PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic Ej9 direksiyon hissizligi

Jeandan-R
23-01-2013, 05:40
Abilerim arkadaslarim merhaba;
Bir kac gundur farkli araclar kullaniyorum artik aracimin direksiyon tepkisizligi can *****i duruma getirdi beni. Direksiyon capiyla ne kadar alakali bu durum veya direksiyon kutusuyla alakali bir durum mu? Vtilarda durum nasil? Simdiden tesekkurler

SeK23
23-01-2013, 09:40
1.4 is'ten soguma sebebimdir ozellikle 200sx ve e36 kullandıktan sonra dahada kotu hissedio insan

Tabiki onlar kadar spor bi his beklemiyorum ama yinede cok moral bozuodu

atituti
23-01-2013, 09:51
Yemin ediyorum gozlerim yasardi, yazmadan edemedim

ENGean
23-01-2013, 10:11
ben tam olarak anlayamadım hocam,rahatsız oldugunuz durumu?

Chn53
23-01-2013, 10:13
ben tam olarak anlayamadım hocam,rahatsız oldugunuz durumu?

bende anlıyamadım

MeRtCaN
23-01-2013, 10:15
Yemin ediyorum gozlerim yasardi, yazmadan edemedim

Çokmu uzuldunuz bu duruma ?

Asimos
23-01-2013, 10:19
direksyon çapı tepkiyi ciddi oranda değiştiriyo , çapı daha küçük bi direksyon takınca çok daha hızlı tepki weriyo

Gunes G.
23-01-2013, 10:21
Sorununun cozumu ek9 steering rack. Al tak mutlu ol :)

Ha tabi ek9 sagdan direksyon onu soylemeyi unuttum :) Ciddi bir convertion islemi gerekecek.

Gunes G.
23-01-2013, 10:28
Ya da power steeringi tamamen iptal edip deneyebilirsin, ki bu hareket kesinlikle aldigin feedback'i cok arttiracaktir. Baktin ps iptali ise yariyor, ama yine de ps'in dusuk hizlardaki destegini istiyorsun, o zaman kasnak boyu ile oynayabilirsin, bu da belki tam olarak ps'in o can *****i etkisini ortadan kaldirmaz ama sehir icinde manevra filan yaparken sahin kullanir gibi kanser olmani engeller.

Gunes G.
23-01-2013, 10:35
Ya da en guzeli Bilal'e sor, adam yillarini verdi honda'ya belki daha guzel bir cozumu vardir aklinda :)

painkller
23-01-2013, 10:38
direksiyon hırsızlığı diye okuyup girdim, yuh anasını diyerekten.

Umarım çözülür sorununuz.

Seven7
23-01-2013, 11:00
Ben alıştım, bana sıkıntı olmuyor fakat başka bir direksiyonn takılan ej9'a bindim, ciddi fark vardı. Varsa etrafınızda deneyebileceğiniz araç, deneyin. Ona göre çözüm bakabilirsiniz.

Chn53
23-01-2013, 11:02
Ben alıştım, bana sıkıntı olmuyor fakat başka bir direksiyonn takılan ej9'a bindim, ciddi fark vardı. Varsa etrafınızda deneyebileceğiniz araç, deneyin. Ona göre çözüm bakabilirsiniz.

başka bi direksiyon orjinal direksiyondan küçükmüydü ?

sagi
23-01-2013, 11:11
direksiyon hırsızlığı diye okuyup girdim, yuh anasını diyerekten.

Umarım çözülür sorununuz.
al bendende okadar umarım sorununuzu en kısa süre içersinde çözersiniz
+1903

Seven7
23-01-2013, 11:20
başka bi direksiyon orjinal direksiyondan küçükmüydü ?

Çap olarak bilmiyorum ama büyük ihtimal küçüktü, şu ofsetli direksiyonlardandı.

Bir de şöyle bir durum geldi aklıma, ben aracı muayene için yükselttiğimde direksiyon çok saçmalamıştı, oyunca gibi gelmişti. Sizde de böyle bir durum olabilir mi?

BarışArdalı
23-01-2013, 11:22
kim çalmış ?

Chn53
23-01-2013, 11:23
Çap olarak bilmiyorum ama büyük ihtimal küçüktü, şu ofsetli direksiyonlardandı.

Bir de şöyle bir durum geldi aklıma, ben aracı muayene için yükselttiğimde direksiyon çok saçmalamıştı, oyunca gibi gelmişti. Sizde de böyle bir durum olabilir mi?

bende çok istiyorum o ofsetli direksiyonlardan sırf görüntü için ama güvenlikpaket benim araba airbagli direksiyonu değiştirmek pek mantıklı değil :D

Seven7
23-01-2013, 11:26
kim çalmış ?

Hırsızlık değil hissizlik yazıyor. :)

bende çok istiyorum o ofsetli direksiyonlardan sırf görüntü için ama güvenlikpaket benim araba airbagli direksiyonu değiştirmek pek mantıklı değil :D

Eğer hep şehiriçi geziyorsan bence bir dene, çok zevkli kullanması gerçekten.

BarışArdalı
23-01-2013, 11:29
Hırsızlık değil hissizlik yazıyor. :)

biliyorum :D

BarışArdalı
23-01-2013, 11:31
bu soruya ENGean cevap verebilir.1.4-1.6-vti hepsini kullanmış biri olarak anlamadıysa soruyu takılmayın bence üzülmeyin :)

bLackModeL
23-01-2013, 11:32
hala sıkıntıyı cozemedım :D kucukte kulalndım ben 32 cm lık suan orjınal kullanıyorum hıssızlıktekı kastınız ne onu cozemedım :D

ENGean
23-01-2013, 11:35
hala sıkıntıyı cozemedım :D kucukte kulalndım ben 32 cm lık suan orjınal kullanıyorum hıssızlıktekı kastınız ne onu cozemedım :D

walla üst posttada belırtım bende anlayamadım.

yanı baska araclarınkı daha hafif dahamı yumusak, kabılıyet dahamı zor gelıyo civicte.
tam olarak nedır problem?

ENGean
23-01-2013, 11:37
bu soruya ENGean cevap verebilir.1.4-1.6-vti hepsini kullanmış biri olarak anlamadıysa soruyu takılmayın bence üzülmeyin :)

cevap: aracı satın :D

!KO
23-01-2013, 11:37
ya bu patladı bence kendıne yol yapıyo direksiyondu fılandı :D

bLackModeL
23-01-2013, 11:38
abi aracım sonuna kadar basık hıc bı zorluk durum gormedım yag boruları felan tıkanıyo dedıler belkı ondan olabılır borularını bı temızlettır :D yag tankını temızlettır aracın ılk dıreksıyon yagıysa kople yenılettır bı belkı yag ozellıgını felan kaybetmıstırr ..

Jeandan-R
23-01-2013, 18:37
ya bu patladı bence kendıne yol yapıyo direksiyondu fılandı :D

Yok daha patlamadım :D

Açıklama yapayım. Direksiyonla yarım tur yaptığımda verdiği tepki(lastiğin döndüğü açı) aşırı az geliyor bana. Direksiyon çapı veya direksiyon kutusuna bağlıyorum bu sorunu ben.

Eski aracım fk2 idi, geçen de grande punto kullandım direksiyondan soğudum yine. İnsan direk tepki veren bir direksiyon istiyor aracında. Bizimki uyuzun allahı. Çevir de dönecek de araba tepki vericek

Jeandan-R
23-01-2013, 18:38
1.4 is'ten soguma sebebimdir ozellikle 200sx ve e36 kullandıktan sonra dahada kotu hissedio insan

Tabiki onlar kadar spor bi his beklemiyorum ama yinede cok moral bozuodu

Erman sattın nv'yi üzerime gelme benim :D

Jeandan-R
23-01-2013, 18:41
Ya da en guzeli Bilal'e sor, adam yillarini verdi honda'ya belki daha guzel bir cozumu vardir aklinda :)

Ps olayını bir düşüneyim abi zaten güç de çalıyor :D Bilal abi görsede yazsa :o

Jeandan-R
23-01-2013, 18:44
abi aracım sonuna kadar basık hıc bı zorluk durum gormedım yag boruları felan tıkanıyo dedıler belkı ondan olabılır borularını bı temızlettır :D yag tankını temızlettır aracın ılk dıreksıyon yagıysa kople yenılettır bı belkı yag ozellıgını felan kaybetmıstırr ..

Bunun basıklıkla alakası yok ki Hasan, bi direksiyon kutusunu sökücem zaten büyük ihtimal tamir takımı vs isteyecek o da. :)

sword
23-01-2013, 19:19
bir 106 - vts kullanın direksiyon his olayını anlarsınız:)

Jeandan-R
23-01-2013, 19:27

iyi mi kötü mü abi bu :D

Gunes G.
23-01-2013, 19:29
Yok daha patlamadım :D

Açıklama yapayım. Direksiyonla yarım tur yaptığımda verdiği tepki(lastiğin döndüğü açı) aşırı az geliyor bana. Direksiyon çapı veya direksiyon kutusuna bağlıyorum bu sorunu ben.

Eski aracım fk2 idi, geçen de grande punto kullandım direksiyondan soğudum yine. İnsan direk tepki veren bir direksiyon istiyor aracında. Bizimki uyuzun allahı. Çevir de dönecek de araba tepki vericek

Bak simdi bu bahsettigin farkli birsey, ben direksyonun feedback'ini begenmiyorsun diye anlamistim o yuzden o ornekleri verdim, senin derdin tur sayisi ile ilgili ise yazdiklarimi unut :)

Jeandan-R
23-01-2013, 19:40
Bak simdi bu bahsettigin farkli birsey, ben direksyonun feedback'ini begenmiyorsun diye anlamistim o yuzden o ornekleri verdim, senin derdin tur sayisi ile ilgili ise yazdiklarimi unut :)

Abi feedback'i de beğenmiyorum ki zaten. Yol hakkında verdiği bilgi yok gibi birşey. Sen bir nevi onu da hatırlatmış oldun bana :)

levent
23-01-2013, 19:44
Güneş abi, EK9 yerine LHD bir DC2 nin steering rack'ı uyumlu olabilir mi? En kötü EG nin direksiyon kutusu + DC2 steering rack kullanılabilir sanırım.

TolgaEsentepe
23-01-2013, 19:44
2 kez 1.4 aldim. Diger markadan 1.4 u surmeye baslayinca dedigin hissiyati aynen yasadim. Tur sayisida fazla sanirim diger araclara gore. Alisiyor ama insan bence

CagkaN
23-01-2013, 19:45
tur konusunda benim ki de dönmezdi j-9'dan halliceydi :D

direksiyon kutusunda boşluk vardı onu yaptırıp coille birleşince baya fark olmuştu tak takı sokuyordu kafasını virajlara

Jeandan-R
23-01-2013, 19:46
2 kez 1.4 aldim. Diger markadan 1.4 u surmeye baslayinca dedigin hissiyati aynen yasadim. Tur sayisida fazla sanirim diger araclara gore. Alisiyor ama insan bence

Alışmak sevmekten zor geliyor, kendime dert arıyordum bu ara buldum sonunda :D

Jeandan-R
23-01-2013, 19:47
tur konusunda benim ki de dönmezdi j-9'dan halliceydi :D

direksiyon kutusunda boşluk vardı onu yaptırıp coille birleşince baya fark olmuştu tak takı sokuyordu kafasını virajlara

Cağkan sanırım bende de az birşey boşluk var :rolleyes:

CagkaN
23-01-2013, 19:49
o az biraz boşluk çok fark ediyor yaptır onu his geri geliyor ama dar otoparklar eziyet olmaya devam eder :(

Osman Bahadır
23-01-2013, 19:52
Hissizlik, direksiyon sisteminin tepkisizliği anlamına gelir. Hidrolik veya elektrikli servo motorlu sistemlerde genelde hissedilir bu durum.

Ama sen tur sayısının fazlalığından şikayetçisin anladığım kadarıyla.

Tur sayısını ancak kutuyu değiştirerek veya kutuda, dişlide ve şaftta işlem yaparak çözebilirsin. Veya en kolayı direksiyon çapını düşürebilirsin.

sword
23-01-2013, 20:14
özellikle VTI bu konuda superdır hıssiz direksiyon turlu dıreksıyon aynı zamanda rezalet donüş acıılı direksiyon:D

Gunes G.
23-01-2013, 20:17

Feedback: Feedback nedir once buna aciklik getireyim. Feedback turkcesi geribesleme yani yoldaki tekerleklerin basina gelenleri direksiyondan hissetmektir.
Ozellikle yoldaki en ufak bozuklugu bile aninda direksiyondan hissedebilmek, sizin araciniza olan hakimiyetinizi arttir. Bu da spor bir arac icin en onemli seylerden biri haline gelir.

Deadzone: yani olu bolge, direksiyona verdiginiz hareketin aracin lastiklerini dondurmedigi araliktir. Direksiyonunuz tam ortada duz giderken deneyin, cok cok ufak sag ve sol yapin, aracinizin bu kadar ufak bir hareketi algilamadigini goreceksiniz. Deadzone'un en az miktarda olmasi spor araclarda aranan bir ozelliktir.

Steering Wheel Turn: Bu zaten hepimizin bildigi gibi en soldan en saga direksiyonun dondugu tur sayisidir. Tur sayisinin az olmasi, direksiyonu daha az dondurerek aracinizinin yonunu degistirmenizi saglar. Ornegin direksiyonu 1 tur dondurerek 90 derecelik bir sokaga girdiginiz bir arac yerine direksiyonu yarim tur dondurerek ayni sokaga girebilen bir arac dusunun. Kesinlikle buyuk rahatlik. Ayni sey pistte yarisirkende gecerli, kisa turlu bir sistemde daha kisa hareketlerle lastiklerinizin acisini daha cabuk degistirebilirsiniz bu da size hizli bir sekilde mudahale imkani tanir, kontra verirken direksiyonla bogusmanizi engeller, ufacik bir direksiyon hareketi ve islem tamamdir :)

Simdi hal boyle olunca, hem kisa tur hem deadzone'u sifira yakin hemde feedback'i muhtesem bir sistem herkesin hayallerini susler. Yolu sag ve sol tekerlek olarak rahatlikla hissedebildiginiz, ufacik bir hareketinizle 90 derecelik donus acilari yakalayabildiginiz ve her hareketinizi tami tamina eksiksiz olarak algilayan bir sistem kulaga muhtesem geliyor degil mi?

Hem evet hem hayir.

EVET cunku aracinizi en iyi kontrol edebileceginiz sistem budur.

HAYIR cunku konforu unutmaniz ve surekli diken uzerinde arac kullanmanizi saglayan sistemde budur. Elinizin direksyonu en ufak titretmesi kisa tur ve sifira yakin deadzone sayesinde aracinizi surekli yonlendirir, dusuk suratlerde etkisi cok az olsa bile yuksek suratlerde ufacik aci degisikligi aninda hissedilir. Bu sefer baslarsiniz direksyonu sabit tutmak icin ugrasmaya ki bu da gunluk araclarimizda istenen birsey degil. Kim isterki yaninda kiz arkadasiyla tatile giderken saatler boyunca direksyonu sikarak titrememeye calisarak yolculuk yapmayi?

Kisaca direksiyon sisteminin ana parametreleri bunlar. Konuya donecek olursam, evet bir 106'nin direksyonu bir vtec direksiyonuna gore cok daha iyi feedback veriyor hatta rahatlikla diyebilirim ki 106'nin direksyonu fn2 den bile daha iyi feedback yapiyor. Bu tamamen sistemin mekanigi ile ilgili.

Bugune kadar kullandigim en iyi direksiyon sistemide EVO 9'da ki sistem. 2.1 tur gibi kisa bir tur ve cok guzel ayarlanmis deadzone miktari EVO'nun artilari ancak bu tarz direksiyon sistemleri ureten baska ureticilerde var. Ancak konu feedback'e geldigi zaman, ne Subaru ne de kullandigim baska bir japon markasinin spor aracinin direksiyon sistemi EVO IX'dan bu konuda daha iyi degildi. Kullandigim birkac porsche modelinde bile boyle bir hissiyat yoktu. Tabi bu subjektif bir yaklasim. Kullanmadigim onlarca model spor arac oldugu icin onlar ile ilgili bir yorumda bulunamiyorum, mutlaka daha iyi feedback'e sahip olanlarda vardir...

Seven7
23-01-2013, 20:20
Biz Hondacılar genelde feedbacki direksiyonda değil, belimizde, kıçımızda, kısacası tüm vücudumuzda hissediyoruz. :)

-aykt-
23-01-2013, 20:21
Benim civic değil ancak konu açılmışken sorayım arada, '92 model Accord aracım. Araç sabit yerinde dururken çalışır vaziyette sağ tarafa doğru 10 derece açılık bir boşluk var fakat sol tarafa bir şey yok. Yolda giderken bir anda sağa sola kırdığımda hafif yatak gıcırtısı gibi ses de geliyor ve aşırı ağır. Sorun ne olabilir acaba? Bayadır baktırmıyorum hiçbir şeyine.

Jeandan-R
23-01-2013, 20:24
Biz Hondacılar genelde feedbacki direksiyonda değil, belimizde, kıçımızda, kısacası tüm vücudumuzda hissediyoruz. :)

Geçmişe bakıp,ailemle birlikte 6 tane civic sahibi olduğum gerçeğiyle yorum yapayım. 2008 fk-fn hariç hiçbirinin direksiyonu özel değildi benim için.

::ZaFeR::
23-01-2013, 20:50
Direksiyon tur sayısı birazcık fazla açıkca söylemek gerekirse.Çevirip duruyoruz :D

serdar_yuksel06
23-01-2013, 21:07
28 cm momo takarsaniz farkı farkedersiniz. Cok ufak hareketlerle makas atabiliyosun

MeRtCaN
23-01-2013, 21:09
ben direksiyorun duz giderken sola 5 tur saga 5 tur donuyor
ama gerı gerı gıderken sola 3 tur saga 7 tur donuyor sızce problem nedendır ?

araç 1.6 vti kasası motoru d14

Jeandan-R
24-01-2013, 00:16
28 cm momo takarsaniz farkı farkedersiniz. Cok ufak hareketlerle makas atabiliyosun

Oem direksiyonlarda durum ne acaba. EK9 vs.

Oğuzhan Ç.
24-01-2013, 01:05
Bu boşluk olayı bende de var gibi uyuz olmaya başladım :) Ne kadara patlar tahminen ?

Schumi
24-01-2013, 01:21
http://www.outlawraceparts.com/images/products/col223.jpg

Birtane bundan takarsan tur sayın ciddi diğer hissin artar. Takması kolay değil. O arabada bunu yapmaya değmez. Zaten otomobil üreticileri arasındaki nüans farkları yada otomobillerin sıfır farkları bu tarz direksiyon hissi cart curt gibi şeylerden oluşuyor. Eğer artık başka araçlar sürüp gözün açıldı ve gazlamasan makas atmasanda bir çukurdan kaçarken bile keyif almak istiyorum arabayı kullanırken diyorsan bence arabanı değiştir.

Jeandan-R
24-01-2013, 01:24
http://www.outlawraceparts.com/images/products/col223.jpg

Birtane bundan takarsan tur sayın ciddi diğer hissin artar. Takması kolay değil. O arabada bunu yapmaya değmez. Zaten otomobil üreticileri arasındaki nüans farkları yada otomobillerin sıfır farkları bu tarz direksiyon hissi cart curt gibi şeylerden oluşuyor. Eğer artık başka araçlar sürüp gözün açıldı ve gazlamasan makas atmasanda bir çukurdan kaçarken bile keyif almak istiyorum arabayı kullanırken diyorsan bence arabanı değiştir.

Yok gözüm açık şekilde bu aracı aldım. Ama bu ara problem aramaya başladım kendi kendime, buldum sonradan. Aracımı seviyorum, değiştirmeyi pek düşünmüyorum ama bazı şeyler neden daha iyi olmasın diyorum. Bu parçanın adı nedir :)

Schumi
24-01-2013, 01:28
Pro-Lite quick steering yaz google'a çıkar. 1.5 ve 2 diye 2 farklı oranı var. 1.5 olanı daha insancıl. Sen 2 çeviriyorsun direksiyonu o tekeri 3 çeviriyor. Çarpan gibi. Güle güle kullan.