Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Az Yakıt Harcamanın Püf Noktaları

Frid
08-01-2013, 15:51
http://static.doviz.com/media/gallery/17/--1355833367.jpg

Kullanıcı için araçlar söz konusu olduğunda iki vazgeçilmez var! Birincisi ekonomi ikincisi konfor! İstanbul gibi trafiği yoğun olan illerde yakıt tasarrufu bir hayli önem kazanıyor!

Peki az yakıt harcamanın püf noktaları neler?

Otomobilde daha az yakıt tüketimi için genellikle "sabit hız"da sürüş yapılması gerektiği bildirildi. Bakımları düzenli yapılan araçların akaryakıt tüketimlerinin normal şartlarda olacağı ve bunun azaltılması için bazı tavsiyelere uyulması gerektiğine dikkat çekildi.

Yakıt tüketimini azaltmanın ilk ve en kolay yolun yüksek hızlarda araç kullanmaktan kaçınmak. Ani hızlanma ve sert frenlemelerden uzak durulmasını isteyen yetkililer, doğru zamanda vites değiştirilip düşük veya yüksek motor devirlerinden kaçınılması gerektiğini hatırlattı.

Uygun şartlarda hız sabitleyicinizi devreye alın. Araçta gereksiz ağırlık taşımayın. Lastik havalarını doğru basınçta tutun, aşınmış lastik kullanmayın

Yağ, yakıt ve hava filtrelerini, bujileri zamanında değiştirin, periyodik bakımları aksatmayın. Debriyaj balatanızın kaçırmadığından ve fren balatalarınızın iyi tuttuğundan emin olun.

Yağ, yakıt ve hava filtrelerini, bujileri zamanında değiştirin, periyodik bakımları aksatmayın. Debriyaj balatanızın kaçırmadığından ve fren balatalarınızın iyi tuttuğundan emin olun.

Kaliteli yakıt ve motor yağı kullanın. Orijinal egzoz sistemi kullanın, katalitik konvertörü söktür meyin. Enjektörler ve turbonuzun doğru çalıştığından emin olun.

Uzun süreli beklemelerde motoru durdurun. Hava sürtünme direncini artıracağı için içi boş olan port bagaj veya takılı duran tavan rayları, abartılı spoylerler ve yarı açık camlardan kaçının.

Az Yakıt Harcamanın Püf Noktaları - Doviz.com (http://www.doviz.com/fotogaleri/az-yakit-harcamanin-puf-noktalari/1)

gurkanerkan
08-01-2013, 18:36
Yapılan zamlardan sonra gaz pedalını okşamaya bile korkar oldu millet neyin tavsiyesi bu..

PiscocuK
08-01-2013, 18:40
bunların hepsini %100 yaptık diyelim :) ne değişecek.sıradan bir araçla aramızda nekadar fark olacak :) benzin olmuş 5 TL cam açmayın demiş klimamı açalım..istanbulda aracının hız sabitleyicisini kullanabilen biri varsa onu ALNINDAN ÖPMEK isterim

Kadyr
08-01-2013, 18:47
Bazen pendige giderken orta seritte 70 civari sabitleyebiliyorum tabi tam is saatlerinde degil.zamlardan sonra yavas ve sakin kullanmaya basladim.cok nadir iyi bi arabanin makas attigini gorursem gaza geliyorum:D

PiscocuK
08-01-2013, 18:49
pendiğe geldiğinde hatırlat öpücem alnından...şaka bir yana bende pendikten eyüpsultana giderken tersane köprüsünden direk paralı yola çıkıyorum birtek oralarda rahat oluyor trafik :) sonrası yine hüsran

darkmoon
08-01-2013, 18:56
çok kısa duraklamalarda arabayı stop etmeyin araba rolantide bir şey yakmaz tam aksine kısa süreli kontak kapa kontak açlarda rolantide bekleyip yakıcağından fazla yakar..

GokhanRS
08-01-2013, 18:59
neden akaryakıta indirim yapılmıyor diye haber yapacaklarına az yakmanın yolları diye haber yapıyor olmalarına uyuz oluyorum.

Kadyr
08-01-2013, 19:00
Abi opmus kadar oldun:D isik 40 sn ve uzeriyse bazen stop ediyorum valla:)

chatlaxs
08-01-2013, 19:08
http://galeri4.uludagsozluk.com/109/oldu-o-zaman-biz-kalkalim_175865.gif

Burak
08-01-2013, 19:11
Ha 100 kere s.kmisler ha 99 kere. Bunlarla elde edilen dişin kovugunu doldurmaz.