PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İntegra aşırı yakıt tüketimi

timuçin38
14-01-2013, 21:30
benim 91 tegin yakıtı acayip arttı bu aralar 15 lt civarı normal kullanımda yakar oldu ve motorum sesli çalışmaya başladı resmen. ve şaşırtan tarafı biranda oldu bu. ben 7000 km önce rektefiye ettim motoru. rodajda bile yakıtım çok mükemmeldi.81:50 piston takıldı. rodajım bitmeye doğru 4-1 headers 51 lik düz boru skunk2 son susturucum vardı çok güzel bir verim alıyordum hem yakıtttan hem performanstan. ama polisler sağolsun rahat bırakmadıkları için son susturucuyu orj taktım. araçta bir sağırlık oldu. bide üstüne 16" jant takında bide V kanal olunca çok sağırlaştı. benim anlamadığım bu aracın yakıtının bu kadar artması bu etkenlerden mi bu kadar etkilermi? verim yok yakıt çok ne yapacağımı şaşırdım. 2. bir olayda rektefiye yapan ustama her 1000 kmde subap ayarına gittiğimde emmeler çok sıkmış eksoz şöyle olmuş diye ifadelerde bulunuyor. Geçen yetkili serviste çalışmış sağlam bir ustayla tanıştım en son olarak ona göstereceğim aracımı. Ama sizden istediğim başka nelere bakıyım neleri kontrol ettiriyim? Ayrıca aracımın yağı ilk 1000 kmde değişti. sonra üstüne 6000 km yol yaptım 2 ltye yakın yağ yaktı bunuda anlamış değilim Ayrıca aracım otomatiktir.

MuraTeg
14-01-2013, 23:35
Bence sağlıklı yapamamıslar motoru kanka 2 litre nasıl yag yakar ? Ne marka sekman takımı kullandılar ? Bence motor yaptırdıgın ustaya bi görün. Vede cem abiden bilgi almalısın ufak tefek ayarlar için. Sanayide her gordugun ustaya gıtme. Facebook'tan ulasayım dedım sana ama kapattın sanırım ne oldu ?

timucintt
15-01-2013, 04:12
2 litre yağmı... yağ buharı kutusuna ve hortumlarına baktır... onlardan değilse subap lastiklerin veya segmanın bitik demektir...

timuçin38
15-01-2013, 07:40
Yağ buhar kutusu? bloğun arkasında plastik kap mı abi?
bana ustamın dediği sıkıştırdığın zaman 10.000 kmye kadar yağ yakması fazla olabilir demişti ama durumu bende anlayamadım. motor yaptırdığım ustayla sonradan aram limoni oldu. ben daha öncede gittiğimde sorun yok diye gönderiyordu. son bir usta kaldı ona da baktıracağım ona ve sizin yorumlarınıza göre davranacağım.

MuraTeg
15-01-2013, 08:08
kanka yağ yakma var suda eksiltiyor fazlada yakıyor conta takımındada bişi olabilir. Sekmanlarda bitik gibi görünüyor yan sanayi taktı sanırım. Limoni olsa da aran git göster bu kadar erken sürede bırakmaması lazım.

timuçin38
15-01-2013, 21:03
segmanların montajından kaynaklanabilirmi yönü hatalı olmasından? markasını hatırlamıyorum ama o zaman Fatih Sünnetci abime sorduğumda iyi tercih demişti. conta takımının markasını hatırlamıyorum ama orj aldım 400 tl civarı vermiştim. Sudaki eksilme de kaçak varmı biryerde tekrar bakacağım. tek umudum o taniştığım usta. ben motor yaptırdıktan sonra bir çok kişi o ustadan motor yaptıranlar şikayetci oldular. dur bakalım durumu nasıl kurtacağız.