Orijinalini görmek için tıklayınız : e39 520i vs Avensis 2.0 otm.
dün akşamki açılan konu üstüne misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş diyip ufak bi deneme yaptık :)
Bmw 5.20i
- 5.30 volan ve exedy stage 2 baskı balata
- kutu içi filtre
- kısa şanzıman
- yazılım
- cometic conta
- arp saplamalar
- gaz kelebeği polish
- 5.25 egzantrik
Avensis 2.0 OTM.
-İlk sahibi amcadan stock-4 ileri otomatik vites :)
denemeler 1.vites 20km-160km arası
z95hISmkzdc
SAM 0031 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=z95hISmkzdc)
2.deneme
PRV1ZUh3uz4
SAM 0032 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=PRV1ZUh3uz4)
flexamin
14-01-2013, 19:54
zevkli bir denemeydi.
voltaj çarpmışlar seni :D maşallah diyelim
flexamin
14-01-2013, 19:58
voltaj çarpmışlar seni :D maşallah diyelim
ben eğlenmeme bakarım..
aracımın ağırlığına göre nasıl gittiği belli.. şuana kadar nezaman geçtim geçildim muhabbeti yapmışım..
ayrıca aradaki kilo farklarını göz önüne alarak yorumlamak en objektiftir.
sıkıntım yok boşaltmayla bilmem ne ile. aracım bu şekilde kendinden hafif araçlarla yürümesi bana emeklerimin karşılığını aldığımı gösteriyor bu nedenle mutluyum. isteyen herkesle denerim no sıkıntı just pompa
hiç değişmedin voltaj bu yazında bile anlaşılıyor sıkıntı yaptığın :D ama guzel aracın gercekten iyi gidiyor benim arkadasımda otomatiği vardı corsa 1.4 stokken kafa kafaya gidiyorduk :D hesap et
flexamin
14-01-2013, 20:04
hiç değişmedin voltaj bu yazında bile anlaşılıyor sıkıntı yaptığın :D ama guzel aracın gercekten iyi gidiyor benim arkadasımda otomatiği vardı corsa 1.4 stokken kafa kafaya gidiyorduk :D hesap et
hı hı :) tabi.
sıkıntı yapmadım hiçbir zaman o yüzden bojwer sen.. ben dediğim gibi geçsemde geçilsemde problem yok. bu arada tşk ederim
hehehe neye niyet neye kısmet diyelim hgt ile deneseydin keşke :D:D
flexamin
14-01-2013, 20:12
hgt ile de denemiştim hlx ile de
1600 kg bir aracı kendinden 300+ kg lık hafiflikte bir araçla 1. vites te yürüttüğünde normal bir durum. o yüzden sıkıntı yok. başka araçlarla da denerim ki deniyorumda. forumda okadar yazdık kiloma ve gücüme uygun araç istiorum diye.. biri çıkıpta bu yazdıklarım için yanlış düşünüosun desin kafamı kesicem.
omer_yildir
14-01-2013, 20:18
Kilosuna göre güzel gitmiş e39. İki aracada maşallah.
Aslında Chipli 1.6 linea ile denemek istersen ben geleyim. hem ben de aracımın ne kadar gittiğini görmüş olurum.
flexamin
14-01-2013, 20:19
Kilosuna göre güzel gitmiş e39. İki aracada maşallah.
Aslında Chipli 1.6 linea ile denemek istersen ben geleyim. hem ben de aracımın ne kadar gittiğini görmüş olurum.
denerim kardeşim. deneme konusunda sıkıntı yok. uçan kuşla sıkan adamım ben :D
Ağırlık ciddi dezavantaj... Kendi aracımdan biliyorum, 1600kg...
serdar kaclik bu avensis/ senden gucsuz olmasina ragmrn soradam acilmasi ilginc olmus aracinda o gunluk siknti olabilirmi
flexamin
14-01-2013, 21:01
130 mu ne.
zevkli bir denemeydi.
dun gunduz aramisin, gec saatte gordum ama zaten mesai varmis arasaymisim keske:cool:
flexamin
14-01-2013, 21:39
dun gunduz aramisin, gec saatte gordum ama zaten mesai varmis arasaymisim keske:cool:
bir dahakine panpa
emre1577
14-01-2013, 21:51
maşallah.... avensis 128 hp - 178 nm'dir.Ama haddinden fazla gidiyor tecrübeyle sabittir :) corona vardı aynı motor 126 hp 3s-fe gücüne ve ağırlığına göre iyi gidiyodu...
Arasts61
14-01-2013, 23:45
maşallah araçlara..
katalog verisi arkadaşların dediği gibi ama reelde 133-135 civarı verebiliyor sağlıklı / bakımlı olanları. zamanında sınıfının hızlı araçlarından denebilir kabaca .. :)
bence avensis iyi gitmiş 5 in speclere bakacak olursak, tabi denildiği gibi yaklaşık 350kg lık ağırlık farkı da göz önünde bulundurulmalı :)
kısacası maşallah ikisine de :)
zevkli bir denemeydi.
Teşekkür ederim Serdar abi bide ben katı söktürüyüm müsait bi zamanda yine deneyelim. o akşam aklıma soktunuz kat ve filtreyi bakalım merak ettim ne kazanıcam ne kaybedicem :)
Teşekkür ederim Serdar abi bide ben katı söktürüyüm müsait bi zamanda yine deneyelim. o akşam aklıma soktunuz kat ve filtreyi bakalım merak ettim ne kazanıcam ne kaybedicem :)
biz teşekkür ederiz kardeşim ;)
senin araba plakadan modifiyeli zaten "GTR" :D
ama dediğim gibi sana filitre kat iptal reçetesi yazdım biliyosun :p
flexamin
15-01-2013, 09:14
tabi kardeşim ne zaman istersen haber et. nobetçi rollcü olarak gelirim :D
bravo hgt
15-01-2013, 11:24
Çok zevkli denemeler oluyo e 39 mutant denemeleri maşşalalh o kiloya göre iyi kaldırıyo totosunu :D gtr avensisde canlı gidiyo onada maşşallah :)
aralarında tahminime göre 50 hpye yakın bi fark vardır. avensis çılgın giden bir araba. aynı şanzımanlı 98 avensise bindim. hala onun gibi keyifli araba sürmedim. hem rahat hem çok hızlı. düz vitesi biraz kurcalansa ciddi şakalar yapar.
araçlara maşallah.
edit : avensise hava filtresi düşünüyorsunuz sanırım. güzel bir kit yaparsanız ses ve performansa inanamayacaksınız :)
Orjinal olarak 520nin 0-100u zaten avensis ten iyi diye yaziyor sanirim internette?
stock olarak daha hizli degil mi 520?
flexamin
16-01-2013, 15:36
stock 1 tane düz vites 5.20 bulursanız seve seve denerim. arada kaç boy fark olduğunu anlarsınız
bu avensis 1 mi 2 mi ? bmw bence kötü yürümüş gibi,eskiden burda ben konu bile açmıştım avensismi palio hl mi diye , palio çatır çatır ayırıyodu 190 a kadar :D bence temiz bi palioyla denemelisin suan merak ettim :)
bencede 5.20 manuel olsa en azından ne olduğu daha net ortaya çıkar, bmw'ye yapılan speclerden sonra dynoda ölçüm yaptınızmı artılarını görebilmek açısından?
bu avensis 1 mi 2 mi ? bmw bence kötü yürümüş gibi,eskiden burda ben konu bile açmıştım avensismi palio hl mi diye , palio çatır çatır ayırıyodu 190 a kadar :D bence temiz bi palioyla denemelisin suan merak ettim :)
T22 yani 1 diye kastettiğinizden.
520nin yazilim arti filtreyle sanirm 4 boy aldigini biliyorum yaklsik 12 13 hp gibi,digerleri ne vermistr onu bilemem dynoda durum belli olur,
flexamin
17-01-2013, 09:15
sente atladı aracım dün akşam. bir tane stock 5.20 düz vites getirin don lastiği yapayım.
bir tane ( stok) 5.20 gösterin accaord 2.4 ve forester xt ile yürüsün sonra benle denesin...
iki araçta kilosu kilosuna bana uygundu. ikiside forumdan arkadaşlar görürse yazarlar zaten dün nasıl yürüdüğüm konusunda.
bu son mesajım bu konuya...
drummer582
17-01-2013, 09:35
Serdar abinin aracinin masallahi var emeklerinin karsiligini fazlasiyla aliyo stock 5.20ile sonuc cok cok farkli olur dun foresterla 4 boy 2.4 accordla 3 boy geriden takip etti videoyu ekliyorum en kisa zamanda masallah abi aracina
YunusCan
17-01-2013, 15:03
avensis iyi gitmiş kac model avensis ?
serkanokan
17-01-2013, 15:16
biz teşekkür ederiz kardeşim ;)
senin araba plakadan modifiyeli zaten "GTR" :D
ama dediğim gibi sana filitre kat iptal reçetesi yazdım biliyosun :p
Bana da bi reçete yazar mısın abi :)
avensis iyi gitmiş kac model avensis ?
avensis 99 model
sente atladı aracım dün akşam. bir tane stock 5.20 düz vites getirin don lastiği yapayım.
bir tane ( stok) 5.20 gösterin accaord 2.4 ve forester xt ile yürüsün sonra benle denesin...
iki araçta kilosu kilosuna bana uygundu. ikiside forumdan arkadaşlar görürse yazarlar zaten dün nasıl yürüdüğüm konusunda.
bu son mesajım bu konuya...
sana bulcam abi bi 5.20 :)
300kg civarı fark çook fazla.Roll videolarında videoya alan kişinin araç değiştirdiğinde oluşan farkları biliriz hepimiz.e39 kilosuna rağmen iyi yürümüş..
Ertug_T.
18-01-2013, 05:55
Gecmis olsun serdar aga..nazar degmeseymis guzel olmus son hali :)
maşallah araclara videoyu izlemeden basta avensis kafa çıkarır arkadan e39 toplar gelir geçer diye düşünmüştüm tersi olmuş :)
Bana da bi reçete yazar mısın abi :)
sana 1.6 turbo astra reçetesi yazıyorumda bulamadık :D
atarktan
18-01-2013, 18:38
Araçlara maşallah. Avensis süper yürümüş.
avensis 1285 kg
e39 520i 1470 kg
fark 185 kg 350 kg fark nereden çıkıyor onu bulamadım, ha işin reel boyutunu söyliyim kantarda 2004 avensis otm stock 2001 bmw 520ia otm stock den ağır ki katalog verisi bmw 100 kg ağır
Kaynak ТехничеÑки характериÑтики, Ğ*азход на гориво на автомобили (http://www.auto-data.net)
avensis bmw nin speclerine göre iyi gitmiş, d4 makine olsa o kasa tadından yenmez
flexamin
18-01-2013, 22:21
avensis 1285 kg
e39 520i 1470 kg
fark 185 kg 350 kg fark nereden çıkıyor onu bulamadım, ha işin reel boyutunu söyliyim kantarda 2004 avensis otm stock 2001 bmw 520ia otm stock den ağır ki katalog verisi bmw 100 kg ağır
Kaynak ТехничеÑки характериÑтики, Ğ*азход на гориво на автомобили (http://www.auto-data.net)
avensis bmw nin speclerine göre iyi gitmiş, d4 makine olsa o kasa tadından yenmez
kantarda 1600 kg geldi
o denemede 2 kişi de ekle +2 kişi (82 kg +65)