Orijinalini görmek için tıklayınız : internet / modem sinyal algilama sorunu ?
sweatcaptain
28-01-2013, 17:57
Arkadaslar modem sinyal algilama sorunum var oda soyleki;
Yasadigimiz sitede alt yapi fiber internet ve fatura dan dolayi 4 hane kullaniyoruz 100 mb olarak modem hemen yan blokta benim salondan gayet iyi sinyal ama su an icin arka odami kullaniyorum ve hic sinyal goremiyorum arastirdim ama sonuc alacak bir cozum bulamadim
Benim evin icerisinde sinyal gucunu arttirici neler yapabilirim? Kesin ve maliyeti az cozum aramaktayim :)
Bu konu hakkinda yardimlarinizi bekliyorum
mechanic
28-01-2013, 18:01
bilgisayarına takabileceğin harici antenler var. onlardan kullanabilirsin. eğer modemin verişi kuvvetliyse alırsın sinyali
sweatcaptain
28-01-2013, 18:10
bilgisayarına takabileceğin harici antenler var. onlardan kullanabilirsin. eğer modemin verişi kuvvetliyse alırsın sinyali
Abi dagiticida koyduk ama dedigim gibi arka odada goremiyorum sinyali....
pek bi bilgim yok ama modemle alakalı olabilir mi abi?
Emrecan-R
28-01-2013, 19:10
modem değiştirin
sweatcaptain
29-01-2013, 00:06
modem değiştirin
Modem ile alakalı bı durum yok dostum...
Modem ile alakalı bı durum yok dostum...
Kullandığınız modem nedir ?
arkadaşlar konuyu biraz hortlatıcam, fakat yeni bir modem alıcam sinyal gücü iyi bir modem almak istiyorum, evin her odasında ve balkonda çeksin istiyorum, yazın balkonu kullanıyorum modem ve balkon arası en uzak mesafe ve en az 15 m vardır, arada 3 duvar var. 4 portlu olursa daha iyi olur önerilerinizi bekliyorum, hazır konu açılmış güncel ve kaliteli modem önerilerinizi bekliyorum
Ben tp-link kullaniyorum, cok memnunum. Cift antenli 300mbps lik model, kodu aklimda degil :)
sinyal arrtıcı veya dagıtıcılar ana modemdekı aynı hızı alamaybılıyor
ve yavaslamalar meydana gelıyor
Ben tp-link kullaniyorum, cok memnunum. Cift antenli 300mbps lik model, kodu aklimda degil :)
bana nokta atışı lazım :) yazdığım şartlara uyması lazım
sinyal arrtıcı veya dagıtıcılar ana modemdekı aynı hızı alamaybılıyor
ve yavaslamalar meydana gelıyor
ben komşudan direk kablo çektim onu evin içine dağıtıcam kıyak bir modem bulursam tabi
Bende daha önce istmini hatırlamıyorum, anteni takılıp çıkarılanlardandı. O modem varken, evin tam ortasında koridorda dururyordu. Yan odadan anca çekiyordu. Linksys aldım en uzuydu 110 tl gibi bi rakam. Şimdi 2 alt komşudan, balkondan falan bağlanabiliyorum. Modemi değiştirmeyi düşünüyorsanız linksys önerebilirim.
Bende daha önce istmini hatırlamıyorum, anteni takılıp çıkarılanlardandı. O modem varken, evin tam ortasında koridorda dururyordu. Yan odadan anca çekiyordu. Linksys aldım en uzuydu 110 tl gibi bi rakam. Şimdi 2 alt komşudan, balkondan falan bağlanabiliyorum. Modemi değiştirmeyi düşünüyorsanız linksys önerebilirim.
hocam zamanında tt netden zxyel diye tek port kablosuz dandirik bir modem verdiler evin içinde 2 oda sonra çekmiyor en son kırıcam,linksys değerlendirmeye aldım bunu dediğin gibiyse işe yarayabilir model nosu yazabilirmsin
bana nokta atışı lazım :) yazdığım şartlara uyması lazım
ben komşudan direk kablo çektim onu evin içine dağıtıcam kıyak bir modem bulursam tabi
iyi bi modemle dedğin yaparsın abı aırtıes al bence
bi laf vardr ucuz etin suyu yavan olur dıye alırken bı marka almalısın abi kolay gelsın
hocam zamanında tt netden zxyel diye tek port kablosuz dandirik bir modem verdiler evin içinde 2 oda sonra çekmiyor en son kırıcam,linksys değerlendirmeye aldım bunu dediğin gibiyse işe yarayabilir model nosu yazabilirmsin
Tam 1 hafta sonra istanbulda olacağım, o zaman yazarım. Şuan tam hatırlamıyorum. Özellik olarak 300 mpbs'ye kadar destekliyordu. Vatandan %25 indirimle, 120 lira gibi bir rakama almıştım.
VATAN COMPUTER - LINKSYS - X2000 300MBPS KABLOSUZ-N 4 PORT ADSL2+ MODEM - Modemler (http://www.vatanbilgisayar.com/modemler/linksys-x2000-ee-x2000-300mbps-kablosuz-n-4-port-adsl2+-modem/productdetails.aspx?I_ID=57317#allImages)
Şuna çok benziyor. Dediğim gibi Türkiyeye gidince tam modelini yazarım. :icon_tup:
iyi bi modemle dedğin yaparsın abı aırtıes al bence
bi laf vardr ucuz etin suyu yavan olur dıye alırken bı marka almalısın abi kolay gelsın
valla kardeşim doğru söylüyon 100-200 vericem artık neyse, evin içinde manyak gibi sinyal aramak istemiyorum
tamamdır mutu acelem yok zaten senden haber bekliyorum teşekkürler...
Sana öm gönderdim abi ama buradan da yazayım. Belki başkaları da benzer niteliklerde bir modem arıyordur. Aylardır kullandığım ve de sorunsuz modemimin marka modeli: Cisco - WAG120N. Baktım 100 tlnin de altına düşmüş fiyat. Bu fiyata alabileceğiniz en sorunsuz ev için kablosuz modem olsa gerek. :)