Orijinalini görmek için tıklayınız : I phone mesajlarımızı silmiyormu ??
darksideİmpreza
24-01-2013, 14:37
Öncelikle konuyu dogru yere açtığımı umut ediyorum..Bir arkadaşım yardım istedi benden.. ı phone ile mesajlaşma bölümünde numara kısmına (+) yazılması halinde geçmişte ne kadar mesaj gönderilen numara varsa hepsi yeniden ekrana geliyor....spotlight aramasından mesajları çıkartılmasına rağmen numara bölümüne + yazılıdığı an geçmiş gösteriyor..sadece numara gösteriyor mesaj içeri çıkmıyor ama yurtdışı numara varsa direk çıkıyor..arkadaşım Rusya ile mesajlaşmış ve yakalanmış :) spotlight aramasından mesajı kapatmayınca daha büyük sıkıntılar çıkıyor..telefon aratma bölümüne canım yazılınca tüm canımlı cicimli mesajlar çıkıyor...yardım edebilecek arkadaşalrın yardımına ihtiyacı var arkadaşımın :)
individual
24-01-2013, 15:12
şimdi baktımda silinmiş mesajlar hakkaten çıkıyor garip
Ulan yayilmaz insallah bende de sknti var :)
driftboy
24-01-2013, 15:20
Beyler yakalandınız hahaha :D
individual
24-01-2013, 15:22
bu apple yine yaktı bizi ya :D :D
mr.korhan
24-01-2013, 15:36
bu konununderhal silinmesi lazım bu iş yayılmamalı :D yoksa yan bastık demektir.
Bende bole bi sıkıntı yok iiki yok yoksa bitmistim :D
Spotlight aramalarında aratıyorsun, görünüyor, tıklıyorsun açılsın diye, açmıyor.
Spotlight aramasına tekrar aynı keyword ü yazıyorsunuz, o zaman gelmiyor.
iOS un bir bug ı bu.
Aynı şekilde sildiğiniz mailler de karşınıza çıkıyor.
"Telefonunuzu kullandıkça şişer" cümlesinin tanımı bu aslında.
Bu örnekten daha iyi anlatılamaz herhalde :)
O yüzden telefonunuz yavaşlarsa, ya da iTunes e bağladığınızda "other" bölümü (sarı alan) bir kaç Gb görüyorsanız telefonunuzu restore edin..
iOS bu konuyla ilgili çalışma prensibini değiştirmediği sürece bu "temp" dosyalar silinmez..
onursumer
24-01-2013, 15:54
çok sakatmış cidden
ozaman bi restore kesin çozum bu işe :)
telefon aratma kısmında canım cicim yazdığınızda bişeyler çıkıyorsa. onlar hala telefonda duran msjlardır silinmemiş yani, silerseniz çıkmıyor.
diğer + lı kısımda bi nevi geçmiş hatırlatma gibi bişey.
spotlight olayını anlamadım :D:D
Restore yaptıktan sonra Icloud'tan yedek geri yükleme yaparsak temp dosyaları silinmiş olur mu yoksa geri yükler mi?
baymustang
24-01-2013, 16:04
bende bu mesajlar niye silinmiyor diyorum okuyorun okunmadı sayılıyor
Restore yaptıktan sonra Icloud'tan yedek geri yükleme yaparsak temp dosyaları silinmiş olur mu yoksa geri yükler mi?
icloud dan neyi yüklediğine bağlı.. uygulamaların yedeklerini geri yüklersen uygulamaların temp leri gelir. maillerin templeri de gelir. onun haricinde bu sorunla ilgili templer gelmez.
mesajlaştıklarım çıkıyorda msj yok :S
atarktan
24-01-2013, 16:44
Ben ölmüşüm haberim yok.
darksideİmpreza
24-01-2013, 16:47
restore olmadan olmuyor o zaman..
TolgaEsentepe
24-01-2013, 17:08
Ahahha facede yaymak lazik bunu yansin ayfoncular :))
orda cıkan sıkıntılı kişinin ismini rehberden değiştirince orda da değişiyo isim yardımı dokunur belki :)
Ahahha facede yaymak lazik bunu yansin ayfoncular :))
Yuvaları yıkmayın :D
Metin Bilen
24-01-2013, 17:40
beyler bı ayar var kapatıyosn ama nerden oldugunu suan cıkaramadım.. bende mesela gozukmuyor ama baska arkadaslarımdada vardı onlarda sıldıklerı msj ların hepsı cıkıyo + fılanda yapmanıza gerek yok ara bolumune her hangı bı harf e basın rehberdekı o harfle baslayan kısıler cıkıyoya lıstenın en altına inin en sonuna orda eskı msjlarda cıkıyo ama kapatılıyo bu ozellıkler kalıcı bsey deıl panık yapmayın bence bılenler bulsun kapatsın ama aklınızda kalsın baska ıphone kalıte kontrol amaclı mesela sevgılınızde varsa bakın..:)
musti2jz
24-01-2013, 17:51
kaç günden beri bu konuyu açacam bir türlü kısmet olmadı benden önce davrandın. :)) çözümü restore etmekmiş meğer :))
Bende yok öyle bir bug, sildiğim birşey hiç karşıma çıkmadı yani... cihaz 3gs
beyler bı ayar var kapatıyosn ama nerden oldugunu suan cıkaramadım.. bende mesela gozukmuyor ama baska arkadaslarımdada vardı onlarda sıldıklerı msj ların hepsı cıkıyo + fılanda yapmanıza gerek yok ara bolumune her hangı bı harf e basın rehberdekı o harfle baslayan kısıler cıkıyoya lıstenın en altına inin en sonuna orda eskı msjlarda cıkıyo ama kapatılıyo bu ozellıkler kalıcı bsey deıl panık yapmayın bence bılenler bulsun kapatsın ama aklınızda kalsın baska ıphone kalıte kontrol amaclı mesela sevgılınızde varsa bakın..:)
bende de çıkmıyo dediginiz şekilde peki nasıl aktif ederim bunu
Metin Bilen
24-01-2013, 18:15
bende de çıkmıyo dediginiz şekilde peki nasıl aktif ederim bunu
hatırlayamadım gecen bı ark gostermıstı.. bulup yazarım buraya.
Sevgilim okadar akilli olsaydi benlen cikmazdi forever aypon:D
Metin Bilen
24-01-2013, 18:29
ayarlar-genel-spotlight araması-mesalar bolumunde çek işareti varsa kaldır daha gozukmez yoksa işaretle gozukur eski msj lar.. bu kadar basit..:)
bende sadece mevcut mesajlar çıkıyo silinenler yok
ByShaGGy
24-01-2013, 19:39
nerde benim eski 5110'um 3310'um yaa :) iphone cıktı herşeyimiz ortaya cktıı :D
Thracian
24-01-2013, 19:56
elmanmı var derdin var. Forever WinPhone
jb ciler için gelsin
ifiles tan var/mobile/Library/Spotlight/com.apple.MobileSMS içindeki mesajların yazılı olduğu dosyayı silin.silinen mesajlar orada.
Kesinlikle çıkmıyor bende de ..
Benim anlamadıgım telefonlarınıza neden baktırıyorsunuz özel diye birşey var..
darksideİmpreza
25-01-2013, 11:26
orda cıkan sıkıntılı kişinin ismini rehberden değiştirince orda da değişiyo isim yardımı dokunur belki :)
Ben kendimde baktım duruma ama rehberden sildiğim kiişiler bile isimleri ile çıkıyor.. ı tunese bağlayıp yedekleme aldığım için..restore bir nevi şart.
darksideİmpreza
25-01-2013, 11:28
Benim anlamadıgım telefonlarınıza neden baktırıyorsunuz özel diye birşey var..
Hocam bayan arkadaşınız bir mesaj atabilirimiyim dese yok atamazsın özelmi diyeceğiz :) bir arkadaşın başı sıkışmış diğer arkadaşlara yardımcı olsun konu :icon_tup:
Hocam bayan arkadaşınız bir mesaj atabilirimiyim dese yok atamazsın özelmi diyeceğiz :) bir arkadaşın başı sıkışmış diğer arkadaşlara yardımcı olsun konu :icon_tup:
mesaj bölümüne girip çıksın.. mıncıklamasının ne anlamı var ki.. çekmece de karıştırır onlar.
Open Source candır! LINUX IS LIFE STYLE :D
diğer konuya koydum, burada da paylaşayım.. :)
sizi bu telefon paklar :)
Aldatanlar bu telefonu kullanıyor!-HABERTÜRK (http://www.haberturk.com/yasam/haber/814338-aldatanlar-bu-telefonu-kullaniyor)
oguzhan999
25-01-2013, 15:51
sıkıntı var , ,
İphone 5 de denendi vallahi çıkıyor allahtan şuan bekarım da sorun yok ama gerçekten çok sakat ne yazsanız çıkıyor :) mesajlar silinmiş olsa bile....
salih_560
25-01-2013, 18:36
arkadaşlar ben yapamadım ama mesajlarda numara kısmına + işaretin koydum hiç bişey cıkmadı nasıl yapılıyor daha detaylı bilgi lazım bana ??? :D
Ahanda bende de çıkıyor. Benim yamuk bir durumum yok ama sıknıtı cidden :D Spotlighttan mesajları kaldırdım sorun devam ediyor nasıl düzelticez bunu?
techturkey deği playboyturkey olmuş site ne kadar çok çapkın var hey maşallah. :D
bendede hıc bısı cıkmıo nedense
PROMINENT
25-01-2013, 19:07
androidmi ? iphone mu :)
- S3'ün Gözünü Seviyim Beeee :D
muRattini
25-01-2013, 19:37
bende de hiç birşey çıkmıyor.. spotlight aramasından kişiler ve mesajları kapatmıştım çok uzun zaman önce, şimdi açsam da yine bişey çıkmıyor
diğer konuya koydum, burada da paylaşayım.. :)
sizi bu telefon paklar :)
Aldatanlar bu telefonu kullanıyor!-HABERTÜRK (http://www.haberturk.com/yasam/haber/814338-aldatanlar-bu-telefonu-kullaniyor)
kimsede dememis bu telefonu nerden aliriz die :D bana lazim abi :D
şu restore olayını yaptım, yaklaşık 2gb hafifledi telefon. Neler vardıysa daha önce
şu restore olayını yaptım, yaklaşık 2gb hafifledi telefon. Neler vardıysa daha önce
Restore nasıl yapılıyor :rolleyes:
ayfon sattırır yemin ederim. kan çıkar bu işin sonunda :D
kimsede dememis bu telefonu nerden aliriz die :D bana lazim abi :D
walla onu sen bileceksin.. ben sana anahtarı verdim, çıkış kapısını sen bul :D
iPhone saçmalığı,
Ayarlar / Genel / Spotlight Araması / Mesajlar kısmında ki tiki kaldırın, suçunuzu ört pas edin :D
bu yöntem "sorunu çözmeye" yönelik bir eylem değil..
formatlayın kökten çözüm :D
darksideİmpreza
26-01-2013, 13:53
restore edin sıkıntısı olan arkadaşlar.
darksideİmpreza
26-01-2013, 13:54
arkadaşlar ben yapamadım ama mesajlarda numara kısmına + işaretin koydum hiç bişey cıkmadı nasıl yapılıyor daha detaylı bilgi lazım bana ??? :D
demekki sorun yok. uğraşacagınız birşey yok kullanmaya devam :)
Ozgurr61
26-01-2013, 14:06
sikinti buyuk beyler :D
Masterpiece
26-01-2013, 17:54
walla onu sen bileceksin.. ben sana anahtarı verdim, çıkış kapısını sen bul :D
Abi ıphone hakkında bi soru sorcaktım ama pm atamıyorum bi yardımcı olsan :)
Abi ıphone hakkında bi soru sorcaktım ama pm atamıyorum bi yardımcı olsan :)
sor tabi...
Masterpiece
27-01-2013, 17:49
sor tabi...
Bu ay sonu yani bir kaç güne kısmetse ikinci el 4s alacağım telefoncu elinde birden fazla telefon olduğunu söyledi yani karar verme şansına sahibim ; alırken nelere dikkat ediyim ? daha önce pek ıphone kullanmışlığım yok o yüzden alırken hata yapmıyım , senden istediğim şunu şunu kontrol et şu varmı bak vs gibi bi yardım istiyorum nelere dikkat ediyim ? birde jailbreak olduğunu nasıl anlayabilirim kırılmamış orjinal almak istiyorum çünkü , şimdiden teşekkürler :)
Kirilmis kirilmamis olmasi sorun olmaz yazilim cakiverirsin guncelinden sikinti olmaz.kozmetik olarak alt vidalara iyice bakin soketleri iyice kontrol edin acilmis olmasin cihaz.onun disinda calisan aksamlari kontrol edersin.tavsiyem tr garantili alman
Yanlış bilmiyorsam altındaki 2 vida sıkılmış olması lazım eğer biri biraz dışarda ise o telefon serviş görmüş demektir diye okudum ve bnim ki öyle Engin abi düzeltir yanlışsam eğer :)
Masterpiece
27-01-2013, 18:38
Kirilmis kirilmamis olmasi sorun olmaz yazilim cakiverirsin guncelinden sikinti olmaz.kozmetik olarak alt vidalara iyice bakin soketleri iyice kontrol edin acilmis olmasin cihaz.onun disinda calisan aksamlari kontrol edersin.tavsiyem tr garantili alman
Anladığım kadarıyla kırılmış olsada yazılım ile sıfırlayabiliyoruz ?
Birde merak ettiğim telefonu alınca tamamen sıfırlayabilirmiyim yazılımsal olarak yani önceden kalan herşeyi silip 0 bir şekile getirlebilme imkanı varmıdır ?
Yanlış bilmiyorsam altındaki 2 vida sıkılmış olması lazım eğer biri biraz dışarda ise o telefon serviş görmüş demektir diye okudum ve bnim ki öyle Engin abi düzeltir yanlışsam eğer :)
Çok teşekkür ettim sizlerede makbule geçti baya :)
Anladığım kadarıyla kırılmış olsada yazılım ile sıfırlayabiliyoruz ?
Birde merak ettiğim telefonu alınca tamamen sıfırlayabilirmiyim yazılımsal olarak yani önceden kalan herşeyi silip 0 bir şekile getirlebilme imkanı varmıdır ?
Çok teşekkür ettim sizlerede makbule geçti baya :)
Ne demek :) evet sıfırlayabilirsiniz tamamen
Bu ay sonu yani bir kaç güne kısmetse ikinci el 4s alacağım telefoncu elinde birden fazla telefon olduğunu söyledi yani karar verme şansına sahibim ; alırken nelere dikkat ediyim ? daha önce pek ıphone kullanmışlığım yok o yüzden alırken hata yapmıyım , senden istediğim şunu şunu kontrol et şu varmı bak vs gibi bi yardım istiyorum nelere dikkat ediyim ? birde jailbreak olduğunu nasıl anlayabilirim kırılmamış orjinal almak istiyorum çünkü , şimdiden teşekkürler :)
Arkadaşlar yardımcı olmuş.. Aynen söyledikleri gibi :)