Orijinalini görmek için tıklayınız : Dacia Duster
RC Burakcarisma
18-01-2013, 21:33
Yeni aracımız 2012 dacia duster. Laureate edition modeli koyu look paketli incelemelerime göre gayet iyi olmuş :)
http://m1305.hizliresim.com/19/v/njlg2.jpg
http://l1305.hizliresim.com/19/v/njlgg.jpg
http://l1305.hizliresim.com/19/v/njlgy.jpg
http://l1305.hizliresim.com/19/v/njlhc.jpg
http://s1305.hizliresim.com/19/v/njlhq.jpg
http://m1305.hizliresim.com/19/v/njlj1.jpg
http://m1305.hizliresim.com/19/v/njljg.jpg
http://l1305.hizliresim.com/19/v/njljv.jpg
http://s1305.hizliresim.com/19/v/njlk8.jpg
http://l1305.hizliresim.com/19/v/njlks.jpg
Jön Türk
18-01-2013, 21:36
Hayırlı olsun Burak kangoodan sonra size geniş araba lazımdı :D
Foto boyutlarını ufalt istersen
Hayırlısı olsun. Allah kaza bela vermesin
yakıtı ve bijon aralığı hakkında detay verirmisin,
kazasız belasız kullanın direksiyon hoşuma gitti kırmızı dikişli
RC Burakcarisma
18-01-2013, 21:47
Hayırlı olsun Burak kangoodan sonra size geniş araba lazımdı :D
Foto boyutlarını ufalt istersen
Sağol Osman abi evet boyut açısından iyi oldu :) Orjinal ebatların yarısına indirdim hala büyükmü ya :(
yakıtı ve bijon aralığı hakkında detay verirmisin,
Yakıt hakkında henüz birşey diyemem ama kullananlar 5.5lt diyorlar. Bijon aralığı da 5x114.3 nissanla aynı altyapıdan kaynaklı.
hayırlı olsun kazasız belasız günlerde gayet hoş :)
ondertopcu
18-01-2013, 22:00
hayirlisi olsun Allah kazabela vermesin
Cankaraca
18-01-2013, 22:06
Hayırlı olsun. Kazasız belasız.
Hayirli olsun masallah ufak tefek degisiklik yapmislar direksiyon dikisleri kirmizi teyp degistirmisler.
2011 var peder siyan zemin farlar sadece 4 4 lerde oluyordu simdi 4 2 lerede koyular galiba?
RC Burakcarisma
18-01-2013, 22:25
Hayirli olsun masallah ufak tefek degisiklik yapmislar direksiyon dikisleri kirmizi teyp degistirmisler.
2011 var peder siyan zemin farlar sadece 4 4 lerde oluyordu simdi 4 2 lerede koyular galiba?
Evet araçtaki tüm dikişler kırmızı renkte, teyp değişikliği gerekiyordu sonuçta rakiplerinin çoğu double din teyp kullanıyor :) Sanırım siyah zemin farlar koyu look paketle birlikte geliyor bende beyaz farlı bekliyordum hatta ilk işim karartmak olacaktı ama hazır geldi iyi oldu :)
Herkese iyi dilekleri için teşekkürler :)
Evet araçtaki tüm dikişler kırmızı renkte, teyp değişikliği gerekiyordu sonuçta rakiplerinin çoğu double din teyp kullanıyor :) Sanırım siyah zemin farlar koyu look paketle birlikte geliyor bende beyaz farlı bekliyordum hatta ilk işim karartmak olacaktı ama hazır geldi iyi oldu :)
Herkese iyi dilekleri için teşekkürler :)
evet iyi olmus motor secenekleride ayni sekilde degisiklikler guzel olmus
Deepblue
18-01-2013, 23:50
Hayırlı olsun.. MaşAllah.
iç aksamın kalitesinde bi iyileştirme var mı ?
RC Burakcarisma
19-01-2013, 08:35
iç aksamın kalitesinde bi iyileştirme var mı ?
İç aksam gri tonlarla zenginleştirilmiş. Direksiyon,vites topuzu,koltuklar ve paspasların ovarloğuna kadar kırmızı dikişli sportif bir hava katmış. Torpido bilindir sert malzemeden ama kötü durmuyor yeni değişikliklerle. İç aksamda tek şikayetim cam otomatikleri :)
nitrO_Oxide
19-01-2013, 08:37
Büyük bi jantla ve biraz makyajla cok yakısıklı olur bence
Masalah
Hayirli olsun, kazasiz belasiz sürüsler :)
painkller
19-01-2013, 12:36
pixelciler toplandımı ne ?
Hayırlı uğurlu olsun, Güle güle kullanın :)
sedatkurt13
19-01-2013, 12:50
Maşallah hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler...
imprezaWRC
19-01-2013, 13:08
Hayırlı olsun, almışken keşke 4wd modelini alsaydınız.
Dip notlar :
Aşırı kısa şanzıman bazen çok keyifli oluyor bazende tam bir işkenceye dönüyor. Düz zeminde 2.vitesle kaldırıyorum :D
Ön cam ile dahsboard arasındaki sünger zamanla aşağıya doğru kaçmaya başlayabilir, vites topuzu kısa sürede aşınmaya başlayabilir, kör noktasız aynalara alışmak gerekiyor mümkünse olabildiğince 90derece açıda kullanın, şişik arka çamurluklara dikkat edin, döner buradan dediğiniz yerde arka çamurluğu bırakmanız an meselesi olabilir, çok şükür ben sürtmedim ama ilk kilometrelerde özellikle park manevralarında hep son anda sürtmekten kurtarmıştım :D
Direksiyon biraz yukarıda kaldığından ve tepkisi biraz ağır olduğundan alışana kadar ani manevralardan ve hızlı kalkışlardan kaçının, yoksa kafası güzel geziyor.
Sürücünün sol ayağını dayayabileceği alana paspas denk gelmediğinden o kısım çok güzel kirleniyor. Ben henüz o alanı kapatacak paspas bulamadım, bulursanız banada haber edin :D
Kornasına çok sık basmayın, ne hikmetse sesin çoğu içeriye geliyor :D
Ses yalıtımı hak getire, 120km/h'ın üzerine çıkarsanız sağır olma riskiniz var :D
Çok soğuk ve çok sıcak havalarda aracınızı dışarıda tutmayın, kapalı park alanı varsa orada kalsın, çünkü dış ısı neyse aracın içi onun 2 katı oluyor. Çok soğukta resmen .öt kesiyor :D
Board computer'e güvenmeyin, değişik bir kafa yapısı var :D
Kalorifer sisteminin ortası yok, ya .ötünüz donuyor ya da kese atma kıvamına geliyorsunuz.
Ben pek yakında garantiden dashboardu indirtip ses süngeri ve ses gelen yerleri düzelttireceğim, vites topuzuda değişecek :D
Dip notlar :
Aşırı kısa şanzıman bazen çok keyifli oluyor bazende tam bir işkenceye dönüyor. Düz zeminde 2.vitesle kaldırıyorum :D
Ön cam ile dahsboard arasındaki sünger zamanla aşağıya doğru kaçmaya başlayabilir, vites topuzu kısa sürede aşınmaya başlayabilir, kör noktasız aynalara alışmak gerekiyor mümkünse olabildiğince 90derece açıda kullanın, şişik arka çamurluklara dikkat edin, döner buradan dediğiniz yerde arka çamurluğu bırakmanız an meselesi olabilir, çok şükür ben sürtmedim ama ilk kilometrelerde özellikle park manevralarında hep son anda sürtmekten kurtarmıştım :D
Direksiyon biraz yukarıda kaldığından ve tepkisi biraz ağır olduğundan alışana kadar ani manevralardan ve hızlı kalkışlardan kaçının, yoksa kafası güzel geziyor.
Sürücünün sol ayağını dayayabileceği alana paspas denk gelmediğinden o kısım çok güzel kirleniyor. Ben henüz o alanı kapatacak paspas bulamadım, bulursanız banada haber edin :D
Ses yalıtımı hak getire, 120km/h'ın üzerine çıkarsanız sağır olma riskiniz var :D
Çok soğuk ve çok sıcak havalarda aracınızı dışarıda tutmayın, kapalı park alanı varsa orada kalsın, çünkü dış ısı neyse aracın içi onun 2 katı oluyor. Çok soğukta resmen .öt kesiyor :D
Kalorifer sisteminin ortası yok, ya .ötünüz donuyor ya da kese atma kıvamına geliyorsunuz.
Ben pek yakında garantiden dashboardu indirtip ses süngeri ve ses gelen yerleri düzelttireceğim, vites topuzuda değişecek :D
izlenimler guzel :)
birsey soracagim bu aylarda hararet durumunuz nasil kac cizgide seyrediyor?
Ahmet_28
19-01-2013, 13:46
bu gün bayiideydim en dolusu için görüştüm.
4wd ,komple deri döşeme,asr esp,arka camlar otomatik v.b 55.000 tl fiyat verdiler 2013 modeline
imprezaWRC
19-01-2013, 13:52
izlenimler guzel :)
birsey soracagim bu aylarda hararet durumunuz nasil kac cizgide seyrediyor?
Valla o hararet çubuğu, çizgisi, göstergesi her ne zıkkımsa, genelde 2 çizgide seyrediyor. Uzun yolda da çok nadiren 4 çizgi görmüşlüğüm var :beuj:
imprezaWRC
19-01-2013, 13:55
bu gün bayiideydim en dolusu için görüştüm.
4wd ,komple deri döşeme,asr esp,arka camlar otomatik v.b 55.000 tl fiyat verdiler 2013 modeline
Aslında fiyatı yüksek ama gel gelelim o paraya da sıfır km ve o donanımda bir 4çeker suv yok. Üstelik mevcut suvlara göre 4çeker sistemini 80km/h hıza kadar kilitleyebiliyorsun.
Ahmet_28
19-01-2013, 13:59
Aslında fiyatı yüksek ama gel gelelim o paraya da sıfır km ve o donanımda bir 4çeker suv yok. Üstelik mevcut suvlara göre 4çeker sistemini 80km/h hıza kadar kilitleyebiliyorsun.
evt şu anda suv fiyatları 65 ten başlıyor, ki benzinliler o fiyata.
4wd konusunda kararsızım.pek fazla ihtiyacım olmayacak ama ileride satarken artısı olurmu diye düşünüyorum.
evt şu anda suv fiyatları 65 ten başlıyor, ki benzinliler o fiyata.
4wd konusunda kararsızım.pek fazla ihtiyacım olmayacak ama ileride satarken artısı olurmu diye düşünüyorum.
4wd'da suspansiyon farklı, 4wd'da arkada bağımsız suspansiyon var diğerlerinde bildiğin aks, ben olsam 4wd alırım.
Valla o hararet çubuğu, çizgisi, göstergesi her ne zıkkımsa, genelde 2 çizgide seyrediyor. Uzun yolda da çok nadiren 4 çizgi görmüşlüğüm var :beuj:
himm terslik yok o zaman bizdekide surekli 2 cigide tabi bu aylarda yazin 4 cizgi ustune cikimiyor hic.
biz alirken 2 cekeri tercih etti babam suan memnunuz hic bi sikinti cikarmadi daha
videolardan izledigim kadari ile 4ceker basarisi gayet iyi
imprezaWRC
19-01-2013, 14:30
4wd'da suspansiyon farklı, 4wd'da arkada bağımsız suspansiyon var diğerlerinde bildiğin aks, ben olsam 4wd alırım.
2 çekerin virajlardaki reaksiyonunu bilmem ama 4wd olanını go kart gibi kullanabiliyorsun, çok şükür bugüne kadar benim isteğim dışında bir kayma yaşamadım. Sert bir karakteri olduğu için virajlarda da gereksiz salınım ve yatma yaşatmıyor. Ama o sert yapısı uzun yolda biraz ızdıraba dönebiliyor, insanın kaba etleri acımaya başlıyor, uzun yol sonrasında kalıp gibi olabiliyorum :D:D
Dip not : Kısa şanzıman sayesinde sıkışık trafikte araç otm. vites gibi davranıyor, frene basmadan takılıyorsun, arkandaki de zırt pırt frene bastığından tamponun dibinden gelemiyor :D
Dik yokuşlarda 1.vitese takıp ayağını debriyajdan çektiğinde keçi gibi tırmanıyor, keza yine dik yokuştan inerken mümkün olan en düşük vitese taktığında yürüme hızında aşağıya inebiliyorsun :)
Benim zuzu 25.000km oldu, bu izlenimleri ayrı bir başlık altında mı toparlasam ne etsem :)
2 çekerin virajlardaki reaksiyonunu bilmem ama 4wd olanını go kart gibi kullanabiliyorsun, çok şükür bugüne kadar benim isteğim dışında bir kayma yaşamadım. Sert bir karakteri olduğu için virajlarda da gereksiz salınım ve yatma yaşatmıyor. Ama o sert yapısı uzun yolda biraz ızdıraba dönebiliyor, insanın kaba etleri acımaya başlıyor, uzun yol sonrasında kalıp gibi olabiliyorum :D:D
Dip not : Kısa şanzıman sayesinde sıkışık trafikte araç otm. vites gibi davranıyor, frene basmadan takılıyorsun, arkandaki de zırt pırt frene bastığından tamponun dibinden gelemiyor :D
Dik yokuşlarda 1.vitese takıp ayağını debriyajdan çektiğinde keçi gibi tırmanıyor, keza yine dik yokuştan inerken mümkün olan en düşük vitese taktığında yürüme hızında aşağıya inebiliyorsun :)
Benim zuzu 25.000km oldu, bu izlenimleri ayrı bir başlık altında mı toparlasam ne etsem :)
4cekeri kullanmak isterdim bizdeki masallah bugun itibari ile 53.000 km de
Hayırlı olsun. Trafikte çok görmeye başladığım araçlardan birisi de bu Duster'lar.
Kazasız belasız binmeniz dileğiyle.
Bol fotolu, izlenimlerinizi aktaran bir paylaşım bence de iyi olur. Alacaklara da sağlam bir referans olur ilk kullanıcısından.:icon_tup:
imprezaWRC
19-01-2013, 14:41
4cekeri kullanmak isterdim bizdeki masallah bugun itibari ile 53.000 km de
Normal kullanımda birşey anlaşılmıyor, karda, çamurda, toprakta marifetleri ortaya çıkıyor :)
Ama 4 çeker ağırlığı yüzünden fazla tüketimi var :(
Ben de zaman zaman Polo Bluemotion'i satıp 4wd dizel duster almayı düşünüyorum. Ancak ben boyasız tamponlu ve adventurer paketli (Turkiye'de rastlamadım) bir duster istiyorum. :D Duster, bence gri tamponlarlar tam bir arazi aracı gibi duruyor. Kararımı mayıs-haziran gibi veririm herhalde.
Normal kullanımda birşey anlaşılmıyor, karda, çamurda, toprakta marifetleri ortaya çıkıyor :)
Ama 4 çeker ağırlığı yüzünden fazla tüketimi var :(
4ceker almayisimizin en buyuk nedeni fazla yakit tuketimi
cRc Ramo
19-01-2013, 15:38
maşallah. hayırlı uğurlu olsun :icon_tup:
Fazla derken 4x4 ne kadar yakıyor ki? Ve sürekli 4x4 değildir heralde. Kıyas yapar mısınız
Fazla derken 4x4 ne kadar yakıyor ki? Ve sürekli 4x4 değildir heralde. Kıyas yapar mısınız
fazla derken 2 cekere gore fazla tuketim
devil_berk22
19-01-2013, 18:05
parasına göre güzel bir araç Allah kaza bela vermesin
phoenixs
19-01-2013, 18:07
aklımda sandero stepway geçiyor :) buda çok güzelmiş
fsunnetci
20-01-2013, 11:05
kasa ve dizayn vasat ama tüketim değeri çok iyi özellikle tek çeker modelleri megane ile aynı yakıyor ama pekte jeep havası ve hissiyatı veren araçlar değiller zaten neye kime hitap ettiği çokta belli değil çözemedim bu duster'ı :rolleyes:
RC Burakcarisma
20-01-2013, 11:14
Büyük bi jantla ve biraz makyajla cok yakısıklı olur bence
Masalah
17" jantlarımız hazır sadece lastik bekliyoruz :) Çamurluk kenarlarına dodik ve kapı üstüne koruma gelecek ve ardından ön tampona amerikan park uygulaması olacak, ön tampon amerikan park için çok müsait :)
pixelciler toplandımı ne ?
Hayırlı uğurlu olsun, Güle güle kullanın :)
Evet öyle birşey oldu, teşekkür ederim Berat :)
Dip notlar :
İzlenimler için teşekkür ederim :) Aracın içeri fazla ses almasının nedenlerinden biri çoğu yerdeki fitillerin eksikliği. (mesela ön-arka kapı arasında fitil olmalı showroom aracından vardı, bizde yok). Evet kalorifer sistemi gerçekten çok ayarsız :) Sol ayağı koymak için ben oraya kauçuk paspas kesicem benimde dikkatimi çekti öyle birşey yapabilirsiniz cırt cırtlı olursa harika olur :) Kornası minibüsçü kornası gibi her bastığımda o havaya giriyorum nedense :D Ön camla dashboard arasına fitil tarzı esnek plastik malzeme koyuyor almancılar (lzparts.de de görmüştüm inceleyin herşey var). Motor sesini dahada azalttığını iddia ediyorlar hatta :)
RC Burakcarisma
29-03-2013, 13:26
http://c1303.hizliresim.com/17/x/lkt0f.jpg
Kaliperler sarıya boyanıp siyah brembo sticker yapıştırıldı :)
Masallah kazasiz belasiz sürüsler :) bence jantlarida gunmetal rengine boyat
Bozuk yollar için ideal bir araç, güle güle kullanın.
RC Burakcarisma
29-03-2013, 18:29
Masallah kazasiz belasiz sürüsler :) bence jantlarida gunmetal rengine boyat
Teşekkürler jantın rengi zaten fabrika çıkışı füme, birkaç ton için boyatmak pek doğru olmaz :)
RC Burakcarisma
27-05-2013, 19:46
Dodikler ve gündüz farları takıldı, sırada jant-lastik var :)
http://s1305.hizliresim.com/19/v/njlny.jpg
http://m1305.hizliresim.com/19/v/njlps.jpg
dodikler ne kadar hoş olduysaa gündüz farıda bir okadar olmamış bence
Hayırlı olsun , maşallah...
+1 Dodikler süper olmuş. Maşallah, kazasız belasız :)
RC Burakcarisma
28-05-2013, 22:42
Teşekkürler gündüz farları tam manasıyla düz durmuyor zaten montajını kendimiz yaptığımız için sanırım :rolleyes:
Hayırlı olsun , maşallah...
Teşekkür ederim sağolun :)
maşallah iyi
Teşekkürler
+1 Dodikler süper olmuş. Maşallah, kazasız belasız :)
Teşekkür ederim :)
RC Burakcarisma
15-06-2013, 11:47
Dün direksiyona omp sticker buldum ama büyük geldi çerçevesiyle, bende kesip biçip direksiyona uyarladım
http://l1306.hizliresim.com/1b/h/p5ym4.jpg
Teybimizden bir kare
http://u1306.hizliresim.com/1b/h/p5ymv.jpg
Dün akşam ölçülerini aldığım difüzöre karbon folyo kestim, bu sabah yapıştırdım
http://s1306.hizliresim.com/1b/h/p5yp6.jpg
Birkaç ay sonra lastik alınıp 17" jantlar takılacak, o günü sabırsızlıkla bekliyorum :)
mert_can 41
15-06-2013, 11:51
Maşallah kazasız belasız dodiklerle vites topuzunun üzerindeki kırmızı dikiş ayrıntısı çok güzel olmuş ama sadece gözüme batan direksiyondaki omp sticker oldu arabanın içi sade olunca o sticker gözü tırmalıyo ama tabi benim fikrim bu yönde :)
oztaskin
15-06-2013, 11:56
İlk defa bi duster gözüme çok güzel gözüktü :D Eline sağlık çok güzel araç maşallah
Burak Mehmet
15-06-2013, 12:11
hayırlı olsun oynamayı düşünüyorsanız eğer örnek olabilir..
http://b1210.hizliresim.com/12/t/f8ndc.jpg
http://f1210.hizliresim.com/12/t/f8n81.jpg
RC Burakcarisma
15-06-2013, 16:34
Maşallah kazasız belasız dodiklerle vites topuzunun üzerindeki kırmızı dikiş ayrıntısı çok güzel olmuş ama sadece gözüme batan direksiyondaki omp sticker oldu arabanın içi sade olunca o sticker gözü tırmalıyo ama tabi benim fikrim bu yönde :)
Teşekkür ederim o sticker belki birşeyler için başlangıçtır stickerı dengeleyecek birşeyler bakarım arabanın içine :)
İlk defa bi duster gözüme çok güzel gözüktü :D Eline sağlık çok güzel araç maşallah
Teşekkür ederim sağolun :)
hayırlı olsun oynamayı düşünüyorsanız eğer örnek olabilir..
Teşekkür ederim, aracı şehiriçi kullandığımızdan o tarz birşey yapamayız ama bende seviyorum arazi spec dusterları, hatta tr de bir tane de bunun askeri yeşili vardı :)
RC Burakcarisma
24-07-2013, 14:40
Kapı kilit mandallarının çerçevesi kolay söküldüğü için hemen söküp gri folyoyla kaplayıp yerine taktım :)
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/969039_10200896132618024_304762930_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/q86/s720x720/16584_10200896132858030_2026742289_n.jpg
kiLLeRDeatH
24-07-2013, 15:02
Detaylarla fark yaratır elinize sağlık :)
Allah kaza bela vermesin :)
hayırlı olsun bu araç çok hoşuma gidiyor dizel otomatik 4x4 seçeneği olsa hiç düşünmeden alırdım bi tane.
bence led çok gereksiz olmuş çıkarırsan daha iyi olur araba çok hoş gözüküyor onun dışında , kazasız belasız maşallah
Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler ; bu arada spoiler projen vardı o ne alemde ?
RC Burakcarisma
24-07-2013, 22:11
Yorumlar için teşekkür ederim :)
bence led çok gereksiz olmuş çıkarırsan daha iyi olur araba çok hoş gözüküyor onun dışında , kazasız belasız maşallah
Ledler daha iyisini bulana kadar aynı şekilde kalacak malesef
Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler ; bu arada spoiler projen vardı o ne alemde ?
Teşekkürler, spoiler projesinin modellemesi devam ediyor spoileri istanbulgaraj fiberleyecek garajın işleri yoğun olduğundan ağırdan alıyorum modellemenin bitmesine birkaç saatlik iş kaldı yoksa :)
RC Burakcarisma
24-07-2013, 22:14
Kapı kilit mandal çerçevelerinin işi bittikten sonra çeki demirine de el attım, son olarak da bastırdığım stickerı 3. stop lambası üstüne yapıştırdım :)
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1069414_10200897396289615_1647773558_n.jpg
Stoplardaki sinyallere de 1 numara cam filmi çektik
RC Burakcarisma
28-07-2013, 18:24
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/943679_10200916649050922_1190691351_n.jpg
Kapı direği ve dodik araları plasti dip ile boyandı :)
Cam rüzgarlığı da güzel durabilir bence
RC Burakcarisma
29-07-2013, 22:42
Cam rüzgarlığı da güzel durabilir bence
Cam rüzgarlığını pek sevmiyorum, teşekkürler :)