Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Farlarım içten Buğu yapmış.. Neden ??

Anıl Ercan
11-01-2013, 20:00
Merhaba techturkey ailesi konuyu dogru yere acmısımdır umarım.

Bu son günlerde farlarımın içi bugudan gozukmuyor resmen toplu igne ucu kadar damlacıklarda var acaba neden bugu yapmıstır ?

Uzun ve kısaların oldugu yer ayrı farın arkasında 2 tane kapak var uzunlara xenon takılırken o kapak delinmişti kablo gecmesi için suan sarı far var arabamda acaba o deliktenmi alıyor..

bi kac fotoda cektim

http://img715.imageshack.us/img715/267/12741337.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/715/12741337.jpg/)

http://img703.imageshack.us/img703/9788/nnnvb.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/703/nnnvb.jpg/)

Mr.K
11-01-2013, 20:01
biyerden ıslandıgı belli..sıcak farlarıda yıyınce bug yapıyo belliki.. fön makinesiyle gecıcı cozum olarak kurutabılırsın .. havalar duzelıncede guzelce farlar sokulup cam/plastik arasından silikon getınmı bıseycıgı kalmaz..

devil_berk22
11-01-2013, 20:02
xenon takarken boşluk kalan yer olduysa o yüzden yapar bı zararı olmaz

Chn53
11-01-2013, 20:03
kuru bir havada farları dıştan saç kurutma makinesiyle yavaş yavaş buğuyu gider

sonra arkadaki xenon için delinmiş kapakların deliklerini silikon ile kapat birdaha buhu yapmaz.

konu yeri burası değil :)

RSBurak
11-01-2013, 20:06
peki buğu yapması karşıdakini rahatsız edermi geceleyin ?

devil_berk22
11-01-2013, 20:10
peki buğu yapması karşıdakini rahatsız edermi geceleyin ?

zaten farları yaktığın zaman o sıcaklıkla 1-2 dakikada kuruyor buhar

Anıl Ercan
11-01-2013, 20:12
biyerden ıslandıgı belli..sıcak farlarıda yıyınce bug yapıyo belliki.. fön makinesiyle gecıcı cozum olarak kurutabılırsın .. havalar duzelıncede guzelce farlar sokulup cam/plastik arasından silikon getınmı bıseycıgı kalmaz..

abi farlarımda herhangi bi catlak kırık yok nerden aldı acaba suyu ? ben o kapaklardan tahmin ediyorum xenon varken uzunlarda almıyordu bugu kablo gectigi için delikten engelliyordu ama simdi uzunlarda sarı ampül var ve kapak delikli bi sekilde takılı ordan alıyor galiba :S havalar düzelsin dediginizi yapacam xenonlarım takılcak zaten bugun yarın tekrardan o zaman güzelce silikonlarım

RSBurak
11-01-2013, 20:27
zaten farları yaktığın zaman o sıcaklıkla 1-2 dakikada kuruyor buhar

gelen geçen selektör yakıyorda neden anlamadım far ayarını 5 e indiriyorum anca o zaman yakmıyorlar.bu yüzden olabilir diye düşündüm.

levent
11-01-2013, 20:30
ayrıca ufak bi tıklama falan yaşadıysan, farlar arkadan çatladıysa da yapabilir..

Osman Bahadır
11-01-2013, 20:44
Xenon için açtıkları delikleri kapat. Kapaklar tam oturuyor mu kontrol et. Havalandırma çıkışları vardır, onlar tıkalı mı açık mı kontrol et.

Far ayarını kontrol ettir. Xenonda farklı, halojende farklı olabilir. Çünkü xenon dediğimiz şey tamamen çinli amcaların insafında olduğundan çin işi xenonda değişken olan flamanın yeri far ayarını değiştirir. Halojene göre yeniden ayar yaptır.

Anıl Ercan
11-01-2013, 20:49
Xenon için açtıkları delikleri kapat. Kapaklar tam oturuyor mu kontrol et. Havalandırma çıkışları vardır, onlar tıkalı mı açık mı kontrol et.

Far ayarını kontrol ettir. Xenonda farklı, halojende farklı olabilir. Çünkü xenon dediğimiz şey tamamen çinli amcaların insafında olduğundan çin işi xenonda değişken olan flamanın yeri far ayarını değiştirir. Halojene göre yeniden ayar yaptır.

abi ben xenonları muayene için sökmüştüm arabam muayeneden sadece sis farı ayarsızlıgından gecti sanırım uzun ve kısalar ayarlı zaten geri taktırıcam xenonları o delikleride kapatırım kapaklar tam oturuyor havalandırma cıkısları tam olarak nerdedir ?

Mr.K
11-01-2013, 21:20
L şeklinde borulardır havalandırma boruları.. Farın altında arkasında yanında biyerinde vardır..Fitil gibi plastik su geçsin aksın gıtsın dıye..

+ oalrak yukarda bı arkadas far ayarını 5e getırınce anca sellektoru kesıyolar demıs alıntı yapamadım..

sebebı gayet acık ztn farın ayarsız :D ayarlı olsa ztn o yuk durumuna gore sen aracında 4kıısı + full bagaj gıtsen 2-3kademe duruma gore 2-3e aldınmı ınsanlar sellektoru keser..Kısacası far ayarlanması gerekıyo..

onursumer
11-01-2013, 21:41
abi farlarımda herhangi bi catlak kırık yok nerden aldı acaba suyu ? ben o kapaklardan tahmin ediyorum xenon varken uzunlarda almıyordu bugu kablo gectigi için delikten engelliyordu ama simdi uzunlarda sarı ampül var ve kapak delikli bi sekilde takılı ordan alıyor galiba :S havalar düzelsin dediginizi yapacam xenonlarım takılcak zaten bugun yarın tekrardan o zaman güzelce silikonlarım

kapaklar yüzünden alıyor

farları sokup kurutup kapakların deliklerini kapatırsan birdaha olmaz büyük ihtimalle

Anıl Ercan
11-01-2013, 22:02
kapaklar yüzünden alıyor

farları sokup kurutup kapakların deliklerini kapatırsan birdaha olmaz büyük ihtimalle

tamam aga yarın ilk işim sokup o kapagın deligini kapatcam biseyler tıkarım artık ona.

denizbalık
12-01-2013, 00:04
far hava aldığı için yapar. önce güzel bir havada içindeki buğuyu fön makinasıyla al sonra farın hava aldığı yeri bir güzel silikonla sıkıntın gider. ama yaparken buğunun tamamen kaydolduğundan emin ol

gökberk
12-01-2013, 00:12
Görüntüyü anında yok etmenin de çözümü beyaz a4 kağıdı yapıştır, yak uzunları 5 dk sonra tertemiz..

denizbalık
12-01-2013, 07:50
Görüntüyü anında yok etmenin de çözümü beyaz a4 kağıdı yapıştır, yak uzunları 5 dk sonra tertemiz..

ama farı yakadabilir fazla kalırsa

S.Mert
12-01-2013, 13:35
bu arada dışardan saç kurutma makinasıyla kurutma olayını abartmadan yap, sıcak havayı fara çok fazla tutarsan sararma yapar

Anıl Ercan
12-01-2013, 16:14
Arkadaslar hepinize tesekkür ederim bugun uzun kısa ve sis farlarıma taktırdım xenonlarımı yani uzunların oldugu yerdeki farın arkadasındaki kapak delikti ya ora kapandı xenonları takınca ama gene su ve buhar alıyor farın içi yani kapakla alakası yok baska biseyden dolayı alıyor

kafayı yemek üzereyim neden böyle oluyor ?

uzun kısa acık gezdim bugular gidiyor ama sonra gene oluyor farlarımdada catlak kırık hiç bişey yok :S

denizbalık
12-01-2013, 17:43
Arkadaslar hepinize tesekkür ederim bugun uzun kısa ve sis farlarıma taktırdım xenonlarımı yani uzunların oldugu yerdeki farın arkadasındaki kapak delikti ya ora kapandı xenonları takınca ama gene su ve buhar alıyor farın içi yani kapakla alakası yok baska biseyden dolayı alıyor

kafayı yemek üzereyim neden böyle oluyor ?

uzun kısa acık gezdim bugular gidiyor ama sonra gene oluyor farlarımdada catlak kırık hiç bişey yok :S

hava almayan far yapmaz. illaki bi yerden hava alıyodur

Anıl Ercan
12-01-2013, 17:57
hava almayan far yapmaz. illaki bi yerden hava alıyodur

pazartesi günü farları söktürüp güzelce silikon cektiricem etrafına umarım o zaman düzelir :S

Aykut106
13-01-2013, 13:50
Park ettiginde lastikler su kanalına denk geldiyse lastikten sıcarayan su far kapagına arkadan sıcrayabilir.Benim basıma gelmisti.Kapagını acmıstık kuruyana kadar.Onun dısında 3-4 senedir su alma vs yok sorun yuzde 90 bundan dolayıydı yani:)

Anıl Ercan
14-01-2013, 19:49
Bugün gittim farları komple tekrar söktürdüm. Sol fardan hiç abartmıyorum 1 bardak su aktı. içinide güzelce havayla temizledik. büyük ihtimal benim farlara xenon takılırken uzunların oldugu yerdeki kapak delinmişti. xenonları sokturduk muayene için o delik bi sekilde kaldı büyük ihtimal orda doldu su içine. simdi kapandı kapaktaki delik

lakin herseyi yaptırdım ama gene buğu yapıyor içten acaba dipte kalan son su kalıntılarımı yapıyor o buğuyu ?