Orijinalini görmek için tıklayınız : Stock Golf TSI160 vs RSA A3 TSI125
2 araçta manuel
golfte 120kg yolcu, a3'te 75kg+bagaj var ,yaklaşık 120kg'a denk geliyor :)
Farklı hızlarda belirli denemeler yapıldı, alt devirden hızlanması a3'ün mükemmel :)
Golf - Stock sadece ITG Maxogen Filtre ve 18" SuperturismoLM var.
A3 - RSA Motorsports yazılım + hybrid turbo
3.vites 100'den 220'ye kadar
Mm1oSvmIJn0
videoda 2 kere a3'ün arkasına geçiyorum 2sinde de kısa süreli gaz çektim, bırakacağımızı zannederek :) onun haricinde raşit abi sanırım bundaydı 4.vitesin sonunda kesiciye sokuyor. Kendiside detaylı yazar zaten.
2.vites 50-195 arası
vHR4EVwxRMY
Ben 2'den 3'e atarken takılıyorum. (bu motora ait vites kutusunun yada şanzımanın en büyük sıkıntısı 2den3e geçmesi.) Onun dışında birşey yok.
2.vites 60-150 arası
dz_Nse3Uiw8
Raşit abi 3ten4'e geçerken kaçırdı o nedenle devam edemedik.
4.vites 100 - bitişi bilmiyorum.
pLJxP86xisc
a3'ün alt devirden hızlanmasının ne kadar iyi olduğunu en net gösteren videodur. Ne SC ne TC çaresiz kalıyor :)
Arasts61
25-01-2013, 01:12
BLG ikisini de üzer bunların :)
Onun şanzımanı yeter :) 260 sonrası gelsin anca öyle geçerim :P
keyifli olmuş, boş yol da iyi denk getirmişsiniz maşallah ikisine de :)
araçlara maşallah raşit abi tehlikeli her zamanki gibi :D
maşallah :) a3 cidden iyi gidiyor.Raşit başkan emegine sağlık
Tholl-ga
25-01-2013, 08:30
ben bu a3 le denemek istiorum :D
adamsın ÖZgür :icon_tup: :hahaha::D
mechanic
25-01-2013, 09:02
maşallah yağmur çamur dinlemiyoruz :D
frenlerde bir sıkıntı mı var titreme sesi geldi sanki ilk video sonun,da
maşallah yağmur çamur dinlemiyoruz :D
frenlerde bir sıkıntı mı var titreme sesi geldi sanki ilk video sonun,da
Aynen, EBC disk ve balatalar nedeniyle geliyor, taktığıma takacağıma pişman oldum. 1 ay kadar kullanıp Tarox ve Ferodo bileşeni yapmayı düşünüyorum :)
122 şaşırttı , araçlara maşallah
Aynen, EBC disk ve balatalar nedeniyle geliyor, taktığıma takacağıma pişman oldum. 1 ay kadar kullanıp Tarox ve Ferodo bileşeni yapmayı düşünüyorum :)
bu ebc lerden memnun kalmayan sayısı memnun kalanlardan fazla gibi ?
bu ebc lerden memnun kalmayan sayısı memnun kalanlardan fazla gibi ?
Bana birisi sorsa aliyim mi tavsiye eder misin diye.. Sakın derim, orjinal parça al daha iyi yani. 4k-5k km öte öte gezdim, sanki balata bitmiş gibi, ardından bu titremeler başladı, yüksek süratte fren yapınca böyle oluyor, yani bazen o sesi duymak yerine öndekine vurmayı tercih etcem diye korkuyorum.. 1ay daha sabretmek istiyorum.. Ben alacağım zaman bayaa övülüyordu her yerde, ona kanarak gittik aldık..
bu hybrid turbo ne oluyor tam olarak ? iyi gidiyor gerçekten. Bu arada golfteki ıtg filtre aracı geriletiyor olabilir , yazılımsız stock arabalarda olabiliyor bu tarz şeyler bence bi araştırın.
bu hybrid turbo ne oluyor tam olarak ? iyi gidiyor gerçekten. Bu arada golfteki ıtg filtre aracı geriletiyor olabilir , yazılımsız stock arabalarda olabiliyor bu tarz şeyler bence bi araştırın.
RSA motorsports, turbonun emme pali 2mm büyütülmüş.
ITG tam hatırlamıyorum ama yaklaşık 15k km'dir temizlenmiyodur, bu nedenle bir dezavantajı olur olursa ki zannetmiyorum. Ama ilk taktığım zamanı ve temizlediğimde stock filtreyle gezdiğim halleri hatırlıyorum, 4500dd sonrası ITG stockta olsa arabayı biraz daha açıyor. Zaten bugün ITG'yi temizlemek için sökücem, ve yazılım yaptırana kadar kullanmamayı planlıyorum.
1.4 tsi motorda filtrenin tamamen stok arabada gözle görülür bir fark yaratacağına inanıyorum. Olsa olsa çıkardığı sesten dolayı psikolojik olarak etkiler insanı belki. Bencede söküp yazılımdan sonra kullanmak daha mantıklı olur.
1.4 tsi motorda filtrenin tamamen stok arabada gözle görülür bir fark yaratacağına inanıyorum. Olsa olsa çıkardığı sesten dolayı psikolojik olarak etkiler insanı belki. Bencede söküp yazılımdan sonra kullanmak daha mantıklı olur.
Sorun yok, 14.5 derecelik havada 138.x gr hava giriyor içeri bu haliyle. Stock filtreyi taktıktan sonra yine ölçüm yapılır, filtre temizlenip takıldıktan sonra da aynı ölçümü yapabilirim :) Farkı net görmüş oluruz.
Sorun yok, 14.5 derecelik havada 138.x gr hava giriyor içeri bu haliyle. Stock filtreyi taktıktan sonra yine ölçüm yapılır, filtre temizlenip takıldıktan sonra da aynı ölçümü yapabilirim :) Farkı net görmüş oluruz.
rövanşı ne zaman bu denemenin :D
rövanşı ne zaman bu denemenin :D
rövanş istenirse tabi ki yapılır :)
MuratGürakan
25-01-2013, 17:39
Bana birisi sorsa aliyim mi tavsiye eder misin diye.. Sakın derim, orjinal parça al daha iyi yani. 4k-5k km öte öte gezdim, sanki balata bitmiş gibi, ardından bu titremeler başladı, yüksek süratte fren yapınca böyle oluyor, yani bazen o sesi duymak yerine öndekine vurmayı tercih etcem diye korkuyorum.. 1ay daha sabretmek istiyorum.. Ben alacağım zaman bayaa övülüyordu her yerde, ona kanarak gittik aldık..
Disklerden oluyor. Ben takalı 12000 km oldu. 2 kere tornalattım. 3. yüde tornalatıyorum çok yakın zmanda. Soğukken bile titriyorçok kötü. Balatalarımda disklerimde ebc. delikli olanlardan diskler.
Arasts61
25-01-2013, 18:57
rövanş istenirse tabi ki yapılır :)
Rovansi stok turbo ile yapin da farki gorelim bari :)
audilover
26-01-2013, 17:10
Tebriklerini ileten arkadaslara tesekkur ediyorum 160 likla tutunmak bile benim icin basaridir bunu 8-10 deneme ard arda yapip hala basarabilmek guzel bir duygu :)
Oylesine iddiasiz denemeler keyif aldim biraz gecmis sanki benden artik vites de atamiyorum dogru duzgun belkide sadece ben degil arabam da yorgun 100.000 olduk belkide ondandir diyorum.
Bu rollerdenn cikan sonuc 160 liklarin 4 cu vites cok gaddar 215 gibi bitiyor ama harbiden 4 cok tehlikeli :)
Biraz denemelerde murat'in yolu bilmediginden bitis yerlerinde sikinti yasadik yani kavsaklarda ben durdum murat gecti falan ama genel olarak egerki hizimiz 230 -235 gibi gecer diye dusunuyorum sanzumani top speed icin cok ideal zaten kendiside 267 gormus stock olarak fazla soze gerek yok:)
Benim turbo orijinal degil sokucem yakinda tam olarak kac mm di ona bakicaz 3 seneyi geckindir kullaniyorum yanlis olmasin ic capi 2 mm ama govde 4 mm buyudu diye hatirliyorum ilgilenenler olursa tam olarak onada bakariz:)
@Tolga son rollum du artik onumuzdeki maclara bakicaz muhtemelen bir dizelle karsinda olucam hazirlikli ol her an gelebilirim :)
@Semih eyvallah kardesim 4 cu vitesiniz efsane kim nederse desin uzundur vs ama harbiden 4 cu vites 5000 ve ustu cok gaddar:)
@Onur Sagolasin Onurcugum :)
@Murat Geldin denedin ayagina saglik ben muthis keyif aldim yaninda gelen arkadaslarda 10 numara hele benim yanimda oturan arkadasin orijinal yorumlari paha picilmez sagolasin.
Arasts61
26-01-2013, 18:00
Aslinda 6. Vites 2000 devirden basacak skilde yazilimli polo gti la denesen fena olmaz:D
Şu pololari bi de alt devirden gorelim:)
penguinhakan
26-01-2013, 18:42
Valla ayağınıza sağlık güzel deneme olmuş, raşit ankara tayfası çalışmıyor yahu
audilover
26-01-2013, 18:54
Valla ayağınıza sağlık güzel deneme olmuş, raşit ankara tayfası çalışmıyor yahu
Tembeller abi isleri gucleri evde cekirdek citleyip bize yaptirdiklari rolleri seyretmek :)
Anladin sen onu:)
Tebriklerini ileten arkadaslara tesekkur ediyorum 160 likla tutunmak bile benim icin basaridir bunu 8-10 deneme ard arda yapip hala basarabilmek guzel bir duygu :)
Oylesine iddiasiz denemeler keyif aldim biraz gecmis sanki benden artik vites de atamiyorum dogru duzgun belkide sadece ben degil arabam da yorgun 100.000 olduk belkide ondandir diyorum.
Bu rollerdenn cikan sonuc 160 liklarin 4 cu vites cok gaddar 215 gibi bitiyor ama harbiden 4 cok tehlikeli :)
Biraz denemelerde murat'in yolu bilmediginden bitis yerlerinde sikinti yasadik yani kavsaklarda ben durdum murat gecti falan ama genel olarak egerki hizimiz 230 -235 gibi gecer diye dusunuyorum sanzumani top speed icin cok ideal zaten kendiside 267 gormus stock olarak fazla soze gerek yok:)
Benim turbo orijinal degil sokucem yakinda tam olarak kac mm di ona bakicaz 3 seneyi geckindir kullaniyorum yanlis olmasin ic capi 2 mm ama govde 4 mm buyudu diye hatirliyorum ilgilenenler olursa tam olarak onada bakariz:)
@Tolga son rollum du artik onumuzdeki maclara bakicaz muhtemelen bir dizelle karsinda olucam hazirlikli ol her an gelebilirim :)
@Semih eyvallah kardesim 4 cu vitesiniz efsane kim nederse desin uzundur vs ama harbiden 4 cu vites 5000 ve ustu cok gaddar:)
@Onur Sagolasin Onurcugum :)
@Murat Geldin denedin ayagina saglik ben muthis keyif aldim yaninda gelen arkadaslarda 10 numara hele benim yanimda oturan arkadasin orijinal yorumlari paha picilmez sagolasin.
Abi 267 değil 262 :) Abartmayalım.. Zaten allahtan elimde fotoğraf var, yoksa bildiğin yalancı konumuna düşerim, hatta dynoda görmüşündür filan diyen bile çıktı karşıma.. :)
Ayrıca dönüş yolunda o arkadaşım diyo ki, araba dediğin yavaş yavaş ilerler, sonra açılırsa açılır, bu direk atıyo kendini 2000devirde kafamı çeviriyorum bi daha bakıyorum 7000devirde diyo :D Öyle arabamı olur, yaptırma bişi senin araç iyi böyle diyodu :D
Her iki aracada maşallah kazasız belasız kullanmalar, A3 biraz daha iyi gidebilirdi diye düşünüyorum :hahaha:
Tembeller abi isleri gucleri evde cekirdek citleyip bize yaptirdiklari rolleri seyretmek :)
Anladin sen onu:)
Raşit abi, özgür abi senin için "onun araçları toluensiz yürümez diyo" ne diyosun abi :D :heyoo:
audilover
28-01-2013, 11:00
Raşit abi, özgür abi senin için "onun araçları toluensiz yürümez diyo" ne diyosun abi :D :heyoo:
Puahahaha onun allah cezasini vermesin emi nasilda taniyor beni bagajda 10 litreden az kalinca krize girerim ben gordun bagaji sende o 3 tane bebek arabasi aslinda touleni gizlemek icin kullandigim bir kamuflaj:)Herseyide soyletmeyin yaw:)
Puahahaha onun allah cezasini vermesin emi nasilda taniyor beni bagajda 10 litreden az kalinca krize girerim ben gordun bagaji sende o 3 tane bebek arabasi aslinda touleni gizlemek icin kullandigim bir kamuflaj:)Herseyide soyletmeyin yaw:)
Aklıma gelmiştiii.. :)
http://i48.tinypic.com/2rnzh3k.jpg
buyrun stock araçta filtre ve itg filtre varken hava sıcaklığı 14.5 derece
stock filtre varken hava 3.5 derece :)
araçlara maaşallah
audi harbi daha iyi olabilirmiş :D:D:D
bu 2 mm pal tahmini ne hp-tork farkeder acaba?