Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik cezası hakkında bilgi
besyoali
23-01-2013, 21:09
Merhaba arkadaşlar 2010 yılında güya 678 tl ceza yemişim :( araç plakası bana ait değil tebligatı evden imzalayıp almışlar ne yapabilirim birde acaba plaka dan araç marka modeli nasıl öğrenirim birz araştırdım kurcaladım ama beceremedim fikirlerinizi bekliyorum teşekkü ederim...:heyoo:
mechanic
23-01-2013, 21:14
isim benzerliği olabilir mi?
besyoali
23-01-2013, 21:15
isim benzerliği olabilir mi?
TC no aynı :(
bugratemel
23-01-2013, 21:17
ohaa nası oluyo böyle bişey ya
besyoali
23-01-2013, 21:20
ohaa nası oluyo böyle bişey ya
:( bende şaşırdım kaldım 3 yıl olmuş daha yeni geldi ben istanbul a geleli 1 sene oldu hadi adresi bulamadılar desem İzmir de hep aynı adresteydim bakalım ne cıkacak....
Görkem.Y
23-01-2013, 21:23
Kuzenimede gecen yil sattigi arabasinin gecmis tarihe ait cezasi gelmis , nasil is bu oyle yab
devil_berk22
23-01-2013, 21:29
eski borçlar uzun zaman sonra geliyor faiziyle bu miktara ulaşmıştır
besyoali
23-01-2013, 21:35
eski borçlar uzun zaman sonra geliyor faiziyle bu miktara ulaşmıştır
Fakat plaka bana ait değil çevremde kimsede böyle bir plaka no yok ki zaten üstüne 3 araç değiştirdim cezalarımda oldu radardan tut egzos vb. cezalar hiç böyle bişey soran olmadı bekleyip göreceğiz diyelim
Zaten acaba bu durumu yaşayan varmıdır acaba diye açtım konuyu
Birde faiz siz borç tutarı yazıyor gelen kağıtta
mechanic
23-01-2013, 21:35
zamanında tebliğ edilmeyen cezalardan sorumlu değiliz, yani faizlerinden.
Bu dedemin başınada gelmişti uğraştık baya bi sonuç çıkmamıştı mecbur ödemişti yani fiyat az bi miktar değil ama ya 678lira :S
Tanıdık birileri ehliyetsiz yakalanıp senin adını verip, sorgulatıp ceza yazdırmış olabilirmi
aynısı kardeşim tarafından bizzat bana yapılmıştı :D
ozgurluk
24-01-2013, 13:32
plakayı bana bi pm lersen ilgili yıllardaki marka model bilgisi konusunda yardımcı olabilirim.
oguzhan999
24-01-2013, 14:15
Söyle birşey olabilir , biz 2010 yılında bir araç satışı yaptık eski ruhsat zamanında , fakat emniyetten ruhsatı değiştirmedik 3 sene geçmesine rağmen o zamana kadar vergi borçlarını vs sini hep eski ruhsat sahibine ödemişiz muayene yaptırıp ruhsatı değiştiricem bir türlü randevu alamıyorum borcu oldugu için velasılkelam , aracın birde 2009 yılından plakayı yazınca trafik cezası cıkıyor 128 tl 2011 de teblig edilmiş (suan 300 küsür tl) , vergi dairesine gittim dedim muayene yaptıramıyorum borcu oldugu için fakat bakın 2010 yılında aracı almışız 2009 dan cezası cıkıyor , borcun bize ait olmadıgını söyledi hanımefendi saolsun durumu düzeltti nasıl düzeltti bold ile yazıyorum muhtemelen sizin başınızada böyle birşey gelmiş olabilir plakadaki borcu aracın bizden önceki sahibinin tc sine aktardı ,, simdi vergileride aynı şekilde düzenlettirmek için işleme koydum yani vergileri ödememize rağmen bizim adımıza aynı plakada 3500 tl vergi borcu cıkıyordu , yani diğecegim sudur , eski bir araç sattıysanız alan sahibi sizin eski borcunuzu plakadan kaldırtıp tc nize ek etmiştir.
ismailozkan_01
24-01-2013, 15:07
araç plakası eskiden sizemi aitti ? yani satmış olduğun bi araçmıydı ?
besyoali
24-01-2013, 17:04
Söyle birşey olabilir , biz 2010 yılında bir araç satışı yaptık eski ruhsat zamanında , fakat emniyetten ruhsatı değiştirmedik 3 sene geçmesine rağmen o zamana kadar vergi borçlarını vs sini hep eski ruhsat sahibine ödemişiz muayene yaptırıp ruhsatı değiştiricem bir türlü randevu alamıyorum borcu oldugu için velasılkelam , aracın birde 2009 yılından plakayı yazınca trafik cezası cıkıyor 128 tl 2011 de teblig edilmiş (suan 300 küsür tl) , vergi dairesine gittim dedim muayene yaptıramıyorum borcu oldugu için fakat bakın 2010 yılında aracı almışız 2009 dan cezası cıkıyor , borcun bize ait olmadıgını söyledi hanımefendi saolsun durumu düzeltti nasıl düzeltti bold ile yazıyorum muhtemelen sizin başınızada böyle birşey gelmiş olabilir plakadaki borcu aracın bizden önceki sahibinin tc sine aktardı ,, simdi vergileride aynı şekilde düzenlettirmek için işleme koydum yani vergileri ödememize rağmen bizim adımıza aynı plakada 3500 tl vergi borcu cıkıyordu , yani diğecegim sudur , eski bir araç sattıysanız alan sahibi sizin eski borcunuzu plakadan kaldırtıp tc nize ek etmiştir.
Bilgilendirme için teşekkür ederim bunu dikkate alıcam ve soracağım... :icon_tup:
besyoali
24-01-2013, 17:06
araç plakası eskiden sizemi aitti ? yani satmış olduğun bi araçmıydı ?
Hayır arkadaşım hiç tanıdık bir plaka bile değil...:soru:
besyoali
24-01-2013, 17:09
Tanıdık birileri ehliyetsiz yakalanıp senin adını verip, sorgulatıp ceza yazdırmış olabilirmi
aynısı kardeşim tarafından bizzat bana yapılmıştı :D
Geçmiş olsun :) İyi bari kardeşin yapmış insan sindirir bunu kim yapmış bir bilsem...:(
PTT ye gidip e-devlet şifresi alırsan eğer
internetten istediğin plakaya ulaşırsın hangi araç üzerinde takılı olduğu kaç model renk ve ceza,haciz yakalatma gibi :)