Orijinalini görmek için tıklayınız : 2012 model arac verip, 07-08 model araç almak ne kadar mantıklı ?
BaybuRtlu69
29-01-2013, 18:23
Arkadaşlar merhaba,
2012 Model Hyundai accent era aracım var dolu modeli start abs diye geçiyor..
Piyasası 28.000-32.000 TL arasında, bu aracı satıp yerine 2008 Model filan Honda Civic Almak sizce mantıklı mıdır ?
Daha önce yeni civic aracımız vardı ve honda bir bağımlılık *****, vazgeçemedik..
2007-2008 modeller bile hala daha honda da değerini kaybetmedi, minimum 30.000 TL den başlıyor 2.el piyasası, 45.000 e kadar gidiyor..
Sizce benzinli bir civic alıp, dizel aracımı satmama değermi
Valla zevk meselesı ben 2008 aurisi mi satıp 99 bmw aldım :D auris ten önce de 08 era select dizelim vardı 3 sene boyunca kullandım hızlı,seri araba ama Allaha emanet gıdıyorsun resmen iki defa kaza gecirdim sırf arabanın berbat yol tutusu yuzunden 07-08 cıvıc hıc kullanmadım ama kat ve kat iyidir era'dan
KGüneyli
29-01-2013, 18:30
- Ben 8 senedir biniyorum Honda'ya aktif olarak 5 Yıldır kullanmaktayım.
Sana şöyle söyliyim, Bikere alışırsan o arac içindeki farklı ferahlıga baska hiç bir araca binemessin.
1 Haftadan fazladır, Sirket aracıyla geziorm Linea 2012 Model, Ama 2005 Model hondam'ın verdiği o güven ve zevk yok aracta. Hep bi içe basıklık. zarar etmiyecek cebinede biraz para kalıcaksa ver gitsin. Al Honda'ı derim
bence değmez gelen gideni aratır derler. benzinli araç dizel aracı 2.el 4yıllık araç 1yıllık aracı aratır tek artısı honda olması
darkmoon
29-01-2013, 18:31
Olay eğer eşşek den inip ata binmekse 95 model araç bile alınır..
Bütçeniz olduğu müddetçe canınızın istediği arabayı alın,kullanın;dünyaya bir daha gelinmiyor. :icon_tup::)
burkaykalyon
29-01-2013, 18:36
2010 model nemo vardı sattım, 1994 model civic aldım onu da sattım 1990 model E34 520i aldım. Bu gidişle 1900 model ilk arabalara kadar yolum var :D
Dizel araç aldığınıza göre, yakıt kriteriniz var. Evet Era yerine gözü kapalı Civic tercih edilir, ama yaktı konusunda sizi üzerse benzin zamları konforunuzu zedeler. :)
İki aracı da sürme imkanım oldu. Benzinli-dizel karşılaştırmasından ziyade benim tercihim civic olurdu. Eranın dizel olması avantaj ama civic'in verdiği güven duygusu yok. Hani derler ya kağıt gibi, era bana öyle geldi biraz. Gel gelelim yakıt daha önemli ise era gayet mutlu eder :)
Normal şartlarda Civic'i al derdim..
Ama son zamanlarda o kadar çok eskimeden kaynaklanan arızayla uğraştımki.. Yeni her zaman iyidir demeye başladım...
Aykut106
29-01-2013, 19:25
sıfır almıs oldugunu varsayarsak onu satıp ikinci el ve daha pahalı bir araba almak bence mantıksız.
b.ustaoglu
29-01-2013, 22:18
2008 civic fd2 mi oluyodu.. eğer öyle ise kesinlikle değer ancak bir önce ki kasa ise ls/es değmez. iki aracıda kullanmadım/yolculuk yapmadım (era için ticari araçlara bindim sadece ama kısa mesefe) ancak çok az fark vardır diye düşünüyorum ben. yine de bi test edilip bakılmalı çünkü era da gayet konforlu ve donanımlı bi araç.
2010 model nemo vardı sattım, 1994 model civic aldım onu da sattım 1990 model E34 520i aldım. Bu gidişle 1900 model ilk arabalara kadar yolum var :D
Hacı sen çok ters gidiyon :D Gerçi benimde sonum da böyle :D
denizalpakinci
29-01-2013, 22:38
Bence kesinlikle hondaya geçin,belki yakıt olarak üzer biraz ama konfor prestij iç mekan memnun eder.
BaybuRtlu69
29-01-2013, 23:04
2012 Accent şuanda 7.000 kmde, 30.000 TL den gider
2008 veya 2009 gibi yeni kasa civic ise kilometre olarak minimum 50.000 dir + fiyatıda doğru düzgün bişey istiyorsam 35.000 TL den başlıyor premium veya elegance modeli için.
Yakıt konusunda da şunu sormak istiyorm, civice tüp taktırsak performans olark çok düşüş olur mu ?
Accent era da yabana atılcak bir araç değil, yakıtı iyi, 110 hp, hafif araç... AZ yakıyor ÇOK kaçıyor yani, fakat Honda aşkı düşündürüyor insanı işte :)
İhtiyaç ve zevk meselesidir... 2012 model 3ümü 98 323le takas ettim... ardındanda s70t5 aldım performans nedeniyle... ne istediğiniz önemli...
BaybuRtlu69
29-01-2013, 23:10
İhtiyaç ve zevk meselesidir... 2012 model 3ümü 98 323le takas ettim... ardındanda s70t5 aldım performans nedeniyle... ne istediğiniz önemli...
Hayırlı olsun sizin için dediğiniz gibi zevk meselesi bu işler
fakat biraz düşündüren noktaları oluyor snradan pşman olmamak için
Görselliği seviyorum,Hondada MUGEN işi bitiriyor zaten.. bu yüzden kendine çekiyor + hyundaiden daha güvenli ama sırf bu yüzden model eskitmeye ve üzerine 5.000 tl eklemeye değer mi :S
Ne aşkmış arkadaş. Beynimi peynir ekmek ile yiyecem şimdi. Sen senelik vericeğin yakıtı felan hesapladın mı arkadaşım dizel araba ile benzinli araba arasında farkı felan ?
Hayırlı olsun sizin için dediğiniz gibi zevk meselesi bu işler
fakat biraz düşündüren noktaları oluyor snradan pşman olmamak için
Görselliği seviyorum,Hondada MUGEN işi bitiriyor zaten.. bu yüzden kendine çekiyor + hyundaiden daha güvenli ama sırf bu yüzden model eskitmeye ve üzerine 5.000 tl eklemeye değer mi :S
Ben normalde şuna bakarım... Bir alt kasanın sıfırı yerine bir üst kasanın ikinci elidir benim mantığım. Bunun nedeni ise üst segment araçları sevmem ve konfor&donanım gibi kriterlerin benim için araç yeniliğinden önce gelmesidir...
Bence hangi aracın yanına yaklaştığında heyecanlanıyorsan yada işte benim arabam diyorsan onu al...
Ben bunu 90 model 323le, 99 Astina GT ile 2007 mazda6 ile yaşadım, c70 ile yaşadım... ama sonradan aldığım 2012 dizel mazda3 ile yaşayamadım, Accent, Colt falanda yaşatmadı onu ve sattım...
S70le ne kadar yaşadığım tartışılır şuan ama arabasız kalmamak için performanslı ucuz bir şey olsun diye aldım :)
sinanbaysal
30-01-2013, 04:04
Bence eraya imkan varsa coil yoksa yay alıp keyfınıze bakın :)
Hakan Burak
30-01-2013, 04:10
Bence de hiç gerek yok. Yakıtını çok ararsın.
Spor yay taktırırsın, geniş taban lastik taktırırsın yol tutuşu iyileşir.
ne kadar gezdiğine veya bilmiyorum yani tamamen sana baglı ben dizel 2012 arabamı satıp scirocco,rcz hatta 2004 slklara fln bakıyorum.para bakımından daha fazla parcalanırım ama daha guzel bı arabaya bınmıs olurum.dizelmis 2012ymıs sonucta renault benım dusuncem bu
Tuncer M.
30-01-2013, 04:14
Ne aşkmış arkadaş. Beynimi peynir ekmek ile yiyecem şimdi. Sen senelik vericeğin yakıtı felan hesapladın mı arkadaşım dizel araba ile benzinli araba arasında farkı felan ?
Katılıyorum. 5 yıl ve 100bin km garantisi olan, dizel, çok az kullanılmış ve en önemlisi ilk sahibi olduğunuz aracı satıp 4-5 yaşında araca fazladan para vereceksiniz. Ayrıca şuanki 2. el piyasasını göz önünde bulundurursanız, alacağınız 2.el araba ne kadar bakımlı olursa olsun tamamiyle macera aramış oluyorsunuz. :icon_tup:
Eraya yay falan takıp binin derim ben, mantık ile duygusallık ayrı tutulmalı :)
i-vtec07
30-01-2013, 07:09
3 tane cıvıc miz oldu 2007 a/t 2007 m/t lpg 2010 a/t.öncelikle lpg takmıcaksanız yakıt ı üzer.lpg ile aynı ekonomi yi yaparsınız 2008 2009 35 36 ya elegance manuel bulabilirsiniz.otomatik tavsiye etmiyorum performans olarak üzer.3te 181 yapar vites oranları aşırı uzundur.5 te 3000 devirde 150 ile gider.manuel de performans sıkıntısı çekmessiniz 4 de emsallerine göre iyi yürür.uzunda stock tsı 122 leri ayıklar.fren leri güven vermez hatta kronik sorundur yüksek hızda 140+ uğultu yapar başka bir kronik sorunu ise direksiyon kutusu ses yapar.yağını suyunu eksik etmessen hiç bir sıkıntı çıkmaz.yol tutuşu iyidir.şimdiden hayırlı olsun:)
maxpower
30-01-2013, 10:16
ortalığı karıştırmak gibi olmasında gitmeyen, çok yakan, etrafta çokça gördüğümüz 1.6 benzinli aile otomobili civic için aracınızı sattığınıza değmez
özel bi araba alacaksanız değil 5 yaş 10 yaş da büyük araba alsanız tamam da civic öyle hayaller kurulacak, arzulanacak bi araba değil benim gözümde :)
vtec2 mı era mı dıye bende cok kararsız kalıyorum sureklı ama sanırım bende erayı tercıh edıcem.ınsallah pısman olmazsın aynı durumdayız:D
Eraya yay falan takıp binin derim ben, mantık ile duygusallık ayrı tutulmalı :)
yaylı halı hakkında fıkrın varmı naısl oluyor acaba azda olsa toparlıyormu acaba.arkası çok zıplıyor ya
İbrahim33
30-01-2013, 11:35
Bence gereği yok sıfır km dizel erayı veripte , 2.el düşük modelli civic almaya...
altugkocer
30-01-2013, 11:47
2004 Audi A4 1.9 TDI multitronic satıp 2012 Skoda Octavia 1.6 TDI DSG aldım daha 2 hafta olmadı
Demekki geçmişte büyük bir günah işlemişim ki böyle cezalandırılıyorum :D
İlk fırsatta octaviayı satıp 3-5 ekleyip 2007 2008 a4 almayı düşünüyorum :)
VolcanoS
30-01-2013, 12:02
Dizelden sasma bence.
40 milyara benzinli atmo motorlu Civic alacağına, üzerine 10 daha kat i30 dizel al daha iyi..
multispace
30-01-2013, 12:44
dizel eraya devam derim :)
Ben Era dizellerin, dizel klasmanında az yaktığına pek inanmıyorum ama benzinle karşılaştırınca tabi az yakıyor. Yakıt endişesi yoksa Honda olabilir.
Aykut106
30-01-2013, 13:04
2008 veya 2009 gibi yeni kasa civic ise kilometre olarak minimum 50.000 dir + fiyatıda doğru düzgün bişey istiyorsam 35.000 TL den başlıyor premium veya elegance modeli için.
Yakıt konusunda da şunu sormak istiyorm, civice tüp taktırsak performans olark çok düşüş olur mu ?
Accent era da yabana atılcak bir araç değil, yakıtı iyi, 110 hp, hafif araç... AZ yakıyor ÇOK kaçıyor yani, fakat Honda aşkı düşündürüyor insanı işte :)
o sondan bi oncekinden arkadsımda vardı fd6 mı oluyor.. 14 litre yaktıgını gosterdi kac sene onceydi.Belki sakin kullanmıyordur falan filan net bilen varsa yazsın ama cok yakar ve gitmez bence.Biz denedik 1.2tsi jetta yıda gecemedi roll de.
devil_berk22
30-01-2013, 13:14
daha sıfır dizel aracı veripte 5-6 yaşında benzinli araç almak bana mantıklı gelmedi açıkcası. sonuçta bmw mercedes veya emsal bir araç alınmadığı sürece takas yanlısı değilim
Aksiyona Gerek Yok Bence , Jant Yay Takıp Ufak Oynamalarla Erana Bin Huzur Spec ;) Bende 2012 Fiorino Aldım Satıp 2000Model E46 BMW Yapıcaktım Kulağımı Çektiler Akıllandım :)
Geçen sene aracıma satılığa çıkardığımda da bana 04'model Astra'ya karşlık E2 güvenlik paketli 200E 89'model ama 98gümrük çıkışlı Mercedes teklifinde bulunmuşlardı. Mercedes fanatiği olduğum halde muallakta kaldım ama ondan sonra hiç düşünmeden geri çevirmiştim.
Bence siz de hiç aksiyon aramayın derim..
Tamamen zevk meselesi ben 0 arabada aldım keyif almadım donanım vs yi gecin sizin gönlünüzü hoş tutması önemli
Ve güvenlik herşeyden önce gelir honda saglamdır bizzat kendim test ettim onayladım :D
ykavcioglu
30-01-2013, 14:30
2007 ve sonrası civicler otomobilde son tercihim olurdu....
Turboğuz54
30-01-2013, 14:34
erayla devam et bence dizel rahat rahat ayrıca güvenli falan yazmışlar da takoz gibi bi araba fd6 lar eğer o kasa ise alcağın
rebeloghy
30-01-2013, 14:38
tüplü civic , era'dan her kosulda her ama her yönden iyidir. uçan tenekenin 0 ı mı olsun civic'in 10 yasındası mı olsun evet civic olsun...
her zaman için değeri 1 olan aracın 0 ı yerine değeri 3 olan aracın 2.eli derim..
0 araca da kus konmuyor yani 2.el temiz arac aldıktan sonra.
fakat bazı arkadasların da dediği gibi fd6 civic performans yönünden öyle hayali kurulacak aman aman gidecek bi araç değildir.. 10 saniye altında 100e cıkamaz , sizin era da hem hafif hem dizel iyi gider civicin yanında.
sonuçta bir bmw mercedes falan değil civic altı üstü diyorlar ; iyi de civic eranın yanında mercedes oluyor kusura bakmayın.
98 model accentimiz vardi 1.5 . İlk sahibinden almıştık. Nerden baksanız 7 sene kadar kullandık. Memnunduk da.Yağ su harici masrafı yoktu. Sattıktan sonra iki seçenek vardı önümüzde; ya 1.4 sıfır km esp li era alacaktık iki tane denk geldi uygun fiyata, ya da jetta fsi 2006 model . Derken bi anlık gazla aldık jettayı.Diyorum ki iyi ki almışız. Ankarada battı çıktılar çoktur, ordan çıkarken arabanın verdiği hissiyat tamamen alakasız . Onun için eğer yakıttan yana sıkıntınız olmazsa civic derim.
kesınlıkle gerek yok . Hani 07-08 Model Mercedes Bmw yada Vw Tarzı bır arac olmadıktan sonra gerek yok Honda'ya. Ama cok ıstıyorsanızda, zevk alacagınız ısı yapın :)
Tuncer M.
30-01-2013, 17:14
yaylı halı hakkında fıkrın varmı naısl oluyor acaba azda olsa toparlıyormu acaba.arkası çok zıplıyor ya
Pederin aracında fk5cm takmıştım, araç bi nebze sertleşti(zaten eranın sıkıntısı yumuşak olması yayların) ve arkadaki sekme azaldı, fakat bu sekmeye ve konforsuzluğa kesin çözüm, eibach 3.5+ orjinal monroe amortisör ve 195/55/15le tam kıvama geliyormuş. Ayrıca yol tutuş da artıyor dolayısıyla. :icon_tup:
tüplü civic , era'dan her kosulda her ama her yönden iyidir. uçan tenekenin 0 ı mı olsun civic'in 10 yasındası mı olsun evet civic olsun...
her zaman için değeri 1 olan aracın 0 ı yerine değeri 3 olan aracın 2.eli derim..
fakat bazı arkadasların da dediği gibi fd6 civic performans yönünden öyle hayali kurulacak aman aman gidecek bi araç değildir.. 10 saniye altında 100e cıkamaz , sizin era da hem hafif hem dizel iyi gider civicin yanında.
sonuçta bir bmw mercedes falan değil civic altı üstü diyorlar ; iyi de civic eranın yanında mercedes oluyor kusura bakmayın.
Biraz abartmışsınız bana göre
i-vtec07
30-01-2013, 17:20
o sondan bi oncekinden arkadsımda vardı fd6 mı oluyor.. 14 litre yaktıgını gosterdi kac sene onceydi.Belki sakin kullanmıyordur falan filan net bilen varsa yazsın ama cok yakar ve gitmez bence.Biz denedik 1.2tsi jetta yıda gecemedi roll de.
Otomatik miydi cıvıc?otomatikse normal değilse 1.2 tsı la araya tır sokar manuel cıvıc ;) yakıt olarak ta karma 7 8 yakar.:)
Bence hiç gerek yok, şuan ki arabanızı kullanmaya devam edin derim...
GörkemT.
30-01-2013, 17:31
servisin önerdiği bi yer var tüp için fazla bi düşüş olmuyor performansda.
Tuncer M.
30-01-2013, 17:36
1- Accent era hafif değil. Kendileri 1200+ kg. İyi gitmesinin nedeni hafif olması değil yani, motorunun başarılı olması. Ve de diğerleri 15 yıldır aynı motoru
kullanırken bile Hyundai'nin her aracında neredeyse farklı motorla piyasaya sürmesi.
2-Arkadaşın soorusu hangisi iyi değil, zira araçların arasında sınıf farkı var. b sınıfı araçla c sınıfı araç arasındaki farkı diğerini mercedes olarak tabir ediyorsan vahlar vahlar. d ya da e sınıfı araca binseniz uyanırsınız o honda rüyasından.
Ön yargınız sizin en büyük düşmanınız. 18 bine espsi olan araç allabilecekken 99 model araçlara verin o parayı. Çok mantıklı iş yapıyosunuz bravo. :D
Onurkk06
30-01-2013, 17:38
3 tane cıvıc miz oldu 2007 a/t 2007 m/t lpg 2010 a/t.öncelikle lpg takmıcaksanız yakıt ı üzer.lpg ile aynı ekonomi yi yaparsınız 2008 2009 35 36 ya elegance manuel bulabilirsiniz.otomatik tavsiye etmiyorum performans olarak üzer.3te 181 yapar vites oranları aşırı uzundur.5 te 3000 devirde 150 ile gider.manuel de performans sıkıntısı çekmessiniz 4 de emsallerine göre iyi yürür.uzunda stock tsı 122 leri ayıklar.fren leri güven vermez hatta kronik sorundur yüksek hızda 140+ uğultu yapar başka bir kronik sorunu ise direksiyon kutusu ses yapar.yağını suyunu eksik etmessen hiç bir sıkıntı çıkmaz.yol tutuşu iyidir.şimdiden hayırlı olsun:)
civic 122 lik tsi ları ayıklar mı :D
2001 audi a4 1.8t kullanıyorum, aracımı almadan önce 2006 model alfa 147 vardı 35bin kilometrede, ondan önce de 2007 ibiza vardı,33binde aldım 52binde sattım.bence araçtan ne beklediğinizle alakalı.2005te sıfır aldığımız elantranın ilk günkü direksiyona geçişimde verdiği hissiyat bile 2001 audi a4ün 2013 yılında hergün direksiyona geçerken verdiği zevk kadar yoktu.o bakımdan üst model aurisi verip e46 alan arkadaşımızı da anlıyorum, etme tutma seninki daha az yakıyor daha çok kaçıyor hem de yeni diyeni de. bence ne istiyorsan onu al, 2 araç da türkiye piyasasında elinde kalmayacak araç, hevesini atmış olursun en azından sonuçta bi çuval civata.
i-vtec07
30-01-2013, 18:06
You tube cıvıc 1.6 125 yaz golf tsı dsg ile drag videosu var izle ve tekrar yaz ayrıca farkettıysen uzunda dedim ;) not link koyamıyorum telden.
Tamamen zevk ve sans meselesi
hız limiti kaldırılmamış 122likleri manuel fd6 civic 200+ larda belki geçebilir.
i-vtec07
30-01-2013, 18:19
hız limiti kaldırılmamış 122likleri manuel fd6 civic 200+ larda belki geçebilir.
+5500 190 dan sonra geçebiliyor ancak cıvıc ama 190 a kadar kesinlekle tsı önde.bu dedidiğim düz yolda hafif rampa yukarı tsı aça aça gider:)
Aykut106
30-01-2013, 22:48
Otomatik miydi cıvıc?otomatikse normal değilse 1.2 tsı la araya tır sokar manuel cıvıc ;) yakıt olarak ta karma 7 8 yakar.:)
evet otomatikti.Soledigin tır sokacak fark varsa basa bas giderler o zaman cunku tsi tırı soktu araya;) ama tsi daki arkadas cok narin vites atar.Bizden biri sürse 2 tır olurdu emin ol:)
Burak-Akın
30-01-2013, 22:57
yakıt konusunda dizele göre sizi üzebilir ama hyundai ile arasında fark var (kalite konfor vs.vs.), honda seviyosanız yakıtına katlanıp alın kullanın
Emrecan-R
30-01-2013, 23:01
bence edin civic değer kaybetmez
gokcell13
30-01-2013, 23:08
Honda rahatını ve konforunu arıyorsunuz.Eger erayı isteksizce suruyor ve içinizden honda geçiyor ise pişman olmayacaksınız.
BaybuRtlu69
30-01-2013, 23:42
Yorumlarınız için öncelikle teşekkür ederim..
Konu içerisindeki mesajlara baktığımda yarı yarıya herkes, yani %50 si honda, %50 si erayla devam demiş, sebeplerinide makul ölçüde yazmışssınız zaten..
Öyle kararsız kaldığım bir noktaki, çevremde de arkadaşlarla konuştuğumda aynı forumdaki durumla eşdeğer, kimisi al kimisi alma diyor.
Yakıt konusunda tabiki civic bayağa yakıyor, 2007 senesinde 1.6 elegance modeli vardı fakat benzn fiyatlarıda biraz daha uygundu vede civicte 10.000 kmden sonra yakıt biraz düşüyor, pekte sıkıntıda bırakmıyordu..
Şimdi accent era ise 150 tl ye, 400-500 km gidiyor.. bunu civicle yapabilirmiyim bilmiyorum.
Eraya jant yay yorumlarıda çok mantıklı araştırdım biraz, yol tutuşu bir nebze etkiliyormuş...
Şuanda kararsızlık devam ediyor, civic alıp tüp mü taktırsak yoksa erayla yola devam mı diye
Birde son olarak listeye Seat Leon 1.6 Dizel motor seçeneği girdi şimdi aklımda .s
fiyat olarakta 45.000 tl lerden başlıyor, pahalı geliyor bana ama aracın oturaklığı dış görünümü falan çok hoş duruyor...
Hee şu da var, 110 luk accent era, 1.6 leon u rahatlıklada geçiyor
Şu 3 modeli kıyaslayacak olanlar yardımcı olabilirse sevinirim
BuRaK_eFe
30-01-2013, 23:48
3 seçenek arasında tekrardan favorim civic olur tabikide
Iyi bir LPG ustasinda taktirirsaniz eger performansta kayip yasamazsiniz. Bostanci'da Cetinsay Otogaz'i tavsiye ederim bu is icin.
45bin liraniz hazirsa Leon alin tabi guzel araba ama Civic su an en mantiklisi gibi :) Era'dan cok daha farkli bir araba benim gozumde. Ikisini de kullandim ettim, ayrica disaridan bakan bir goz olarak da bu farki tekrarlayabilirim.
Dedigim gibi kredi falan borca girilecekse ugrasmaya degmez bence Leon icin, Civic'in konforunu vermeyecek. Hissedeceginiz tek eksiklikdizelin torku ve kaportaya elinizle tiklattiginizda gelen ses olur :)
onn_dear
31-01-2013, 00:24
Civic
Leon
Era derim.
i-vtec07
31-01-2013, 07:14
evet otomatikti.Soledigin tır sokacak fark varsa basa bas giderler o zaman cunku tsi tırı soktu araya;) ama tsi daki arkadas cok narin vites atar.Bizden biri sürse 2 tır olurdu emin ol:)
Otomatik cıvıc in yürüdüğünü iddaa eden yok zaten 0-100 12.5 sn:D siz manuelle deneyin o zaman görün 1.2 tsı ı ;) he bide manuel cıvıc otomatik cıvıc e yaklaşık 2 tır atıyo denendi.saygılar.
Leon dizel girdiyse işin içine, kaldı ki diyosunuz eradaha iyi gidiyo diye, bence arabanın ne kadar çok gittiği önemli değil, frenlemesi, dönüşü, yalıtımı, malzeme kalitesi de önemli. Eğer sadece giiş önemliyse eraya chip yaptırın bi iki de makyaj tamam olsun. Eğer gücünüz yeni ve kaliteli bi dizele gücünüz yetiyosa leon diyorum. Zorlayacaksa aradaki fark yine civic.
2012model 8000km dizel DSG leonumu verdım, üste para verdim 2002 mod STI aldım pişman değilim yine yaparım :) zevk meselesi...
TanerErbay
31-01-2013, 10:06
2001 Bertone Turbo verdim, 1991 Golf Cabrio aldim.
attan inip esege bindik ama ne yapalim maddi sikintilar vardi
altugkocer
31-01-2013, 10:48
2012model 8000km dizel DSG leonumu verdım, üste para verdim 2002 mod STI aldım pişman değilim yine yaparım :) zevk meselesi...
hahaha en iyisini yapmışsın :icon_tup::icon_tup:
şöyle söylüyim bende 2005 vtec2 vardı satıp 97 civic aldım zevk yani size kalmış ben olsam ,istediğim sevip zevk alabildiğim aracı alırdım e30 sevsem gider 86 modelde alırdım yani :)
Aykut106
31-01-2013, 11:41
Otomatik cıvıc in yürüdüğünü iddaa eden yok zaten 0-100 12.5 sn:D siz manuelle deneyin o zaman görün 1.2 tsı ı ;) he bide manuel cıvıc otomatik cıvıc e yaklaşık 2 tır atıyo denendi.saygılar.
2 tır boy oldu kamyon girdi yan yattı camura battı falanlı filanlı konusuyosunda kardesim ben denedim gecemedi.Ustunden nerdeyse 2 sene gecmis yoksa derdim gelsin bakalım o yuzden cokta uzatamıyorum konuyu.. vites oranları farklı vs biliyorum bisey demiyorum. 8 litre yakmasıda ilginc..
i-vtec07
31-01-2013, 12:30
2 tır boy oldu kamyon girdi yan yattı camura battı falanlı filanlı konusuyosunda kardesim ben denedim gecemedi.Ustunden nerdeyse 2 sene gecmis yoksa derdim gelsin bakalım o yuzden cokta uzatamıyorum konuyu.. vites oranları farklı vs biliyorum bisey demiyorum. 8 litre yakmasıda ilginc..
Abi gerçekten anlamıyosun beni.otomatik cıvıc in 1.2 tsı a geçilmesi normal burası tamam.ayrıca otomatik cıvıc 8lt yakar mı yazdım? Ben manuel cıvıc 1.2 tsı geçer diyorum otomatik cıvıc geçemez diyorum sen denedik diyosun.eh işte otomatik le denemissin.kısacası manuel cıvıc 1.2 tsı ı geçer.konuyu sahıbindende özür diliyorum dağıttık konuyu saygılar.
BaybuRtlu69
31-01-2013, 12:41
Arkadaslar, suanlik yani en azindan 1 sene daha erayla devam karari verdim..
Dediginiz gibi jant, spor yay ve bir kac gorsellik verip o sekilde binicem insallah.. su da var aklim hala honda da, piyasasi insallah seneye biraz düşer de hakettigi rakamlara iner umarim su 2.eller :)
Otomaik civic-manuel civic knusmasina gelincede, asla 2 tir boyu fark olmaz.
Zamaninda otomatik 1.6 premium civicle, 1.6 manuel elegance civic gecmistik.. yani pilotaj + aracin motorunun iyi acilmis olmasi onemli..
i-vtec07
31-01-2013, 12:49
edit edit.
HondatugraL
31-01-2013, 12:57
2008 civic e e39 m paket bmw ıle değişsek saçmalamamış oluruz demı :D yakıt falan artar ama donanım olarak daha dolu mesela..
Civic : Yakıt'ı fazladır bende otom. var.Ş.içi :11-12lt. yakıyor ve çok basmıyorum.Dış dizaynı , iç konforu ve özellikleri bence eradan daha iyidir.Bir kaç ekleme ile araç çok güzel gözükebiliyor.Ama çok yakıyor ...
BaybuRtlu69
01-02-2013, 13:52
2008 civic e e39 m paket bmw ıle değişsek saçmalamamış oluruz demı :D yakıt falan artar ama donanım olarak daha dolu mesela..
Yakıtı bayağa üzer, civictende fazla yakacak zaten ve benzin fiyatları ortada :)
Civic : Yakıt'ı fazladır bende otom. var.Ş.içi :11-12lt. yakıyor ve çok basmıyorum.Dış dizaynı , iç konforu ve özellikleri bence eradan daha iyidir.Bir kaç ekleme ile araç çok güzel gözükebiliyor.Ama çok yakıyor ...
Sizin araç haddinden fazla yakıyor gibi geldi bana, serviste kontrol ettirdiniz mi ?:soru:
Normal şartlarda araç 10.000 km lere geldi mi yakıt sarfiyatı biraz daha azalıyor, en azından bizde civic varken durum bu şekilde olmuştu.. Km de 35 krş gibi bişey yakıyordu... Dediğiniz gibi özellikler MUGEN le birleşince çok güzel sonuçlar çıkıyor.
Fakat Şuanda ekonomik olması daha ağır bastı, yapılan yorumlarda bu yönde gibi. En azından 1sene daha erayla sorun devam edicem gibi, eraya görsellik katıcaz :)
rebeloghy
01-02-2013, 14:35
1- Accent era hafif değil. Kendileri 1200+ kg. İyi gitmesinin nedeni hafif olması değil yani, motorunun başarılı olması. Ve de diğerleri 15 yıldır aynı motoru
kullanırken bile Hyundai'nin her aracında neredeyse farklı motorla piyasaya sürmesi.
2-Arkadaşın soorusu hangisi iyi değil, zira araçların arasında sınıf farkı var. b sınıfı araçla c sınıfı araç arasındaki farkı diğerini mercedes olarak tabir ediyorsan vahlar vahlar. d ya da e sınıfı araca binseniz uyanırsınız o honda rüyasından.
Ön yargınız sizin en büyük düşmanınız. 18 bine espsi olan araç allabilecekken 99 model araçlara verin o parayı. Çok mantıklı iş yapıyosunuz bravo. :D
1- uçan teneke deme sebebim için hafifliği değil durmayışını yol tutamayışını kastettim. honda nın hala 1.6 atmosferik motor kullanıyor olması desteklediğim bir durum olsa civic'i satmazdım.
2- arkadaşın sorusu nasıl hangisi iyi değil ? ne diyormuş arkadaş ? eramı satıp civic alayım mı diyor. ben de civic eradan iyi al tak tüpü bak keyfine diyorum , neye göre kıyaslayalım yada cevap verelim ?
3- bana b sınıfı arac önerin mi demiş ? hayır. c sınıfından arac mı önerin demis ? hayır. erayı satıp civic alayım mı demiş,değer mi demiş. ben de segment gözetmeden iki aracı kıyasladım. eradan inip fd6ya binmek eşekten inip ata binmektir.
Honda rüyasında olduğumu nerden çıkardınız ? Ön yargıyla yaklaştıgımı nereden biliyorsunuz, göbegimiz bir mi de hiç eraya binmemişim ya da honda dan baska araba kullanmamısım gibi cevap yazıyorsunuz ? Yada hayatında bir kere bile olsa hondaya binmiş olan, veya hondayla ilgili olumlu konuşan herkes boş ies'lere 18 19 bin lira veriyor demek midir ? vahlar vahlar demişsiniz ya insanları tanımadan bilip bilmeden yorum yapanların ülkesinde yaşadığımız için vahlar vahlar.. Sahibi olduğunuz mantık düzeyi için vahlar vahlar.. Anlama yeteneğiniz açısından vah kere vahlar :)
Servise devamlı giden bir araç servis müdür'ü yakın bir tanıdıgım bende başlarda yakıttan şikayetçiydim rolanti ayarı vs. yapıldı ama halen daha şikayetçiyim :D
Honda toplantılarına vs. katılıyorum izmirde bütün otomatikler bu şekilde jantları 18 yapan,hava filtresi takan ve 13 lt. yakanlar var :) Tüp şart ama ben istemiyorum onun yerine bir tane 12.000 tl'ye dizel bir araç alcam ona bincem hafta içleri :D bu arada araç 25.000 km'de yani yakıt olarak artık düşmüştür.Geçenlerde depoyu full'ledim.Benzin 1 haftaya kadar biter.Size net rakamı veririm.
Yakıtı bayağa üzer, civictende fazla yakacak zaten ve benzin fiyatları ortada :)
Sizin araç haddinden fazla yakıyor gibi geldi bana, serviste kontrol ettirdiniz mi ?:soru:
Normal şartlarda araç 10.000 km lere geldi mi yakıt sarfiyatı biraz daha azalıyor, en azından bizde civic varken durum bu şekilde olmuştu.. Km de 35 krş gibi bişey yakıyordu... Dediğiniz gibi özellikler MUGEN le birleşince çok güzel sonuçlar çıkıyor.
Fakat Şuanda ekonomik olması daha ağır bastı, yapılan yorumlarda bu yönde gibi. En azından 1sene daha erayla sorun devam edicem gibi, eraya görsellik katıcaz :)
BaybuRtlu69
02-02-2013, 02:06
Peki şunu sormak istiyorum, benzinli bir araca tüp taktırmama sebebiniz nedir ?
Toplumda bu mevzuda çok var, mesela 12.000 tl lik dizel bir araç alacağınza, 1.000 tl ye neden bir tüp taktırıp daha az yakıt tüketmiyorsunuz ?
Bizim araçlara tüp serviste ortalama 2.000 tl. gibi bir rakama takılıyor. 6 Yıllık garantisi'ni bu şekilde bazı servisler iptal etmiyor.Honda'nın yeni nesil otomatik araçların da tüp yüzünden sorun çıkaranlar var.(ama onun da çaresini buldular sanırım)
İşin açıkcası ben her ne kadar da günümüz de tüp emniyet sistemleri artmış olsa da ben tüp'e güvenmiyorum.Her zaman benzinli araca göre riski daha fazla...
Bir çok insan araca zararının olmadıgını soyluyor ama bence zararı var.Eğer zararı olmasaydı bazı markalarda B*C gibi yağlama sistemleri vs. oluşturmazlardı.(ama bu konuya hiç girmek istemiyorum)
Benim için ilk sıra güvenlik , ama dizel bir araç alamazsam veya temiz bulamazsam 97-98-99 model honda 1.4 is vs. alırım o zaman ona tup takarım.
Peki şunu sormak istiyorum, benzinli bir araca tüp taktırmama sebebiniz nedir ?
Toplumda bu mevzuda çok var, mesela 12.000 tl lik dizel bir araç alacağınza, 1.000 tl ye neden bir tüp taktırıp daha az yakıt tüketmiyorsunuz ?
eski aracım 2009 civic konfor sürüş ve hız bakımından çok kaliteli bi araba yol tutuşu olsun herşeyi çok iyi insana güven veriyo ama trafikte yakıt konusunda sıkıntı çekebilirsin heleki otomatik alıcaksan. accentde kullandım gidişi filan güzel ama insana güven vermiyo. honda al derim kat kat daha iyi bi araç.
@ Bayburtlu Hocam senin için hesapladım . Şehir içi kullanım tam : 1 km = 60 kuruş (sakin + bazen çok kısa süreli agrasif kullanımlarda )
BaybuRtlu69
09-02-2013, 20:43
@ Bayburtlu Hocam senin için hesapladım . Şehir içi kullanım tam : 1 km = 60 kuruş (sakin + bazen çok kısa süreli agrasif kullanımlarda )
Abi öncelikle sağol benim için bu özel ölçüm için :)
Şuanda kesinlikle vazgeçtim bir civic almaktan, 60 kuruş ne demek yahu ? TypeR gibi maşallah bayağa yakıyor.
2008 senesinde düz vites vardı bizde, o kmde 35 kuruş gibi birşey yakıyordu.
Sizin civicle 60 kuruş ise, ben accent erayla kmde 25 kuruş en fazla yakarım.
Aradaki fark uçurum zaten... Dediğiniz gibi bir dizel araç sizin içinde.