PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mesleki eğitim ve dil eğitimi

rebel
30-01-2013, 09:34
Türkiyede en üst düzey olan '1.sınıf sanayi dalgıcı' belgesine sahibim. Fakat ülkemizde her işte olduğu gibi bu iştede ilerliyemiyoruz. Hedefim yurt dışından gerekli denklik belgemi alıp yurt dışında kalabilmek.

sanayi dalgıçlığı genel olarak 2 ye ayrılıyor diyebilriz .
offshore commercial diving(platform/açık deniz)
onshore commercial diving(karadan açık denizde olmayan dalgıçlık)

Dünyada Avustralya,İskoçya,Amerika,Kanada,Birleşik Krallık başı çekiyor.

ADAC(avustarlia menşeili) genel olarak dünyada daha çok tanınan.
ADC(USA menşeili) genelde meksika körfezi ve kuzey denizinde tanınan.

Dil eğitimini ve mesleki eğitimimi almak istediğim ülke ; maddi, hayat standardı, yaşamsal faktörler gibi konularda beni zorlamayacak seviyede olmalı.

alacağım mesleki belge 20.000 USD yaklaşıyor. Maddi külfeti müthiş yüksek .Bu yüzden diğer konular beni daha fazla zorlamamalı.

bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşları bekliyorum

rebel
30-01-2013, 09:36
Dünyadaki Mesleki yüzdesi olan ülkelerin akedemi listesi

Austraya: Descend Underwater Training Centre)

Brezilya: Divers University

Kanada: University Canada West Commercial Diving Collage, Divesafe International Institut Maritime Du Quebec

Fransa : Avrupa Teknolojik Dalış Okulu ETDS (European Technical Diving School), (St. tropez), Institut National de Plongee Professionnelle (Marsilya)

yeni Zellanda: New Zealand School of Commercial Diver Training

Singapur: Commercial Diving and Offshore Consultancy

İspanya: Centro Tecnico De Buceo

Tayland: Mermaid Maritime

İtalya: Uluslararası Bilimsel Dalış Okulu ISSD (International School for Scientific Diving)

ABD: California National Polytechnic College of Science (San Diego), Santa Barbara City College, Commercial Diving Academy (Florida), Minnesota Commercial Diver, Divers Academy International Training Center (New Jersey), Ocean Corporation (Teksas), American Academy of Underwater Science (AAUS), America Sualtı Bilim Akademisi AAUS, International Diving Institute (North Charleston)

Birleşik Krallık: Interdive National Hyperbaric Centre, Professional Diving Academy TH Diving Services Ltd, The Underwater Centre.

rebel
30-01-2013, 16:06
amerikada yaşayan arkadaşlardan da fikir bekliyorum

turbo&quattro
30-01-2013, 16:30
Amerika tayfasinda Cagri ( Rebel ) ve Izzet ( Izo ) ogrenciler. Konuyu gorduklerinde yazarlar yada pm ile ulasabilirsin.