Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tutanakla ilgili Yardım!!!

Fatihöztürk
09-01-2013, 11:30
Arkadaşlar Dün saat 15:00 de E5 kar nedeniyle kaza yaptım bariyerlere çarptım. tutanak tutmak aklıma gelmedi ve devam ettim.. Araç kiralık şirket araçı filo da tutanak olmadan araça hiç bir şey yapamayız diyor.. acaba bu saatden sonra karakola gitsem tutanak tutturabilirmiyiz? veya tanıdık polis bulsam yaptırabilirmiyiz?:soru:

onursumer
09-01-2013, 11:32
tek taraflı kazada beyan yeterli oluyor normalde ama

kiralık araç olduğu için farklı bir proseduru olabilir

Nightfish
09-01-2013, 11:34
Kiralık araçta prosedür bu şekilde. Mutlaka tutanak isteniyor. En kötü aynı yere gidip aracı aynı şekilde bırakıp polis çağırabilirsiniz.

Fatihöztürk
09-01-2013, 11:57
Kiralık araçta prosedür bu şekilde. Mutlaka tutanak isteniyor. En kötü aynı yere gidip aracı aynı şekilde bırakıp polis çağırabilirsiniz.

yaptım ekip çağırdım ama araç yerinden oynatıldı diye rapor yazmadılar. tekrar biryeremi çarpsam olurmu veya bir ruhsat bulsam tutanak tutsam olurmu?

Bruglione
09-01-2013, 12:25
Tekrar aynı yere vurmak mantıklı gelsede yanlış adamlar bazen kameradan kontrol ediyor para vermemek için.. Hasar ne kadar bilmiyorum ama öyle biyerde tutanak tutki apacık orta olmasın yazcagın yer sokak arası gibi biyer olsun kaza yerinde.. Kendi kiralık aracını suclu yap yeterli..

tremx
09-01-2013, 12:29
benimde şirket aracıyla başıma böyle bir olay gelmişti.polis çağırdım 2.bir şahıs veya zarar verilen birşey olmadığından tutanak tutamayız dedi gitti.daha sonra kiralayan şirkete gidip kazayın nasıl olduğunu ayrıntılı birşekilde yazarak beyan ettim.kasko karşılamıştı masrafları.

burkaykalyon
09-01-2013, 13:05
bir tane beyan yazmanız gerekiyor aynen şu şekilde:

................ Sigorta Hasar Müdürlüğü'ne

.... Filo yönetiminden kiralamış olduğumuz ..... marka ....model araç ile ..... tarihinde kar sebebiyle park ederken koruma barlarına çarptım. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Araç Sürücüsü
............................
İmza

Eğer tutanak yoksa bu beyan ile yaptırabilirsiniz hasarı. Filo hizmeti aldığınız yer ile görüşüp durumu anlatın.

ruudvan
09-01-2013, 13:05
kıralık aracın kaskosu vardır.
beyanla halledılır.
dun aksam aynı sekılde bırı geldı aracını vurmus kaldırıma kar nedenıyle beyanı yazdık gonderdık.

Day Walker
09-01-2013, 13:07
Kiralık araçlarda belli bir limitin üstünde firma tutanak ister.Karakola gidip tutanak tutturabilirsin.Ayrıca tekrar aracı çarpmak gibi bişey yapma sakın.

ruudvan
09-01-2013, 13:07
bir tane beyan yazmanız gerekiyor aynen şu şekilde:

................ Sigorta Hasar Müdürlüğü'ne

.... Filo yönetiminden kiralamış olduğumuz ..... marka ....model araç ile ..... tarihinde kar sebebiyle park ederken koruma barlarına çarptım. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Araç Sürücüsü
............................
İmza

Eğer tutanak yoksa bu beyan ile yaptırabilirsiniz hasarı. Filo hizmeti aldığınız yer ile görüşüp durumu anlatın.

ek olarak kaza yapılan yer bolge ve sokak olarak yazılmalı.artı olarak kar yagısı sebebıyle kontrolun kaybedıldıgını ve 155 ı arayın kaza yaptıgımı bıldırdıgım halde zabıt tutulmadıgınıda eklemende fayda olur.

tabı bu beyanı arac sahıbı sırketın yada sahsın yazması gerekır.
kısacası yapıcagınız bırsey yok kıralama sırketıyle gorusme yapıcaksnız.

burkaykalyon
09-01-2013, 13:12
ek olarak kaza yapılan yer bolge ve sokak olarak yazılmalı.artı olarak kar yagısı sebebıyle kontrolun kaybedıldıgını ve 155 ı arayın kaza yaptıgımı bıldırdıgım halde zabıt tutulmadıgınıda eklemende fayda olur.

tabı bu beyanı arac sahıbı sırketın yada sahsın yazması gerekır.
kısacası yapıcagınız bırsey yok kıralama sırketıyle gorusme yapıcaksnız.

rıdvan'ın da dediği bilgileri eklerseniz daha iyi olur ancak beyan yazabilmek için şirketin sahibi veya filo yetkilisi değil kendiniz de yazabilirsiniz.şoför yazsa da olur yani...

Day Walker
09-01-2013, 13:12
Arkadaşlar çoğu kiralama firmasının kaskosu yoktur.Kiralık aracın kasko maliyeti çok yüksek o yüzden firmalar kendi anlaşmalı oldukları kaportacı yada servislerde araçları yaptırırlar.

Belli bir limitin üstüne tutanak isterler tutanak yoksa kullanıcıya fatura edilir.Tabi bunlar kiralama sözleşmesinde madde madde belirtilmiştir.Sözleşmeyi okumakta fayda vardır.

Fatihöztürk
09-01-2013, 14:13
Çok teşekkürler arkadaşlar bugün filoya gidip bilgi alacağım beyan ile olursa süper olur valla karakolada gittim araç yerinden oynatıldığı için tutanak yazamayız diyorlar.. Araç ön kaptu yerinden oynadı eksen kayması oldu birde tamponda kırılmalar var.. Bu arada araç Beyaz Filodan kiralık.

Fatihöztürk
09-01-2013, 14:17
Kiralık araçlarda belli bir limitin üstünde firma tutanak ister.Karakola gidip tutanak tutturabilirsin.Ayrıca tekrar aracı çarpmak gibi bişey yapma sakın.

Karakola gittim abi Tutanak tutmadılar.. birde üstüne üstlük dalga geciyorlar kaportacı hasan usta al numarası diye..

Day Walker
09-01-2013, 14:50
Karakola gittim abi Tutanak tutmadılar.. birde üstüne üstlük dalga geciyorlar kaportacı hasan usta al numarası diye..

kaza tutanağı değil görgü tespit tutanağı talep etmen lazım.Aracın üstünde hasar olduğunu belgeleyecekler sana.

Fatihöztürk
09-01-2013, 15:35
kaza tutanağı değil görgü tespit tutanağı talep etmen lazım.Aracın üstünde hasar olduğunu belgeleyecekler sana.

Tamam abi İş çıkışı gidicem inşallah sorun çıkarmadan hallederim yoksa bu bana 1000 1500 tl ye patlayabilir.