Orijinalini görmek için tıklayınız : vti cutout + headers sorun olurmu?
İyi günler arkadaşlar bikaç kişiden cut out lu vti da headers oem olunca daha iyi oluyor diye duydum sanırım oem headers da sıkıştırmanın daha fazla olduğunu düşünerek bunu söylüyorlar birde sizlerin fikrini alıyım dedim. şuanki sistemim 48 lik orta sonra cut out düşündüğüm headers ise 2 inç 4-1.
4.1 headers in varsa 55 düz boru sonada 60 lık bir egzoz Tam ideal olacaktır
cutout falan olmaz vti ye ben yapmıştım Altlar güzel olmuştu üstler dolduramadığı için 4 sonu kesiliyodu
4.1 im var yada nasıl bi egzost koyim demedim ama tavsiyeniz için teşekkür ediyorum. cutout olur olmaz konusuna gelince ''olmaz'' kelimenizden önce sanırım ''bence'' eklemeyi unutmuşsunuz...
Ünal kardeşim bende orjinal manifolt var biliyorsun...manifolt'un direk çıkışına cut out u yaptır alt ta üst te canavar gibi bende 48 likte kalsın egzoz kapalıyken yakıt tasarrufunda olur...benim ile denediğinde görmüşsündür 4.viteste kesinti yapmıyor bırak beni gideyim diyor :) bana sorarsan manifolt çıkışına cut out takınca çok işe yarıyor :)
headerslı denemedim nasıl olur dersen malesef bilgim yok :(
oem headers la direk çıkışa yapmak gerekiyorsa 4-1 headers varsa mantıken ortalara doğru yapmak gerekir
ykavcioglu
26-01-2013, 20:30
makina saglam olduktan sonra canavar gibi olur..
Hıdır la falan uğraşma bence orj. manifolt çıkışına cut out çak alt üst de on numara hem perf. hem yakıt tasarruf:icon_tup:
bence cutout taktırmadan önce ve sonra denicek bi araba bulun. sonucu merak ediyorum.
cutout atmosferik arabada arabayı geri düşürmesi lazım , ama dediğim gibi siz denicek araba bulursanız görmüş oluruz :)
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim aslında sesdan dolayı bende manifoldun hemen peşine koymak istiyorumda sıkıştırmayı hepten yok etmezmiyiz diye bi endişe var içimde müsait bi vaktimde denicem onu. şimdi şöyle bi durum var cut kapalı ve açık olarak aynı araçla denediğim zaman bir boydan fazla fark oluyor arada cut kapalıyken araç geriliyor ama şunuda ekliyim son susturucunun içi baya dolu epeydir cut açık geçiyorum kapatıp gaza asılınca susturucuda arabayı tutmuş olabilir daha tutarlı bi deneme yapıp sonucu sizlerle paylaşıcam tavsiyeleriniz için tekrar teşekkür ederim
ykavcioglu
27-01-2013, 10:33
bu atmosferik arabada sikistirma dediginiz nedir???
bu atmosferik arabada sikistirma dediginiz nedir???
N/a'da sıkıştırrma nedir derken?
ykavcioglu
27-01-2013, 11:31
egzozu diyorum
egzozu diyorum
araç filitre var sadece internall cr oem.. Maşallah
cut out sistemi şuan
oem manifold - 48'lik orta - cut ou
bu sistemi manifol'du 4-1 2'inc ile desteklerse kaybımız mı olur yoksa +'mız mı? bunu araştırıyorz..
ÜNAL bak burda da diyorum sana kız iyi kız kardeşim.. :D :D
Güzel açıklamışsın kardo teşekkürler :) kız iyi kız kardeşim onda şüphe yok :D :D
ykavcioglu
27-01-2013, 11:41
bildigim kadariyla oyle yapan yok, umutun araca yapilacak,kd ile denenir fark gorunur:)
sahsi fikrim daha iyi olur
La unal.4-1 ini tak. Cut out oncesi 48 lik susturucu . 51 lik borularida yaptinmi tamamdir. Bide p28 al. Tadindan yenmez. Vf vtec rulezzz
bildigim kadariyla oyle yapan yok, umutun araca yapilacak,kd ile denenir fark gorunur:)
sahsi fikrim daha iyi olur
Yunus panpaa kafamızda ki sistem aslındaa benim cut out'lu sistemim ünal'a söylediğim
4-1 headers 51 orta cut out..
ama bunda da araç 51 orta var fakat vtec altı ölecektir die düşünüyorum ama vtec üstü'de araç çıldırır...
Edit: 4-1 headers 51 düz 63 son bu olay ama nokta.. ;)
Aykut aynen aklımdaki specler tamda dediklerin aslında güzel olur :) zaten şuan 48lik orta peşinden cut var ama şu orta önce cut işini merak ettim bi ara ortayı söküp denicem bakalım neyi değiştircek :)
ykavcioglu
27-01-2013, 11:51
haci sehir ici durumlarda cutout kapali olur arkaya giden sistem 48 devam eder.
rollde zaten 6000 de basiyo, catapata gider.
mantikli bence
zaten şuan öyle sadece 48lik susturucan sonra cut çıkıyor sıkıştırmayı kaybetmiyim diye öyle yaptım aynen dediğin gibi ışıl ışıl kullanıyorum :)
51 ortadan sonda boşaltım yapan fitenkimle denemek isteyen? :)
araba genel anlamda bi yavaşyama yaşamadıysa gayet memnunum.. sistem içinde öncesi sonrası yapıcaz zaten hepimiz için açıklayıcı olacaktır... ünalın sistemde sasadece tek vitesti1 boy en aşağı yavaşlatıyordu cutout ki şöyle birşey var cutout kesinlnkle altları kemirip bitiriyo:)
yunus vb ile ne zaman deniyoruz ? :)
ykavcioglu
29-01-2013, 09:44
yunus vb ile ne zaman deniyoruz ? :)
umut ne zaman hazırım derse deneriz kanki, bende si ile denerim isterseniz.
1 ay sonra falan olsun tadı çıksın:)
umut ne zaman hazırım derse deneriz kanki, bende si ile denerim isterseniz.
1 ay sonra falan olsun tadı çıksın:)
sıkıntı yk kanka.. bizbize olalım simdi çıkalım bi ay aralıksız sıkalım:) si ın jantlarında gözüm varda belli etmiyorum:)
ykavcioglu
29-01-2013, 10:10
çıkalımda vb bana 10 boy yapıyo napcaz:D
bende onu geçerim ödeşiriz:)
ykavcioglu
29-01-2013, 10:16
geç kanka.
sonra ufak bişey gelir yanımıza ama ben basmam şimdiden söyleyimm. konuyu okuyan anlıcaktır:)
sonra ufak bişey gelir yanımıza ama ben basmam şimdiden söyleyimm. konuyu okuyan anlıcaktır:)
:p :heyoo: :icon_tup: :hahaha:
o küçük şeyin benzinini çekicek çıkmadan yolda kalsın geçemesin :D
:eek: :confused:
Kaancim ben denerim seninle hahahahahaha :D
hiç yakıştıramadım kardeşim sana hemde hiç....
hiç yakıştıramadım kardeşim sana hemde hiç....
bu adam çok 2 yüzlü bak demedi demeyin.. :D :D
Kaancim ben denerim seninle hahahahahaha :D
sana daha var:) ama deneyelim eğlenirik:) zaten daraldım gaz açalım:P