PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : apaçi kullanımda rocco ve polo dsg

John
18-01-2013, 10:16
merhaba arkadaşlar, kısmetse 0 polo gti siparişi vermeyi planlıyorum(aynı zamanda ikinci el bir scirocco'da olabilir), fakat dsg olayı çok kafamı kurcalıyor. gerçekten fazla vites değiştiriyorum, ve aracın devrini kendim yakalayıp, ona göre küçültüp, büyütemediğimde, kötü hissediyorum kendimi. sanki bir şeyler eksikmiş gibi geliyor.

neyse, ben bu polo'ya kafayı taktıktan sonra, arkadaşımın 2012 1.6 tdi dsg jettasını kullandım ve dsg'den soğudum, hatta o kadar kötüydü ki vag grubundan soğuyacaktım az daha kullansam :p

şimdi ben polo gti(veya scirocco) alıp, d.pipe-araboru-egsoz, cai, yazılımla kullanmayı planlıyorum.

buradan tecrübeli, polo, scirocco kullanan, yüklemiş arkadaşlara soruyorum, sizce polo dsg ile tatmin edebilir mi benim gibi apaçiliği seven, cart curt vites atan bir adamı?

yoksa hiç zorlamadan manuel rocco'ya mı yönelmeliyim?

p.s: sadece vites konusundadır apaçiliğim, normalde gayet sakin bir adamım :D

orhan_guney
18-01-2013, 10:18
1.6 tdi dsg jettasını kullandım ve dsg'den soğudum, hatta o kadar kötüydü ki vag grubundan soğuyacaktım az daha kullansam .

Nedir kötü olan şey okadar büyük ? neyini beğenmedin ?

B.Koçer
18-01-2013, 10:18
Manuel al abicim kafanda soru işareti olmusmasın :)

Chn53
18-01-2013, 10:19
dizel dsg olduğundan soğumuşsundur yoksa tsi da dsg bence çok başarılı ve istediğin zaman kafana göre vites atabilirsin istediğin devirde.

John
18-01-2013, 10:29
umarım öyledir, şimdi ilk hedefim, tsi bir rocco veya jetta, hatta mümkünse gti bulup denemek. o şekilde karar vermek en doğrusu sanırım.

@orhan guney mesela bayır yukarı giderken 40'ta falan 6. vitese kadar çıktı, artık benim sinirim bozuldu arabanın boğulmasından, gaza yüklendim 4-3-2 yaptı, tamam çok hızlı yaptı ama, ben orada bir aragaz ile 2'ye çektiğimde olay bambaşka olurdu sonuçta manuel olsa.

ayrıca düz yolda giderken gereksiz vites büyütüyor, gerçekten sinir bozucu, bir bakıyorsun 6. vitestesin, gaza bir yükleniyorsun, çok çok ufak bir bekleme, gereksiz bir küçültme ve çok yüksek devirde 1 saniyeliğine geçilen vites, yine 3-2 yapıyor, 2'de 1 saniye duruyor durmuyor, 3'e abanıyor, gazdan hafif çekiyorsun 5'e alıyor anında.

ne bileyim garip yani, ben sevemedim bu olayı.

Chn53
18-01-2013, 10:34
bu anlattıkların normal şeyler :D tdi da biraz hantal gelmiş olabilir sana ama tsi da anlattıkların çok takılınacak şeyler değil vitesküçülttüğünü hangi vitese düşürdüğünü falan hiç farketmiyosun bile anca ekrana sürekli bakman lazım :D

John
18-01-2013, 10:40
bu anlattıkların normal şeyler :D tdi da biraz hantal gelmiş olabilir sana ama tsi da anlattıkların çok takılınacak şeyler değil vitesküçülttüğünü hangi vitese düşürdüğünü falan hiç farketmiyosun bile anca ekrana sürekli bakman lazım :D

o zaman tek yol manuel rocco :D ben katlanamam böyle şeylere, kalp atıcak agaa :D

Chn53
18-01-2013, 10:43
o zaman tek yol manuel rocco :D ben katlanamam böyle şeylere, kalp atıcak agaa :D

d kısmında kendi kendine atıyor vitesi sağ tarafa ittiriyosun ozaman kontrol tamamiyle sende sen vites değiştirmezsen araba kendi değiştirmiyo öyle kullanırsın sende.. apaçilik yapmicağın zamanlarda normal d ye alırsın olur biter :D

alp1903
18-01-2013, 11:16
Poloda bildigim kadari ile F1 vites kısmı var ordanda kullanabilirsin. Ama manuel tabi farkı bir his.

Dodoo
18-01-2013, 11:26
İyi de Gti da devri istediğin gibi ayarlayabilirsin zaten dsg de olsa.. Burda karar vermen gereken şey manuel hissiyatını isteyip istemediğin, düğmeyle mi vites değiştirmek istiyorsun yoksa manuel mi olay bu yani..

5500
18-01-2013, 11:29
seni kesinlikle manuel keser.. hiç uğraşma dsg ile.. sende benim kafadansın, kendin değiştirmek araba kullanmanın hazzını yaşamak istiyorsun :D

matthardy
18-01-2013, 11:32
http://img21.imageshack.us/img21/7652/t2ec16rhjiqe9quhsj5kbqj.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/21/t2ec16rhjiqe9quhsj5kbqj.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

John
18-01-2013, 11:37
sanırım manuel hissiyatı olmalı kullandığım araçta, başka türlü zor benim olayım. c180amg var, zerre keyif almıyorum kullanırken, direksiyonu yumrukluyorum saçma sapan vites atmalarından dolayı, f1 vitesi zaten hiç sevemedim. bir de transporter var sağa sola onunla gidiyorum o derece sevmiyorum otomatiği :D

2.0 tfsi sciroccolarda manuel olsa tadından yenmezmiş aslında sanki :beuj:

Dodoo
18-01-2013, 11:42
Valla şu son yorumundaki gibi düşünüyorsan konu açman zaten gereksizmiş. :)

2.0 tfsi konusuna gelince, 1.4tsi ile oynayarak da çok zevkli bir makine sahibi olabilirsin, çok dert değil.

CenKeR
18-01-2013, 11:47
- polo gti kullanıyorum dsg resmen huzur bu çok ayrı bir olay.
bunun yanı sıra f1 olması çok güzel manuel araç gibi hissi veriyor ben fazlası ile memnunum :)
asla otomatik vites almam diyordum büyük konuşmamak gerekliymiş

d3n1s
18-01-2013, 11:51
dsg a3 1.8t kullandım, sequential (sıralı) vites olayına alışırsan seni tatmin eder. Kafana göre redline'da yürüyebiliyosun. 5ten 2ye alamazsın lök diye, orası ayrı tabi. Ben mesela, manuel vites de olsa vites küçültürken aradaki vitesleri atlamam, 5ten 2ye çekiceksem vitesi, 5-4-3-2 şeklinde geçiririm, daha sağlıklı olduğunu bildiğim için, dsg'de de aynı mantıkla kafana göre vites atarsın, sıkıntı olmaz. dsg'nin başka sıkıntıları var, o sebeple uzak durulur dsg'den.

alperkirman
18-01-2013, 11:51
gti da manuel yokmu?

Tunacan
18-01-2013, 11:54
DSG apayrı bir olay bence.

CenKeR
18-01-2013, 11:57
gti da manuel yokmu?

sadece yurtdışında var TR'ye gelmiyor malesef

Sezgin
18-01-2013, 12:09
Yazilimdi yuklemeydi falan DSG de hep sikinti yaratabilecek seyler, manuel al kafan rahat etsin :) yok o ses dsgden mi geldi, bu devir kaybi neden oldu falan diye dusunme :)

SGTI
18-01-2013, 12:14
merhaba arkadaşlar, kısmetse 0 polo gti siparişi vermeyi planlıyorum(aynı zamanda ikinci el bir scirocco'da olabilir), fakat dsg olayı çok kafamı kurcalıyor. gerçekten fazla vites değiştiriyorum, ve aracın devrini kendim yakalayıp, ona göre küçültüp, büyütemediğimde, kötü hissediyorum kendimi. sanki bir şeyler eksikmiş gibi geliyor.

neyse, ben bu polo'ya kafayı taktıktan sonra, arkadaşımın 2012 1.6 tdi dsg jettasını kullandım ve dsg'den soğudum, hatta o kadar kötüydü ki vag grubundan soğuyacaktım az daha kullansam :p

şimdi ben polo gti(veya scirocco) alıp, d.pipe-araboru-egsoz, cai, yazılımla kullanmayı planlıyorum.

buradan tecrübeli, polo, scirocco kullanan, yüklemiş arkadaşlara soruyorum, sizce polo dsg ile tatmin edebilir mi benim gibi apaçiliği seven, cart curt vites atan bir adamı?

yoksa hiç zorlamadan manuel rocco'ya mı yönelmeliyim?

p.s: sadece vites konusundadır apaçiliğim, normalde gayet sakin bir adamım :D

polo sahibi biri olarak ilk başlarda bende çok sıkılmıştım manuel olmayışından zamnla alışıyor insan.Gerek tüketimi gerek hızı.Ben başka 54 km de 7.vitese atan bir şanzıman görmedim açıkcası.Apaçi kullanımdada yapıcağınız tüketim 11 litre yi geçmez.Ki efendi modda 7 litrelere kadar düşürme imkanı mevcut.Yapacağınız mod lar sınırları aşmaz ve alacağınız hp ortalama 240 civarları olur.30-40 k km lere gelen modlu polo gti lar gayet sağlıklı yürüyor şu an.Bol miktarda örnekleri mevcut.Alacağınız motor cvt motor olucağından yağ yakma olayı riskide en minimum olucak.Turbo değiştirmedikçe DSG ye zarar verme olasılığınızda çok düşük.Ama yinede yapıcağınız yazılımda alcağınız tork u 300 den az tutmaya çalışın.Rocco ve gti çok farklı bir olay aslında.Tamamen ne istediğinize bağlı safkan yarışçımı yoksa şekil bir arabamı.Şahsen ben scirocco nun piyasada çok fazla olmasından scirocco yu pek tercih etmezdim.Delikli naneyle 2-3-4 arası gaz vermek sizi yeterince heveslendiricektir zaten.Polo her halükarda gazcı bir insanı rocco dan daha fazla tatmin edicektir :)

John
18-01-2013, 12:15
dsg a3 1.8t kullandım, sequential (sıralı) vites olayına alışırsan seni tatmin eder. Kafana göre redline'da yürüyebiliyosun. 5ten 2ye alamazsın lök diye, orası ayrı tabi. Ben mesela, manuel vites de olsa vites küçültürken aradaki vitesleri atlamam, 5ten 2ye çekiceksem vitesi, 5-4-3-2 şeklinde geçiririm, daha sağlıklı olduğunu bildiğim için, dsg'de de aynı mantıkla kafana göre vites atarsın, sıkıntı olmaz. dsg'nin başka sıkıntıları var, o sebeple uzak durulur dsg'den.

yavaşlarken veya fren yaparken falan tamam sıralı alıyoruz da, 4. viteste giderken ani bir ihtiyaç durumunda önce 3 sonra 2 yapmak zaman kaybı olur sadece, ha dsg'de olay farklı tabi, çok hızlı vites attığı için kayıp minimum, ve mecbur sıralı :)

@sgti ben de rocco'nun her yerde olmasından çok rahatsızım ama tek cezbeden yanı manuel olması. polo'da manuel olsa düşünmeden alırdım. ama poloyla ilgili de o kadar güzel yorum var ki, insan bir duraksıyor. bu kadar insanın, siz de dahil, bir bildiği olmalı.

individual
18-01-2013, 12:20
sadece yurtdışında var TR'ye gelmiyor malesef

yurt dışındaki bir kaç sitesinede baktım manuel versionu yok sanırım.elinizde varmı foto benim bildiğim polo gti da manuel versionu yok.merak ettimde.

ToNy
18-01-2013, 12:20
Manuelden şaşma derim... :)

dirk
18-01-2013, 12:22
scirocco manulel eğer yükleyeceksen TFSI 2.0 al fiyatlar aşağı yukarı yakın başkada bişey demem :D

John
18-01-2013, 12:25
2.0 tfsi manuel yok ki :beuj:

MKT
18-01-2013, 12:38
polo gti da kullanılan DSG benim kanımca çok güzel bir şanzuman.onun bir üstü de golfR da kullanılan dsg.onun içinde mükemmel diyebilirim.
Ecufast yazılım-methanol-filtre-egzoz-dv speclerindeki arkadaşın poloyu kullanırken çok haz alıyorum.bir çok kişi bilir iyi vites atarım fena değildir araba kullanışım ama dsg çok mükemmel.tam elimi atıyorum vitese araba vites atıyor okadar keyif verici ki. tek sıkıntısı ara sıra mekatronik arızası veriyor. ve sanırım 240-250 hp den sonra içindeki PAD ler kaçırıyor.baskı balatası bitmiş hazzı veriyordu bize şu an serviste araç.mekatronik yada kavrama demişler arkadaşa ben kesinlikle kavrama olduğunu düşünüyorum.çünkü üst viteste alttan basınca ciddi anlamda kaçırıyor araba.biraz ısınıncada titreme yapıyor.ama kullanım açısından DSG en iyisi diyebilirim kendi sınıfında.

devil_berk22
18-01-2013, 12:40
şehir kısmında edirne yazıyor buna istinaden manuel al derim ancak istanbul veya başka büyük şehirde otursan dsg alabilirsin derdim bende manuel vites fanatiğiyim ancak trafikte sürekli vitesle oynamak insanın akşam eve gidince sol ayağını hissetmemesine neden oluyor. ayrıca forumlardan anladığım kadarıyla dsg şanz. fazla motor yüklemesine izin vermiyor mekatronik arızası vs. şeyler çıkartabiliyor.

CenKeR
18-01-2013, 12:47
yurt dışındaki bir kaç sitesinede baktım manuel versionu yok sanırım.elinizde varmı foto benim bildiğim polo gti da manuel versionu yok.merak ettimde.

elimde fotoğraf yok doğuş otoda aracı alırken konuşmuştuk TR'ye manuel olan seçeneği getirmiyoruz dediler :)

John
18-01-2013, 12:51
elimde fotoğraf yok doğuş otoda aracı alırken konuşmuştuk TR'ye manuel olan seçeneği getirmiyoruz dediler :)

doğuş oto'da motor ve şanzıman seçeneklerini belirleyen ve getiren kişiye veya kurula suikast düzenlleyelim :D. gerçekten anlam veremiyorum bazen, bazı modelleri neden geitmediklerine. :icon_wack

individual
18-01-2013, 13:00

benim bildiğimde bu versionlarda.

PoloGTI, Ibiza Cupra, FaibaRS Bunlar DSG hepsi

Polo GT, Ibiza FR gibi versionlar DSG ve Manuel olarak versionları var.Sanırım doğuşta karıştırmış :)

ygtrn
18-01-2013, 13:05
o değilde habire vites atmasının neresi kötü ben bunu anlamış değilim, arabada 7 tane vies var arkadaş insaf :D

admalar o 7 vitesi süs olsun diye koymuyor, yakıt perf gibi değerlerin en iyi olduğu devirleri sürekli tutturmak, aracı sürekli duruma göre en verimli lolduğu devirde tutturmak için koyuyorlar...

hatta geçenlerde bi arkadaşım, öyle vitesmi olur lan iğrenç habire değişip duruyor gerekli gereksiz, araba 5. viteste 60 la falan gidiyor demişti, işte cahilliğin en büyük örneği :) o araç tabikide 5. viteste 60 la gidicek yolun düzse rampa gibi herhaingibir durumda değilsen güce ihtiyacın yoksa gazı köklememişsen niye boşuboşuna fazla devir çevirip gereksiz yakıt harcayasın? gaza azcık daha dokununca zaten araç 2 vites birden küçülçüyor güç gelsin diye :)

konuyu açan arkadaşın sorusuna gelince, alacağın araç sonuçta triptronik smgf1 değilmi? yani istediğin zaman kendi vitesini kendin atarsın hemde dreksiyondan ;)

SGTI
18-01-2013, 13:08

Üretim var tabiki manuel olarak yurtdışında polo gti videolarında.Ama doğuşun politikası bu malesef.Ne kadar parça koyarsan bi araca hele DSG gibi bir şanzuman ise yedek parçadan kendide çok kazanacağını biliyor çünkü pahalı bir şanzuman türkiyede bu şanzumandan anlayan pek ustada yok..

@beermug

Fikir sizin dediğim gibi manuel illaki keyiflidir ama.Çokda bir anlamı kalmıyor açıkcası.Dediğim gibi bir süre sonra insan alışıyor buna manuel kullandığınız zamanda amelelik gibi geliyor.Şahsen size tavsiyem alır almaz modlamayın.Bende aracı sipariş ettiğimde öyle aceleciydim.Ama araç stock haldeyken arabayı öğrenmek çok fayda eder.Nerde nasıl hareket etmek nasıl kullanmak lazım freni ne kadar tutar vs.. stock olarak 8000km yaptım 1 senede.Arabayı tam olarak anladıktan sonra yüklemek bence daha sağlıklı olur.Araçlar rodajı hazır şekilde geliyor aslında rodaj yapmayada gerek yok deniyor ama ben en azınan 2000 km stock olarak aracı kullanmanızı tavsiye ederim.

Seven7
18-01-2013, 13:09
Yerinde olsam manuel alırdım. Tercih meselesi ama DSG bile olsa manuel candır. :)

Fazıl T.
18-01-2013, 13:40
dostum bence dizele devam et sen hiç araba alma yada vites al sadece

John
18-01-2013, 13:41
dostum bence dizele devam et sen hiç araba alma yada vites al sadece

tecrübe mi konuşuyor? vites almak pek benim işim değil de.

Chn53
18-01-2013, 13:48
Vites Değiştirme & Crazy Shifting ( yorum sizin ) (: - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=4A8t5E2n0N4)

hahha aklıma bu video geldi :D

Eworen
18-01-2013, 13:52
DSG de kontrol asla tamamen sizde olmuyor
Yani surekli istediginiz viteste kalmiyor mutlaka mudahale ediyor

Manuel meraki varsa mini jcw bakin
Scirocco yu da asla almazdim sahsen.

Ote yandan araci surekli kullanicaksaniz Dsg den sonra manuel u aramayacaksinizdir..

charger
18-01-2013, 15:34
tfsi dsg ilk cıktıgında test için gitmiştim ve jetta ve golf test ettim ve görüşleriniz nedir dediklerinde bu arabadan cok başınız agrır ilerliyen zamanlada dedim nedenini sordular ve anlayamadıgın bir vibrasyon oldugunu söyledim ve bana alaycı bir şekildi sırıtmışlardı :)

İbrahim33
18-01-2013, 15:52
Siz dizel dsg kullandığınız için tam zevk alamamış olabilirsiniz...Tsi+dsg daha atik daha seri...Birazda sürdüğüm , test ettiğim kadarıyla daha başarılı çalışıyor bence...Yada beklentlilerinizi karşılamamış olabilir...Torqu düşük devirde verdiği için , bide 7 vites olunca , çok çabuk vites yükseltmesi normal...50 de 5 lemi gidiyor , 60 ta 6 'ylamı gidiyor , bırakın kaçla giderse gitsin , otomatik araç sonuçta , haa çok müdaha etmek isterseniz , kendiniz kontrol edersiniz...

Scirocco mevzuuna gelecek olursak , imajından ve bıraktığı intibadan dolayı kesinlikle tercih etmem o arabayı...

Ufuk
18-01-2013, 15:52
2 ayak 3 pedal.
otomatiği daha çok araba kullanmayı pek beceremeyen playstationcılar tercih ediyor.
Manuel al kafan rahat olsun.

İbrahim33
18-01-2013, 15:55
2 ayak 3 pedal.
otomatiği daha çok araba kullanmayı pek beceremeyen playstationcılar tercih ediyor.

Ne alakası var arkadaşım ? Otomatiğin yeri ayrı , manuelin yeri ayrı...Sene oldu 2013 hala şu otomatik kız işi , otomatik acemi işi muhabbetlerine girmeyin bence...

individual
18-01-2013, 15:59
2013 yılında otomatik vitesden daha hızlı vites atıcaklarına inanlar var hala.Sen 3.vites 3 geçeyim diyip debriyaj a bastığında otomatik (DSG)3 e geçmiş oluyor.

individual
18-01-2013, 16:06
vites geçişleri için bir video var golf gti DSG ve düz vites.

Drift King Test Golf GTI (DSG vs 6spd Manual) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=X4HpD5K6Qws)

GECE8
18-01-2013, 16:21
dsg otomatiğin ulaştığı son noktadır kullanım zevki manuele çok yakındır kimisi için daha zevklidir.hassas bi şanzuman.bende apaçi kullanmayı seviyorum bu sebeple manuel alıcaktım ama olmadığı için DSG aldım.hiç sorun çıkarmıcaksa eğer bana manuel alamadığım için pişman olmıcam.garanti bitmeden satıcaksanız polo alın yukleyın rahat rahat kullanın.uzun surelı dusnuyosanız 1.4tsi manuel rocco alın yukleyın 220-230hp arası takılın :)

hasan çağri
18-01-2013, 16:21
Polo GTI kullanan kadar otomatik araba kullanmam diyordum ama ondan sonra öncelik otomatik araba bakmaya başladım. Ama sürekli şehir içinde kullandığım için.

DSG bambaşka bişey bu kadar hızlı vites değiştirme şansınız yok. Ekonomik olması açısından yüksek viteste gitmeye çalıştığını yazmış arkadaşlar zaten. Ki manuel modda kullanınca 4 ten direk 2 ye atmasan da 4-3-2 yi de çok hızlı yaparsın alışınca.

Ama bana kalsa

http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/c68.0.403.403/p403x403/19111_339137389533907_1695025429_n.jpg

Ufuk
18-01-2013, 16:33
Ne alakası var arkadaşım ? Otomatiğin yeri ayrı , manuelin yeri ayrı...Sene oldu 2013 hala şu otomatik kız işi , otomatik acemi işi muhabbetlerine girmeyin bence...

Arkadaş falan hayırdır ? arkadaşlık sitesi mi burası ? Sene oldu 2013 dsgler mekatronik sıkıntısı çıkarıyor. ben orda otomatik bayan işi falan yazmadım.
Hangi muhabbete girip girmeyeceğim için önce sana pm atar izin isterim oldu mu ?

Benim yorumum bu.Seni ilgilendirmez.senin düşüncen farklıdır ona saygı duyarım.

Gko
18-01-2013, 16:34
2 ayak 3 pedal.

Yas 17. Ehliyet yok. Araba yok.

Dsg sanz. Arac kullanmis insanlardan daha iyi bilmen normaldir :)

Edit: zaten siz vites kucultmek isteseniz misal 5ten 2ye almak isteseniz gaza sonuna kadar basinca arac kenini gazlamaa uygun vitese alir yani siz manuelde vites kcultene kadar dsg ile araci gecmis olursunuz kismen :)

b.ustaoglu
18-01-2013, 16:40
Bende manuel vitesi oldukça iyi kullandığımı düşünüyorum ve şuan ki aracımda zaten düz vites. ancak imkanım olsa kesinlikle manuel vites almam (bir kaç istisna model dışında)

manuel araba kullanıyor olmak usta şöför olmak anlamınada gelmiyor, alakası yok :) ancak düz vites kullanmaktan zevk alan birininde otomatik almasının anlamı yok.

konu sahibi arkadaş için konuşayım. Ben olsam düz vites alırdım. çünkü illa ki bıkılıyor düz vitesten. o işkence bir dönem çekiliyorda sonra koy g.tüne deyip otomatik alınıyor :)

ancak tam otomatik vites araçta bile kullanmayı bilen kişi istediği devirde vites değiştirebilir. ha kesici olmuyor d konumundayken ama kesiye kadar aynı viteste kalabiliyor :)

neyse kısaca diyeceğim şu ki, bıkana kadar manuel vites kullanılmalı bence :)

Tunacan
18-01-2013, 16:49
2 ayak 3 pedal.

Yoruma bak hizaya gel...

John
18-01-2013, 17:03
vites geçişleri için bir video var golf gti DSG ve düz vites.

Drift King Test Golf GTI (DSG vs 6spd Manual) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=X4HpD5K6Qws)

yorumlardan birisi özetlemiş bak olayı:

Kurt Bang Tidy 5 ay önce

Your comment is based on lack of knowledge, DSG is not "for gays who can't shift" DSG changes gear FASTER than a human can react, so you can shift all day you will never shift faster than a DSG box. Saying that however manual is still more fun

ayrıca kimse dsg'den hızlı değiştirebileceğini ima etmedi sanırım başlık boyunca?

benim aklıma takılan en önemli noktalardan birisi de şu mesela, atıyorum poloyu aldın, gırtlağa kadar şişirdin 250 hp oldu, ne kadar kaldırıcak dsg, nereye kadar devam edicek? hadi diyelim sıkıntı çıkardı, götürüp sanayide 1500 liraya baskı balata değiştirmeye benzemez bu dsg'nin olayı. yan dükkan komşumun transporter'ında 40k'da bozuldu dsg, garanti kapsamına bile almadılar 12.000 lira masraf çıkardılar. adam 60 yaşında, eşiyle sakin sakin seyahat eden bir adamdır.

bu tarz olayları çevreden yaşamak, duymak can sıkıyor, özellikle vag'a olan güvenimi baltalıyor. kaldı ki fanatik derece volkswagenciyim, babadan öyle gördüm.

Chn53
18-01-2013, 17:11
yorumlardan birisi özetlemiş bak olayı:

Kurt Bang Tidy 5 ay önce

Your comment is based on lack of knowledge, DSG is not "for gays who can't shift" DSG changes gear FASTER than a human can react, so you can shift all day you will never shift faster than a DSG box. Saying that however manual is still more fun

ayrıca kimse dsg'den hızlı değiştirebileceğini ima etmedi sanırım başlık boyunca?

benim aklıma takılan en önemli noktalardan birisi de şu mesela, atıyorum poloyu aldın, gırtlağa kadar şişirdin 250 hp oldu, ne kadar kaldırıcak dsg, nereye kadar devam edicek? hadi diyelim sıkıntı çıkardı, götürüp sanayide 1500 liraya baskı balata değiştirmeye benzemez bu dsg'nin olayı. yan dükkan komşumun transporter'ında 40k'da bozuldu dsg, garanti kapsamına bile almadılar 12.000 lira masraf çıkardılar. adam 60 yaşında, eşiyle sakin sakin seyahat eden bir adamdır.

bu tarz olayları çevreden yaşamak, duymak can sıkıyor, özellikle vag'a olan güvenimi baltalıyor. kaldı ki fanatik derece volkswagenciyim, babadan öyle gördüm.

ozaman sende orjinal bincen ozaman sorun çıkarmaz dsg :) yada sadece soft yazılım yaptırcan öyle bincen :)

_agr_
18-01-2013, 17:13
performans arabası alıyosanız kesınlıkle manuel tabi alacagınız araba bi ferrari değilse yok sehır ici kullanırım evden işe işten eve trafikte debriyaj ayagımla bır butun olmasın eve gıdene kadar dıyosan tabıkı automatık

İbrahim33
18-01-2013, 17:17
Arkadaş falan hayırdır ? arkadaşlık sitesi mi burası ? Sene oldu 2013 dsgler mekatronik sıkıntısı çıkarıyor. ben orda otomatik bayan işi falan yazmadım.
Hangi muhabbete girip girmeyeceğim için önce sana pm atar izin isterim oldu mu ?

Benim yorumum bu.Seni ilgilendirmez.senin düşüncen farklıdır ona saygı duyarım.

Laf ebeliği yapma bana...

individual
18-01-2013, 17:18
zaten olay şu deli gibi dolduracaksan stage-3-4-5-6 say say bitmez o zaman manuel olması gerekiyor ama manuelde zaten 250 bg sonrasında dişliler yada baskı balata sorunu verir ve onuda değiştirirsin ;)

Ufuk
18-01-2013, 17:31
Laf ebeliği yapma bana...

Yaşça büyüksün.Adabınla konuş.

İbrahim33
18-01-2013, 17:34
Ben adabımla konuşuyorum zaten...Arkadaşım diyorum , burası arkadaşlık sitesimi falan diyorsun ?Gereksiz yere polemik yaratıyorsun...Sana pm atar izin isterim falan boş boş şeyler yazıyorsun...Sonra adabınla konuş diyorsun...Neyse fazla uzatmanın gereği yok...Sana iyi forumlar...

Onurkk06
18-01-2013, 18:13
tövbe tövbe yorumlara baktım madem yorumunuza karışlmamasını istiyorsunuz yorumlarınız da saygılı olsun otomatik vites pleysteyşıncı işi falan sapır saçma konuşmaya gerek yok keyfinin kahyasımısın

Bruglione
18-01-2013, 19:05
manueli daha cok yükleme muhabbetini diyen arkadaşlar polo gti rocconun aynı yapılanlar sonucunda onunde oldugunu bilmiyor galiba.

Manuel kız işi vs muhabbetlerine girmeyin manuelle cok rahat kullanan bayanlar otomatik kullanan gti sahiplerinden iyimi yani ? Manueli herkes kullanır buna söförlük denmez. Tamamiyle zewk meselesi farklı bişi degil. İstanbul trafiginde saatlerce dur kalk yaptıgımı biliyorum arkadasımın sol ayagı pert olurken ben rahat rahat ilerliyorum . Performans olarakta hic bi insan evladı dsg den hızlı atamaz.

Ben asla D veya S modda arabayı kullanmam hep vitesten kendim atarım devrimi vs herseyi kendim ayarlarım gerektiginde vites kucultup yawaslarım zorda kaldıgımda. Tek yapılmıcak sey kesiciye sokmak onuda yapmanın anlamı yok benim icin..

GECE8
18-01-2013, 19:12
polo geçiyo tabi o değil sorun sıkıntı çıkarma ihtimali açısından dedi herkes sanırm manueli.bendede dsg var ama bi kulağım onda acaba titreme yapıcak mı bi gün kavramayı bitiricek mi diye.manuel kadar sorunsuz olsa keşke şu şanzuman.

levent
18-01-2013, 20:36
http://i50.tinypic.com/10n9nvn.jpg

Gimifayf
18-01-2013, 22:18
d kısmında kendi kendine atıyor vitesi sağ tarafa ittiriyosun ozaman kontrol tamamiyle sende sen vites değiştirmezsen araba kendi değiştirmiyo öyle kullanırsın sende.. apaçilik yapmicağın zamanlarda normal d ye alırsın olur biter :D

Çok zorladığında o sağ tarafa ittirdiğinde bile kendiliğinden atıyo abicim 6000 devir civarlarında.
1.4 TSI Golf kullanıcısıyım ciddi anlamda memnunum ama tabi hep de içimde kalmıştır ilk arabam manuel olsun istemişimdir, hissederek kullanabiliyim diye.

onurars
19-01-2013, 00:46
bence bi easytronik kullanın sonra dsg kullanın nasıl bir nimet olduğunu eminim o zaman anlarsınız :D

berkay_aydin
19-01-2013, 00:56
Ne dsg kullandım nede bindim saçma sapan yaş muhabbetine girmeyin kurcalama açısından ne kadar az kontrol edilemeyen elektronik, o kadar iyi bence, varsa manuel tercih edin..

leventrc
19-01-2013, 01:13
2 ayak 3 pedal.

Sen en iyisi manual bir araç al kafan rahat olsun. Biz de beceremedik otomatik aldık işte... Ama önce bir ehliyetini al bakalım :)

TolgaEsentepe
19-01-2013, 01:58
tam yaşının yorumu olmuş :)

leventrc
19-01-2013, 03:04
tam yaşının yorumu olmuş :)

Kesinlikle :)
Çok yazıp çizmem ama sürekli takip ederim forum sitesini. Böyle yorumlardan sonra otomobil tutkumdanda, forum sitelerindende soğuyorum. Sonra edindiğim bilgiler aklıma geliyor '' Ben bu forumda çok güzel bilgiler edindim. Saçma sapan yorumlar yüzünden küsmek saygısızlık olur'' diyorum ve bu tarz yorumları görmemezlikten gelmeye çalışıyorum... Gül diken ilişkisi işte...

Jeandan-R
19-01-2013, 03:31
Dsg işini çok iyi yapan bir şanzıman, bazen fazla iyi yapması can sıkıcı oluyor onun için tek kavrama amt'leri daha çok seviyorum :D Ama sonuçta bir otomatik şanzıman, düzün verdiği zevki ama dur kalkta düzün verdiği eziyeti vermez.

BarKing
19-01-2013, 11:48
acaba neden su an dunyanin en hizli araclari DSG turu sanziman kullaniyo yada direksiyondan degistirilen? Mesela Veyron, 458 Italia, Aventador, Gallardo, Vede GT-R.. Cunku gercek sudurki, sizin delikanlilik tabir ettiginiz bi sol ayaginizla debriyaja basip kolunuzla corba karistirir gibi vites attiginiz icin tatmin oldugunuz araclar asla bunlar kadar hizli vites atamaz, Keiichi amca bile atamiyo siz nasi atcaksiniz, Roll da ve drag da hep alir DSG sanziman, artik gelecekte ne yazikki olmicak duz vites araclar cunku teknolojik olarak cok geride kaldi, Ha keyfi ayri o baska, ama GT-R da duz vites yada Veyronda isteyen adama salak derim acikca arabanin potansiyelini kisitlar sadece, Bende keyif aliyorum duz vites kullanirken S2000, Mustang gt500 vs gibi arac kullandim duz vites cok ta keyifli, Tercih meselesi bu, duz vites alanada saygi duyarim ama DSG kadr hizli oldugunu kimse iddia etmesin, robot degilsinizki..ama DSG aldi diyede "Delikanli adam vitesi kendi degistirir" tribi yapip sanki bayan arabasi almis muamelesi yapaninda erkekligine olan ozguveninden suphe duyarim kendini erkek hissetmek icin vites atma ihtiyaci duyuyosa:). Keyfinin kahyasi degilsiniz kimsenin. Ayrica arastirmadan cahilce konusmanin luzumu yok, Duz vites kusura bakmayinda otomatigi varsa bir aracin ve daha iyi yada ayni derecede performans sagliyosa, Ve o kisi duz vites aliyosa istanbul trafiginde yaptigi hamallik baska birsey degil.

i-vtec07
19-01-2013, 14:30
abi ben polo tavsiye ederim.2012 den itabaren yağ yakma sorunuda giderildi.:)

John
19-01-2013, 15:00
az önce revo yazılımlı remus son susturuculu 210 hp'lik dsg rocco denedim, açıkça söyleyebilirim ki 1.6 tdi dsg jetta ile vites atmalarının alakası yok, inanılmaz hoşuma gitti. apayrı bir keyif, konunun başlarında bir arkadaş "sequential vites atmaya alışırsan, çok keyif alırsın demişti", çok doğru söylemiş, gerçekten ayrı bir hissiyat, hele vites atışlarında hafif bir patlatması var, paha biçilemez :D

amaa, gelelim işin amasına, motordan mıdır, aracın hızlanmayı hissettirmemesinden midir bilinmez, downpipelı, düz borulu, hks hi-power'lı czt'm ile 0-100-120'ye kadar hızlanmam daha iyiydi gibi geldi bana, çektiğim videoları bulabilirsem açıp karşılaştıracağım birazdan. bilemiyorum belki czt bununla kıyaslayınca biraz teneke kaldığı için de olabilir ama daha önce stock haliyle 160'lık manuel scirocco'yu maymun etmişliğim vardı. ölçümlere ve videolara bakınca az çok çıkar ortaya.

sonuç olarak, dsg inanılmaz bir şanzıman, yani polo'daki veya jetta'daki dsg'yi kullanıp çamur atmamak lazım, benim diyen adamı maymun eder, ben çok beğendim. şu an kafamda kalan tek soru işareti, manuel kadar sağlam olacak mı? kaldıracak mı sürekli 230-240 hpleri? bunu da zaman ve kullanan arkadaşlar gösterecek sanırım :D

ahmetbaha-drs
19-01-2013, 15:22
DSG alacaksan garantili bir otomobil almaya bak..

b.ustaoglu
19-01-2013, 15:25
bence biraz sakinleş :D

Schumi
19-01-2013, 21:53
DSG alıcaksan sıfır al garantisi bitmesine 6 ay kala sat. Yoksa keyif alamazsın bence.

-CGR-
19-01-2013, 22:45
Bindiğin Araç Rocco yada poloGTI olucak ise DSG tercih etmelisin , çünkü dsg tsi motorla çok uyumlu çalışıyor hatta çok iyi bi shifter değilsen , aynı aracın dsg sini yakalayamazsın dahi...
Hani Başka Araç Arıyor Olsan Manuel Derim Ama rocco ve gti da DSG ;)

ERK_RS
19-01-2013, 22:50
anlatiklarina gore sana dsg gelmez.
adamlar teknolojiyi dibine kadar kullanip dsg yapmislar ama senin istedigin o degil.
o yuzden manuel scirocco al.

bende 1,6 tdi dsg var, acayip memnunum. cunku tam istedigim gibi vites degistiriyor.

CenKeR
19-01-2013, 22:54
- en başlarda bende otomatik araba almam diyordum ama büyük konuşmamak gerekmiş dsg polo gti'a sahibim resmen huzurmuş dsg :D

Jeandan-R
20-01-2013, 05:58
acaba neden su an dunyanin en hizli araclari DSG turu sanziman kullaniyo yada direksiyondan degistirilen? Mesela Veyron, 458 Italia, Aventador, Gallardo, Vede GT-R.. Cunku gercek sudurki, sizin delikanlilik tabir ettiginiz bi sol ayaginizla debriyaja basip kolunuzla corba karistirir gibi vites attiginiz icin tatmin oldugunuz araclar asla bunlar kadar hizli vites atamaz, Keiichi amca bile atamiyo siz nasi atcaksiniz, Roll da ve drag da hep alir DSG sanziman, artik gelecekte ne yazikki olmicak duz vites araclar cunku teknolojik olarak cok geride kaldi, Ha keyfi ayri o baska, ama GT-R da duz vites yada Veyronda isteyen adama salak derim acikca arabanin potansiyelini kisitlar sadece, Bende keyif aliyorum duz vites kullanirken S2000, Mustang gt500 vs gibi arac kullandim duz vites cok ta keyifli, Tercih meselesi bu, duz vites alanada saygi duyarim ama DSG kadr hizli oldugunu kimse iddia etmesin, robot degilsinizki..ama DSG aldi diyede "Delikanli adam vitesi kendi degistirir" tribi yapip sanki bayan arabasi almis muamelesi yapaninda erkekligine olan ozguveninden suphe duyarim kendini erkek hissetmek icin vites atma ihtiyaci duyuyosa:). Keyfinin kahyasi degilsiniz kimsenin. Ayrica arastirmadan cahilce konusmanin luzumu yok, Duz vites kusura bakmayinda otomatigi varsa bir aracin ve daha iyi yada ayni derecede performans sagliyosa, Ve o kisi duz vites aliyosa istanbul trafiginde yaptigi hamallik baska birsey degil.

Bold yaptıklarım ki lambolar, kavramadaki ruhu kaybetmemek adına tek kavrama kullanıyorlar, ısrarla. Hatta;

Its transmission, a single-clutch seven-speed semi-automatic, is built by Graziano Trasmission

BarKing
20-01-2013, 06:42
Bold yaptıklarım ki lambolar, kavramadaki ruhu kaybetmemek adına tek kavrama kullanıyorlar, ısrarla. Hatta;

Its transmission, a single-clutch seven-speed semi-automatic, is built by Graziano Trasmission
biliyorum fakat genede manuelden cok daha hizli atiyolar vitesi