PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SSK Anlayanlar Yardım.

devil_berk22
18-01-2013, 20:37
biraz evvel e-devlete bakınırken ssk borç sorgulama sekmesine bastım ve borç çıktı ne çalışıyorum ne işim var nasıl çıkmış olabilir anlamadım açıklamalar var ancak yabancı olduğum işler bilen varsa yardımını bekliyorum az para değil bi anda soğuk ter boşandı yeminle. bu arada aöf kaydım var öğrenci olarak gözüküyorum.

http://c1301.hizliresim.com/15/l/j2nqw.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Cliosportve
18-01-2013, 20:40
Sanırım zorunlu GSS - Genel Sağlık Sigortası borcu bu
Gidip kayıt yaptırman lazımdı
Gelir seviyesi tespiti yapıyorlardı
O kervana dahil olmayanı en yüksek aylık ödeme ile cezanlandırılcak denilmişti

devil_berk22
18-01-2013, 20:55
hiç bir şey anlamadım vallahi ya p.tesi ssk ya gidip konuşucam ancak 2 gün nasıl geçicek bilmiyorum gerçektende varsa böyle bir borç ödemem devam etsin ne zıkkımsa

hakzer
18-01-2013, 21:09
Bağ kur kaydın gözüküyor. İşe başlama tarihin orada yazıyor. Eğer esnaf ya da şirket ortaklığın varsa bağkurlu olabilirsin ya da kendi üzerine araç veya ev alış satışların bir senede birden fazla ise resen vergi kaydı açılmış ve resen bağkurlu yapılmış olabilirsin.
Daha önce hiç vergi mükellefiyeti açtırdın mı? dükkan açmış ya da ortaklık kurduysan olabilir.
Eğer bu dediklerim olmadıysa çok çok küçük bir ihtimal yanlış kayıt açılmış olabilir o zaman da bir dilekçe ile tahakkuk eden cezayı kaldırırlar. Vergi kaydını tüm sgk lar görebiliyor. herhangi bir sgk ya giderek detayını öğrenebilirsin.

ghia
18-01-2013, 21:16
o zıkkım banada çıktı abi büyük ihtimal yani şöle sölim takside böldürerek ödüyosun ben 7gün geciktirdim die 195 milyon para ödedim ptesi hemen gidin deneyin şansınızı

devil_berk22
18-01-2013, 21:22
Bağ kur kaydın gözüküyor. İşe başlama tarihin orada yazıyor. Eğer esnaf ya da şirket ortaklığın varsa bağkurlu olabilirsin ya da kendi üzerine araç veya ev alış satışların bir senede birden fazla ise resen vergi kaydı açılmış ve resen bağkurlu yapılmış olabilirsin.
Daha önce hiç vergi mükellefiyeti açtırdın mı? dükkan açmış ya da ortaklık kurduysan olabilir.
Eğer bu dediklerim olmadıysa çok çok küçük bir ihtimal yanlış kayıt açılmış olabilir o zaman da bir dilekçe ile tahakkuk eden cezayı kaldırırlar. Vergi kaydını tüm sgk lar görebiliyor. herhangi bir sgk ya giderek detayını öğrenebilirsin.

babam üzerime şirkette ortaklık tarzı birşey açtırmıştı ancak kapattım dedi bana o zamanlar bizde bidaha üzerine düşmedik benim ne dükkanım nede herhangi bir firmam var şuanda peki benim ne yapmam gerekiyor bu parayı iptal ettiremezmiyim ? ve eğer şirket gerçekten açıksa onu nerden sorgulayıp öğrenebilirim ?

devil_berk22
18-01-2013, 21:23
o zıkkım banada çıktı abi büyük ihtimal yani şöle sölim takside böldürerek ödüyosun ben 7gün geciktirdim die 195 milyon para ödedim ptesi hemen gidin deneyin şansınızı

gidicem kardeşimde içime ok gibi saplandı yarında kapalı haftasonum zehir zıkkım oldu

mrtngn
18-01-2013, 21:27
Durun bismillah daha ne oldugunu bilmeden ne ödemesi ne taksitlendirmesi..Bi sorun soruşturun nedenini sebebini..

Bu son zamanlarda gss hakkında kimse bi bilgiye sahip değil..Çok kişinin canı yanacak bu gidişle..Gss 2009'da başlamadı diye biliyorum gss'den kaynaklanan bisey değildir bu..

Benimde borcum gözüküyodu bikaç aylık gittim öğrenci belgemi verdim silindi borç..

Edit: tabi benim gss'den kaynaklanan bir durumdu.

devil_berk22
18-01-2013, 21:32
4b denen şeyi google da aratınca bağkur borcu çıktı Allah çarpsın anlamadım hiçbirşey bi paravan şirket varda onamı kurban gittik nedir bilmiyorum.

emirarslan34
18-01-2013, 21:37
ulan nerden s...çeklerini şaşırmıslar bunlar.... hicbir teblikat yok... allah belalarını versın ya. cok gecmıs olsun. ödeme aq

drago
18-01-2013, 21:39
25 yaşını doldurduysan ve çalışmıyorsan zorunlu genel sağlık sigortası primi ödüyorsun, tabi gelir testine göre ödeniyor ama tespit ettirmezsen en yüksek bedelden ödeniyor.

öğrenci belgesini veren arkadaşın borcun silinmesi 25 yaşına girmediği içindir.

bedeli şimdi gördüm resim şimdi açıldı, o bedel çok fazla vakit kaybetmeden sgkya bir gidin

devil_berk22
18-01-2013, 21:44
ulan nerden s...çeklerini şaşırmıslar bunlar.... hicbir teblikat yok... allah belalarını versın ya. cok gecmıs olsun. ödeme aq

sağolasın zaten ödiycek ne durumum var nede gelirim Allah bana ben onlara

devil_berk22
18-01-2013, 21:46
25 yaşını doldurduysan ve çalışmıyorsan zorunlu genel sağlık sigortası primi ödüyorsun, tabi gelir testine göre ödeniyor ama tespit ettirmezsen en yüksek bedelden ödeniyor.

öğrenci belgesini veren arkadaşın borcun silinmesi 25 yaşına girmediği içindir.

bedeli şimdi gördüm resim şimdi açıldı, o bedel çok fazla vakit kaybetmeden sgkya bir gidin

tamamda 2009 dan beri işliyormuş borç bugün çıktı ortaya ben bunu anlamadım. yani neyin borcu neyin ödemesidir bu bağkursa nerde vergi levham bilmemnem iş yerim kazancım ? bi kulak arkası kalmıştı orayada el attılar artık.

dgoo
18-01-2013, 22:04
Bahsettiğine göre adına olan ortaklıktan doğan bağkur borcu.
Bağkur günlerini kullanırım dersen ilgili ödemeyi yaparsın.
Karışmazsan ileride önüne borç vs şeklinde çıkmaz.
O günleri isterim emeklilikte kullanırım dersen parayı ödersin.
Yani o parayı ödeme zorunluluğun yok.

tylan
18-01-2013, 22:09
bu borc nereden ogreniyor link atabilirmisiniz benim de icime kurt dustu :-(

hakzer
18-01-2013, 22:13
babam üzerime şirkette ortaklık tarzı birşey açtırmıştı ancak kapattım dedi bana o zamanlar bizde bidaha üzerine düşmedik benim ne dükkanım nede herhangi bir firmam var şuanda peki benim ne yapmam gerekiyor bu parayı iptal ettiremezmiyim ? ve eğer şirket gerçekten açıksa onu nerden sorgulayıp öğrenebilirim ?

Şirket ortaklığının başladığı anda bağkur lu olursun eğer noterden hisseni satarak hisse devri yaptıysanız bir şey olmaz sadece aradaki dönemin bağkur borcunu alırlar ama eğer ortaklıktan sonra herhangi bir işlem yapmadıysanız o parayı alırlar. 4b li olmak için ya esnaf ya da vergi mükellefi olmalısınız (uzak bir ihtimalde tarlanız varsa çiftçi bağkuru açılır).
Başka bir yerde ssk lı değilseniz bağ kur primini ödemek zorundasınız.
Ayrıca gss ile bu paranın alakası yok 2009 da gss yoktu. Gss 2008 de kanunlaştı fakat geçen seneye kadar uygulanmamıştı. Mutlaka hisse devri yaptıysanız o hisse devrinin olduğu ticaret sicil gazetesi ile bağkura gitmelisiniz.

hakzer
18-01-2013, 22:16
bu borc nereden ogreniyor link atabilirmisiniz benim de icime kurt dustu :-(
e devlet şifresi ile 4b borç sorgulama bölümünden ya da
https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ şurdan bir deneyebilirsin.

hddsheriff
18-01-2013, 22:18
bizde de buna benzer bir durum var , sgk 5 yıl sonunda sana borcunu öde diye bir yazı gönderecek. Eğer ödemezsen 5 yıllık sigortalılığın yanacak ama borcunda sıfırlanacak. tabi bundan yararlanman için kendi sgk dan yararlanmamış olman gerekiyor. eğer 1 kuruş dahi ödersen borcu kabullenmiş oluyorsun. Kabaca 5 yıl sonunda borcu reddeceksin ve sicilin temizlenecek.

tylan
18-01-2013, 22:27
e devlet şifresi ile 4b borç sorgulama bölümünden ya da
https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ şurdan bir deneyebilirsin.

tesekkur ederim sukur borcum cikmadi.borcu cikan arkadasin da ins yanlisi duzelir hemen

onursumer
18-01-2013, 22:28
aynen denilen gibi eğer bu gunleri kullanmak istersen tumunu odemen gerekli yoksa reddedip hiç yokmuş gibi davranıcaksın

darkmoon
18-01-2013, 22:46
sen dert etmişsin ama bence yanlış açıdan bakıyorsun bu borcu senden talep etmezler bir süre sonra zaten artık atıyorlar yani borcun harcın kalmaz ama işleyen günlerinde yanar gider. yani bu borcu senden talep etmezler o açıdan için rahat olsun dayımın 1993 dan beri ödemediği bağkur borcu vardı bu 2010 damıydı neydi af çıkardılar borcunu taksitlendirdi bağkurdan emekli oldu.. ama yeni yasada artık böyle uzun borçlanadırma yapılmıycağı 5 sene aşımında borç ödenmesse önceden ödenen paralarında yanıcağı sigortadan atılıcağı söyleniyordu. arkadaşda yazmış demek ki başlamış o uygulama..

bence o borcun 2009 daki şirket kurulumundan bağkurluysa en azından git konuş taksitlendirme falan yap borcunu öde derim.. hem emekliliğin olur hem sağlık için allah göstermesin hastaneye işin düşse sen eşinin çocuklarının bir devlet garantisi olur.. yakında tüm özel ahstanelerdede bağkurlular bakılıcak buda bir ayrıcalık.. şimdi sıfırdan ilerde bağkurlu olsan günlerin yanıcak emekliliğin uzıycak sen bilirsin genede. bu bağkur ssk işlerini aslında ne kadar erken yaparsan o kadar iyi..

devil_berk22
19-01-2013, 13:22
herkese çok teşekkür ederim şuan ödeme şansım yok o yüzden sıkıntı oldu bı anda görunca. ama madem iptal etme gibi bir şansım var 5 yılın dolmasını beklicem ve iptal ederim yıl dolunca valla içim rahatladı ya.

darkmoon
19-01-2013, 13:32
herkese çok teşekkür ederim şuan ödeme şansım yok o yüzden sıkıntı oldu bı anda görunca. ama madem iptal etme gibi bir şansım var 5 yılın dolmasını beklicem ve iptal ederim yıl dolunca valla içim rahatladı ya.

sen genede git bir konuş danış bağkura burdaki yazılanlara güvenme..

YgtbrV
19-01-2013, 13:32
Pm attım arkadaşım, yardımcı olabilirim...

darkmoon
19-01-2013, 13:35
sen gene bir bak derim iptal ettirmeden 2009 dan beri sgk lı isen nerden baksan 1500 güne yakın bir prim iş günün olmuş iptal edersen bunlarıda yakarsın yazık olur derim.

onursumer
19-01-2013, 14:04
sen gene bir bak derim iptal ettirmeden 2009 dan beri sgk lı isen nerden baksan 1500 güne yakın bir prim iş günün olmuş iptal edersen bunlarıda yakarsın yazık olur derim.

bencede en azından gıdıp konus bu sekılde nekadar sure durup ıptal edılıcekse son zamana kadar ıptal etmeyıp elıne fırsat gecerse odemesını yaparsın gunlerın yanmamıs olur

devil_berk22
19-01-2013, 14:05
sen genede git bir konuş danış bağkura burdaki yazılanlara güvenme..

abi zaten p.tesi günü bağkura ve vergi dairesine gidicem ama gitmeden sizlerden bir ön bilgi almak istedim herkeste sağolsun çok yardımcı oldu :)

devil_berk22
19-01-2013, 14:06
Pm attım arkadaşım, yardımcı olabilirim...

eğer bana attıysan pm gelmedi ?

devil_berk22
19-01-2013, 14:09
bencede en azından gıdıp konus bu sekılde nekadar sure durup ıptal edılıcekse son zamana kadar ıptal etmeyıp elıne fırsat gecerse odemesını yaparsın gunlerın yanmamıs olur

onur şuan net bilgim yok eğer durdurup yapılandırma gibi birşey olursa tabiki düşünürüm sonuçta ilerde faydasını göreceğiz ancak illa hemen yatır yoksa olmaz derlerse mecbur iptal etmek zorunda kalıcam çünkü başka yerlerede ödemeler vs. mevcut.

fatih(fb)
19-01-2013, 16:09
araç alım satım yaptıysan resen başlatmış olabilirler vergi dairesine kapanış verince terk etmiş oluyorsun benimde başıma gelmişti borç duruo hala

hddsheriff
19-01-2013, 16:31
sonucu bildirirsin buradan bizlere :)

YgtbrV
19-01-2013, 17:12
eğer bana attıysan pm gelmedi ?

Tekrarladım (.

matthardy
19-01-2013, 17:38
Gss ile alakaniz yok gss daha yeni bi olay 45 ay borcunuz olamaz.
Sizin buyuk ihtimal ile sirkette ortakliginiz var.
Gidin sorgulayin ogrenin.
Secimlere yakin bagkur ssk aflari cikacaktir.
Onlari takip edin... Gecen haberleri dolaniyordu gene gazetelerde.
Birde yanilmiyosam bagkurda feragat diye bir secenek var.
Gidip kardesim ben bu prime odiyemicem benim bu primlerin ait oldugu gunleri silin istemiyorum diyebiliyorsunuz.
Bunu yaptirinca ne gununu nede prim borcunuz kaliyor.
Kisaca biraz yorukucaksiniz :)

devil_berk22
19-01-2013, 17:48
araç alım satım yaptıysan resen başlatmış olabilirler vergi dairesine kapanış verince terk etmiş oluyorsun benimde başıma gelmişti borç duruo hala

yok araç alım satımı yapmadım şirket ortaklığı davasına oldu büyük ihtimal bizim iş

devil_berk22
19-01-2013, 17:51
Gss ile alakaniz yok gss daha yeni bi olay 45 ay borcunuz olamaz.
Sizin buyuk ihtimal ile sirkette ortakliginiz var.
Gidin sorgulayin ogrenin.
Secimlere yakin bagkur ssk aflari cikacaktir.
Onlari takip edin... Gecen haberleri dolaniyordu gene gazetelerde.
Birde yanilmiyosam bagkurda feragat diye bir secenek var.
Gidip kardesim ben bu prime odiyemicem benim bu primlerin ait oldugu gunleri silin istemiyorum diyebiliyorsunuz.
Bunu yaptirinca ne gununu nede prim borcunuz kaliyor.
Kisaca biraz yorukucaksiniz :)

ya biraz araştırdım başkalarının başınada gelmiş. adamın teki 1996 yılında şirketini kapatmış bağkur borcunuda sıfırlayıp bırakmış, bi bakmış seneler sonra 30milyar borç çıkmış kendisine. Firmayı kapattıktan sonra illa bağkurada 3 ay içinde bi dilekçe vermek gerekiyormuş, yoksa borç işlemeye devam ediyormuş ne alakaysa ? Arkadaş bu ülkede yaşamak problem ya. saçma sapan işlerle uğraşıyoruz :icon13: