Orijinalini görmek için tıklayınız : Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Trafik sigortası)
BaybuRtlu69
22-01-2013, 22:52
Arkadaşlar merhaba iyi akşamlar..
Bilmediğimden sormak istiyorum sizlere basit bi konu hakkında bilgi almak istiyorum
- Memlekette garajda yatan bir aracımız var kullanılmıyor, geçen hafta motorlu taşıtlar vergisi ödendi, sadece yazın 1-2 ay kullanılıyor..
Geçen sene yapmış olduğumuz trafik sigortasının 1 yıllık sözleşmesi mart ayında bitiyor..
Sizlere sormak istediğim ; Araç kullanılmadığı için trafik sigortasını ödemesek, borç olark biyerde karşımıza çıkar mı ? yani yasal zorunluluk uyulmadığı taktirde ilerde bir borca sebep olr mu.
Aracı ilerleyen zamanlarda sürekli kullanacağımız zaman sigortasını yenilesek böyle birşey oluyor m
Low-Rider
22-01-2013, 22:58
Trafik sigortasını yaptırmazsan cezalı yaptırırsın daha sonra
ProdriveSTI
22-01-2013, 23:01
Ben 106'yı geçen sene eylül'de aldım,trafik sigortasını 31 aralık'ta 783 TL'ye yaptırdım.Ceza binmiş hep,zamanında yaptırsaydım 400 tl'ye yakın bir fiyat çıkacaklarını söylediler.Tabi her sigorta şirketi farklı rakam veriyor bana en uygunu 783 TL'lik olanıydı.
BaybuRtlu69
22-01-2013, 23:01
Trafik sigortasını yaptırmazsan cezalı yaptırırsın daha sonra
Anlaşılan kullanmasakta vaktinde ödemekte fayda var, sağol admin bey :)
1sene yapmasak, sonradan yapcağm zaman yüklü bir fatura çıkar sanırım karşıma
şimdi yaptırmazsanız ileride toplu ve cezalı şekilde illaki ödersiniz
ilerde aracı satmak istediğinizde borcu çıkar
BaybuRtlu69
22-01-2013, 23:03
İlk sigorta, araç alındığında hyundai dumankaya tarafından AKSİGORTA ya yaptırıldı... bu seferde aynı şekilde bi aksigorta acentesine mi gidiyim arkadaşlar
aracın sigorta bedeli 292 tl
Osman Bahadır
22-01-2013, 23:36
Kullanmadığınız aracı trafikten çekerek hem MTV, hem de sigortadan kurtulabilirsiniz. Ama arada bir de olsa kullanıyorsanız yaptırmak durumundasınız.
Trafik sigortasını geciktirmişseniz cezalı yaptırmamanın bir yolu da aracın satışını yapmaktır. Bir akrabanıza satış yapıp ilk kayıt olarak sigorta başlatabilirsiniz. Satış 70-80TL tutar.
Fiyatlar tüm sigorta şirketlerinde değişiklik gösterir. Ne kadar çok teklif alırsanız o kadar yararınıza. Firma farketmez. Yetkili tüm sigorta şirketleri poliçeyle aynı yasal yükümlülüklerin altına girer.
BaybuRtlu69
22-01-2013, 23:39
Kullanmadığınız aracı trafikten çekerek hem MTV, hem de sigortadan kurtulabilirsiniz. Ama arada bir de olsa kullanıyorsanız yaptırmak durumundasınız.
Trafik sigortasını geciktirmişseniz cezalı yaptırmamanın bir yolu da aracın satışını yapmaktır. Bir akrabanıza satış yapıp ilk kayıt olarak sigorta başlatabilirsiniz. Satış 70-80TL tutar.
Fiyatlar tüm sigorta şirketlerinde değişiklik gösterir. Ne kadar çok teklif alırsanız o kadar yararınıza. Firma farketmez. Yetkili tüm sigorta şirketleri poliçeyle aynı yasal yükümlülüklerin altına girer.
Araç şuanda babannemin üzerine, yazın kendi üzerime alacaktım zaten. yukarda yazmış olduğunuz gibi, satış göstererek ruhsatı kendi üzerime aldığımda bir borç çıkmaz mı extradan ? satış olduğu için o an zaten sigortası yapılırmı o anki değeriyle yani 292 tl nin üzerinde ykarda arkadaşların yazdığı gibi bir faiz borç çıkmaz mı yani
Osman Bahadır
22-01-2013, 23:41
Araç şuanda babannemin üzerine, yazın kendi üzerime alacaktım zaten. yukarda yazmış olduğunuz gibi, satış göstererek ruhsatı kendi üzerime aldığımda bir borç çıkmaz mı extradan ? satış olduğu için o an zaten sigortası yapılırmı o anki değeriyle yani 292 tl nin üzerinde ykarda arkadaşların yazdığı gibi bir faiz borç çıkmaz mı yani
Doğrudur. Satışı aldığında araç yeni tescil olur. Yeni tescil olarak standart sigorta yapılır. Önceki sahibindeyken sigorta yapılmamış olması sana yansımaz, satışa da engel olmaz. Yazın bineceğin zaman kendi üzerine alır, sigortanı sıfırdan yaptırırsın.
BaybuRtlu69
22-01-2013, 23:43
şimdi yaptırmazsanız ileride toplu ve cezalı şekilde illaki ödersiniz
ilerde aracı satmak istediğinizde borcu çıkar
Doğrudur. Satışı aldığında araç yeni tescil olur. Yeni tescil olarak standart sigorta yapılır. Önceki sahibindeyken sigorta yapılmamış olması sana yansımaz, satışa da engel olmaz. Yazın bineceğin zaman kendi üzerine alır, sigortanı sıfırdan yaptırırsın.
sizin dediğiniz gibiyse yukarıdaki arkadaşın yazdığı bilgi yanlış oluyor bu durumda
teşekkür ederim ilginize.. dediğiniz gibi yazın araca binmeden önce kendi üzerime aldığımda bi sigorta yaptırırım.
Trafik sigortası yok diye ceza çıkmaz satarken. Trafik cezası yada vergi borcu olsa o zaman satamazsın ama trafik sigortası yok iken satabilirsin. Yeni alan kişide kendi TC nosuna göre yeni sigorta yapar cezasız.
BaybuRtlu69
22-01-2013, 23:55
Trafik sigortası yok diye ceza çıkmaz satarken. Trafik cezası yada vergi borcu olsa o zaman satamazsın ama trafik sigortası yok iken satabilirsin. Yeni alan kişide kendi TC nosuna göre yeni sigorta yapar cezasız.
Anladım teşekkür ederim. şimdi araştırdım dediğiniz gibiymiş durum..
MTV ve her hangi bir trafik borcu satışta sorun oluyormuş..
Sorunun cevabı alınmıştır herkese teşekkrler
turkerrr
23-01-2013, 10:15
trafiğin borcu olmuyor yaptırmazsan trafikte gezerken yakalandığında aracın bağlanır ve ceza yazılır ...
bunun dışında araç babaanenin üzerine ve bir yılını hasarsız doldurmuş olduğu için bu sene uygun fiyat çıkacaktır ...
yazın kendi üzerine alıp sigorta yaptırırsan indirimsiz tarifeden yaptırırsın ve yaşın genç olduğu için fiyat yüksek çıkabilir ...
nekadar borç biniyor sigortayı yaptırmayınca ?
ben arabayı alalı 1 ay 1 hafta oldu. daha parayı ayarlıyamadığım için yaptıramadım trafik sigortasını.
çok fazla bi gecikme cezası çıkarmı ?
katakunti
23-01-2013, 10:59
nekadar borç biniyor sigortayı yaptırmayınca ?
ben arabayı alalı 1 ay 1 hafta oldu. daha parayı ayarlıyamadığım için yaptıramadım trafik sigortasını.
çok fazla bi gecikme cezası çıkarmı ?
Her ay %5 gecikme ödersin ama sigorta şirketleri 1 aylık sürede yaptırmadığın için bu yüzde 5 e çok değişken fiyatlar verirler bilgin olsun.
ozgurluk
23-01-2013, 11:07
ilk artış kademesi %5 dir ve giderek artar ama o yüzdelere takılıp da hesap yapmaya kalkmayın kafayı çizersiniz :)
Arttırım yüzdesi düşük görünsede prim olarak artış daha fazla oluyor genelde. Gün geçtikçe, ay geçtikcede çoğalıyor.
Yeni bi arac alip hic sigorta yapmadan 3ay sonra satabilirmiyiz?
turkerrr
23-01-2013, 12:16
sigorta yaptırmazsan ruhsat gelmez geçici ruhsatlada 1 ay içinde satış yapabiliyorsun
sigorta yaptırmazsan ruhsat gelmez geçici ruhsatlada 1 ay içinde satış yapabiliyorsun
Evet bunlari biliyormda 3ay sonra gittigmde satis yapamicammi yani:) once sigortani yaptir ole gel mi dicekler:)
turkerrr
23-01-2013, 17:47
Evet bunlari biliyormda 3ay sonra gittigmde satis yapamicammi yani:) once sigortani yaptir ole gel mi dicekler:)
ruhsat olmadan satış yapamazsın tabi
o değil de 2013de hayvansı zam gelmiş, nereye gidiyor bizim paralar? Kasko fiyatlarına yaklaşıyor, bari kaskoyla birleştirseler..
turkerrr
02-02-2013, 07:59
o değil de 2013de hayvansı zam gelmiş, nereye gidiyor bizim paralar? Kasko fiyatlarına yaklaşıyor, bari kaskoyla birleştirseler..
kaskoyla birleştirseler bir fark olmaz kaskonun primi üzerine eklenir belki %10 falan farkeder ...
önemli olan sahte hasarların bitmesi eğer bir yerde usulsüzlükle karşılaşırsanız ilgili yerlere bildirmeniz totalde herkesin sigorta primine olumlu etki eder ...
50-100 liralık küçük hasarlarıda cepten yaptırmak daha mantıklı ...
yeni konu açmayayım dedim,
fiyat verebilecek sigortacı arkadaşlar vardı fiyat istiyorum, araç bilgilerini pm ile göndereceğim.
trafik sigortası fiyat lazım :D
turkerrr
08-02-2013, 10:59
bilgileri pm alabilir miyim ? :)
BaybuRtlu69
16-02-2013, 00:28
Arkadaşlar şimdi trafik sigortasına yapılan son zamdan sonra, araç şuan yaşlı babannemin üzerineyken 3.ayda sigortası bitince yeniletsem mi ?
Aracı 7.ayda kullanmaya başlıcam ancak, ve o zaman üzerime alıcam... Birşeylerden kar yapıyım diyorum ama değermi şimdi yaptırmaya ? fiyat düşük çıksın diye.
Kendim genç oldğm için çok farkedermi sigorta fiyatı
chatlaxs
16-02-2013, 00:31
Arkadaşlar şimdi trafik sigortasına yapılan son zamdan sonra, araç şuan yaşlı babannemin üzerineyken 3.ayda sigortası bitince yeniletsem mi ?
Aracı 7.ayda kullanmaya başlıcam ancak, ve o zaman üzerime alıcam... Birşeylerden kar yapıyım diyorum ama değermi şimdi yaptırmaya ? fiyat düşük çıksın diye.
Kendim genç oldğm için çok farkedermi sigorta fiyatı
indirim hakkınız varsa onu kaybedersiniz, fiyat konusuna bişey diyemiycem ben kendim sigortacıyım aralık ayında benim üzerime 26 yaşındayım otomobil en düşük 320 lira buldum denizlide arkadaşım bu hafta partner aldı kamyonet benle yaşıt 250 lira buldum en düşük. yani fiyat ne olur kesin bişey söylenemez :)
BaybuRtlu69
16-02-2013, 00:40
peki müdür son olarak, 3.ayda sigortası bitiyor aracın, yeniletsem mi ?
Yoksa yazın kendi üzerime aracı aldığımda mı yeniletsem sigortayı...
chatlaxs
16-02-2013, 00:43
araç kullanılmıyorsa yeniletmene gerek yok zaten ama kullanıyorsanız yeniletin satış olunca kalan günün iadesini alırsınız zaten
BaybuRtlu69
16-02-2013, 00:45
araç kullanılmıyorsa yeniletmene gerek yok zaten ama kullanıyorsanız yeniletin satış olunca kalan günün iadesini alırsınız zaten
Araç kullanılmıyor şuanda, garajda yatıyor..
7.ayda garajdan çıkar ancak,o halde kullanılcağı zaman yenileteyim teşekkür ederim..
Belki o zamana yeni bi yasa gelirde fiyat düşerr,bir ümit :)
turkerrr
16-02-2013, 08:14
Araç kullanılmıyor şuanda, garajda yatıyor..
7.ayda garajdan çıkar ancak,o halde kullanılcağı zaman yenileteyim teşekkür ederim..
Belki o zamana yeni bi yasa gelirde fiyat düşerr,bir ümit :)
kendi üzerine aldığında yaptıracağın sigorta şuan babannenn üzerine olan indirimli sigortadan düşük çıkmaz ...
ama kendi üzerine alacaksan illa ki yazın yaptır şuan kullanılmayan arabaya yeniletmeye gerke yok ...
Beyler şuanda elime yeni trafik sigortam geldi sadece 280.32tl
Valla şaşırdım bu kadar yüksek olan sigortalarda bu fiyatın gelmesine hemde hiç kesintisiz full olandan
turkerrr
26-02-2013, 13:31
Beyler şuanda elime yeni trafik sigortam geldi sadece 280.32tl
Valla şaşırdım bu kadar yüksek olan sigortalarda bu fiyatın gelmesine hemde hiç kesintisiz full olandan
indirimlilerde sıkıntı pek yok zaten ...
trafik sigortasının kesintilisi olmaz hepsi aynıdır ...
bazı şirketlerde üzerine ektra teminat alabilirsin ama temel poliçe tüm şirketlerde standarttır...
olcay_bora
23-05-2019, 21:10
S.a hayirli ramazanlar konuyu hortlattim ama topic kirliligi olsun istemedim.
Gecen gun bi kaza yaptim zincirlemeye sebep oldum. Ifademde karsi taragin masraflarini trafik sigortam odesin diye belirttim. Simdi bu zorunlu trafik sigortasi karsi tarafin masraflarini karsiladiktan sonra bu tutari benden mi tahsil edecek ? Boyle bir soylenti duydum.
turboman
23-05-2019, 21:51
S.a hayirli ramazanlar konuyu hortlattim ama topic kirliligi olsun istemedim.
Gecen gun bi kaza yaptim zincirlemeye sebep oldum. Ifademde karsi taragin masraflarini trafik sigortam odesin diye belirttim. Simdi bu zorunlu trafik sigortasi karsi tarafin masraflarini karsiladiktan sonra bu tutari benden mi tahsil edecek ? Boyle bir soylenti duydum.
Kazada kim suçluysa onun sigortası karşıyı öder sizin yazmanız pek etkilemez varsayalım sizin sigorta karşıladı eğer miktar yüksekse belli kısmını karşılar buda size sadece bidahaki sigortanızın primi yüksek çıkar
olcay_bora
23-05-2019, 21:55
Yani benim sigortam bu meblagyi benden talep etmez dimi. Sadece seneye prim miktari yuksek cikar sadece. Dogru anladim degil mi
turboman
23-05-2019, 23:29
Yani benim sigortam bu meblagyi benden talep etmez dimi. Sadece seneye prim miktari yuksek cikar sadece. Dogru anladim degil mi
Aynen doğru anladın.Alkol yoksa ve zincirleme kazadaki meblağ sigorta poliçesindeki maximum tutarı geçmezse karşı tarafın masrafını karşılar. Zaten amaç sizi ve karşıdakini mağdur etmemesi sigortanın yapılması.
Konu açılmışken bende sorayım. Belki değişen bir şey vardır.
Kullanmadığımız aracın vergilerini vs ödesek. Trafik sigortasını ödemesek durum ne oluyor? Ödemediğimiz günlerinde parasını ödemek zorunda mı kalıyoruz ?
Day Walker
24-05-2019, 08:05
Trafikteki maddi limit 36.000 TL
Zircirleme diyosun, bu kazada toplamda 1 milyon TL hasar olsa sigorta 36.000 TL öder kalanı için diğer araç sahipleri senin mahkemeye verir yada kendi kaskolarından yaptırıp ödeme alırlar.
Sonrasında yine sigortalar peşine düşer.
Yine hatırlatıyorum ; Yaralamalı hariç maddi limiti 36.000 TL şayet kaskon varsa kaskondaki İhtiyari maddi teminatın ne kadar ise oda devreye girer. Oda olsa olsa en fazla 100.000 dir.
bence acenten ile görüş bi fikir al.
olcay_bora
24-05-2019, 16:41
Policede arac basi 360.000tl yaziyor 5 araca kadar demis. Toplam diyor 1.800.000tl diyor policede yazan miktar
ProdriveSTI
24-05-2019, 20:21
Konu açılmışken bende sorayım. Belki değişen bir şey vardır.
Kullanmadığımız aracın vergilerini vs ödesek. Trafik sigortasını ödemesek durum ne oluyor? Ödemediğimiz günlerinde parasını ödemek zorunda mı kalıyoruz ?
Hayır sadece aylık gecikme zammı uygular ve maksimum uygulanan zam %50 dir.
Örneğin 2 yıl yaptırmadın diyelim , olması gereken fiyatının %50 si fazla ödersin,3 yıl 4 yılda olsa yine %50 dir.