ucuzladı. corolla parasına vectra var.

fakat benim favorim bu aralar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-1997-model-legend-efsane-81098532/detay

14 15 e patlatıcan allahım sana geliyorum :D

darkmoon
11-01-2013, 13:03
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-1997-model-legend-efsane-81098532/detay

14 15 e patlatıcan allahım sana geliyorum :D

Bu araçlar efsane zaten bunların nadir tr de coupe si de var.. bir ara sahibindende satılıkda vardı nerden girmiş kim getirmişse türkiyeye helal olsun dedim ekstrem araçlar neticede talebide bilenide pek olmaz..

ilkercom
11-01-2013, 13:06
coupe gray markettir. sedanları honda kendi getirdi.

vergisi bişey değil de yakıtını hesaplıyoruz. corolla dizelden sonra kastıracak. 2013 corolla veya jetta da olmayan özellikler var :D

NSX ile hemen hemen aynı motor. kapak farklı sanırım :P

Plase olarak da infinity Q30 bakıyor arkadaş :)

darkmoon
11-01-2013, 13:10
neler var neler 18 bin tl ye adam şu anda passat highline bile belki olmıycak bazı donanımları sana 18 bin tl ye sunuyor. belki pazarlığa girilse 16 ya bile alınır.

emre55
11-01-2013, 17:42

Arkadaşım reno kurumsal satışta. konfeksiyonculara gidip araç pazarlıyacak direk tersliyorlarmış. "biz renoya binmeyiz" filan diye. "sizde ne var diye soruyorum" diyor. "VW kullanıyoruz" diyorlarmış.
"kapıya çıkıyorum ya caddy ya passat" diyor.

memlekette vw mercedesle eşdeğer olmuş diyor :D

renoya binmeyiz diyen çok ama nedense sürekli tr de en çok satan reno oluyor :) reno sümbülden ibaret değil :) latitude çok kaliteli bir araç bencede passattan eksiği yok fazlası var :) o amblemi söksek mercedes amblemi taksak 100 değil 200 bile verir milletimiz :)

Baris Sengul
27-01-2013, 03:08

her iki aracı da kullanmadan bu kanıya nası vardığını merak ediyorum :) Bu arada Paylaşımın gerçekten çok başarılı,emeğine gözlemlerine sağlık.