Orijinalini görmek için tıklayınız : 205 GTİ binenler buraya bir yardım.. :D
Arkadaşlar aracımda mi16 blok var sıkıntısız bir yaşam için yağ pompamı büyültmek istiyorum.. :) :)
Bu bloğa olan yağ pompası orjinal 1.9 gti yağ pompasıyla aynı mıdır? onu modifiye etmek mi daha mantıklı yoksa sıfır gene almak mı mantıklı?
ERkut 205
31-01-2013, 15:00
Arkadaşlar aracımda mi16 blok var sıkıntısız bir yaşam için yağ pompamı büyültmek istiyorum.. :) :)
Bu bloğa olan yağ pompası orjinal 1.9 gti yağ pompasıyla aynı mıdır? onu modifiye etmek mi daha mantıklı yoksa sıfır gene almak mı mantıklı?
Normal standart bir mi-16 motorun fabrikasyon yağ basınç değerlerini veriyorum...
Yağ sıcaklığı 80 derece iken : Rölanti 2 Bar Gazladığında ise 4.9 bar.
Kendi orjinal yağ basınç göstergesi çok hassas değil, ayrıca yılların vermiş olduğu yıpranmadan ötürü düşükte gösterebiliyor bir nebze, Bizim bugüne kadar bütün 205 lerde diğer ölçümlere nazaran göstergeler hep düşük gösterdi, Tabiki ölçmekte fayda var...
Normal mi-16 motorda GTI motorlara nazaran daha fazla yağlama ekipmanı bulunur... Pistonları soğutan yağ jetleri ve hidrolik iticili çift eksantrik için gerekli olan yağlama kanalları... Bu yukarda yazdığım değerler, bu durumdayken...
Senin araban galiba 8 subap silindir kapağı var ve pistonları soğutucu yağ jetleride duruyormu bilemiyorum :rolleyes: Eğer ki yok ise senin araban aynı pompa ile yukarıdaki yağ basınç değerlerinden fazlasını üretmesi gerek... ;)
GTI, partner dizel , mi-16 bir çok benzerlikler gösteriyor...Yağ pompası dışarıdan aynı, Fakat dişli ve yay yapısı nasıldır bakmak gerekli...
Gaza basınca yağ basıncın düşüyor... Ayağını gazdan çekip kompresöre bindirdiğinde ise yağ basıncın yükseliyor ise, Aracının yağ seviyesini kontrol et, normalin çok altına inmiş olabilir...
Bu arada mi-16 motorlar 5,3 litre filtre dahil yağ almaktadır... Normal GTI ler ise filtre dahil 4,5 Litredir... Kapak ve blok kombinasyonu uygulamalarda seviyeye bakarak kendiniz gözlemlemelisiniz seviyeyi
Erkutumm yine yapmıssın yapacağını eline sağlık :icon_tup:
yiğit205
31-01-2013, 17:07
erkut usta oyle dedı:)) 205 duayeni...:)
Erkut abı tesekkur ederım o halde yag eksık olabılır onun tamamlayayım
ERkut 205
01-02-2013, 14:00
Erkutumm yine yapmıssın yapacağını eline sağlık :icon_tup:
Hepimizin emeğine sağlık çağatay ;)
erkut usta oyle dedı:)) 205 duayeni...:)
Yuk öğle birşey, 205 GTI taraftarı değilim, Hatta alanlara da karşıyım:D
205 lerden hiç anlamam ben kitapların yalancısıyım :)
Erkut abı tesekkur ederım o halde yag eksık olabılır onun tamamlayayım
Önemli değil, umarım yardımcı olur, söylediklerim ile alakalı bir durumdur ;)
205 gti'cılar konuya devam edelim farklı bir soru ile :D
Mi16 üst kapak nerde bulurum :D :D ??