Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cooper S,JCW

onur_S
28-01-2013, 09:30
Sormak istediklerim şunlar
jcw lerin otomatiğini bulmak 2.el olarak çok zor.Sıfır alsam fiyat listesinde otomatik görünmüyor acaba opsiyon olarakmı ekliyorlar ? Cooper S in otomatiğini rahat bulabilirim diye onu karşılaştırma gereği duydum.
-184 S ile jcw arasında performans olarak çok mu fark vardır ?
-JCW nin otomatiğini sıfır olarak alabilirmiyim yoksa getirmiyorlarmı?
-Mini de herhangi bir makyaj vs motor değişikliği önümüzdeki eylüle kadar görünüyormu?
-184 lük cooper s otomatik viteslinin diğer araçlara göre gidişi nasıldır ? stock polo gti la olsun,184 lük 320d ile olsun ?
-184 lüğün handikapları varmıdır yazılımdan sonra ,şişme gibi vs.

Arenimo
28-01-2013, 09:40
merhaba artık 2012 olarak mini cooper S JCW ler otomatik gelmekte düz isterseniz 3 ay bekliyorsunuz ve otomatiğinden fiyatı pahalı

S ile aralarında en gözle görünen farklılıklar

suspansyon seti

Brembo fren kiti ( ciddi anlamda iyi)

ve K03 yerine kullanılarn K03 S turbo

onur_S
28-01-2013, 09:53
merhaba artık 2012 olarak mini cooper S JCW ler otomatik gelmekte düz isterseniz 3 ay bekliyorsunuz ve otomatiğinden fiyatı pahalı

suspansyon seti

teşekkür ederim hemen cevap verdiğiniz için,peki fiyatları hakkında bilginiz varmı ?
otomatikler hazırda varsa çok iyi.Yakıtı ne düzeyde onun hakkında bilginiz varmıdır?
jcw nin önü daha açık o zaman farklı turbo varsa yazılımla 20 bg filan rahat alınır tork bandını bozmadan.
Otomatikle teknik verilerine baktım yakıt aynı gözüküyor hızlanma 0.1 sn fark var fakat gerçekte bu durum nasıl acaba boy farkı olarak vs

onurgoyunc
28-01-2013, 09:54

suspansyon seti

k03 s turbonun ne artısı oluyor? internette şöyle bir bilgi buldum:

k03 sport is a k03 compressor with a k04 turbine.

which unfortunately makes very little difference... maybe ~5 whp on similar cars with similar mods

Arenimo
28-01-2013, 10:01
teşekkür ederim hemen cevap verdiğiniz için,peki fiyatları hakkında bilginiz varmı ?
otomatikler hazırda varsa çok iyi.Yakıtı ne düzeyde onun hakkında bilginiz varmıdır?
jcw nin önü daha açık o zaman farklı turbo varsa yazılımla 20 bg filan rahat alınır tork bandını bozmadan.
Otomatikle teknik verilerine baktım yakıt aynı gözüküyor hızlanma 0.1 sn fark var fakat gerçekte bu durum nasıl acaba boy farkı olarak vs

şu an sıfır JCW

opak siyah kırmızı tavan kırmızı ayna

katlanır ayna
otomatik
ekranlı
JCW body kitli
JCW jantlı ( sipariş ederken yada hazırda araba alırken mutlaka dikkat edin)
birde bu ara Cooper kanatlı gelenler var mutlaka kanadın S kanadı olmasına özen gösterin yada biraz fark vererek JCW kanat alabilirsiniz

JCW kanat hariç diğer saydıklarımla 93000 TL anahtar teslim fiyatı

k03 s turbonun ne artısı oluyor? internette şöyle bir bilgi buldum:

K03 ile K 03 S arasındaki fark salyangoz aynı paller biraz daha büyük

bu 2.0 audi TT lerde vs. çıkan k03 S ile aynı turbo değiller ama bu turbodan 260 + güçler elde edilebiliyor

onurgoyunc
28-01-2013, 10:11
@Arenimo:

Bilgi için teşekkürler

HaKo
28-01-2013, 10:12
2. elde otomatik jcw bulamaman normal çünkü 2012 nin 2.çeyreğinden itibaren ilk kez otomatik JCW ler gelmeye başladı. Ondan önce satılanların hepsi manuel.

onur_S
28-01-2013, 10:15
şu an sıfır JCW

opak siyah kırmızı tavan kırmızı ayna

katlanır ayna
otomatik
ekranlı
JCW body kitli
JCW jantlı ( sipariş ederken yada hazırda araba alırken mutlaka dikkat edin)
birde bu ara Cooper kanatlı gelenler var mutlaka kanadın S kanadı olmasına özen gösterin yada biraz fark vererek JCW kanat alabilirsiniz

JCW kanat hariç diğer saydıklarımla 93000 TL anahtar teslim fiyatı

K03 ile K 03 S arasındaki fark salyangoz aynı paller biraz daha büyük

bu 2.0 audi TT lerde vs. çıkan k03 S ile aynı turbo değiller ama bu turbodan 260 + güçler elde edilebiliyor
kanatları nasıl anlarım ?
teşekkür ederim ,ben yaza alacağım muhtemelen yine buluruz bi araç.90 liraya filan alırız o zaman.Cam tavan inş vardır :)

Arenimo
28-01-2013, 10:18
kanatları nasıl anlarım ?
teşekkür ederim ,ben yaza alacağım muhtemelen yine buluruz bi araç.90 liraya filan alırız o zaman.Cam tavan inş vardır :)

eklemeyi unutmuşum evet cam tavan bu fiyata dahil :D

Kanat işine gelirsek borusanda bir adet white silver var JCW arabaya kanat koymayı unutmuşlar hiç yok arkası düz zaten gözünüzle anlarsınız kanat olup olmadığını bu bilgisayardan resim yükleyemiyorum eve geçince yada telefondan müsayit bir zamanda yüklerim :D şimdi yada sonra fark etmez kazasız belasız iyi günlerde kullan :D

onur_S
28-01-2013, 10:20
eklemeyi unutmuşum evet cam tavan bu fiyata dahil :D

Kanat işine gelirsek borusanda bir adet white silver var JCW arabaya kanat koymayı unutmuşlar hiç yok arkası düz zaten gözünüzle anlarsınız kanat olup olmadığını bu bilgisayardan resim yükleyemiyorum eve geçince yada telefondan müsayit bir zamanda yüklerim :D şimdi yada sonra fark etmez kazasız belasız iyi günlerde kullan :D

allah senden razı olsun ne yazdıysak takır takır cevap verdin çok teşekkürler :)
dolu 116 parasınaymış bu araba mantıklı.İnşallah kasa masa değişmez yaza da hazır ellerinde olur.
Yakıt olarakta normal S ten çok farklı yakacağını sanmıyorum ben.Otomatik 10 litre filan yakar heralde
Düz jcw karşısında çok ezilmez inşallah

Arenimo
28-01-2013, 10:49
allah senden razı olsun ne yazdıysak takır takır cevap verdin çok teşekkürler :)
dolu 116 parasınaymış bu araba mantıklı.İnşallah kasa masa değişmez yaza da hazır ellerinde olur.
Yakıt olarakta normal S ten çok farklı yakacağını sanmıyorum ben.Otomatik 10 litre filan yakar heralde
Düz jcw karşısında çok ezilmez inşallah

Çok teşekkür ederim bildiğim kadarını yazdım sonuçta bu siteden o kadar çok şey oğrendim ve uyguladım ki bu konulara yazmayı kendime borç biliyorum :D
Dolu 1.16 dan kat kat daha keyifli bir araç yakıt dersen manul vites ile uzun olyda 5.6 litrelere şehir içi ise 7 litre yakan bir araç

otomatik max. 1 litre oynatır kitapçık değerlerini bilmem direk tecrübe ile sabit yakıt konusunda R53 kasa çok gaddardır mesela ama R56 cennet cennet :D

Otomatik JCW 3000 TL harcarsa hiç bi yerde ezilmez :D

HaKo
28-01-2013, 10:51
manuel jcw leri çok komik paralara bırakıyorlardı 2012nin son çeyreğinde. Seneye yılbaşına doğru yine fiyatlar ucuzyalacaktır bence 90dan çok daha iyi bir rakama alınabilinir.

onur_S
28-01-2013, 11:01
Çok teşekkür ederim bildiğim kadarını yazdım sonuçta bu siteden o kadar çok şey oğrendim ve uyguladım ki bu konulara yazmayı kendime borç biliyorum :D
Dolu 1.16 dan kat kat daha keyifli bir araç yakıt dersen manul vites ile uzun olyda 5.6 litrelere şehir içi ise 7 litre yakan bir araç

otomatik max. 1 litre oynatır kitapçık değerlerini bilmem direk tecrübe ile sabit yakıt konusunda R53 kasa çok gaddardır mesela ama R56 cennet cennet :D

Otomatik JCW 3000 TL harcarsa hiç bi yerde ezilmez :D

manuel vs auto
şehir içi 8.8 - 10.1
ş.dışı 5.3 - 5.3
ortalama 6.6 - 7.1
1235 kg -1260 kg
0-100 6.5 - 6.7 auto
top speed 238 -236

şanzımana biraz el atmak lazımmış aslında hızlanma filan iyi de şehir içi yakıtı manuele göre fazla,oranlar farklı
mesela dyno koymuşlar 202 çıkmış stock, 222 filan da yazılım egzoz coolerla çıkmış
230-240 bg ler için neler lazım bana

Arenimo
28-01-2013, 11:06
manuel vs auto
şehir içi 8.8 - 10.1
ş.dışı 5.3 - 5.3
ortalama 6.6 - 7.1
1235 kg -1260 kg
0-100 6.5 - 6.7 auto
top speed 238 -236

şanzımana biraz el atmak lazımmış aslında hızlanma filan iyi de şehir içi yakıtı manuele göre fazla,oranlar farklı
mesela dyno koymuşlar 202 çıkmış stock, 222 filan da yazılım egzoz coolerla çıkmış
230-240 bg ler için neler lazım bana

ortalama 6.6 ve 7.1 çok iyi bir değer zaten :D

iyi bir DP ve egzost iskender derim

AEM fitre kiti biraz pahalı ama gördüğüm en iyi filtre kiti

forge DV ve adaptoru

forge evolve fark etmez olmazsada alta intercooler

intercooler a giden delete pipe

wide band ve boost almanda fayda var tabiki hatta söylemeye gerek yok alman şart :D

bundan sonra iş ayarda ayar işi ECU FAST başka yerde maceraya gerek yok

ayarda artık belli bi yerden sonra sana kalır yakıt lı da ayar yaptırablirsin meth. bağlayabilirsin 2 sinide yapabilirsin :D

birde coil aldın mı kafayı basman ve arbayı şart oem i bildiğin leylek altına çok rüzgar alıyor :D

bu set up bolt on olarak fazlası ile yeterli tabiki 3000 Tl lilk bir set up değil ama 240 Hp nin üstü bir set up :D

mtahakorkmaz
28-01-2013, 11:07
şanzuman zaten değişik deilmi jcw nin? ben getrak diye biliyorum

onur_S
28-01-2013, 11:11

evet manuel getrag mış.
Ben oranları hesapladım kaba taslak

Manuel - Otomatik
1- 66 55
2- 103 93
3- 148 142
4- 193 191
5- 231 259
6- 269 329
7000 devirde aşşağı yukarı bu hızlarda oluyorlar.

Arenimo
28-01-2013, 11:13

ilk olarak 2005 ve 2006 r53 makyajlı kasada kullanıldı aslında şanzıman getrag değil getrag firmasına BMW ürettirdi ve inanılmaz dayanıklı çok kemikli

Ben R56 larda getrag yok diye biliyordum fakat araştırmalar sonucu MINI

2007 - 2009 Second Generation olan düz viteslerde getrag gearbox kullanmış dha sonra maliyetler arttığından getrag ile üretimi durdurmuşlar şu an üzerinde ne var bilmiyorum ama getrag firmasının üretmediği kesin

mtahakorkmaz
28-01-2013, 11:34
bişe daha öğrendik teşekkürler :)

NHT39
28-01-2013, 11:56
mnıyı yapanların fabrıkasında çalışanların vs. aren kadar bılgısı yok :) altına imza atarım :)

Kekuti*
28-01-2013, 12:05
mnıyı yapanların fabrıkasında çalışanların vs. aren kadar bılgısı yok :) altına imza atarım :)

+8000 rpm :D

Bence nacizane fikrimi belirteyim :D

turbo k04 pale sahip, salyangoz ölçüsü aynı. JCW alınacaksa ikinci el manuel tavsiye ederim. Tamam otomatik vites rahat ama ne aradığınız önemli araçta ;) rahatlıkmı ? performans mı ? zevk mi ?

yakıt ciddi ölçüde rahat. Uzun yol sabit 130-140 6.viteste 6 litre max yakar. şehir içi kullanıma bağlı ancak manuel ile otomatik arasında 1 litre oynar.

keyifli araçtır, fazlasıyla tavsiye ederim. :icon_tup:

Gürkan
28-01-2013, 12:11
mini candır yaa çok rahat mis :)

onur_S
28-01-2013, 12:17

turbo k04 pale sahip, salyangoz ölçüsü aynı. JCW alınacaksa ikinci el manuel tavsiye ederim. Tamam otomatik vites rahat ama ne aradığınız önemli araçta ;) rahatlıkmı ? performans mı ? zevk mi ?

yakıt ciddi ölçüde rahat. Uzun yol sabit 130-140 6.viteste 6 litre max yakar. şehir içi kullanıma bağlı ancak manuel ile otomatik arasında 1 litre oynar.

ben 130-140 gidilince otomatiğin daha az yakabileceğini düşünüyorum aşırı uzun 6 sayesinde :)
hepsinden arıyoruz otomatik daha iyi :D

Arenimo
28-01-2013, 12:19
bişe daha öğrendik teşekkürler :)
bende ilk okuduğumda çok şaşırmıştım ama malesef firmalar gün geçtikçe araçlarda malzemelerde azaltma veya muadil üretmeye başladı sebebi pazardaki sıkı savaş her ne kadar bize yansımasada :D

Mesela 2009 a kadar üretilenlerin alt muhafazaları yanlar dahil var LCI larda alt muhafaza neredeyse yok hep azaltmalara gidilmiş

en büyük eksik su hararet saati yok komedi ve belli bir dönem çıkanlarda termostat sorunu var garantiden değişiyoru mu evet ama ben aracımın su sıcaklığını göremiyorsam hep içimde bi korku yaratır yazın her gazladığımda

yok abi estafurullah :D bildiğim kadarını yazıyorum benden daha iyi bilenlerde vardır kekuti kardeşim R56 yı baya iyi biliyo mesela benden fazla bildiği şeyler kesin vardır çok okuyo araştırıyo genelde fikir alış verişini hep birlikte yaptığımız için fikrimiz oluyo bizlerinde :D

Aynen kanka öncelik son kullanıcının ne istediği benm arabam 1 boy 2 boy yavaş gitsin ama keyfime bakiym vitesle uğraşmiyim diyosan düz almanın mantığı yok ama ben doldurucam uçan kuşa sıkıcam dersende düzden vaz geçmemek lazım :D

mini candır yaa çok rahat mis :)

:D kral minici hadi olm araba 1500 oldu artık yüklüyoruz hahahah :D

Kekuti*
28-01-2013, 12:20
ben 130-140 gidilince otomatiğin daha az yakabileceğini düşünüyorum aşırı uzun 6 sayesinde :)
hepsinden arıyoruz otomatik daha iyi :D

şunu göz ardı etmeyin, gaza basmadan devamlı 130-140 nasıl gidiceksiniz ? :) hafiften ittirmek lazım gazı.. 6 litre max yakacağı. 5'lerde continues olarak devam edersiniz diye düşünüyorum. Manuel almanızı tavsiye ederim ben ama, ikinci el düşünün ;) iyi baktırın, anında alın.. kendi aracımda otomatik, ben olsam manuel alırdım. Aklıma sıçayım :D

Kekuti*
28-01-2013, 12:26
bende ilk okuduğumda çok şaşırmıştım ama malesef firmalar gün geçtikçe araçlarda malzemelerde azaltma veya muadil üretmeye başladı pazardaki sıkı savaş her ne kadar bize yansımasada :D

Mesela 2009 a kadar üretilenlerin al muhafazaları yanlar dahil var LCI larda alt muhafaza neredeyse yok hep azaltmalara gidilmiş
------------------------------------------------------------------------------------------------
en büyük eksik su hararet saati yok komedi ve belli bir dönem çıkanlarda termostat sorunu var garantiden değişiyoru mu evet ama ben aracımın su sıcaklığını göremiyorsam hep içimde bi korku yaratır yazın her gazladığımda

yok abi estafurullah :D bildiğim kadarını yazıyorum benden daha iyi bilenlerde vardır kekuti kardeşim R56 yı baya iyi biliyo mesela benden fazla bildiği şeyler kesin vardır çok okuyo araştırıyo genelde fikir alış verişini hep birlikte yaptığımız için fikrimiz oluyo bizlerinde :D

Aynen kanka öncelik son kullanıcının ne istediği benm arabam 1 boy 2 boy yavaş gitsin ama keyfime bakiym vitesle uğraşmiyim diyosan düz almanın mantığı yok ama ben doldurucam uçan kuşa sıkıcam dersende düzden vaz geçmemek lazım :D

ilk kısımda, facelift ciddi farkettirdi. ancak JCW motorda facelift yok diye biliyorum.. Sadece exterior/interior farkı olmalı. Termostat sorunu cooperS'lerde oldu, ancak borusan güncelleme adı altında aksiyon olan 2010 Ekim sonrası üretilen 2011 makyajlı aracları geri çağırıp, garantisi bitse bile termostat müşhürünü değiştirdiler. :icon_tup: hararet saatine takılmayın :D fan yeterli açıyor, r53 kadar fazla ısınmıyor. Gövde gösterisi diyelim arenimooo :D r53 tarla :p

Manuel konusuna katılıyorum, manuel'i ciddi zevkli. Vites aralığı vs..

Ben anca araştırıyorum arenim, slow & comfort :D fast & furious bize ters :hahaha:

mrtysn
28-01-2013, 12:35
Yalniz jcw'lerin yakit degerleri ciddi iyimis :)

Yeşil R53
29-01-2013, 16:42
2005-2006 r53 lerle r56 jcw ler akılda kalcak miniler diye düşünüyorum...