Orijinalini görmek için tıklayınız : Ygs.ye kayit yaptirmayi unuttum izlemem gereken yol hakkinda bilgisi olan?
BurakYozgat.
23-01-2013, 22:29
Abilerim arkadaslarim mesleki acik ogretim lisesinde son sinif ogrencisiyim anneannemin rahatsizligini forumdan bilen az cok kisi vardir o problemlermden oturu ygs.ye kayit yaptirmayi unuttum tamamen aklimdan cikmis. Universite icin acik ogretim fakultesinde 4 senelik okumayi dusunuyodum (tabi ygsye girip baraji gecersem olucakti bu.) ama kayit yaptirmadigim icin sanirim sinava giremiyorum. Simdi ben ne yapabilirim ? 2seneligine gecebilirmiyim bu acikogretim fakultesinin ? Yoksa 1 senem hic mi oldu kayit yaptrmadigim icin ?
Sınavsız 2 seneliğe geçiş varsa bulunduğun meslek lisesinde, diploma notu ile gireceğin için sorun olmaz. 4 senelik için bidahaki kayıtları beklemen gerek sanırım.
driftboy
23-01-2013, 22:51
Sinava başvuru yapmadan olmuyo geçiş diye biliyorum ? ygs'ye girme zorunlulugu vardı galiba ?
Yeni sistemde değişmişse bilmiyorum, ben eskiye göre konuştum :)
Aslında okulun rehberlik hocaları mutlaka vardır, en iyi onlar yönlendirir bu konularda.
S.Özeren
23-01-2013, 22:58
heyet raporu olmayıp 2-3 ay hastalandım , yatak döşekteydim gibi bi bahanen yoksa bişey yapamazsın malesef
BurakYozgat.
23-01-2013, 22:59
2. bi basvuru yok mu peki ilerleyen gunlerde ? eger yoksa ya liseyi bitirip asker gidicem yada 2. donem suan 100 olan dersi 0 yapip 1senemden vazgecicem oylemi yani
onursumer
23-01-2013, 23:02
2. bi basvuru yok mu peki ilerleyen gunlerde ? eger yoksa ya liseyi bitirip asker gidicem yada 2. donem suan 100 olan dersi 0 yapip 1senemden vazgecicem oylemi yani
dersi neden 0 yapıyorsun anlayamadım ?
şuan yapabiliceğin birşey yok sınavsız geçiş için bile yeni sistemde 10tl harc yatırıp başvuru yapman gerekiyordu
tüm sene hazırlanıp seneye aof yerine duzgun bir universiteye girmeyi deneyebilirsin bu bahane ile
cabrioleter
23-01-2013, 23:03
rehber hocalar pek bir halt bilmiyor ösym binasına git zaman kaybetmeden.
ileriki tarihte ikinci kayıt gibi bir şey söz konusu değil..
umarım çaresi vardır ama bir yıl kaybedilmiş gibime geliyor .s
BurakYozgat.
23-01-2013, 23:08
dersi neden 0 yapıyorsun anlayamadım ?
şuan yapabiliceğin birşey yok sınavsız geçiş için bile yeni sistemde 10tl harc yatırıp başvuru yapman gerekiyordu
tüm sene hazırlanıp seneye aof yerine duzgun bir universiteye girmeyi deneyebilirsin bu bahane ile
askerligim lise bitene kadar tecilli. eger liseyi bitirirsem ve universiteye gtmessem tecilim bozuluyo dolayisiyla seneye bu zamanda askere gidecek oluyorum. o yuzden ya liseye devam edicem yada baska bi yol bulucam. baska bi yolda gelmiyo aklima.s suan ki isimden ziyadesiyle memnunum cunku ileriye yonelik ayrilma durumum yok. eger askerlik isin icine girerse ciktigim ise tekrar giremem buda bi eksi taraf.
onursumer
23-01-2013, 23:10
daha 19 yaşındasın lise bitene kadar diye birşey yok
git askerlik şubesine lise diplomanla 2 sene daha tecil yapıyorlar zaten
BurakYozgat.
23-01-2013, 23:14
daha 19 yaşındasın lise bitene kadar diye birşey yok
git askerlik şubesine lise diplomanla 2 sene daha tecil yapıyorlar zaten
onur abi yilbasndan once gittim ogrenci belgemle ve bana lise bitene kadar tecilin var dediler yil vermediler.
sanirim askeriyeylede bi gorusmem gerekiyo detayli
edit ; dogum gunu benden sonra olan arkadasim 7 subatta birligine teslim oluyo yani tecil olmasa bende gidiyodum
onursumer
23-01-2013, 23:20
lise bitene kadar var tamam o bi kesin ama lise bittikten sonrada var :)
ben nezmaan gitsem şu yaşıma kadar tecil edemezsin demediler hala daha 2 senede 1 uğrarım şubeye tecil için
sen liseni bitir askerlik şubesine git tecilini yap okadar :)
lise den sonra 2 sene tecil etme hakkın var diye biliyorum siz yaptınızmı hiç?
BurakYozgat.
23-01-2013, 23:26
lise bitene kadar var tamam o bi kesin ama lise bittikten sonrada var :)
ben nezmaan gitsem şu yaşıma kadar tecil edemezsin demediler hala daha 2 senede 1 uğrarım şubeye tecil için
sen liseni bitir askerlik şubesine git tecilini yap okadar :)
anladim tek kaybim 1 sene olur o zaman. yani kayip derkn sadece zaman gecms olur. yarin bi kac hocayla goruseyim bakalim . 1.5 sene askerlik yapmaktansa 1 sene bekleyip isime devam edip sonrasnda kisa donem yapmak daha mantikli sanirim. su isim olmasa gitmek sorun olmaz ama bakicam artik bi caresine. dedigin gibi bi tecili arastirayim ben
BurakYozgat.
23-01-2013, 23:29
lise den sonra 2 sene tecil etme hakkın var diye biliyorum siz yaptınızmı hiç?
bu sene yilbasndan once gittim iste tamam lise bitene kadar var dediler yil vermediler. gidip adam gibi ogrenmem en iyisi olucak sanirim
onursumer
23-01-2013, 23:30
1 sene kayıptan ne olur çalışırsın iyice sınava o şekilde girersin bunu avantaja çevirmek senin elinde
15 ay askerlikten herturlu iyidir :)
driftboy
23-01-2013, 23:34
20 yasına girdikten sonra sebepsiz keyfiyetten 2 sene tecil hakkın var, kim dedi yok diye ?
S.Özeren
23-01-2013, 23:37
hatta ve hatta 2 yıl 11 ay 29 gün :D
BurakYozgat.
23-01-2013, 23:38
1 sene kayıptan ne olur çalışırsın iyice sınava o şekilde girersin bunu avantaja çevirmek senin elinde
15 ay askerlikten herturlu iyidir :)
cok haklisin..
BurakYozgat.
23-01-2013, 23:41
bu tecil meselesini subedeki kadinin dedigi kadar biliyodum fazlasndan haberm yoktu sayenizde ogrenmis oldum tesekkur ederm rahat bi nefes aldim isimi kaybetmeyip askerede hemen gitmeyeceksem bu giden 1seneyi pek umursamam gerekmiyo bosuna skmsm canimi :)