Orijinalini görmek için tıklayınız : Crx sabit devir sorunu yardım
powerfuL
01-02-2013, 19:06
slm arkadaslar crx de sabıt devırde gıdemıyorum bır dusuyor bır yukselıyor
gazlarken sorun yok yavaslarken sorun yok rolantıde sorun yok ama 4 bın devırden sonra sorun yok tek sıkıntı 4 devıre kadar mısal 1000 3000 devır aralıgında gaza sabıt basarken devır 1500 2500 arası bır gıdıp bır gelıyor bunun sebebı neyden kaynaklanabılır aracta 9-14 arıza yakıyor bu arızalar otomatık jıkle ve krank sılındır sensor oluyormus varmı bılgısı olan bır ustaya sordum bogaz kelebegınden yapar dedı
Osman Bahadır
01-02-2013, 19:20
Böyle teknik bir konu neden sohbet kısmına açılır? CRX'in sabit devir sorunu üzerine sohbet mi edelim şimdi bu başlık altında? Amaç nedir? Hızlı ve fazla cevap almak mı? Cevabın kalitesinin hiç mi önemi yok? Baktım da tüm konularınızı hep sohbet'e açmışsınız. Bu bir alışkanlık mıdır?
Burdan söylemek zor en güzeli bilindik bir ustaya yada servise aracı göstermeniz ?
Avrupada iseniz güzel bir usta önerebilirim.
bundan sonra sohbet bölümüne teknik konu açanlar ceza alacaktır.
teknik konuların-soruların yeri teknik bölümdür
gazlarken sorun yok yavaslarken sorun yok rolantıde sorun yok ama 4 bın devırden sonra sorun yok tek sıkıntı 4 devıre kadar mısal 1000 3000 devır aralıgında gaza sabıt basarken devır 1500 2500 arası bır gıdıp bır gelıyor bunun sebebı neyden kaynaklanabılır aracta 9-14 arıza yakıyor bu arızalar otomatık jıkle ve krank sılındır sensor oluyormus varmı bılgısı olan bır ustaya sordum bogaz kelebegınden yapar dedı
boğaz kelebeği - tps - map sensörü bunlar olabilir aklıma gelenler..
bir kontrol ettirirsen iyi olur senin için.
Osman Bahadır
01-02-2013, 23:02
Araç arıza kodunu vermiş zaten. En doğru teşhisi de yapmış. Devirde dalgalanmayı pozisyon sensörü arızası yapar. Rölantide veya düşük yükte dalgalanmayı da iacv arızası...
Tabi göstergede devir dalgalanması görürken gerçekte de motor devri dalgalanıyor mu bu da önemli. Zira vitesteyken o kadar dalgalanma pek de mümkün değil.
9 cyp sensor dısbırıtprunun onunndekı sensor hala ne hallta yaramıs oldugunu bılmıyourm :D
iac idle air controll emmenın manıfoldunun orda :)