Orijinalini görmek için tıklayınız : Araba Secimi Corolla vs Focus
Arkadaslar araba almayı düsünüyoruz size bir kac sorum olucak. Bilgisi olan arkadaslar cevaplayabilirse cok sevinirim.
Toyota Corolla 1,3 benzinlinin 2008-2011 model aralıgı manuel
1- Yakıt tüketimi
2- Lpg ye uyumu
3- Kronik sorun
Ford Focus 2009-2011 1,6 benzinli manuel
1- Yakıt tüketimi
2- Lpg ye uyumu
3- Kronik sorun
4- Bakım maliyetleri
Focus
1- ş.i: 8.5 lt civarı ş.d.:7 lt civarı
2- fikrim yok
3- Sorunsuz. Taş gibi diyebilirim
4- Yetkili servis yağ değişimi 300 320 lira
Fiyat aralıdıgı yüzünden benzinli düsünüyoruz.
Yakıt,performans yönünde focus ön planda.Ben olsam focus alırdım
2010 Focus vardı BRC lpg'li benzini hesaplamazsak 22 krş yakıyordu yazın şimdide yaksa yaksa 24 krş yakar.
Kronik sorunu yoktu gerçi 25.000km'de sattık.LPG ile sıkıntı çıkartacak bir araç değil.
Corolla hakkinda bilgisi olan kimse yok mu ?
Bir tanıdıkta var 1.33 lpg li. Sehir dışı 17 kuruş falan diyordu. Motorunun LPG uyumunda sıkıntı olmaz
cgnozdmr
21-01-2013, 18:39
focus lpg de sıkıntı çıkartmaz bildiğim kronik bi problemi yok.bakım maliyeti olarak pahalı değil ve alternatifi çok kalite olarak da focus ağır basar gözümde ben olsam focusu tercih ederdim.
Toyotada LPG ile sıkıntı çekmezsiniz, uyumludur.
İstanbul trafiğinde 8-8.5 lt civarı yakar, uzun yolda 5.5 lara kadar düşer tüketim.
Kronik sıkıntısı yok.
Plastik kalitesi Focustan iyi "bence" hissiyat olarak.
Corolla kronik sıkıntısı yoktur. Az yakar sıkıştırması düşüktür ve üzmez. 1.6 enjeksiyonlu 1.6 daha uygun olur.
Arkadaşımın babasında var gercı pek kullanmıyor lakın yakıt konusunda acayıp memnunlar oturaklı araba hemde yakıtı uzmuyor bızı dıyor ;)
Ford her zaman daha yenilikçi ve servis açısından daha avantajlı diye düşünüyorum daha yaygın servis ağı var.
Ford her zaman daha yenilikçi ve servis açısından daha avantajlı diye düşünüyorum daha yaygın servis ağı var.
Servise gidince yüzünüze bakmamaları haricinde belki..
Toyotanın da servis ağı ciddi yaygın, pek sıkıntı yaşayacaklarını sanmam. Ankaradaymış arkadaş zaten..
Evet Ankarada yasıyorum arkadaslar. Aracta cogunlukla sehir ici kullanılcak.
Osman Bahadır
23-01-2013, 00:03
Focus'un sürüş dinamiklerini her zaman beğenirim. Yol tutuş, direksiyon ve fren tepkileri çok güzel. Ayrıca kasanın bolca aftermarket parçası da mevcut. LPG'de 1.6 duratec motor kısa vadede sorun çıkarmasa da uzun vadede corolla kadar dayanıklı değil LPG'ye. Motorun ve arabanın kronik bir sorunu yok. İki araç arasında rutin bakım maliyeti açısından bir fark olacağını sanmıyorum. Focus'un tüketimi Ankara'da 8-12 litre aralığında trafik yoğunluğuna göre değişir. Benim genelde 10 litre ortalamam vardı. Muhtemelen 1.33 corolla'da tüketim en az 1 litre daha düşük olacaktır. Amaç sadece ve sadece tüketim ve sorunsuzluksa corolla tercih edilebilir.
sinanbaysal
23-01-2013, 01:10
Focusun iç dizaynı klasık ford seklınde transıt gibi. İç ve diş olarak corolla daha yakısıklı daha oturaklı. Focusun yol tutusu motor performansı frenleri corollanınkınden cok daha ıyıdır dıye dusunuyorum . Hb titanıum olursa focus derım. Sedansa corolla.
driftboy
23-01-2013, 10:34
Alper'de var nicki AlperDemir hergün corollaya küfrediyo. Otomatik lpg'li. Konfora bişey demiyorum ama 2 defa şanzuman değiştirdiler. pm at istiyosan
Bende var focus lpg li şehir içi sakin kullanımda 240 civarı yakıyor LPGde arabadan birşey bekleme
yani performans açısından gitmiyor araba zorlarsan daha çok yakıyor bende satıp corolla 1.33 almayı düşünüyorum yakıtı çok focusun servis ağı parça vs. tabiki focus ama yakıt konusunda corollayı tercih ediyorum :D
Focus otomatikmi bu arada ? ona göre bilgi verim bnimki otomatik :D
yok ıkı aracıda manuel düsünüyorum.
BthnKrkt
24-01-2013, 07:40
2008 makyajli manuel focus kardesime aldik 115 liklerden. Bence yol tutusu mk1 focus kadar yok. Kullanimi rahat frenleri gercekten iyi. Lpg yi taktirali 2 hafta oldu olmadi henuz iki uzun yol olcumunde birinde 14 kurus yakti. Dieri tum cevremdeki araclari denedigimiz sekilde fulle tekrar fulle yaparak ayni 2 istasyondan aliyoruz. Mk1 12,5 tl yakiyor kar tipi lastik ile. Brodway de ayni sekilde. Focus 9,25 Tl yakti:) Sehir ici tam bir olcum yapamadik. Lpg kiti Brc siteden asvtec nickli mehmet abi takti.
Anıl Ercan
24-01-2013, 08:10
Megane 2 1.5 dizel alın
manueli için bi fikrim yok ama ford'un her arabası çok yakar corolla daha mantıklı geliyor
manueli için bi fikrim yok ama ford'un her arabası çok yakar corolla daha mantıklı geliyor
dostum triptonic nasıl focusta. senin ki triptonic mi ?