Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Leon 1.9 TDI Sport Sorgu

34ace97
19-01-2013, 15:44
Merhaba arkadaşlar bu aracı bilen tanıyan varmı?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-2004-model-seat-leon-1.9-tdi-sport-6ileri-vites-111974506/detay

Daha önce araç gümüş gri'miş e-devletden bakdığımda hala gümüş gri gözüküyor yalnız dışdan mat boyanmış komple.Açıkcası benim merak ettiğim bir konu evveliyatında daha ciddi bir kazası olup olmadığı.Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

oğuz
19-01-2013, 15:48
planınız nedir? mesela mk1 e bu motoru koyup kasasınıda satmak mantıklı olabilir mi :) yoksa toplayıp satmak mı ıstıyorsunuz

34ace97
19-01-2013, 15:53
Amacım satmak değil arkadaşıma düşünüyoruz.Ama araç hakkında detaylı bilgiye sahip değiliz özelliklede geçmişiyle ilgili.Anadolu sigorta tarafından ihale ile satıldığını biliyorum ama kaza şekli falan bende şüphe bırakıyor araç ruhsata işlenmeden mat siyah yapılmış ve kaza yapılmış aklımda şüpheler oluşmadı değil..

levent
19-01-2013, 16:17
zıplayıp tarla tarzı biyerlere uçmuş gibi sanki

douu
19-01-2013, 16:32
3000 liraya çıkmaz o araç hocam. 6-7 bin lira yer. doğru düzgün olursa binilir. yüklemek isterse 12-13 bin lira harcar. piyasada şu anda satılık düzgün durumda olanlara verecegi parayı dökersizin yani araca. bence çok mantıklı değil. iyi bi pazarlıkla belki mantıklı olabilir.

328ia
19-01-2013, 18:09
3000 bine filan mümkün degil toplanması bunu bilinde

b.ustaoglu
19-01-2013, 18:41
3bine anca kaportası toplanır boya filan :) intercooler, şanzıman, alt takım, motor bağlantılar vs. ne olcak :) haa hava yastıkları :D tanesi ne kadardı :)

mechanic
19-01-2013, 18:52
3000 yüro desen gene olmaz ya

TolgaEsentepe
19-01-2013, 19:01
hiç mantıklı değil..

34ace97
20-01-2013, 00:00
Arkadaşlar 3.000TL'ye toplanması zaten mümkün değil bunu bende biliyorum... Sağlam bu kasa leon fr ler 26 dan doluluğuna göre 38m kadar gidiyor.12.5m bırakıcak sahibi, dou'nun dediği gibi komple tekrar gümüş gri yapılması ile en az 7-8m gerekiyor bununda farkındayım benim özellikle merak ettiğim konu bu aracın daha önce bir sorunu veya ciddi bir kazası olup olmadı idi.Çünkü tramerde her kaza cıkmıyor.Bide araç problemli olur kaskosu vardır patlamaya kalkarlar.Bu aracın öyle olduğunu söylemiyorum ama bu ülkede her tür olayla karşılaşmak mümkün.

Bide şu var bu aracın Eveliyatında temiz bir araç olduğunu varsayarsak 12.5+8m masraf desek 20.500 denk gelir bu fiyata açıkcası hasar kaydıda olsa bu fiyata kimse aracını vermez.Burda önemli olan konu bu araç alındığında adam gibi toplandıkdan sonra verim alabilmek.Eğer verim alamadıkdan sonra 18m maal et yine bir işe yaramaz sadece uğraştığınla kalırsın.

freelife
20-01-2013, 00:10
Amacım satmak değil arkadaşıma düşünüyoruz.Ama araç hakkında detaylı bilgiye sahip değiliz özelliklede geçmişiyle ilgili.Anadolu sigorta tarafından ihale ile satıldığını biliyorum ama kaza şekli falan bende şüphe bırakıyor araç ruhsata işlenmeden mat siyah yapılmış ve kaza yapılmış aklımda şüpheler oluşmadı değil..

bilginiz olsun diye belirtiyorum , sitemlerde benim aracımda siyah görünüyor fakat ruhsatımda beyaz ve tüv olayı herşeyi yapıldı resmi olarak beyaz ama sisteme girmemişler hatta tescil tarihi o yüzden değiştiğinden vergisinide ödeyemiyordum tescil tarihi değişmiş rengi değişmemişler , sonradan tescil tarihini yeniden öğrenmek zorunda kaldık siyah haliyle olan ruhsatda var ama beyaz çevrilmiş ruhsatın tarihide sistemde .( karışık işler hep :) )

douu
20-01-2013, 00:16
Araba 150lik mi 130luk mu acaba ? 130luk ise antalyadan satilan arac olabilir. O ise evveliyati cok temiz. Ama isin mide bulandiran tarafi arabanin jantlarinin falan komple baska olmasi. Deger mi sorusuna tek cevabim su olur. 10 liraya alip hava yastigiymis kozmetikmis cok fazla onem vermeyip icini sokup motorunu yüklenir. Ama cooler olsun şanzıman olsun alt takimi saseleri falan nerden baksan 5-6 bin lira harcarsin araca. Daha kaporta dahil degil. Hava yastiklari falan da tabi.

34ace97
20-01-2013, 00:38
Araç istanbul arabası 150'lilik olandan.Benimde içime tam sinmediği için konu açma gereği duydum.belki daha önceden bilen gören tanıyan vardır diye.Yoksa az çok bende farkındayım bu aracın ne kadar maliyetlere biticeğinden.Alırsak zaten amaç yüklemek olmuycak günlük kullanım için düşünüyoruz.Ama kazalı araba işi her zaman riskleri barındıyor bildiğiniz gibi.O yüzden geçmişini araştırarak başlamak olası zararların önüne geçicekdir.

bilginiz olsun diye belirtiyorum , sitemlerde benim aracımda siyah görünüyor fakat ruhsatımda beyaz ve tüv olayı herşeyi yapıldı resmi olarak beyaz ama sisteme girmemişler hatta tescil tarihi o yüzden değiştiğinden vergisinide ödeyemiyordum tescil tarihi değişmiş rengi değişmemişler , sonradan tescil tarihini yeniden öğrenmek zorunda kaldık siyah haliyle olan ruhsatda var ama beyaz çevrilmiş ruhsatın tarihide sistemde .( karışık işler hep :) )

Bilgi için teşekkürler.

levent
20-01-2013, 00:43
Araba 150lik mi 130luk mu acaba ? 130luk ise antalyadan satilan arac olabilir. O ise evveliyati cok temiz. Ama isin mide bulandiran tarafi arabanin jantlarinin falan komple baska olmasi. Deger mi sorusuna tek cevabim su olur. 10 liraya alip hava yastigiymis kozmetikmis cok fazla onem vermeyip icini sokup motorunu yüklenir. Ama cooler olsun şanzıman olsun alt takimi saseleri falan nerden baksan 5-6 bin lira harcarsin araca. Daha kaporta dahil degil. Hava yastiklari falan da tabi.

Araç istanbul arabası 150'lilik olandan.Benimde içime tam sinmediği için konu açma gereği duydum.belki daha önceden bilen gören tanıyan vardır diye.Yoksa az çok bende farkındayım bu aracın ne kadar maliyetlere biticeğinden.Alırsak zaten amaç yüklemek olmuycak günlük kullanım için düşünüyoruz.Ama kazalı araba işi her zaman riskleri barındıyor bildiğiniz gibi.O yüzden geçmişini araştırarak başlamak olası zararların önüne geçicekdir.

Bilgi için teşekkürler.

Motor kodu neymiş aracın? ASZ mi ARL mi?

Doğu'nun dediği doğru keza, airbag harici 7-8 den aşağı toparlanmaz gibi duruyor. 20-23 aralığında işi bitse, siz de üstüne koymak isteseniz zaten ilanlardaki fiyatlara denk gelecek. Bence macera aramaya gerek yok, illa Leon olsun demiyorsanız da daha uyguna Toledo kovalayın derim ben :)

34ace97
20-01-2013, 01:00
Araç 150 lik olarak geçiyordu sigorta şirketinde.Araç için bende az kafa yordum hatta konuştum şuan bulunduğu adapazarındaki kaportacıyla ama kimse malım ekşi demez :) demiyorda ilanda zaten açıklama herşeye kafi :) Amacımız kar gütmek değil, zaten böyle bir niyetimiz olsa arabayı burda afişe etmenin bir anlamı olmazdı.Toledo yerine leon yada golf bakıyoruz kısmet artık :)

levent
20-01-2013, 01:03
Kar gütmek olmamasını anladım da, eğer biraz kurcalayacaksanız maliyeti size en aşağı 25 bini bulacaktır, 25 bine kazalı araç alıp uğraşmaktansa 26-28 e temiz bir kullanıma hazır araç almak "bence" daha mantıklı..

34ace97
20-01-2013, 01:09
Kar gütmek olmamasını anladım da, eğer biraz kurcalayacaksanız maliyeti size en aşağı 25 bini bulacaktır, 25 bine kazalı araç alıp uğraşmaktansa 26-28 e temiz bir kullanıma hazır araç almak "bence" daha mantıklı..

Kesinlikle daha mantıklı.Bende katılıyorum size.Ama arkadaşın bütçesi 20.000TL civarlarına kadar.O yüzden bu araçda neden olmasın dedik.Yoksa 28m civarı bütçe ile bu aracı almak biraz mantıksız olurdu.2001-2003 pd130 golflerinde fiyatları ortada açıkcası 115lik bulabilirsek diğer konudada yazdım fiyat olarak tercih sebebimiz olur.

levent
20-01-2013, 02:33
vp90-110 da düşünebilirsiniz, 17-18 lere bile bulunabilir durumdalar golf 4 ler. tek dezavantajı 6. vites eksikliği olur pd115 ten.. pd115 bulmak çoooooooooooooooook daha zor bu arada ülkemizde

douu
20-01-2013, 10:07

Bilgi için teşekkürler.

günlük kullanım için kesinlikle mantıksız bi araba bana göre. çok üzer. yani normal şartlarda 1.9tdiların bakım masrafları çok pahalı degildir. sorun problem cıkarmaz. ancak alt taraftan darbe almış bir araba ki bu araç için durum öyle görünüyor çok baş agrıtabilir. kulesi şasesi saglam olsun kaportası dert değil fazla deriz bu tarz araçlar için. hakkaten de öyle. ama alt tarafa harcanacak para ev bark batırır öyle söyleyim. :D 150likse bu araç yürekli garage'ın sattıgı araçtır %90. onun da kmsi 170 bin civarlarındaydı zaten 1.5 sene kadar önce.

kelalper
20-01-2013, 10:59
kaportacı ya da mekanikçi olmadığınız sürece yani işçiliğe para verdiğiniz sürece bir araba size daha ucuza gelmez. Sadece parça malzeme olarak düşünmeyin. Artık düzgün işçiliklerde ucuz değil. Kazalı arabaya binici olarak girilmez.

douu
20-01-2013, 12:20
alper abinin dedigi gibi bi arabanın komple kaporta boya işçiligi 4-5 bin lira olmuş sırf.

kurtbil
21-01-2013, 11:41
Bu araba zamanında zeytinburnundan satılıktı. Km si de 140k daha fazlaydı yanlış hatırlamıyosam.Canlı canlı bir kere tarlabaşında yol kenarında görmüştüm.Şuanki halinden tek farkı kırık dökük değildi ama gayet çöp duran bir arabaydı.Jantları falan da kırılmış olacakki gidip 1.6 jantı uydurmuşlar üstüne.Ayrıca 3 milyarlar o araba çıkmaz.Orjinal tamponun çıkmasını bulmak çok zor hatta imkansız bile denilebilir.Sisler cupranınkilerle aynıysa tanesi 200-250 liraydı kaç sene önce.İntercooler falan da gitmiş zaten sağdan vurduğu için.Ön paneliydi şusu busu derken 3 lira ile kalmaz o ön taraf.Kaldıki bir de hava yastıkları falan var.Zaten kazadan önceki hali bile iş yapmazken bir de bunu alıp uğraşmanın hiç gereği yok.Nacizane fikrim.

34ace97
21-01-2013, 18:14
Bu araç içimize sinmediği için vazgeçtik.Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler.