Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : K&N yada Simota Kutu içi performans hava filtresi Hakkında..

Anıl Ercan
19-01-2013, 21:50
merhaba tt ailesi Bakımdan bakıma takılan Hava filtreleri gerçekten 5 para etmiyor mesela 5 6 ay önce 38.000 km'de bakım yaptırdım aracıma suan 43.000'de hava filtresini kontrol edeyim dedim leş to leş resmen Diyorumki kutu içi performans filtre alayım.

Araç 1.5 dci 105 beygir 240 tork megane 2 Simota veya K&N 'nin filtrelerinden birini alayım ama hangisini Alayım hangisini tavsiye edersiniz ?

Motora herhangi bi tork yada beygir artısı olur mu ? Ne gibi değişim olabilir ?

Chip tuning işlemide yaptıracagım ama önce Bi Filtre takmam gerekiyor.. görüşlerinizi bekliyorum..

berkay_aydin
19-01-2013, 21:54
hiçbirisini tavsiye etmiyorum, herhangi bir performans artışıda olmuyor, daha sık değiştirin orjinal filtreyi daha iyi, ben açık taktım kutu içi taktım, en iyisi açık filtreydi..

Anıl Ercan
19-01-2013, 21:57
hiçbirisini tavsiye etmiyorum, herhangi bir performans artışıda olmuyor, daha sık değiştirin orjinal filtreyi daha iyi, ben açık taktım kutu içi taktım, en iyisi açık filtreydi..

Açık tavsiye etmiyorlar özellikle megane 2 dizellerde Sıcak havayı cekerse Performansını düsürüyor gibi bişeyler zırvalıyorlar. O Yuzden orjinalligini bozmadan Kutu içi düşünüyorum. Arastırmalarda bayagı iyi yorumlar yazılmıs bu kn hakkında gaz tepkimesini arttırdıgı aracı rahatlattıgı hakkında Lakin genede sormak istedim Ama sende fark yok diyorsun fark yoksa 150 tl filtreye vermeye gerek yok..

batucan
19-01-2013, 21:59
K&N kutuici istersen yardımcı olabilirim... Tavsiyem k&n den yana olur... Farkedebileceğin bir değişiklik olmaz ama filtre ömürlük olduğundan kendi parasını çıkartır hatta kara geçirir...

Anıl Ercan
19-01-2013, 22:06
K&N kutuici istersen yardımcı olabilirim... Tavsiyem k&n den yana olur... Farkedebileceğin bir değişiklik olmaz ama filtre ömürlük olduğundan kendi parasını çıkartır hatta kara geçirir...

Alcagım bi yer var uygun fiyata teşekkürler. Hiç mi değişiklik olmaz 2 3 beygir artar felan yazıyorda özelliklerinde :)

batucan
19-01-2013, 22:10
Alcagım bi yer var uygun fiyata teşekkürler. Hiç mi değişiklik olmaz 2 3 beygir artar felan yazıyorda özelliklerinde :)

2-3 hp artışı hisedecek kaç şöför var bilmiyorum :) ama alın zararı yok...

Anıl Ercan
19-01-2013, 22:22
Tamamdır. Hafta içi gidip alayım sirinevler life tuning'den Bide chip yapsam söyle arabam 135 beygir 320 torka cıksa dahada baska bise yapmam motora :D

berkay_aydin
19-01-2013, 22:25
Sıcak çektiğini kim söyledi :) açık filtreyi takınca anladım gaz tepkisinin iyileştiğini, he şuan simota kutu içi kullanıyorum ecufast'tan uygun fiyata almıştım ama orjinal filtreyle aynı tepkide :) yerine kat iptalli düz boru yaptırın, yazılımıda yapınca anlarsınız tepkiyi :D

Anıl Ercan
19-01-2013, 22:28
Sıcak çektiğini kim söyledi :) açık filtreyi takınca anladım gaz tepkisinin iyileştiğini, he şuan simota kutu içi kullanıyorum ecufast'tan uygun fiyata almıştım ama orjinal filtreyle aynı tepkide :) yerine kat iptalli düz boru yaptırın, yazılımıda yapınca anlarsınız tepkiyi :D

Yok be kardesim kat'i iptal etmem anca chip ve hava filtresiyle güc yeter bana. söyle bi 130 135 beygir yeter bana :)

berkay_aydin
19-01-2013, 22:31
Yok be kardesim kat'i iptal etmem anca chip ve hava filtresiyle güc yeter bana. söyle bi 130 135 beygir yeter bana :)

eğer birgün iptal edersen anlayacaksın çok gereksiz olduğunu :) neyse kutu içine verilen paraya acıdığım için tavsiye etmiyorum 1/4 chip parası :) varsa ecufastte megane'a uygun 30-50 lira araası bir fiyatı vardı..

Anıl Ercan
19-01-2013, 22:35
eğer birgün iptal edersen anlayacaksın çok gereksiz olduğunu :) neyse kutu içine verilen paraya acıdığım için tavsiye etmiyorum 1/4 chip parası :) varsa ecufastte megane'a uygun 30-50 lira araası bir fiyatı vardı..

Ne bilim yani kullananlar gaz tepkimesinin iyileştigini felan sölüyorlar eger gercekten öylese veririm 100 150 bisey degil :) Chip'ide ya GokhanRS nickli gökhan abiye yada Ege turbo arda bentürk'e yaptırıcam.

bektas_talay
20-01-2013, 00:08
bu "katı iptal ettirmem" kelimesi çoğu kişinin dilinde neye dayanarak söylüyorsunuz kulakdan dolma sözleremi ? yoksa muayenede geçmiyor diyemi ? ses yapıyor diyemi ? hangisi üstad ?

edit: dizelde istersen turbonun ağzından sök boruyu git cold air intake yap yinede bi fark alamazsın en iyisi kutu içi kağıt filtren 4000-5000 km de bir değiştir sana en iyi performansı verir dizelde kelebek yoktur hava sabit bir şekilde basılır içeri havanın soğukluğu önemlidir bunuda en iyi orjinal kazanlı filtre yapıyor :)

Anıl Ercan
20-01-2013, 00:17
bu "katı iptal ettirmem" kelimesi çoğu kişinin dilinde neye dayanarak söylüyorsunuz kulakdan dolma sözleremi ? yoksa muayenede geçmiyor diyemi ? ses yapıyor diyemi ? hangisi üstad ?

edit: dizelde istersen turbonun ağzından sök boruyu git cold air intake yap yinede bi fark alamazsın en iyisi kutu içi kağıt filtren 4000-5000 km de bir değiştir sana en iyi performansı verir dizelde kelebek yoktur hava sabit bir şekilde basılır içeri havanın soğukluğu önemlidir bunuda en iyi orjinal kazanlı filtre yapıyor :)

Kardesim söyle söyliyim degeri yüksek olan bir parça sonuçta iptal edip bol bol kara duman görmek istemem. Bizim burda kat'i iptal bir çok opel corsa 1.7 dtı var yemin ederim köftecilerin bacalarından daha az kara duman çıkar. 2. etken 2 3 ps güc alcaz diye cevrenin anasını aglatmaya hakkımız yok. Muayenem 2 sene sonra yeni yapıldı daha o yuzden muayeneyi sorun etmiyorum. Sadece senin benim gözümde önemsiz bir parça olsada bu fabrika bunu takmış arabaya demekki bi b.ka yarıyor bu meret :)

berkay_aydin
20-01-2013, 00:27
Kat'la dumanın alakası yok, dumanın birkaç nedeni var turbonun tam basıç üretememesi, hard yazılım, egzoz sisteminin normal dışı tıkanması turbo hortumunun delinmesi vs. bende 60 düz boru var hard yazılım ve hybrit turbo var aynadan çok az görebildiğim duman atıyor, yolda corsa görüyorsun zannedersin 500 beygir öyle duman atıyor :) orjinal turboyada çok yüklenenler var, katalizör ile alakası yok yani, sağlıklı dizelde mümkünse o2 sensörü bulunmayan bir araçta düz boru ve egzoz takın araçtan araca göre değişir ama duman görmemeniz lazım stock ise..

bektas_talay
20-01-2013, 00:36
Kardesim söyle söyliyim degeri yüksek olan bir parça sonuçta iptal edip bol bol kara duman görmek istemem. Bizim burda kat'i iptal bir çok opel corsa 1.7 dtı var yemin ederim köftecilerin bacalarından daha az kara duman çıkar. 2. etken 2 3 ps güc alcaz diye cevrenin anasını aglatmaya hakkımız yok. Muayenem 2 sene sonra yeni yapıldı daha o yuzden muayeneyi sorun etmiyorum. Sadece senin benim gözümde önemsiz bir parça olsada bu fabrika bunu takmış arabaya demekki bi b.ka yarıyor bu meret :)

tamam sökme 1 2 ay sonra tıkanınca sen bıkıp kendin sökeceksin ilk defa yazılım yapan birisi değiliz çocukluğumuzdan beri uğraşıyoruz yazılım yaptırdıkdan sonra duman atmak senin elinde denildiği gibi hard yazılım ama dumansız güç olmuyor işte... kat tıkanınca görüşürüz abi 1000 tl+ bir ücreti var

onn_dear
20-01-2013, 08:16
her 5000 km.de değiştirin derim.

Anıl Ercan
20-01-2013, 08:30
tamam sökme 1 2 ay sonra tıkanınca sen bıkıp kendin sökeceksin ilk defa yazılım yapan birisi değiliz çocukluğumuzdan beri uğraşıyoruz yazılım yaptırdıkdan sonra duman atmak senin elinde denildiği gibi hard yazılım ama dumansız güç olmuyor işte... kat tıkanınca görüşürüz abi 1000 tl+ bir ücreti var

1000 tl derken kardesim ? kat'in fiyatimi 1000 tl ? eger tıkanırsa araba kasmaya baslarsa söker atarız napalım :) ama tabi ilk etapta gönlüm kesinlikle sökmemekten yana.

Kat'la dumanın alakası yok, dumanın birkaç nedeni var turbonun tam basıç üretememesi, hard yazılım, egzoz sisteminin normal dışı tıkanması turbo hortumunun delinmesi vs. bende 60 düz boru var hard yazılım ve hybrit turbo var aynadan çok az görebildiğim duman atıyor, yolda corsa görüyorsun zannedersin 500 beygir öyle duman atıyor :) orjinal turboyada çok yüklenenler var, katalizör ile alakası yok yani, sağlıklı dizelde mümkünse o2 sensörü bulunmayan bir araçta düz boru ve egzoz takın araçtan araca göre değişir ama duman görmemeniz lazım stock ise..

Aynen öyle köfteci arabasından dahada fazla atıyor duman. :D ben zaten mümkün olan en güvenli yazılımı yaptırıcam bilmiyorum ya hele bi chip'i yaptıralımda kat'i söküp sökmeyecegimi bir daha gözden geciririm :)

bektas_talay
20-01-2013, 13:01
1000 tl derken kardesim ? kat'in fiyatimi 1000 tl ? eger tıkanırsa araba kasmaya baslarsa söker atarız napalım :) ama tabi ilk etapta gönlüm kesinlikle sökmemekten yana.
sökmeyecegimi bir daha gözden geciririm :)

aynen 1000 tl ben dizel araçta kat sevmiyorum yani düşmanım ben ona :D

HaTToRi
20-02-2013, 10:50
her 5000 km.de değiştirin derim.

her araç için geçerli değil tabiki ama örnek olarak her 5000km de orjinal hava filtresi değişimim 75TL ye maaloluyor. Şu anda kutu içi ve açık olarak k&n marka kullanıyorum. Kaput içi ısısı ve motora giden hava sıcaklığıyla ilgili bazı testler yapıyorum, bunun sonucunda ya sök tak yapacağım yazın kutu içi, kışın açık, yada ikisinden biri sabit kalacak.

B.Koçer
20-02-2013, 10:52
adam yıne banlamıs ya 2012-2013 en cok banlanan adamı :D

HaTToRi
21-02-2013, 12:51
Green performance hava filtresine çok fena kafayı takmış durumdayım. Kutu içini bulsam hemen deneyeceğim ama benim araç için henüz kutu içi üretilmemiş. Stoğu dövmüş, k&n'i ezmiş

Green Filter USA - Air Flow Simulator - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cY7fSPvI8bY)

Mpower
24-02-2013, 17:53
k&N dünyanın en iyi filtresi diye geçer.Fakat soğuk hava emmesi lazım yani cold air intake kit olarak alınması şart Ebay da 250 dolar :D