Orijinalini görmek için tıklayınız : Ogs okumadı foto arkadanmı çekiliyor öndenmi
huseyinturk
18-01-2013, 18:47
Kaskonun tedarik ettiği araçla çorludan istanbula geldim. Kendi aracımdaki ogsyi kullandım otobana girerken okudu ancak çıkışta okumadı kaçak geçiş uyarısı verdi. Şimdi olay şu, arkada plaka yok aracın vidası yok düşmesin diye çıkardım panzotakoydum . Fotoyu öndenmi çekiyor arkadanmı?
Skyhawk34
18-01-2013, 18:49
önden çekiyor direkt olarak ogs başvurusu için gittiğimde memur fotorgraflara bakıp plakaları not ediyordu eceza yazmak için hepside önden çekimdi
en yakın şubeye gidip onaylattır şansın var yani hala
huseyinturk
18-01-2013, 18:53
önden çekiyor direkt olarak ogs başvurusu için gittiğimde memur fotorgraflara bakıp plakaları not ediyordu eceza yazmak için hepside önden çekimdi
en yakın şubeye gidip onaylattır şansın var yani hala
Farklı aracın plakasına kayıtlı ama kullandığım ogs ordan sorun olurmu? Pazar günü gitsem geç kalmış olurmuyum birde?
Skyhawk34
18-01-2013, 18:55
hemen yapılsa daha iyi ama insna bilmiyorum o kadar detayı daha iyi bilen arkadaşlar yazacaktır zaten :)
ogs lerde sınıf farklılıkları var. baska bir aracta kullanılan cihaz araç değiştiğinde ve yine aynı sınıf bir aracta kullanılıyorsa bildiğim kadarıyla sıkıntı olmaz ama farklı sınıf aracta kullanılırsa cezai işlem uygulanır. ör: 1. sınıf ogs de jip ve otomobil kullanıla bilir dingil aralıklarına göre ama uzun minibuste gecmez. bahsettiğiniz durum bununla ilgili değilse cihazın icindeki sinyal vericisinde sıkıntı olabilir. verici önünde engel teşkil edecek bir durum olmuştur vs vs olasılıklar mevcut. birde banka hesaplarından dolayı olabilir. şirket hesaplarında genelde otomatik ödemede dir eğer bir önceki kullanıcıda otomatik hesaptan çıkartıldıysa var olan limit kullanılıp sonraki geçişler cezaya kalabilir. kontrol etmekte fayda var.
Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim burdan devam edeyim.2.aracıma üşengeçlikten ogs yada hgs almadım.Bugünde diğer aracımdaki ogs ile yola gittim ve otobandan çıkarken okumadı ve kaçak geçiş yapmış oldum ve 156tl yazısını ekranda gördüm.Bu durumda ceza yemeden ogs yada hgs alsam yırtabilirmiyim bilgisi olan var mıdır?
Berat_yapi
26-02-2013, 19:01
HGS bittiğinde farkettim aracın plakası szh yerine szm olarak geçiyor :) Şimdiye kadarki geçişlerimde hiçbir problem yaşamadım.. 1. Köprüdeki ptt den almıştım sizce değiştirtmelimiyim?
ogs de cihaz başka araca olmuyor
ogs de cihaz başka araca olmuyor
Daha önce bikaç kez geçmiştim bu sefer okumadı malesef.Yarın ogs yi diğer aracıma nakil yapıcam galiba ceza yemeden sadece ücreti hesabımdan düşerler diye düşünüyorum ama öyle mi tam bilmiyorum
Daha önce bikaç kez geçmiştim bu sefer okumadı malesef.Yarın ogs yi diğer aracıma nakil yapıcam galiba ceza yemeden sadece ücreti hesabımdan düşerler diye düşünüyorum ama öyle mi tam bilmiyorum
nakil yapıldığında sorun çıkmıyor diye biliyorum abi oradan düşerler
Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim burdan devam edeyim.2.aracıma üşengeçlikten ogs yada hgs almadım.Bugünde diğer aracımdaki ogs ile yola gittim ve otobandan çıkarken okumadı ve kaçak geçiş yapmış oldum ve 156tl yazısını ekranda gördüm.Bu durumda ceza yemeden ogs yada hgs alsam yırtabilirmiyim bilgisi olan var mıdır?
1 hafta içinde hgs alınca bakiye ordan düşülüyor yazıyordu HGS açıklamalarında aynısı ogs içinde geçerlidir sanırım.
Arkadan da çekim yapılıyor. Senelerdir hiçbir arabamın önde plakası olmadı ama OGS'den OGS bozuk iken geçtim diye ceza gelmiş. Nasıl bulacaklar başka. :)