Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastik tamir köpüğü ?

c20let
30-01-2013, 18:05
Memlekete yarı yıl tatili için geleceğim gün aracımın sol arka lastiği yanağından hava kaçırmaya başladı. Yaptırmak için vaktim yoktu bende otogarda bırakıp geldim :D şimdi dönünce büyük ihtimalle havası kalmamış bi lastik beni bekliyor olacak.

Gelelim soruma 4 lastiğiminde durumu pek iyi sayılmaz değiştirmeyi düşünmüyorum çünkü yaza jant değiştirip ebat büyüteceğim bir daha öğrenci halimle lastik masrafı yapmak bana göre değil. Bu sprey köpük olan tamir kitleri beni idare eder mi ? İnternette yorumları okudum 5 aydır değiştirmedim hala sıkıntısız biniyorum diyende var 3 gün anca idare etti diyende hiç işe yaramadı diyende. İlla ki aramızda kullananlar olmuştur yorumlarını merak ettim ?

devil_berk22
30-01-2013, 18:07
o tamir kitleri sadece yolda kalmayın den yakın lastikçiye ulaşın diye üretilmiş bir şey en azından ben öyle biliyorum

c20let
30-01-2013, 18:12
o tamir kitleri sadece yolda kalmayın den yakın lastikçiye ulaşın diye üretilmiş bir şey en azından ben öyle biliyorum

Evet bende böyle biliyorum ancak yorumları okuyunca 3-5 ay kullanabilir hale getirdiğini yazanları da gördüm eğer 3 ay gibi bi süre idare edecekse zaten jant lastik parasını toplarım o zaman kadar :D bi daha masraftan kurtarır.

Nightfish
30-01-2013, 18:14
Kalitelisi hangisi oluyor bilmiyorum ancak ucuz olanları yalnızca lastikçiye gidene kadar idare eder sizi. Zaman geçtikçe kuruyan köpük dökülmeye ve lastik tekrar hava kaçırmaya başlıyor.

c20let
30-01-2013, 18:17
Kalitelisi hangisi oluyor bilmiyorum ancak ucuz olanları yalnızca lastikçiye gidene kadar idare eder sizi. Zaman geçtikçe kuruyan köpük dökülmeye ve lastik tekrar hava kaçırmaya başlıyor.

Hadi ya yorumları okuyunca :D beni idare edecek yöntemi buldum sanmıştım :D

Bir soru daha sorayım o zaman lastik yanaktan hava kaçırıyor yanağına yama yapılıyor mu ?

Nightfish
30-01-2013, 18:19
Yanağa yama yapılıyor ama çok sağlıklı olmuyor. En azından ben yaptırmak istediğimde öyle söylemişlerdi. Zamanla çukura vs girdikçe yaptıkları yama esneyip açılabiliyormuş.

c20let
30-01-2013, 18:27
Bunun bi çözümü olmalı :D 3-5 ay idare edecek bi yöntem şimdi 15-20 liralık köpük ama bu sıkıldığı zaman yama yapılmıyormuş yüzeye sanırım. O yüzden deneme yanılma yapmadan önce emin olmak istiyorum

Ome_RS
30-01-2013, 18:37
köpuge 20tl vrmktnse tamır ettırmk daha mntıklı degılmı

devil_berk22
30-01-2013, 18:43
stepne varsa onunla idare et yaza kadar

c20let
30-01-2013, 19:17
köpuge 20tl vrmktnse tamır ettırmk daha mntıklı degılmı
Hocam işte tamir ediliyor mu yanaktaki patlak ? onu bilmiyorum onu da sordum sağlıklı olmuyor yazılmış :)

stepne varsa onunla idare et yaza kadar

Malesef ince stepne var arabada :(

kelalper
30-01-2013, 19:41
bu köpükler aa ne güzel diye alıyorsun. Lastiğin içine basıyorsun lastik patlayınca aktif oluyor. Ya da lastik patladıktan sonra sıkıyorsun. Ama şunu unutuyor millet. O köpüğü kullandıktan sonra tamirciye gittiğin zaman o lastiği çöpe atıyorsun yeni lastik alıyorsun. Tamir edilebilecek durumdaki lastiğinde canına okuyor yani. O nedenle uzak durun.

c20let
30-01-2013, 19:44
bu köpükler aa ne güzel diye alıyorsun. Lastiğin içine basıyorsun lastik patlayınca aktif oluyor. Ya da lastik patladıktan sonra sıkıyorsun. Ama şunu unutuyor millet. O köpüğü kullandıktan sonra tamirciye gittiğin zaman o lastiği çöpe atıyorsun yeni lastik alıyorsun. Tamir edilebilecek durumdaki lastiğinde canına okuyor yani. O nedenle uzak durun.

Evet işte bu durum beni korkutuyor. Alper abi peki yanaktan hava kaçırıyor yarık vs dedil tahminimce inceleme şansım olmadı çok acelem vardı. Tamiri yama ile vs mümkün olur mu ?

devil_berk22
30-01-2013, 19:55
benim yanaktan kaçıran bi lastiğim vardı 3 kere tamirlettim olmadı :)

997TT
30-01-2013, 20:01
Yanak tamırı cok tehlıkelı.Aman dıyım...
Alper,kopuk sıkıldıktan sonra hakkatten oylemı oluyor yahu?
Yada her kopuk mahvedıyor mu?

Enes-x
30-01-2013, 20:03
Çıkma lastik niye bakmıyorsun çok uyguna alırsın bir adet tamir fiyatından da ucuz olur belki :)

c20let
30-01-2013, 20:03
benim yanaktan kaçıran bi lastiğim vardı 3 kere tamirlettim olmadı :)

Abiler durum madem böyle :D o zaman illa ki köpükle bi denerim.

İzmir - istanbuldan 30-40 liraya çıkma 14" lastikler var baktım olmuyor otogardan çıkarınca eve gelir Kuşadası'nda bulamazsam çıkma lastik sipariş veririm bi yerden.

Edit:

Çıkma lastik niye bakmıyorsun çok uyguna alırsın bir adet tamir fiyatından da ucuz olur belki :)

Yukarıda yazmıştım ama kuşadasında diğer 3 lastiğin ebadında düzgün bi çıkma lastik bulma şansımı epey düşük gördüm. 30-40 liralık lastiği alsam kargosu sök tak balans derken yine tutacak epey :D ama bulursam adadan çıkma önceliğim zaten.

Enes-x
30-01-2013, 20:23
Yukarıda yazmıştım ama kuşadasında diğer 3 lastiğin ebadında düzgün bi çıkma lastik bulma şansımı epey düşük gördüm. 30-40 liralık lastiği alsam kargosu sök tak balans derken yine tutacak epey :D ama bulursam adadan çıkma önceliğim zaten.

Anladım bende de 2 tane 14 lastik var tarihi geçmiş ama az kullanılmış,yakın olsak verirdim idarelik kullanırdın.

c20let
30-01-2013, 20:36
Anladım bende de 2 tane 14 lastik var tarihi geçmiş ama az kullanılmış,yakın olsak verirdim idarelik kullanırdın.

Kuşadası'na gideyim bi eğer bulamazsam iletişme geçerim hocam senle :D bende ki lastiklerde kaya gibi olmuş zaten az biraz idare etse iş buluncaya kadar yeter bana o yüzden geçici ucuz çözümlere göz atıyorum

agresive
30-01-2013, 20:40
valla o köpüklerden bende kullandım bir hafta gittiğide oldu 1 ayda ama en fazla 2 3 kere kullanabilirsin sibob deliğini tıkıyor hava dahi basamıyorsun çıkma lastik mantıklı en azından kafan biraz daha rahat olur

Emre Akçay
30-01-2013, 20:45
Yeni konu açmayayım konu ile ilgisi yok ama geçenlerde benim lastiğe ufak bir vida girdi. Lastikçi lastiği sökmeden vidayı çıkartıp, tornavida tarzı bişey soktu vidayı çıkarttığı yere. Sonra dıştan da yine aynı yere birşey yapıştırdı. Eskiden lastiği söktürüp yama yaptırıyorduk. Bu sistem neyin nesi anlamadım.

Aykut106
30-01-2013, 20:53
Yeni konu açmayayım konu ile ilgisi yok ama geçenlerde benim lastiğe ufak bir vida girdi. Lastikçi lastiği sökmeden vidayı çıkartıp, tornavida tarzı bişey soktu vidayı çıkarttığı yere. Sonra dıştan da yine aynı yere birşey yapıştırdı. Eskiden lastiği söktürüp yama yaptırıyorduk. Bu sistem neyin nesi anlamadım.

fitil deniliyor sanırım.O tornavidayla iyice actırıp fitili sokusturuyor

c20let
30-01-2013, 21:15
fitil deniliyor sanırım.O tornavidayla iyice actırıp fitili sokusturuyor

evet bu şekilde oluyor

Benim için en iyisi çıkma lastik olacak sanırım :D

c20let
30-01-2013, 22:47
TEKZEN YAPI MARKET | Lastik Tamir Solüsyonu (http://www.tekzen.com.tr/Product/91399/lastik-tamir-solusyonu)

böyle bi ürün buldum nasıl kullanılır nedir ne değildir ?

Alperen-B
31-01-2013, 00:03
30 tl ye filan lastikçilerden çıkma işini görecek lastik alıp takman daha mantıklı bence

c20let
31-01-2013, 00:09
30 tl ye filan lastikçilerden çıkma işini görecek lastik alıp takman daha mantıklı bence

Ahh abi keşke aynı ebat denk gelse de orta-kötü halde olsa bile razıyım ama kuşadası enteresan yer hiç bi *** bulunmuyo :D

kelalper
31-01-2013, 08:26
Alper,kopuk sıkıldıktan sonra hakkatten oylemı oluyor yahu?
Yada her kopuk mahvedıyor mu?

Murat maalesef her köpük lastiğin canına okuyor. Hava ile temas etmeye başladığı zaman donuyor. Mantık aynı ev kapı kasalarında kasa ile beton arasında kullanılan epoxy köpük ile aynı. Şişik lastiğe sıkıyorsun gidiyo deliği tıkıyo ama içeride de donuyo zamanla.Bagaja atarsın uzun yola çıktın stepnede yok. O zaman mecburen benzincide hava bastıktan sonra kullanırsın ama onun dışında şehir içinde adım başı lastikçi var. Stepnede varsa sakın kullanma köpüğü.

c20let
22-03-2013, 17:27
Cevap yazmak için 1 ay bekledim. Yine lastiğim inmişti tamamiyle lastik tamir köpüğü aldım sıktım 20 psi şişirmişti üzerini de benzinlikte ben tamamladım. İçindeki köpüğün homojen olarak dağılması için lastiğin içinde 5-10 dakika düşük hızda dolaşın yazıyordu başka forumlarda bende o şekilde dolaştım biraz ve 1 ay sonunda hiç hava eksiltme vs sorun yok. 1 ay daha idare ederse benim için görevini başarıyla tamamlamış olacak. Kullanacaklar için kaynak olsun.