Orijinalini görmek için tıklayınız : Gıcırtı Sesi İçin Tavsiye
Son 1 aydır aracımın bagaj bölgesinde kasisten inip çıkarken cukurlu yolda giderken gacur gucur sinir bozan sesler geliyor.arabadan soguttu beni. bagaj kapağının iç kısmından geliyor die tahmin ediyorum gevsemiş gibi.bi arkadasımı arka tarafa oturttum eliyle o tarafa bastrınca ses gider gibi oldu fazlada bakamadık.acaba bu sorunu nasıl giderebilirim sizlerden tavsiye almak isterim.:soru:
şimdiden tesekkürler...
fitillerin tozlanmıştır araba kasılınca ıcırtı yapar fitil spreyi al sık kapı ve bagaj fitilllerine sorunun çözülr sanayide herhangi bir parçacıya git fitil için sprey varmş de al kullan işin çözülsün..
ben bagaj kapağının içini komple söküp yalıtım yapayım falan diyodum eger bu kadar basitse çözüm boşsa kurmusum:) internet üzerinden alabileceğim bi link falan varmıdır fitil için spreyi?
yeni konu acmadan bende ayni derdi grande Punto'da yasiyorum, komple izolasyonmu yaptirmak isin cozumu, cikikcikiciicicici sanki saka kusuyla yolculuk halindeyim..
onurunal
30-01-2013, 23:33
benim focusta döşemelerden geliyor.. yay taktıktan sonra daha da arttı kapılardan tavandan arabanın 4 biryanında gacır gucur sesler geliyo...
alirizaatilla
30-01-2013, 23:34
Henkel Teroson Kauçuk , Lastik Fitil bakım spreyi oldukça başarılı ürün hepsiburada'da var olması lazım netten almak...
benim aracın ön gögüstende tak küt falan diye ses geliyo çukurlarda. nerden geliyo tam anlamıyla çözemedim bi türlü .yalıtım yapacak yeri bulamamkta bi sorun:)
fitillerden mi geliyo ona tam emin değilim bana plastik aksam sesi gibi geliyo
alirizaatilla
30-01-2013, 23:40
fitillerden mi geliyo ona tam emin değilim bana plastik aksam sesi gibi geliyo
soğuklardan sebep sanırım sertleşiyo fitiller çözüm olurmu bilmem ama denemekde fayda var !!
wd40 kesin çözüm
bütün gıcırtılar net 2-3 ay yok oluyor
ErayCerit
30-01-2013, 23:43
wd40 kesin çözüm
1. Wd-40
2. Balata spreyi
Ustaların dostu bu 2 sprey :D
cgnozdmr
30-01-2013, 23:49
arabanın ilacı wd40 sık geçsin gitsin :D
onurunal
30-01-2013, 23:50
wd40 kesin çözüm
döşemeye sıkılıyor mu :)
Firat.M3
30-01-2013, 23:50
slikon sprey de işinizi görür. würth'ün slikon spreyleri iyidir. hem toz tutmuyor hem de gıcırtıları kesiyor. ben plastik aksama temas eden deriye bile sıkıyorum hafiften :)
eyvallah bütün cevaplara tesekkür ederm. deneyim sonucu paylasırım:)
_driver_
30-01-2013, 23:58
1. Wd-40
2. Balata spreyi
Ustaların dostu bu 2 sprey :D
+1 :)
würth sprey iyidir:icon_tup:
yeni konu acmadan bende ayni derdi grande Punto'da yasiyorum, komple izolasyonmu yaptirmak isin cozumu, cikikcikiciicicici sanki saka kusuyla yolculuk halindeyim..
benim punto da cık cık cık nalet ses arabayı sattırcak bana :Deli: servis yaptık diyor veriyor gene gıcırdıyor bütün punto larda kronik herkes aynı durumdan şikayetçi
benim punto da cık cık cık nalet ses arabayı sattırcak bana :Deli: servis yaptık diyor veriyor gene gıcırdıyor bütün punto larda kronik herkes aynı durumdan şikayetçi
hoparlor alayim ben ozaman :D
Tekzende ses yalıtımli süngerimsi yapıya sahip bir icat var tanesi 8-10 lira bisey ondan alın bagaja ve arka koltuk altına yerleştirin gerekli gereksiz bir cok sesi kesiyor :icon_tup:
protonumda arka sag eşiklerde ve kapıların ıc kısmına izole malzemesı bazı yerlerde köpük kesip koyduk suan aracım da gıcırtı kalmadı gibi bişy sol arkada var hale nbiraz açıp birazdaha kurcalarsam oda gidcek )
ÖmerF.Bayar
31-01-2013, 00:46
Bundan sonraki hicbir arabamda muzik sistemi oliycak sirf bu yuzden, muzik kapali yolculuk izdirap gibi geliyo bana vikvikvik heryerinden ses geliyo lanet arabanin.
Ertug_T.
31-01-2013, 01:04
yılmazım aynen çok uğraşma speyle gitsin..
bu arada benimde aracın kapı içi döşemelerden biraz ses geliyor hem bozuk yollarda hemde kapıyı çekerken gıcırtı yapıyor..(deri döşeme)..nası bişey önerirsiniz?
ghibli06
31-01-2013, 08:53
arkadaşlar o gıcırtı fitilden vs gelmiyor olabilir, yani bagajdaki gıcırtıyı içeriden biraz zor duyarsınız... bu tarz gıcırtıların sebebi amortisör-takoz-yay-arka takım çıkar genelde...
SOMEONESPECIAL
31-01-2013, 09:07
arkadaşlar o gıcırtı fitilden vs gelmiyor olabilir, yani bagajdaki gıcırtıyı içeriden biraz zor duyarsınız... bu tarz gıcırtıların sebebi amortisör-takoz-yay-arka takım çıkar genelde...
+1
Ön takım, alt takım, Z rotu gibi yıpranmış lastik aksamları değiştirmeden
o sesleri kesemezsiniz. Eğer sağlam ve gene ses yapıyorsa özellikle kasislerde
vb. ön takım, alt takım tüm lastik aksamların yağlamanızı tavsiye ederim.
Ben sprey gres yağı ile girdim altına sıktım. Tek sebebi soğuklar.
Henkel Teroson Kauçuk , Lastik Fitil bakım spreyi oldukça başarılı ürün hepsiburada'da var olması lazım netten almak...
Bende o üründen kullandım tavsiye ederim :icon_tup:
http://a1208.hizliresim.com/10/p/c35fw.jpg
thedevil
31-01-2013, 10:13
burçları gevriyor soğuktan o yüzden gırç gırç diye ses geliyor tümseklerde yıkatınca geçiyor sonra 2-3 gün sonra yine başlıyor fitillere değil burçlara sıkacaksın spreyi salıncak burçlarına falan fitillerle alakası yok....
yay ve amortisorden geliyo olmasin. yaylar vuruyodur bibbirlerine belki?
yılmaz hep o woofer'dan oldu o :D o arabanın gıcırtısı bagaj içinden gelmiyor. arka pandizotun oturdugu sagdaki soldaki plastik bakalitler var ya. onlar gevşiyodu sürekli olarak. onlara bi çare bul bi daha ses falan gelmez bi yerden .
Burak-Akın
31-01-2013, 12:13
aynı sorunu bende yaşıyorum 6 aydır, bagaj kısmından çok saçma bi gıcırtı sinirimi bozuyor
yılmaz hep o woofer'dan oldu o :D o arabanın gıcırtısı bagaj içinden gelmiyor. arka pandizotun oturdugu sagdaki soldaki plastik bakalitler var ya. onlar gevşiyodu sürekli olarak. onlara bi çare bul bi daha ses falan gelmez bi yerden .
abi bulmam lazım yoksa cidden satıcam.astra ya alısmısım sıfır ses kullanmaya şimdi ön gögüsten arkadan vırt zırt ses gelince deliriyorum arabanın içinde.bide ben taktığıma takarım inadına müzik açmayıp gidene kadar dinliyorum sesleri.pandizotu çıkardım o zmnda geliyo ses.amotisörden yaydan falan değil sanırım son kuvvet arabayı sallıyorum bi kaç kişiyle, içine birini oturttum ses yok diyo.bu haftasonu bagajın iç tarafını komple sökcem yalıtım malzemesi alıp kaplıcam wd40 vırt zırt ne varsa sıkıcam.yavuz arabayı aldığında ön takımı komple yenilediğini söylemişti z rot falan. o tarz bi sorun değildir dimi? inşallah değildir:D
+1
Ön takım, alt takım, Z rotu gibi yıpranmış lastik aksamları değiştirmeden
o sesleri kesemezsiniz. Eğer sağlam ve gene ses yapıyorsa özellikle kasislerde
vb. ön takım, alt takım tüm lastik aksamların yağlamanızı tavsiye ederim.
Ben sprey gres yağı ile girdim altına sıktım. Tek sebebi soğuklar.
yalıtım wd40 falan deneyim olmazsa son care dediğinizi yapıcam .tesekkür ederm
yılmazım aynen çok uğraşma speyle gitsin..
bu arada benimde aracın kapı içi döşemelerden biraz ses geliyor hem bozuk yollarda hemde kapıyı çekerken gıcırtı yapıyor..(deri döşeme)..nası bişey önerirsiniz?
haftasonu bu işe girişcem konuşmakla olmaz gel yardım et:D bnde sana ederm:)))