Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektrikli benzin pompası
Selam.
Elektrikli benzin pompası ile su devirdaim etsek uzun vadede pompa zarar görürmü ? Yada elektrikli benzin pompası ölçülerinde 12 volt ile sürekli çalışmaya müsait bildiğiniz 3 bar yada yukarısı pompa varmı ? Bir proje için suyu sirküle etmemiz lazım 3 bar fazlası ile işimi görür.Aklıma en uygun elektrikli yakıt pompaları geldi siz ne dersiniz ?
cRc Ramo
26-01-2013, 14:40
uzun vadede pompa da su kullanımı skıntı olur mu bilmiyorum. fakat tofaş fıat grubununda ve bir çok markada kullanılan universal pompalar var. 20 30 tl fiyatları var denmekde fayda var. 3 ve 5 barlık olarak satılıyor.
Mercedesin 5 barlık benzin pompası var elimde işime yaramıyor varlığını unutmuştum bu pompayı kullanmayı düşünüyorum ama dediğim gibi su uzun vade de zarar verirmi pompaya ? İç yapısı metalmi bu pompaların ?
Ayaz_renat
26-01-2013, 17:24
sıkıntılı :D
valla pompaya benzin zarar vermiyorsa su hiç zarar vermez
Teknecilerden al sintre pompası
Teşekkürler bakıyorum şimdi.
Osman Bahadır
26-01-2013, 20:47
Seaflo hidrofor pompalar işini görür. 50-150 lira aralığında istediğin litre/dakika kapasitedekini kullanabilirsin. Hatta sürekli akım verebildiğin basınç şalterliler de var. Musluk açıldıkça veya basınç düştükçe çalışıyor sadece.
Benzin pompası olmaz. Hem pahalı, hem de hidrofor kadar iş görmez.
Benzin pompasi elimde var zaten eger suyla calistirdigim takdirde (uzun vade de) sorun yasamayacaksam bunu kullanacagim zaten bosta duruyodu bir ise yaramis olacak.O dedigin pompalari arastirdim bendeki pompaya es deger olanlarinin 50 - 100 tl arasi fiyatlari degisiyor ama elimde isimi gorecek hali hazirda pompa varken baska pompa almak istemiyorum.
O yuzden konuyu actim elimdeki pompa suyla calistiginda uzun vadede zarar gormez ise isimi fazlasi ile gorecek demektir bunuda sanirim deneyerek gorecez.
Osman Bahadır
26-01-2013, 22:02
Ben de diyorum ki, elindeki benzin pompanı su basmak için kullanırsan kısa sürede hem elindeki benzin pompandan olacaksın, hem de su basamayacaksın. Çünkü benzin pompan suda oksitlenecek.
50 liraya hidrofor pompa(sintre pompası) alıp kullanırsan hem elinde sağlam bir benzin pompan olacak, hem de uzun süre sorunsuz ve yüksek debide su basabileceksin.
Tamam ustad tesekkur ederim merak ettigim buydu.