PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HONDA K20A4 Sorun Bulunamıyor.Yardım.

ilovedrifting
12-01-2013, 09:51
Selam Arkadaşlar.

Aracım 2005 CRV 110 binde. LPG mevcut. Rolantide hafif bi düzensizlik var. Üst devirlerde hiç bir sorun yok. Aracı cihaza bağladık. Rolantide zengin diyor. Kelebek temizliği yapıldı. Sensörler temizlendi ama hiç bi değişiklik yok. Rolanti düzensizliğinden dolayı rampalardan kalkışta sıkıntı çekiyorum. Otomatik olduğundan freni bırakıp gaza bastığımda 1-2 saniyelik boğulma ve bu nedenle geri kaçma oluyor. Bu sebepten topukla gaz verip kalkmak zorunda kalıyorum. Arıza ışığı da bazen yanıyor sonra kendiliğinden sönüyor.

Yapılan denemeler; Kelebek ve ona bağlı tüm elemenlar temizlendi. carbon clean yapıldı.

BthnKrkt
12-01-2013, 10:08
hem lpg de hem benzinde aynı mı durum?

ilovedrifting
12-01-2013, 10:46
Evet LPG ve benzinde tamamen durum aynı. 15 bin km önce yetkili serviste subap ayarı yapıldı. Ben yine subap ayarından şüpeleniyorum.

kanashibari
12-01-2013, 10:54
o2 sensörlerini kontrol edin. Genelde kendini bu şekilde belli eder.

MeRtCaN
12-01-2013, 10:59
Aracınıza hıc subap ayarı yapıldımı ? yapılmıs ben 2.postu okumamıstım
bence tekrardan
Subap ayarınızı Kontrol edınız
Subap ayarını yaparken
zıncır uzunlugunu tam senteye gelıp gelmedıgını
ve de ekzantıklerde aşınma olup olmadıgına bakmasını soyleyenız subap ayarı yapan usta

egerkı honda dan ıyı anlıyan bır usta ıse zaten problemı sıze soyler

Crv lerde en cok meyadana gelen arıza
ekzantıklerın bozulması ve ekzantık zıncırının uzmasıdır

araclar garantı dahılınde ıken bırcok kez garantıden degısıtırılmıs 2 parca bunlardır

anlatıgınız problem bu yonde gosterıyor

pcvirus
12-01-2013, 11:00
muhtemelen sensorlerden birisi gidiktir
araçtaki sensorlerin çogu rolanti yi etkileyecek şeyler
ama sonuç bence o2 yada katalizörden çıkacak

ilovedrifting
12-01-2013, 11:00
Cihaza bağladığımızda o2 sensörlerinde hata görünmüyor. Fakat şöyle bi söylenti duydum bazı japonlarda kabloda kopukluk olmadığı sürece o2 sensör arızası vermiyormuş.

ilovedrifting
12-01-2013, 11:31
Şu an ki duruma göre sıraya subap ayarını aldım. Bu motorların subap ayarında püf noktası falan var mı ? Ayarı kendim yapcam.

MeRtCaN
12-01-2013, 11:34
Şu an ki duruma göre sıraya subap ayarını aldım. Bu motorların subap ayarında püf noktası falan var mı ? Ayarı kendim yapcam.

Bence zıncır uzunluguna ve ekzantıklere cok dıkkat et

bılen bır kısının yapmasını onerırım

yada en basıtı servıce manuelını ac orada detaylı sekılde yazıyor

kesınlıkle motor soguk olsun subap ayarı yapacagın zaman

ilovedrifting
12-01-2013, 12:02
Bence zıncır uzunluguna ve ekzantıklere cok dıkkat et

bılen bır kısının yapmasını onerırım

yada en basıtı servıce manuelını ac orada detaylı sekılde yazıyor

kesınlıkle motor soguk olsun subap ayarı yapacagın zaman

15 bin km önce yetkili serviste subap ayarı yapıldı ama içime bi türlü sinmedi. İlk yapıldığında motor sesini beğenmemiştim. O yüzden kendim yapmayı düşünüyorum. Servis manueli de var bende.

MeRtCaN
12-01-2013, 12:03
15 bın km cok bı rakam

normalde lpg lı araclarda her 20 bınde bır yapılması gereklı

servıs onerısı lpg sız aracta 40.000 km de bırdır

ice
12-01-2013, 12:04
Subap ayarı istiyor araba...

ilovedrifting
12-01-2013, 12:06
15 bın km cok bı rakam

normalde lpg lı araclarda her 20 bınde bır yapılması gereklı

servıs onerısı lpg sız aracta 40.000 km de bırdır

Doğrudur fakat sorun baya zamandır var. Nerdeyse sorun ayardan 5k km sonra tekrarladı.

TegB20VTec
12-01-2013, 12:13
Lpg nin sigortasını söküp benzinde kontrol etmeni öneririm, bende LPG montajı yapmaktayım CRV lerde bu durum ayar güzel yapılmazsa oluşuyor, sorunun LPG ayarı kaynaklı, benzinde yapması benzin enjektörlerinin senkronizasyonunu etkilediğinden olabilir. LPG Sigortasını söküp, aracın kutup başlarını çıkarıp biraz bekledikten sonra(5 dk. civarı) Kutup başlarını taktıktan sonra LPG sigortasını TAKMADAN kontrol edersen sorunun nedeni ile ilgili olasılıkları azaltırsın eğer tekrar yaparsa sorunu araçta ateşleme sisteminde aramanı tavsiye ederim.

ilovedrifting
12-01-2013, 12:16
Lpg nin sigortasını söküp benzinde kontrol etmeni öneririm, bende LPG montajı yapmaktayım CRV lerde bu durum ayar güzel yapılmazsa oluşuyor, sorunun LPG ayarı kaynaklı, benzinde yapması benzin enjektörlerinin senkronizasyonunu etkilediğinden olabilir. LPG Sigortasını söküp, aracın kutup başlarını çıkarıp biraz bekledikten sonra(5 dk. civarı) Kutup başlarını taktıktan sonra LPG sigortasını TAKMADAN kontrol edersen sorunun nedeni ile ilgili olasılıkları azaltırsın eğer tekrar yaparsa sorunu araçta ateşleme sisteminde aramanı tavsiye ederim.
Teşekkürler. Basit bir işlem zaten ilk olarak onu deneyeyim.

ice
12-01-2013, 12:18

:)

Nightfish
12-01-2013, 12:19
Aynı sıkıntı bizim CR-V'de de vardı. Subap ayarı diye gittik, egzantiriğin bittiğini gördük. Umarım sizde sorun bu aşamaya gelmemiştir.

ilovedrifting
12-01-2013, 12:21

:)
Bende öyle düşünüyorum . İnş da öyledir. Zaten hafif bi subap sesi var gibi motorda.

ilovedrifting
12-01-2013, 12:23
Aynı sıkıntı bizim CR-V'de de vardı. Subap ayarı diye gittik, egzantiriğin bittiğini gördük. Umarım sizde sorun bu aşamaya gelmemiştir.

Deme ya :eek: Sizin crv nin model ve km kaçtı bu sorun çıktığında.

Nightfish
12-01-2013, 12:27
Bizimkinin km biraz yüksekti tabi. 2003 model ve 187.000kmydi. Böyle geçmiş zaman konuştuğuma bakma, 1 hafta oldu daha biz bu sorunu yaşayalı. 2.000 lira masraf çıktı, itinayla arabayı takasa verip sıfır araç aldık hemen.

Şunu da ekleyim tabi, bizimkinin egzantiriği 100.000 km civarında garantiden değişmiş daha önce ama.

MeRtCaN
12-01-2013, 12:34
Deme ya :eek: Sizin crv nin model ve km kaçtı bu sorun çıktığında.

yazdımca crv ler ılk cıktıgınde kronık sorundu
cogu arac garantıde ıken hepsının ekzantırıgı degıstı

yetkılı servıste servıs danısmanlıgı yaparken bana cok denk gelmsıtı o yuzden soyledım
cogu usta dıkkat etmez subap ayarı yaparken :)

0M42
13-01-2013, 19:44
Aklımıza gelen 2 sorun daha var onları da sizlerle paylaşmak istedim üzerinde tartışalım.

1. Enjektörlerin birinde veya bir kaçında sorun var ve işeme yapıyor. Bu nedenle rolantide düzensizlik yapıyor.

2. Lpg montajından kaynaklanan veya farklı bir noktadan kaynaklanan manifolt hava alma sorunu.

Bana göre bu iki durumda da şu anki sorunu gösterebilir.

ilovedrifting
14-01-2013, 10:00
Aklımıza gelen 2 sorun daha var onları da sizlerle paylaşmak istedim üzerinde tartışalım.

1. Enjektörlerin birinde veya bir kaçında sorun var ve işeme yapıyor. Bu nedenle rolantide düzensizlik yapıyor.

2. Lpg montajından kaynaklanan veya farklı bir noktadan kaynaklanan manifolt hava alma sorunu.

Bana göre bu iki durumda da şu anki sorunu gösterebilir.

Enjektörlerde sorun olması bana daha yakın geldi. Çünkü manifoltda hava alma olsa cihaz neden zengin desin.