Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıkıntılı Bir Durum (Adli)
Arkadaşlar sizlere geçtiğimiz perşembe (24.01.2013) başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum;
Perşembe akşamı saat 21.30 sularında evime gelirken sokağıma girdiğim sırada telefonum çaldı ve rahat bir şekilde konuşabilmek için yolun sol kısmında bulunan geniş bir yere, yolu engellememek için duraklayıp aracımı stop ettirmeden ve farlarım açık bir şekilde telefonumla konuşmaya başladım, yaklaşık 5 dakika sonra sağ tarafıma arkadan yaklaşan renault panelvan yipi bir araçtan birisi baktım bişey söylüyor, camı açıp efendim diyecekken baktım adam langır lungur konuşuyor, telefonumu kapayıp; ''buyur ne vardı'' dedim, adamdaki cevap '' ne işin var lan senin burada, sen kimsin, ne yapıyorsun'' oldu. Bunun hemen ardından ''benim sokağım, asıl sen sen kimsin, sanane ne soruyorsun'' dememle şöför ve yanındaki 2 kişi aracından indi, şöförün araçtan inmesiyle elindeki bira şişesinin farketmem bir oldu. O an kendi kendime bir eyvah dedim tabii ki, 3 adamdan ikisi benim şöför mahali tarafıma gelip kapımı açıp beni darp etmeye başladılar. diğer adam aracımın yolcu tarafnda kaldı. Bu iki kişiden şöför olanı tarafından ilk darbeyi elindeki bira şişesiyle yüzüme dudak kısmıma aldım ve ön dişimden birisi kırıldı ve akabinde yüzüme ardışık yumruklar yemeye başladım. Tabii ellerimle yüzümü koruduğum ve kafaları güzel olduğu için çok büyük hasarlar oluşturamadılar, o sırada iki araç yanyana idi. O sırada birbirlerine hitap ederlerken ben birinin ismini öğrendim. Benim tarafımda olan 2 kişi dur lan geliyoruz deyip araçlarını ileriye almaya gittiler, parkedip gelirlerken ben olay yerinden kaçtım hemen. Biraz ileriye, gözle görülebilir alandan uzaklaştıktan sonra 155 i aradım.
155'deki memur, bütün ekiplerinin olayda olduğunu bana hangi hastaneye gideceğimi sordu, ben de kendi iş yerim olan hastanenin adını verdikten sonra telefonu kapatıp hastaneye gittim, oradaki acil memurunu gördüğümde durumu anlatacakken haberinin olduğunu söyledi kendisi ve direkt beni muayeneye yönlendirdi. Hastanede acil muayenesi bittikten ve biz darp raporunu aldıktan sonra iki sivil polis geldi ve olayı sordular, ayak üstü anlattıktan sonra ve araç ve isim bilgilerini aldıktan sonra olay mahaline gidip araştıracaklarını söylediler ben de sonrasında merkezdeki bir karakola gidip ifademi verdim, sonrasında işimin bittiğini pazartesi (yarın) günü kat-i raporu için karakola gelmem gerektiğini söylediler. Tam karakoldan çıkarken hastanedeki sivil polisler geldiler ve birşey bulamadıklarını söylediler. Akabinde karakoldan ayrıldım.
Mahalleme geldiğimde, çevreyi bi dolaşmaya başladım, bu araca ve bu şahıslara (Sivil polislerin bulamadığı) yine bir yerlerde içiyorlar umuduyla rastlarım diye... Ben ıssız içilebilecek yerleri dolanırken, çok da ıssız olmayan, ana yol üzerindeki bir yerde bu araca tekrar rastladım, hemen yakınındaki açık olan bir bakkala kimin olduğunu sordum ama ne hikmetse bakkalın bilgisi yoktu. Hemen sonra 155'i tekrar aradım, aracın konumunu bildirdim, ilgilenmezlerse kendimin ilgileneceğini söyledim, karakoldan oradan uzaklaşmamı hemen ekip yolladıklarını söylediler. Ben yine araç yakınlarında bir başkasının kullandığı farklı bir araçla dolanırken ekip aracının geldiğini gördüm, hemen durdurduk, aracın yanına giderken bu şahıslardan ikisinin araçtan yaya şekilde uzaklaştığını gördük ve ekibe söyledik hemen orada alındılar, karakola götürüldüler, ardından da hastaneye, karakolda bizim artık bir orada bir işimizin olmadığı söylendi. Evimize geldik o gece o şekilde kapandı.
Ertesi gün emniyet mensubu tanıdıklar sayesinde vatandaşların 250 şer promil alkollü olduklarını ve ifadelerinde biz kimseyi darp etmedik dediklerini öğrendim .
Şimdi sizden asıl öğrenmek istediğim konuya gelmek istiyorum; arkadaşlar ben engelliyim, aracım da engelli aracı, plakamda engelli ibarem durmakta, Engelli olduğum da bana vurmayan, yolcu tarafında olan şahıs tarafından bilinmekte. Ayrıca bu saldırıyı bana ait olan aracımın içinde yaşamış bulunmaktayım. Olay şimdi yargı boyutunda, kendilerinden şikayetçi oldum, ön dişimden biri kırıldı, yüzümde şişlikler var, 3 gün oldu gerçi şu anda geçmiş durumdalar, yarın bu kat-i raporu almaya gideceğim. Öğrendiğim kadarıyla bu şahıslar hapis cezası alamayacaklar, ya da ben yanlış öğrendim.
Avukat arkadaşlar başta olmak üzere tecrübeli arkadaşların her türlü bilgisine ihtiyacım var. Bu adamların bu olaydan sonra ellerini kollarını sallaya sallaya gezmelerini istemiyorum, neler yapabilirim, lütfen bildiklerinizi paylaşmaktan çekinmeyiniz, şimdiden teşekkürler...
Kısmet Cin
Kanım çekildi nutkum tutuldu. Umarım alabilecekleri en büyük cezayı almalarını sağlarsın. Geçmiş olsun.
0532 255 64 35 ara beni ne istiyorsan yardimci olurum
kickbuttowski
27-01-2013, 19:42
Arabada her daim biber gazı bulundurmak, aracınızın otomatik kilidi varsa hareket eder etmez kilitlemek yoksa elinizi her kırmızı ışıkta kilidin üstünde tutmak, kullanabileceğiniz bilimum alet edevatı (bulundurması suç teşkil etmediği halde) şöfor mahalinde bulundurmak..
Bu ülkede adalet bazen işler, bazen işlemez kafasına göre hareket eder ben şahsen mağdur konumunda olmaktansa suçlu konumunda olmayı tercih ederim..
Bi ceza alacaklarını sanmıyorum.Çok geçmiş olsun.
HarunToprak
27-01-2013, 19:44
Yuh,çok geçmiş olsun. İnşallah ceza alırlar.
hiçbir ceza almayacaklar, adaletini bilmem ne yaptığımın ülkesinde...:mad::mad:
Öncelıkle çok geçmiş olsun hangı ınsan ırkına tepki olarak doğmuş şeref yoksunu boyle bısey yapar.Hakkınızı sonuna kadar arayın hapis cezası alabılırler benım bir arkadasım alacagını alamadıgı için 2 arkadasıyla birini darp etti diye 2.5 yıl hapıs yattı arkadaslarına da 5.000 tl para cezası geldı sırf benım paramı alıp gasp ettıler dedı dıye aslında ortalıkta gasp falan da yoktu olmazsa sizde benı gasp ettıler diyin paramı telefonumu aldılar diyin gasp ın cezası daha ağır olması lazım yatsın surunsunler insan müsfettelerı
Hapis cezaları almamaları gibi bir durum yok. Şikayetçi olduysanız, iş yargıya intikal ettiyse; kasten yaralamadan ötürü haklarında işlem yapılacaktır.
Kasten yaralamada illâ ki yaralanma olması gerekmiyor.
Türk Ceza Kanunu'nun 86. Maddesinde 1. bendinde şöyle demektedir.
Kasten yaralama
MADDE 86. - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Yine o sizi darp edenlerin yanındaki kişiler de suça iştirak ettiklerinden ötürü ceza alacaklardır.
Yardım etme
MADDE 39. - (1) Suçun işlenmesine yardım eden kişiye, işlenen suçun ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirmesi hâlinde, onbeş yıldan yirmi yıla; müebbet hapis cezasını gerektirmesi hâlinde, on yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası verilir. Diğer hâllerde cezanın yarısı indirilir. Ancak, bu durumda verilecek ceza sekiz yılı geçemez.
(2) Aşağıdaki hâllerde kişi işlenen suçtan dolayı yardım eden sıfatıyla sorumlu olur:
a) Suç işlemeye teşvik etmek veya suç işleme kararını kuvvetlendirmek veya fiilin işlenmesinden sonra yardımda bulunacağını vaat etmek.
b) Suçun nasıl işleneceği hususunda yol göstermek veya fiilin işlenmesinde kullanılan araçları sağlamak.
c) Suçun işlenmesinden önce veya işlenmesi sırasında yardımda bulunarak icrasını kolaylaştırmak.
Normalde kişi suç işlerken iradesi dışında alkollü olduğunu ispatlarsa ceza almıyor. Ancak burada öyle bir durum da yok.
Üstelik engelli olduğunuzu belirtmişsiniz ki; bu da ağırlaştırıcı bir sebeptir.
Kanuna göre bakarsak ceza almaları kaçınılmaz. Engelli bir vatandaşı SEBEPSİZ YERE darp ettikleri için de ağırlaştırıcılık faktörü öne çıkıyor.
Yapacağınız tek şey savcılığa suç duyurusunda bulunmak şu durumda. Ya da zaten polis onları adliyeye sevk ettiyse adli süreç başlamıştır.
Geçmiş olsun.
bahadı-R
27-01-2013, 19:45
Kardeşim eğer sabıkaları yoksa pek bişi çıkmaz bence ama çok sağlam bi dayak yemeleri şart...
Abi çok geçmiş olsun ya biz nasıl biyerde yaşıyoruz hergün ayrı bişey çıkıyo allahım sen bizleri koru :(
mechanic
27-01-2013, 19:48
dişe diş diyorum ben ;)
gökh@n_gr
27-01-2013, 19:50
Geçmiş olsun memleket ne hale geldi.Şerefsiz dolu ortalık:ofk:
GokhanRS
27-01-2013, 19:56
kavga etmeyi sevenlere söylüyorum. normal vatandaşa yumruk atmakla aynı değil engelliye vurmanın cezası.
engeli sadece gözlük bile olsa cezayı ağarlaştırır. ben ispatlarsanız ellerini kollarını sallayarak kurtulacaklarını sanmıyorum.
bu arada çok geçmiş olsun. aracın plakasını öğrenmemizde sakınca varmıdır? adli açıdan sakıncası varsa verme.
keskinli_ali
27-01-2013, 19:57
çok geçmiş olsun
yemin ediyorum bunlar insan değil.
çok geçmiş olsun,,,onlar inkar etsede polis bülbül gibi öttürür istese suçlarını kabul ederlerse, mahkeme çilesi başlar senin için, onların tanıtıkları gelir yanına af isterler vs gibi şeyler,,,ben olsam o araçı tekrar gördügümde polisle ugraşmam 10 kişi ye bi telefon ondan sonra kendileriyle beraber arabada pert olur,,,,sokakta kız mefzusu gibi şeylermi acaba seni başkalarıylamı karıştırdılar,,,
Gecmis olsun umarim serefsizler hakettigi ceZayi alirlar
atarktan
27-01-2013, 20:12
Ne şerefsiz insanlar var ya. Geçmiş olsun, çok üzücü bir durum.
boyle haysiyetsiz ser...siz insanları bulup agzını burnunu ... ,
cok gecmis olsun okurken bile sinirlerim gerildi . umarım fazlasıyla alırlar cezalarını adliyede
constantine_502
27-01-2013, 20:26
abi baktınki ceza vermiyolar topla 5 6 kişi insan sıfatından çıkarana kadar dövün amk bu nedir ya
arkadaş kaşım gözüm yarıldı diyor daha neyin ispatlanması bu
Patisever
27-01-2013, 20:37
paşam bırak yargıyı suyu buyu kolay sinirlenmem böyle yargı dediğin değilmi adam evine bıcakla girip yatak odasında yakalamazsan darp edince sana ceza veren son cümlelerini okudum fena darlandım yalnıs anlama engellı olman eksiğin değil ama bu a.co... ları bilerek yapmıs gibi warsa tanıdıgın 3 5 kişi yerleri belli kırın ağzını burnunu atın çöpe
böyle şerefsizlerin yaşamaya hakkı yok, sıkıcaksın kafalarına gebersin ibneler.
darkmoon
27-01-2013, 20:54
çok geçmiş olsun bu yazıları okucukça hangi medeniyet hangi toplum hangi adalet diyesim geliyor..
Emir_b16a
27-01-2013, 20:55
bira şişesiyle yüze darp öldürmeye teşebbüs bile olabilir geçmiş olsun özellikle bira şişesi konusunun üzerine düş
muhakkak cea alırlar + alkollü araç kullanma var işin içinde
melihyilmaz
27-01-2013, 20:59
çok gecmiş olsun Allah sabır versin umarım alabilecekleri en fazla cezayı alırlar
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim, olayın 20 yıldır yaşadığım mahallemde olması ayrı kahrediyor beni, bırakın mahallemi şehrimde böyle bir şeyin başıma gelebileceğine ihtimal vermezdim. Olayı soruşturduğumda edindiğim şeylerden biri de, bira şişesiyle bana vurup dişimi kıran şahsla ilgili durumu anlattığımda genelde ilk tepkiler hep ''kafası güzeldir'' oldu, edindiğim bilgiere göre bu şahsın ilk vukuatı da değil, tabi kayıtlara geçmiş midir bilinmiyor. Şahısın bir süre öncesine kadar İstanbul'da yaşadığı ve orada çek senet tahsilat işleriyle uğraştığı tarafıma ulaşanlar arasında. Bir süredir burada yani Zonguldak'ta yaşamakta. Aracın plakası 34UHA14, gri reault traffic panel van.
murat_ileri
27-01-2013, 22:21
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim, olayın 20 yıldır yaşadığım mahallemde olması ayrı kahrediyor beni, bırakın mahallemi şehrimde böyle bir şeyin başıma gelebileceğine ihtimal vermezdim. Olayı soruşturduğumda edindiğim şeylerden biri de, bira şişesiyle bana vurup dişimi kıran şahsla ilgili durumu anlattığımda genelde ilk tepkiler hep ''kafası güzeldir'' oldu, edindiğim bilgiere göre bu şahsın ilk vukuatı da değil, tabi kayıtlara geçmiş midir bilinmiyor. Şahısın bir süre öncesine kadar İstanbul'da yaşadığı ve orada çek senet tahsilat işleriyle uğraştığı tarafıma ulaşanlar arasında. Bir süredir burada yani Zonguldak'ta yaşamakta. Aracın plakası 34UHA14, gri reault traffic panel van.
zonguldakta yer olarak nerde oldu oldu bu olay. 2000li yıllarda biz yurttan çarşıya akşam ne zaman gitmeye kalksak biriyle papaz olurduk. sırf sahil yolunu kullanmamak için yurttan ayrılıp sitede ev tutmuştum.
zonguldakta yer olarak nerde oldu oldu bu olay. 2000li yıllarda biz yurttan çarşıya akşam ne zaman gitmeye kalksak biriyle papaz olurduk. sırf sahil yolunu kullanmamak için yurttan ayrılıp sitede ev tutmuştum.
çarşı içinde yaşanmadı olay...
çok geçmiş olsun.olay gaspa baglanmadıgı surece yatar cezası verılcegını dusunmuyorum.
mertacar
27-01-2013, 22:40
Öncelikle geçmiş olsun, karşı tarafın daha önceden sabıka kaydı var ise sizin davanız ile ceza yeme olasılığı var.Aksi halde ilk sabıkası olacaksa yalnızca para cezası ile yırtabilir.
çok geçmiş olsun kötü bir durum umarım güzel bir ceza alırlar.
dipnot araçta kurusıkı tabanca bulundurmak suçmudur ? ekraklarıyla beraber.
m. ali öz
27-01-2013, 23:19
bira şişesiyle vurduğu için ceza aldırabilirsiniz. bi cisim kullanmasaydı ceza alması imkansızdı. sopa şişe sandalye vs farketmez cisimle vurduysa durum farklı.
slowmotion
27-01-2013, 23:26
tek tek okudum. engelli vatandaşlar için çok hassasım. abimde engelli açıkça yazıyorum bunu yapanlar ****** ÇOCUĞUDUR! Allah yardımcın olsun kardeşim. Allahından bulsunlar. şikayetçi olduunu belirt polislere
Gimifayf
28-01-2013, 00:08
Abi postların hepsini okumadım ama hızlıca cevap yazıp yatıcam.
1 ay önce 7 kişi tarafından darp edildim.
Bayaa bi sağlam girdiler ama 3-5de ben yumruk sallamaya çalışınca bi boşluk anında fırsat bulup kaçtım.
Sonrası hastane karakol falan.
Çocuk büro amirinin bana söylediği ellerinde sopa-bıçak vb. aletler varsa ve bana dalanlar reşitse hapis cezası alabilicekleri.
Davamı açtım elemanlardan 1i reşit çıktı diğerlerinden 2sine ulaşabildim onlar reşit değillermiş ama avukat yardırıyo bakalım en azından bi 6 ay alsınlar diye uğraşıyoruz.
Emsal teşkil etmesi açısından anlattım...
Geçmiş olsun.
devil_berk22
28-01-2013, 00:17
öncelikle geçmiş olsun Allahlarından bulsunlar kafaları güzelse adam gibi yolunda gitsinler ama bunlar 3-5 kişi oldularmı tek olan insanları av seçerler umarım en ağır cezayı alırlar bu olayın üzerine gidin
Geçmiş olsun umarım istediginiz sonucu alırsınız.
ilkercom
28-01-2013, 00:21
geçmiş olsun öncelikle.
6ay da olsa ceza alırlar. iyi bir avukat tutarsan biraz daha alırlar. üst sınır dahi verseler en geç 3 sene içinde bunlar sana yine musallat olabilirler. tedbirli olmanda fayda var. bu tiplerden topluma çok zarar gelir. çok doğru bişey değil ancak senin de kendince önlem alman gerekiyor. malesef ülkemizde adalet çok ağır ve eksik işliyor.
S.Özeren
28-01-2013, 00:29
şöyle söliyim , ben bundan 3-5 yıl önce trafikte kavga ettim karşı taraf darp raporu falan almış sizin olaydaki gibi ve şikayetci oldu , tabi bende şikayetci oldum durduk yere kavga etmedik çünkü üstüme falan kırmıştı bilerek
mahkemeye çıktım 3 yıl içinde aynı vb olaylarla karşıma gelme , gelirsen 1 yıl hapis alırsın dedi 5 dk içinde mahkeme bitti ve çıktım dışarı
ondan dolayı ceza alcaklarını hiç zannetmiyorum
Umarım size bunları yaşatanlar cezasız kalmazlar..
Geçmiş olsun.
b.ustaoglu
28-01-2013, 00:53
çok geçmiş olsun resmen şok oldum :( inşallah hak ettikleri cezanın kat be katını alırlar şerefsizler...
çok geçmiş olsun kötü bir durum umarım güzel bir ceza alırlar.
dipnot araçta kurusıkı tabanca bulundurmak suçmudur ? ekraklarıyla beraber.
Belgesiyle bulundurmak suç değil ama taşımayı bilmiyorum ayrıca kurusıkı tabanca ne yazık ki ülkemizde gerçek silahtan daha tehlikeli ***** trafikte çok silah taşıyıcısı var siz olası bir durumda kuru sıkıya sarılsanız bile karşı tarafta silahlıysa üzücü olabilir ki örnekleri onlarca mevcut. Türkiye de silah taşıyan insanlara hep nedense kötü gözle bakılıyor ancak silah bir merak bir ilgi alanıdır aynı zamanda. Silah değil insan öldürür.
Berk7767
28-01-2013, 01:30
Çok geçmiş olsun umarım gereken yapılır
can eroğlu
28-01-2013, 01:43
Çok gecmıs olsun abi bende buna benzer bı olay yasamıstım durduk yere arabamla gıderken onumu kestıler cevredekı kamera lar ıle bulundu aracıma da zarar vermıslerdı Sabıka kayıtları vardı şikayetci oldum 5 yıl hapis cezası aldılar inşallah hapis cezası alırlar.
lethaldoze
28-01-2013, 01:47
Çok geçmiş olsun. Adi şerefsizler. Umarım hak ettikleri cezayı en yüksek derecede alırlar.
Baktık bi ceza almadılar ben bu adamlara çok bilendim şuanda ya biz çözüme varalıma bi ozaman :(
DetailEF
28-01-2013, 01:52
Belgesiyle bulundurmak suç değil ama taşımayı bilmiyorum ayrıca kurusıkı tabanca ne yazık ki ülkemizde gerçek silahtan daha tehlikeli ***** trafikte çok silah taşıyıcısı var siz olası bir durumda kuru sıkıya sarılsanız bile karşı tarafta silahlıysa üzücü olabilir ki örnekleri onlarca mevcut. Türkiye de silah taşıyan insanlara hep nedense kötü gözle bakılıyor ancak silah bir merak bir ilgi alanıdır aynı zamanda. Silah değil insan öldürür.
Yalnızca 1 kere kullandım aracımdaki silahı, o da camlarına isabet etti kaçtılar aynısı başıma geliyordu, o gibi durumlarda malesef sprey falan komik kalıyor, sıkacaksın 2 tane anyayı konyayı nasıl şaşırıyor izleyeceksin :)
Berkant_R32
28-01-2013, 01:52
Hapis cezasi alacaklarini sanmiyorum. Onlarin tek derdi sopa. Allah ne verdiyse doveceksin boyle tipleri. Ellerini kiracaksin ki, bir daha yapamasin..
Hakan Burak
28-01-2013, 01:55
Geçmiş olsun. Ne diyeceğimi bilemedim. Ama mutlaka üstüne gidin.
Bu aralar şerefsiz kaynıyor her yerde ama toptan temizlik şart.
Ya yargı yoluyla, ya da başka yolla.
Yalnızca 1 kere kullandım aracımdaki silahı, o da camlarına isabet etti kaçtılar aynısı başıma geliyordu, o gibi durumlarda malesef sprey falan komik kalıyor, sıkacaksın 2 tane anyayı konyayı nasıl şaşırıyor izleyeceksin :)
valla kullanmakta tehlikeli ucunda ne olursa olsun can yakmak var. çok şükür agzına mermi sürmedim daha:) sürmemde :D
DetailEF
28-01-2013, 02:01
valla kullanmakta tehlikeli ucunda ne olursa olsun can yakmak var. çok şükür agzına mermi sürmedim daha:) sürmemde :D
Benim canım yanacağına onunki yansın, cesaret etmeyecek o zaman can yakmaya, sonucuna da katlanacak :D
aslında bu tür olaylar, bireysel silah ve türevlerine olan talepler türkiyenin hala ne kadar geri ve gelişmemiş bir ülke oldugunun göstergesi. Gerçi ABD bile bireysel silahlanamdan neler yaşıyo ama avrupada durum farklı.
Geçmiş olsun, umarım cezalarını alırlar, hak yerini bulur.. Keşke araçtan inme veya cevap verme gibi bir duruma girişmeseymişsiniz dedim bir tek..
Ki eminim konuda bahsi geçen darp eden elemanlarda boş değildir, çek - senet işiyle uğraşan adam boş gezmez.. Öylesine denk gelinmesi durumunda işler tersine dönebilir.
aracın içine girmeleri demek haneye tecavüz demek diye biliyorum bunu bi araştır bence sucları ağırlaşıcaktır alkollü olmaları hafifleticektir ama yeterli değil engelli bi vatandaşa vurması buda suçlarını ağırlaştırıcaktır yaklaşık 1 sene sonra mahkeme olur darp raporunda basit tıbbi müdahale ile halledilmiştir gibi bi ibare varsa ve bu şerefsizlerin sabıkası yoksa muhtemelen kişi başı 10 milyara yakın ceza ve 5yılda denetim alıcaklardır sabıkaları varsa içeri bile girmeleri mümkün
d.berkay
28-01-2013, 02:34
Geçmiş olsun. Çok üzüldüm ve sinirlendim. Umarım en kısa sürede, en ağır cezayı alırlar..
Çok geçmiş olsun. İsmi cismi belli mi bu adamların tech olarak buluşma düzenleyelim şerefsizlere
Çok geçmiş olsun, Bunu yapan zaten insan olamaz, olsa olsa ****** Çocuğudur.
Memlekette adalaet diye bir şey yok boşuna umut bağlayıp beklememek lazım.
En temizi dişe diş diyorum hiçbirşey yapmasan bile aklıma gelenler var burda yazmak olmaz ama.
Yada Allah' a havale ediceksin,ne halleri varsa görsünler.
Çok geçmiş olsun.
HASANCOKO
28-01-2013, 08:07
Eğer herhangi bir suçtan dolayı ertelemeleri, hükmün açıklanmasının geri bırakılması vs şeklinde bir sorunları yok ise alacakları maximum ceza para cezası olur...
Belden aşağı çalışın yüzüne gözüne dokunmayın denk geldimi allah ne verdiyse girin kendi üstünüzü başınızı yırtın bi de duvara kafa atın o beni darp etti diyin, öyle ceza alırlar:ofk:
ulasoztas1
28-01-2013, 09:04
çok geçmiş olsun, umarım alabilecekleri en ağır cezası alırlar..
İnsanların artık ruh halleri normal değil herkes polat alemdar triplerinde herkes katil potansiyeliyle yaşıyor dikkatli olmak lazım..
Abicim cok geçmiş olsun insallah en fazla cezayı alırlar kanım cekildi okurken Allah korusun fazla birşey olmamış .
Büyük geçmiş olsun kardeşim. Gerçekten sinir bozucu bir okadar da üzücü bir olay. Umarım hakettikleri cezayı alırlar.
poseidon
28-01-2013, 09:25
Bu şahısların size darp ettiklerini kanıtlarsanız ceza alacakları kesin.
Kim diyor ceza almayacaklar diye?
Bunun için aracınızda parmak izi falan alınmadı mı?
veya olay mahalindeki kırık bira şişesi parçaları ve sizin aracınızdaki cam kırıkları alınmadı mı?
Yoksa sadece beyan ile bu köpekleri içeri tıkmaları zor.
Anlattığınıza göre olah mahalinde şahit de yok...
Büyük geçmiş olsun bu arada.
Umarım adalet en hızlı şekilde yerini bulur.
Ken_Block
28-01-2013, 09:31
nasıl bir dünyada yaşıyoruz...
Geçmiş olsun abi :(
oha yani artik olaya bak ağir sövdüm adamlara..inş istediğiniz gibi ilerler yargı süreci..
yakın çevrede oturan arkadaşlar toplansınlar akşam beraber bi tur atın...denk getirirseniz adaletinizi yaparsınız... polise avukata bırakırsanız bu tarz şeyleri çözüm bulamazsınız...
Ne hayvanlar var, gercekten cok gecmis olsun, insallah en agir cezayi alirlar, cok uzucu bir durum.
vtecburhan
28-01-2013, 10:04
geçmiş olsun arkadsım
bence bı cacık cıkmaz o yuzden sız dıger yollara bas vurun
ErenErdem
28-01-2013, 10:28
geçmiş olsun, gerçekten insanlıktan yoksun böyle tipler
oncelikle cok gecmis olsun boyle serefsiz cok memlekette eger bir sikinti yoksa plakayi verirmisin kardesim bende duzcedeyim buralarda denk gelir bakarsin adaleti yapariz bizde boyleleri guzel bir dayak yemeden uslanmaz hakimle savciyla.delikanli adama engelli bir insana vurmak yakismaz hemde 3e tek serefsiz kopekler.
böyle şerefsizleri adalete falan teslim etmeyeceksin kendin göstereceksin dünyanın adaletini.
Gerçekten çok üzüldüm çok geçmiş olsun abi keşke elimizden birşeyler gelebilse bu yavşakları bi şekilde yüreğimizi soğutsak..
dönüp dönüp konuya tekrar bakiyorum asabim bozuldu valla çok üzüldüm.çevreniz olsa çeşke biraz bunlari araya alsalar şöyle.. bu taraflarda olsaniz yeminle bişeler yapardik böyle oç luğu varmi ya ..
ilkercom
28-01-2013, 11:48
dönüp dönüp konuya tekrar bakiyorum asabim bozuldu valla çok üzüldüm.çevreniz olsa çeşke biraz bunlari araya alsalar şöyle.. bu taraflarda olsaniz yeminle bişeler yapardik böyle oç luğu varmi ya ..
aynen diyorum bi otobüs filan mı tutsak. 25 kişi gidip orci yapsak ibnelere :D
İbrahim33
28-01-2013, 11:51
Çok geçmiş olsun , bi ceza almazlar , en fazla para cezası alırlar , sizinde yediğiniz darp yanınıza kar kalır...Benim tavsiyem, kendi adaletinizi kendiniz sağlayın...
Kardeşim öncelikle çok çok geçmiş olsun, olayı buradan öğreniyorum bu beni biraz üzdü ama, mevcut adalet sistemi içinde bi hayvanlara bi b*k olmayacağı kesin ama toplanır gelirim bi telefon yeter.çok sinirlendim yazamıycam telefonda konuşuruz.
Öncelikle çok büyük geçmiş olsun.
Ceza elbette alırlar ancak ya çok sıkı bi avukatınız olmalı yada bi savcı tanıdığınız varsa ve dosyanızla o veya onun bi arkadaşı ilgilenirse, o zaman alabilecekleri en büyük cezayı alabilirler.
Bu arada siz şikeyette bulunduktan sonra olay yeri yapıldı mı? Oradaki cam kırıkları vs. incelemesi gibi?
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim, destekleriniz beni mutlu ediyor, fikirleriniz atacağım adımlar konusunda rota çizmeme etki ediyor. Bugün ''Kat'i Raporu''mu aldım, gerekli birimlere gönderildi. Olay yeri incelemesi, araçta parmak izi gibi şeyleri soran arkadaşlar olmuş, bunların hiç bir incelemesi olmadı ki şahısları bile biz kendimiz tespit edip öyle aldırdık o da inanıyorum ki polislerin bir olay çıkmasından çekindikleri için yoksa alacaklarına inanmıyorum. Olay şu anda yargı aşamasında olduğu için ibreyi üzerimize döndürmemek, haklıyken haksız duruma düşmemek için şimdilik hiç bir girişimde bulunmayı düşünmüyorum, ama sadece şimdilik...
Allah belalarını versin, nasıl ki, trafik suçlarından dolayı yazılan ceza ve yaptırımlarda kaçış yolu fazla olmuyor, bu tarz suçlar için de artık en ağır cezalar gelmeli ve kanunda yazan madde ne ise doğrudan uygulanmalı ama maalesef öyle arıza dolu ki sokaklar, adam için cezaevi dışarıdan bile daha rahat ortam anlamına geliyor...
geçmiş olsun, inşallah hak yerini bulur!
bir çok masum insan hapis yatarken böyle şehir teröristlerinin sokaklarda serbest bir şekilde şuç işlemesine bu sefer göz yummazlar umarım :o
Çok geçmiş olsun, yaptıkları ne delikanlılığa nede insanlığa sığar.. umarım gerekeninde üstünde ceza alırlarda senin dudağında patlayan bira şişesi onlarında başka bi yerlerinde patlar.. Umarım biran önce adalet yerini bulur..
Kardeşim çok geçmiş olsun gerçekten okurken kudurdum bilgisayar başında en büyük cezayı alırlar inşallah.
Alperen-B
29-01-2013, 01:38
Bütün yorumları tek tek okudum ve sizin başınıza gelen şey kendi başıma gelmiş
kadar sinirlendim ve üzüldüm geçmiş olsun. Bira şişesi ile size vurdukları için direk
öldürmeye teşebbüs suçlaması yapabilirsiniz çünkü sadece silah ve bıçak değil
sopa,şişe,taş,vazo vs. bunların hepsi öldürmeye teşebbüs suçlaması yapılacak
cinsten maddeler. Ancak kişiler(o.çler) alkollü oldukları için ve polislerin bu durumun
üzerine pek düşmemeleri yüzünden herhangibir hapis cezası vs. alacaklarını
zannetmiyorum. Bu olayda polisinde imalkarlığı var çünkü aracınızdan parmak izi cam
kırıkları varsa kamera kayıtları gibi kanıtları toplamaları gerekirdi. Benim kafama
takılan en büyük nokta ise 155'i aradığınızda nasıl olurda araçların hepsi olayda
diyebilirler hiç mi boşta bir ekip otosu yok. Bazen en ufak olayda (1-2 ekip otosunun
yeteceği yerde) boşu boşuna 4-5 ekip otosu bekleyebiliyor. Ne yani beni sokak
ortasında dövecekler bende Polis İmdat'ı arayacağım bana diyecekler ki boşta ekip
yok hepsi olayda. Bizim devletimizin adaleti de polisleri de (tabi her polis aynı değildir
çok iyi görevini hakkıyla yapan polislerde var) beş kuruş etmez. Ancak bu bira şişesi
ile size vurmalarının üzerine düşün ve ifadenizde gerekirse değişiklik yapın. Ellerinde
bıçak veya silah vardı beni öldüreceklerdi ellerinden zor kaçtım diyerek olayı daha da
ciddi bi hale getirin. Tekrardan geçmiş olsun inşallah adalet sizden olur ve gereken
cezalarını çekerler. Eğer adalet sizden yana olmazsa artık o noktadan sonra adalet
sizsiniz ve gereken neyse yapacağınıza eminim.
alihan_27
29-01-2013, 04:45
Geçmiş olsun. Okuyunca moralim bozuldu, sinirlendim. İnşallah caydırıcı bir ceza alırlar, ya da verirsiniz.