Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakıt ekonomisi amaçlı yardımcı sistem olarak HHO?
Ahmet Saraçoğlu
12-01-2013, 21:43
Benzer bir konu var ama oradaki amaç aracı direk hidrojen ile çalıştırmak olduğu için enerji kayıpları , sürtünme vss kayıplar olumsuz etken olmuş ve onlar tartışılmış.Ama benim düşüncem birebir hidrojen ile çalışması çalıştırılması değilde ; mevcut benzin sistemine katkı olarak yakıt ekonomisi sağlamak.Bununla ilgili bilgisi olan , sistemin nasıl işlediğini bilen , ugulamış kimse varmı?
darkmoon
12-01-2013, 21:53
bu konuda hho kitlerini araçlarına takan deneyler yapan insanlar var dh de konularıda var bence orda bunu o insanlara danışman daha doğru olur. işe yarıyor diyende var bir işe yaramıyor diyende var açıkcası bu sistemi araçlara takan bir yer var onlara özel bir labaratuar gibi bir yerden teklif geldi şahitler huzurunda test teklif edildi
bu işi yapan firma kendince nedenlerden pek yanaşmadı bu teklife açıkcası çok sıcak bakdığım bir olay olmasına rağmen bu benim kafamda bile soru işaretleri yarattı.. artık daha temkinliyim..
Ahmet Saraçoğlu
12-01-2013, 22:00
Sistemin kaba çalışma sistemi nası ,, anladığım kadarı ile suya elektrik veriliyor , hildroliz ile hidroje açığa çıkıyor , hidroje de emme den motora veriliyor doğru mu?(Enjeksiyonlu değilde ; mekanik enj. veya karbüratörlü olduğunu varsayalım aracın)
Peki hibrit bi sistem oalcağı için, yanı iki yakıt ta aynı anda motora gireceği için; ekstra hidrojenin ekstra aşırı bir yanma oluşturmaması ve benzinden tasarruf amaçlı benzinli mevcut sistemdeki yakıt nasıl nereden ve ne oranda kısılıyor(jetronic sistem için)
darkmoon
12-01-2013, 22:15
evet elektroliz oluyor su hidrojen az miktarda gidiyor her araçda farklı oranlarda farklı uyarlamalar yapıyorlar.. burdaki olay yada yapanların demesi önceliğin motordaki yakıtın tam yanmasını sağlamak bu tam yanma aracın performansını arttırıyor ve yanında belli bir miktarda yakıt ekonomisi sağlıyor okuduğum %25 e kadar bu tasarrufu sağladığını idda edenlerde var ama hiç bir fayda görmedim diyenlerde var..