Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzine Biyoetanol Katılacak

Ken_Block
07-01-2013, 16:13
Size bir yasadan bahsetmek istiyorum. Sürekli konuşuluyor biyoyakıt konularında ama kimse bilmiyor.
Devletimiz birşey demiş ama ne uygulayıcısının ne de kullanıcısın haberi var.

Yasaya göre;

1 Ocak 2013 itibariyle benzine %2 oranında
1 Ocak 2014 itibariyle %3 oranında biyoetanol katılması zorunlu hale gelecek.

1 Ocak 2014 itibariyle dizele %1
1 Ocak 2015 itibariyle %2
1 Ocak 2016 itibariyle %3 oranında biyodizel katılması zorunlu hale gelecek.

Brezilya benzinli araçlarda E85 kullanıyor istasyonlarda bunu satıyor. Yani %85 Bio-ethanol %15 Benzin.

Aynı şekilde mazotlu araçlarda da yine Petrobras tarafından temiz biyodizel sağlanıyor.

Biz 2016 için %3 bio-ethanol hedefliyoruz. Bu gösterişten başka birşey değildir.

En azından başlangıç olarak E10 veya E15 ile başlanılması gerekli. Ticari araçlar yani üretimde kullanıldığı için de biyodizel çalışmalarına devletin köstek olacağına girişimciye destek olup üretimi özendirmeli.

Enerji-petrol sıkıntısı olan ve bu zamana kadar ekmeğini topraktan kazanmış halka sahip bir ülke olarak hala nasıl petrol kaynaklı dizel kullandığımızı anlayamıyorum. En azından tarımda ve kamyonlarda kullanılması için gerekirse devlet eliyle biyodizel üretimine geçilmesi gerekli.

Aynı zamanda biyo yakıtlar çevre için de çok büyük avantajdır. Motor ve egzos ömrünü de arttırır.

Subi-Emre
07-01-2013, 16:18
konu dağılamsın ama bu katılan madde araçlarımız için iyimi kötümü?

Ken_Block
07-01-2013, 16:21
ben iyi diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin, motor ömrünü arttırıyor diye biliyorum..

MKT
07-01-2013, 16:21
diğer ülkelerde adamlar petrol kıtlığından dolayı ethanolü normal petrol istasyonlarında kullanıyorlar alternatif yakıt olarak bizim ülkemizde 50mt çukur kazsan petrol fışkıracak hala bio yakıt ethanol vs vs kullanılacak diyorlar.hala nelerin peşindeler. bir yandan daha iyi olacak ethanolün kullanılması oktanlar artar avans vurmaz arabalar ama diğer yandan plastik benzin hattına sahip arabaya koyduklarında e85 gibi bir yakıtı hiç hoş şeyler olmaz :D

B.Aktepe
07-01-2013, 16:32
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/95851-epdkdan-kritik-akaryakit-karari.html