PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : dreamweaver mı , adobe flash mı , frontpage mi?

Ahmet Saraçoğlu
27-01-2013, 21:40
Sıfırdan başlayacağı varsayılan birinin ; olabildiğine görsel ağırlıklı bir site hazırlayabilmesi için hangi programı öğrenmesi gerekir?
Bu işi profesyonel bi şekilde ticari amaçlı değil; sadece kendi işimi görebilecek şekilde yapmak istiyorum.Bundan önce kendi sıfır bilgim ile webpagemaker da bi site hazırlamıştım kendim için ( www.dizayn-studyo.com )ama galeri vss de eklemem gerekicek ve arayüzü komple değiştirip kendi isteğim doğrultusunda yapmak istiyorum.Görsel hazırlamada en ufak bi sıkıntı yok 3dmax kullandığım için.Ama Sıfırdan başlayacağım için bu işin ana programı hangisidir?Kod vss olabildiğine az uğraşarak hangisinde işimi görebilirim?Galeri ağırlıklı bi site olacağından hangisinde en yii verimi alırım?Galerilerde sonu gelmeyen bi yenileme süreci olacak; yaptığım her yeni çalışmayı ekleyeceğim için.Hangisinde editleme işlemleri kolay olur?Hangisine sarayım özette :D ?

Agah
27-01-2013, 21:44
html-css-jquery . bu 3 ünün başardığı şeyler tam anlamıyla cok cok iyi . flash animasyon ağırlıklı kodlamadır.

Ahmet Saraçoğlu
27-01-2013, 21:47
Genelde flash galeriler daha cazip geliyor bana ama flash siteyi adobe flash harici dreamweaver yada frontpage de yapamazmıyım?Adobe flash ta flash site yapmak çok zormudur?

coder
27-01-2013, 21:49
Editör olarak notepad++ tek geçerim.

Tayfun-E30
27-01-2013, 22:25
Hiçbiri tabiki.. Jquery arastır bu işlere ilgin varsa yazması çok zevkli...

bilalMW
27-01-2013, 22:28
dreamweawerı öneririm biraz alışkanlık ister ondan sonrası sana kalmış. Belli bir süre zevkli bile geliyor kullanımı.

fdogan
27-01-2013, 22:34
bence dreamweaver fazlasıyla yeterli olur
flash ile yapılan siteler genelde cok kaliteli gorunmuyor bazı tarayıcılardada sorunlar yasayabiliyor flashda yapılmıs siteler

berkay_aydin
27-01-2013, 22:42
Flash ile yapılan animasyonu veya siteyide dreamweaver aracılığı ile html veya farklı bir şekilde yönlendirmek gerekiyor, dreamweaver iyidir :)

Parsia
27-01-2013, 22:44
şimdi şöyle özetlemek gerekirse; tamamı flash ile hazırlanan sitelerin modası geçeli çok oldu. gerek yavaş çalışması, gerekse kullanıcı odaklı olmaması yüzünden ve daha bir çok etken var ama başlıca sebepler bunlar. günümüze uygun olarak site tasarlamak için html 5, css, php veya asp, jquery vs. vs. bir ton şey bilmek gerekir. sadece tek bir iş için bu işe girişiyorsanız tavsiyem ücretli veya ücretsiz templateler olur. ücretli olursa sağda solda pek kullanılmamış olur, nispeten size özgü bir site yaparsınız. templatemonster.com gibi bir çok sitede ücretli ve ücretsiz template bulmak mümkün. bence buralara bir göz atın. hem kodlarla çok uğraşmak gerekmez hem de günümüze uygun bir tasarıma sahip olursunuz.

Agah
27-01-2013, 22:45
dreamwiever napcak. html css isticek. html css jquery de ısrarlıyım. notepad++ ile iyi işler cıkarırsın. ileri düzey düşünüyorsan php ;)

Ahmet Saraçoğlu
31-01-2013, 21:47
Aslında amacım resim galeri sitesi yapmak.Bunu hem biraz hareketli , canlı ; hemde her yeni ekleyeceğim görselde pratik yapacağım temel hangisidir?
Ücretli-ücretsiz hazır template kullanabilirim.Fakat hangi programın kullanım açısından bahsettiğim amaca daha yatkındır?Hangisinin template lerini arayayım , araştırayım , programını öğrenmeye çalışayım?

Agah
31-01-2013, 23:03
Aslında amacım resim galeri sitesi yapmak.Bunu hem biraz hareketli , canlı ; hemde her yeni ekleyeceğim görselde pratik yapacağım temel hangisidir?
Ücretli-ücretsiz hazır template kullanabilirim.Fakat hangi programın kullanım açısından bahsettiğim amaca daha yatkındır?Hangisinin template lerini arayayım , araştırayım , programını öğrenmeye çalışayım?

wordpress scripti üzerine git o zaman :icon_tup:

Ahmet Saraçoğlu
31-01-2013, 23:33
örnek ;
Page 2 - Free Flash Templates (http://www.flashmo.com/page/2)
şurdaki template leri indirebiliyorum ama nerden nasıl düzenlerim çözemedim :D

bilalMW
31-01-2013, 23:38
hadi meraktan sorayım bende bir ara dirimvıvırda baya skill kazmış birisi olarak soruyorum.

genelde büyük şirketler kurumsal bısnısslar yani php mi takılıyorlar asp.net mi ?

coder berkay ve agah karenin 3 ası cevap verin. :D

JANJ@N
01-02-2013, 00:04
dreamweaver, frontpagei direk geç, flashla uğraşmak eğlencelidir ama öğrenmek uzun bi süreç alır, çünkü programın hem animasyon kısmını hem de altında kulancagın actionscript dilini çözmen gerekecek, hazır flash siteleri editlemek te zahmetlidir, fla dosyalarını bulman gerekecek, xml bağlantılı olanlara resim yazı vs eklemek biraz daha pratiktir ama ftpden dosya güncellemeyle o da, doğru düzgün admin arayüzü olan hazır bi site bulman çok zor, google kaydetmez, yüklenmesi uzun sürer, 2008lerde bir süre flashla uğraşmış biri olarak benim fikrim zaman kaybından başka bişey değil, amaç galeri sahibi olmaksa hiç girme derim direk wp kur, üstüne netteki ücretsiz galeri temalarından çak, görselini de az çok düzenlersin

Ahmet Saraçoğlu
01-02-2013, 00:12
Wordpress in mevzusu ne?Site uzantısında wordpress mi yazıyor?

JANJ@N
01-02-2013, 00:34
wp, ücretsiz, kodla, programla uğraşmadan kurabileceğin , admin sayfasından rahatlıkla editleyebileceğin bir script diyelim kısaca, ayrıntılarını netten rahatlıkla bulabilrisin, site uzantısını etkilemez, sen hangi domain uzantısını aldıysan o geçerli

Agah
01-02-2013, 00:38
hadi meraktan sorayım bende bir ara dirimvıvırda baya skill kazmış birisi olarak soruyorum.

genelde büyük şirketler kurumsal bısnısslar yani php mi takılıyorlar asp.net mi ?

geneli php kullanır.

Wordpress in mevzusu ne?Site uzantısında wordpress mi yazıyor?

wordpress hazır template gibi bişeydir. admin panelli hazır sitedir . farklı amaçlarda kullanılır. günümüzde biçoğu site wordpress tabanlı oluyor.

S.Mert
01-02-2013, 00:58
orta okuldan beri frontpage kullanıyorum nerdeyse, yapmak isteyipte yapamadığım bir tasarım olmadı şimdiye kadar. dreamweaver ve flashta kullandım okulda ama ısınamadım, biraz alışkanlıkla alakalı sanırım :)

berkay_aydin
01-02-2013, 01:17

php candır :)