PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Galatasaray Üniversitesi Yanıyor

imprezaWRC
22-01-2013, 20:11
Bir tarih cayır cayır yanıyor, tv kanalları canlı veriyor, yangın diğer binalarada sıçramış, kontrol altına alamamışlar :(
Yazık, çok yazık.

Galatasaray niversitesi'nde yangn - Hrriyet GNDEM (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22419161.asp)

wolrath
22-01-2013, 20:27
yazık...

+

sneıjderın bazıları ustunde etkısı degıldır umarım...

Low-Rider
22-01-2013, 20:28
Üzücü, yerine kondururlar güzel bir otel

mechanic
22-01-2013, 20:28
hastaneler, sigortacılar kayıtları yok etmek için yakarlar burası niye yanmış yazık ya

Kahnweb
22-01-2013, 20:29
Baksanıza gitti yüz yıllık okul,

https://pbs.twimg.com/media/BBPHZygCIAIlTb8.jpg

Low-Rider
22-01-2013, 20:29
Çok kötü ya son fotoğraf:(

cabrioleter
22-01-2013, 20:32
ya dikkat ediyorumda son yıllarda ne kadar tarihi yer varsa yanıyor. ya insanımız öküz korumayı bilmiyor ya da buralar bilinçli bir şekilde bu hale getiriliyor. bu kaçıncı ya yazık günah...

turbo&quattro
22-01-2013, 20:36
Otel gelmesin yerine ?

mechanic
22-01-2013, 20:39
orası devlet üniv değil sanırsam
vakıf üniv. yerine otel gelmez sanki

ulasoztas1
22-01-2013, 20:41
bende boğazdan geçerken gördüm.
kaç yıllık okul yazık valla inş. yerine başka birşey dikilecek kadar zarar görmeden söndürülüp restore edilir

devil_berk22
22-01-2013, 20:48
geçende protestolar falan olmuştu neden bir anda üstüne geldi acaba bu yangın şüphe uyandırdı aklımda

Emre İlbi
22-01-2013, 21:02

Devlet abi,

çok çok üzücü bir durum, son yıllarda tarihi binaları bir bir yok ediyorlar :(:(

Dragger
22-01-2013, 21:03
Otel için ön hazırlıklar tamam ;)

Allah belalarını versin bu köpeklerin, satıcaz diye ona buna peşkeş çekicez diye tarihi eser bırakmadılar memlekette...

ulasoztas1
22-01-2013, 21:05
söyleyecek söz yok. kansızlık diz boyu

galatasaray üniversitesi | Devlet arazileri satılıyor | Arsa-Arazi (2B) | emlak.kanald.com.tr (http://emlak.kanald.com.tr/t/galatasaray_universitesi/Devlet_arazileri_satiliyor/11463.aspx)

EMD
22-01-2013, 21:06
Gerçekten yazık...

pirasa
22-01-2013, 21:11
o kadarcık alanda 2 katlı eski bir bina tabiiki ekonomik değil, popilasyonun artması lazım ama yer yok, başka bir yerde yerleşim kursan o zamanda kimse gelmez. o zaman yık(sabote et) yenisini yap. daha fazla kazan! dahaa fazlaaaa!!

ygtkrmdnz
22-01-2013, 21:23
twitterda üst katlardaki elektrik kontağı nedeniyle çıktığı yazılmış ayrıca son dönem notlarının ve öğrenci kayıtlarının olduğu odanında yandığı söyleniyor

gerçekten çok üzücü bir durum :(

https://pbs.twimg.com/media/BBPJwWbCMAEQRgg.jpg

imprezaWRC
22-01-2013, 21:24
Otel için ön hazırlıklar tamam ;)

Allah belalarını versin bu köpeklerin, satıcaz diye ona buna peşkeş çekicez diye tarihi eser bırakmadılar memlekette...

Satıyorlar, satamazlarsa yakıyorlar. Yazıklar olsun, koskoca bir tarih yanıyor, bende ileride evladıma anlatırım, bak burası Hilton ama eskiden Galatasaray Üniversitesiydi; burası Radisson ama eskiden Kuleli Askeri Lisesi'ydi, burası yeşillikti Toki aldı, burası AVM ama eskiden Haydarpaşa Liman'ıydı...vs vs vs

Yazık çok yazık, sabah kül olmuş halini görürüz.

cabrioleter
22-01-2013, 21:30

okul Türkiyenin alanlarında en iyilerinden, devlet üniversitesi..

blow07
22-01-2013, 21:31
Harbi çok yazık olmuş :( Üzüldüm.

imprezaWRC
22-01-2013, 22:06
Yangın kontrol altına alınmış.

mmtrıza
22-01-2013, 22:12
az önce yöneticinin biri hemen yarın onarımın başlayacagını söylemiş

BaDCaT
22-01-2013, 22:13
Orasını otel yaparlar hatta konsepti de hazır..haremlik-selamlık osmanlı tarzında..

Time-R
22-01-2013, 22:13
2. Haydarpasa vakasi... Yazik.

mmtrıza
22-01-2013, 22:15
umarım kurtarılır ki kontrol altına alınmaya başlandı dış kısımda hasar görünmüyor ama içerisiahşap kısımlar tamamen kullanılamaz hale gelmiş ayrıca arşivdeki bilgiler bilgisayar ortamında baska yerde saklanıyormus

Volkann
22-01-2013, 22:16
şaka gibi ya resmen gitti güzelim tarih. :(

mmtrıza
22-01-2013, 22:22
Kulüpten yapılan açıklama;
Galatasaray Üniversitesi’nin tarihi binalarında meydana gelen ve halen sürmekte olan yangın, Camiamızı derin bir üzüntüye boğmuştur.

Yangının en kısa sürede söndürülmesini diler, Galatasaray Üniversitesi Topluluğuna ve bütün Galatasaray Camiasına büyük geçmiş olsun dileklerimi sunarım.

Ünal Aysal
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı

Tuncer M.
22-01-2013, 22:24
Umarım aynı şekilde tekrardan yapılır, eğitim hayatına devam eder. Böyle değerli hazineler rant için yok olmaz diye dilemekteyim. Bir de buna sevinenler varmış sanırım, bıraktım fanatikliği, hangi insan müsvettesi eğitim kurumunun yanmasına sevinebilir ki?

mmtrıza
22-01-2013, 22:29
Umarım aynı şekilde tekrardan yapılır, eğitim hayatına devam eder. Böyle değerli hazineler rant için yok olmaz diye dilemekteyim. Bir de buna sevinenler varmış sanırım, bıraktım fanatikliği, hangi insan müsvettesi eğitim kurumunun yanmasına sevinebilir ki?

Valla okonuya girmemek gerek konu kilitlenir bende çok kızgınım tarih yanıyor yaa:mad:

Tuncer M.
22-01-2013, 22:33
Valla okonuya girmemek gerek konu kilitlenir bende çok kızgınım tarih yanıyor yaa:mad:

Bir de insanlar zamanında Haydarpaşa'nin tekrardan tren istasyonu olması için yürüyüş gösteri yaptığında ayıplandı. Bakınız hala çatısı yapılmış durumda değil Haydarpaşanın. Bu ülkenin toprağı bu halkındır, üstündeki değerlerde bizlerin hazinesidir. Bunlara bile sahip çıkamıyorsak neye sahip çıkacağız ki?

SekoLive
22-01-2013, 22:37
özgür paylasınca gördüm önce halıcıoğlu askerlik subesi yanındaki bina sandım ama daha vahim bi yermis

cok yazık oldu

mmtrıza
22-01-2013, 22:38
Galatasaray Üniversitesi Tanıtım Filmi (1. Bölüm) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=gum4oJFtnCU)

Galatasaray Üniversitesi Tanıtım Filmi (2. Bölüm) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=9ar3g4GObok)

fore
22-01-2013, 22:40
Zaytung - Hotel Le'Bosphorus (Eski Galatasaray Üniversitesi) görkemli bir temel atma töreniyle dünyaya merhaba dedi (http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=202466)

Trajikomik...

Bir Kabataş'lı olarak çok üzüldüm.
Yalnız bu otel meselesi yeni değil, benim lise zamanımdan beri var bu okullar için...
Kabataş Erkek Lisesi ilk davayı kazandı, Ayazağa'da yer verilmişti yeni okul için, yerinde kaldı.
Daha sonra dava temyize gitti, duyduğum kadarıyla durum tatsızdı.

Bu arada Four Season's otel yapılırken, Çırağan Sarayı'na zarar verildiğin kaç kişi biliyor acaba..
Doğal su akışı engellendiği için, Çırağan Sarayı'nın temel ve bodrum duvarlarında ciddi miktarda nemlenme ve yosunlanma oluştuğu yönünde istihbaratlar var..

Yazık.. Yazıklar olsun...

levent
22-01-2013, 23:01
Boğaz'daki kamu binalarının ticari amaçla değerlendirilmesini içeren degisiklik İBB Meclisi tarafından onaylandi. (18 Ocak 2013)

Desem size bir şeyler ifade eder mi?

SekoLive
22-01-2013, 23:03
Desem size bir şeyler ifade eder mi?

yakmadan yapsalardı bari ....

mmtrıza
22-01-2013, 23:04
ben busefer inanmıyorum/inanmak istemiyorum tadilatı yapılıp devam edecektir inşAllah

Low-Rider
22-01-2013, 23:04
yakmadan yapsalardı bari ....

Dava falan niye uğraşsınlar, kesin sonuç..

SekoLive
22-01-2013, 23:05
Dava falan niye uğraşsınlar, kesin sonuç..

eskiden olsa karşı cıkanlar olurdu süreç uzardıda şimdi o olayda yokki
- beni seviyomusunuz?
şak eller havada
yasa geçti.

bu şekilde işliyor sistem şuan

efe_
22-01-2013, 23:11
Bana yakıldı gibi geliyor nedense

EgemeN.
22-01-2013, 23:20
Birkaç yerde tadilat yapılacağını eski haline getirileceğini okudum umarım öyle yapılır.

Yoksa yine yak-işlet-devret

Wromm
22-01-2013, 23:31
Bir kabataşlı olarak bende komşuma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum..

binalar yerine gelir yeterki biz o binalarda yüzyıllardır devam eden geleneklerini sürdürelim..

Aşağıda fore da bahsetmiş ama ne yazıkkı böyle köklü geçmişe sahip ekol olmuş okulların arazilerine dahi göz dikmiş, muhtaç olmuş bu grup nedense konu tarih oldumu mangalda kül bırakmıyor!!
Nasıl bir ironidir anlamadım ? Amaç çok açık değil mi ?

Zaytung - Hotel Le'Bosphorus (Eski Galatasaray Üniversitesi) görkemli bir temel atma töreniyle dünyaya merhaba dedi (http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=202466)

Trajikomik...

Bir Kabataş'lı olarak çok üzüldüm.
Yalnız bu otel meselesi yeni değil, benim lise zamanımdan beri var bu okullar için...
Kabataş Erkek Lisesi ilk davayı kazandı, Ayazağa'da yer verilmişti yeni okul için, yerinde kaldı.
Daha sonra dava temyize gitti, duyduğum kadarıyla durum tatsızdı.

Bu arada Four Season's otel yapılırken, Çırağan Sarayı'na zarar verildiğin kaç kişi biliyor acaba..
Doğal su akışı engellendiği için, Çırağan Sarayı'nın temel ve bodrum duvarlarında ciddi miktarda nemlenme ve yosunlanma oluştuğu yönünde istihbaratlar var..

Yazık.. Yazıklar olsun...

SErhat.
23-01-2013, 11:28
Yangının ardından..

http://cdn.internethaber.com/gallery/26278/1.jpg

http://www.internethaber.com/yangin-sonrasi-galatasaray-universitesi-foto-galerisi-26278-p1.htm

painkller
23-01-2013, 11:30
ne kontakmış anasını satıyım, heryerdede ondan yangın çıkıyor.

Neyse galatasaray başkanının açıklaması sevindirici,

haydar paşayla başladı, kapalı çarşı şimdide burası. Bakalım. sonumuz hayrola.

Ahmet Saraçoğlu
23-01-2013, 11:35
Sahildeki tarihi binaların otele çevrilmesi tasarısı yeni değil , hatta okulumuzun bikaç sene önceki içmimarlık bitirme projesi de Mısır konsolosluğunun otele dönüştürülmesi üzerine bi çalışma idi.En az 50 öğrenci 50 şer farklı ihtimal sunmuştu bina üzerine.

timucintt
23-01-2013, 11:40
bilerek yakıyorlar... şimdi oteli kondururlar.... mersindede taşucu-anamur arası bir çok yerde orman olan kısımları yakıp kapattılar binlerce dönümlük arazileri bu şekilde....

SErhat.
23-01-2013, 11:52
Sevindiri bir gelişme; bina restore edilecekmiş. Bakan açıklamış. Yerine beton bine yapılmayacak demiş.

Günay: Yerine beton bina yapılmayacak - Siyaset - ntvmsnbc.com (http://www.ntvmsnbc.com/id/25416230)

trgy
23-01-2013, 11:55
Geçmişimize sahip çıkan başbakanımız umarım Galatasaray Üniversitesi içinde aynı hassasiyeti gösterir ve onarılıp tekrar faaliyet göstermesine yardımcı olur.

SGTI
23-01-2013, 12:04
Bir ulke icin egitimin ticaretten daha karli oldugunda haberleri yok galiba

ice
23-01-2013, 12:06
Büyük bir değeri yitirdik.Şu Ortaköy'de köprünün ayağındada bir okul yanmıştı 1-2 sene önce.Restore edilecekti göya sonra yıktılar ! Onun durumunu bilen var mı ?

trgy
23-01-2013, 12:08
Büyük bir değeri yitirdik.Şu Ortaköy'de köprünün ayağındada bir okul yanmıştı 1-2 sene önce.Restore edilecekti göya sonra yıktılar ! Onun durumunu bilen var mı ?

Gaziosmanpaşa ilköğretim Okulu yerine şuan sanırım yalımsı birşey yapılıyor.

BaDCaT
23-01-2013, 13:50
Dikkat ederseniz restore edilecek deniyor ama yeniden egitime devam edicek denmiyor..yanii yikip yenisini yapmak yok ama universite yerine ayni bina baska birsey olucak...yersen ;)

clioGT
23-01-2013, 13:57
kasten tarihimizi yakan şerefsizlerin inşallah bi yerinden çıkar

bu kadar da menfaat olmaz ya...

TGY
23-01-2013, 14:02
Resmen plani gorunuyo cok yazik olmus simdi ihaleye acarlar restorasyonunu veya simdiden bellidir kimin yapicagi..

wolkanku
23-01-2013, 14:08
Geçmişimize sahip çıkan başbakanımız umarım Galatasaray Üniversitesi içinde aynı hassasiyeti gösterir ve onarılıp tekrar faaliyet göstermesine yardımcı olur.

yakan da senin başbakanının rantçısı zaten.emin ol ki sahip çıkarlar ama okul olarak değil.

orada fransızca eğitim veriliyor, orada ilim bilim öğretiliyor..ne var canım dağda tepede bir yerde okusalar da olur, ille de deniz kenarında mı okuyacaklar bu gavurun evlatları?
halbuki gelecek turistleri, misafirleri görkemli bir boğaz oteliyle karşılamak , yalakalıkta sınır tanımamak boynumuzun borcudur.

emrese
23-01-2013, 14:20
yakan da senin başbakanının rantçısı zaten.emin ol ki sahip çıkarlar ama okul olarak değil.

orada fransızca eğitim veriliyor, orada ilim bilim öğretiliyor..ne var canım dağda tepede bir yerde okusalar da olur, ille de deniz kenarında mı okuyacaklar bu gavurun evlatları?
halbuki gelecek turistleri, misafirleri görkemli bir boğaz oteliyle karşılamak , yalakalıkta sınır tanımamak boynumuzun borcudur.

:bravo: doğru söz

trgy
23-01-2013, 14:28

Geçenler de başbakanın ODTÜ için söylediklerin de gs üni dekanı en önde destekleyendi. şimdi de çıksın karşısına okulun tekrar faaliyet göstermesi için ricada bulunsun da görelim.

Ayrıca başbakan gecmis sevdalısı olduğu için ben öyle dedim yanlış anlaşılmasın.

clioGT
23-01-2013, 15:25
Yanan Binanın Küllerinden Daha Güçlü Bir Galatasaray Çıkacaktır

22 Ocak 2013’de meydana gelen yangın nedeniyle Galatasaray Üniversitesi’ndeki binamız ağır hasar görmüştür. Camianın üzüntüsü büyüktür.

Galatasaray Camiası, eğitim kurumları, eski öğrencileri, kulübü, dernekleri, vakıfları ve taraftarlarıyla en kısa sürede hasar gören binalarını yeniden inşa etme kararı almıştır.

Gün; birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür. Yanan binanın küllerinden daha güçlü bir Galatasaray çıkacaktır.

Galatasaray Camiası

VolcanoS
23-01-2013, 15:51
Buyuk gecmis olsun , milli bir deger.

ice
23-01-2013, 15:53
Gaziosmanpaşa ilköğretim Okulu yerine şuan sanırım yalımsı birşey yapılıyor.

Emin misin ? Çünki o zaman okul yapılacak demişlerdi !

wolkanku
23-01-2013, 16:02
Yanan Binanın Küllerinden Daha Güçlü Bir Galatasaray Çıkacaktır

22 Ocak 2013’de meydana gelen yangın nedeniyle Galatasaray Üniversitesi’ndeki binamız ağır hasar görmüştür. Camianın üzüntüsü büyüktür.

Galatasaray Camiası, eğitim kurumları, eski öğrencileri, kulübü, dernekleri, vakıfları ve taraftarlarıyla en kısa sürede hasar gören binalarını yeniden inşa etme kararı almıştır.

Gün; birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür. Yanan binanın küllerinden daha güçlü bir Galatasaray çıkacaktır.

Galatasaray Camiası

bu sevindirici oldu:icon_tup:

Wromm
23-01-2013, 16:05
Emin misin ? Çünki o zaman okul yapılacak demişlerdi !

10 sene boyunca otopark olarak kullanıldı. Sonrasında ise dedikleri gibi okul değil otel yapılıyor ! THY'ye peşkeş çekilmiş...

THY Do&Co, Fehime ve Hatice Sultan yalılarını otel yapacak - 23-01-2013 (http://www.emlakkulisi.com/28318_thy_doco__fehime_ve_hatice_sultan_yalilarini _otel_yapacak)

Osman Bahadır
23-01-2013, 16:10
Daha dün İstanbul'da bir devlet üniversitesinde doçent bir arkadaşımı odasında ziyaret ettim. Gördüğüm manzara klasik devlet dairesiydi. Devlet memuru zihniyeti maalesef üniversitelerde de gayet yaygın. Hemen hemen tüm memur ve akademisyenlerin odalarında gece gündüz açık bırakılan yağlı panel radyatörler, su ısıtıcılar, bilgisayarlar, prizlerde sürekli takılı şarj aletleri vs... Tabi ki yangın çıkar. Bu adamların hem faturasını devlet ödüyor, hem de yangın durumunda aynı devlet "otel yapmak için kasten yakmakla" itham ediliyor. Yangına sebebiyet verenler mağdur ilan ediliyor bir anda...

Galatasaray camiasına geçmiş olsun. Bina kısa sürede yenilenecektir. Ama bence artık bu denli tarihi bir bina üniversite eğitim binası olarak kullanılmamalı, idari bina, müze gibi birşeyler düşünülmeli.

Y.Emre
23-01-2013, 16:14
Milli bi değere daha yazık oldu, büyük geçmiş olsun.

Bu arada binanın sahipliği kime ait ? Galatasaray camiasına mı, devlete mi ?

ice
23-01-2013, 16:21
10 sene boyunca otopark olarak kullanıldı. Sonrasında ise dedikleri gibi okul değil otel yapılıyor ! THY'ye peşkeş çekilmiş...

THY Do&Co, Fehime ve Hatice Sultan yalılarını otel yapacak - 23-01-2013 (http://www.emlakkulisi.com/28318_thy_doco__fehime_ve_hatice_sultan_yalilarini _otel_yapacak)

Vay anasını Allah bildiği gibi yapsın bunları.............