Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : K.Irak - Erbil yardım

onat
03-02-2013, 14:13
Selamlar iyi pazarlar herkese,

Sizden yarına kadar Erbil konusunda yardıma ihtiyacım var. oradaki hayata dair 3-5 tane blog takip ettim ama sitemizde birçok tecrübeli arkadaşımız abimiz var. illaki yardımı dokunur diye burada paylaşmak istedim.

babam kuzey ırak erbilde 930 konutluk bir gayrimenkul projesinde proje koordinatörü olarak gitmesi için teklif aldı. aşağı yukarı yaşam konusunda bir takım bilgiler aldık ama internet kirli bilgi içeriyor. pek tatmin edici olmadı açıkcası.

sizlerden isteğim hayat nasıldır ? ne harcanır ne yer ne içer ? aşağı yukarı ne maaş istenir ne maaş alsa güzel olur ? maaş + prim olacağı için sizce ne kadar prim istemeli. işin kötü kısmı babama iş teklif eden adamda bilmiyor raic bedeli. anlayacağınız biraz detaylı bilgiye ihtiyaç var.

şimdiden çok teşekkür ederim.

Renç
03-02-2013, 15:29
promient görürse yazar, görmezse özel mesaj atarsın
o coğrafyada inşaat işleri vardı yanlış hatırlamıyorsam

nemonomani
03-02-2013, 15:45
Selamlar iyi pazarlar herkese,

Sizden yarına kadar Erbil konusunda yardıma ihtiyacım var. oradaki hayata dair 3-5 tane blog takip ettim ama sitemizde birçok tecrübeli arkadaşımız abimiz var. illaki yardımı dokunur diye burada paylaşmak istedim.

babam kuzey ırak erbilde 930 konutluk bir gayrimenkul projesinde proje koordinatörü olarak gitmesi için teklif aldı. aşağı yukarı yaşam konusunda bir takım bilgiler aldık ama internet kirli bilgi içeriyor. pek tatmin edici olmadı açıkcası.

sizlerden isteğim hayat nasıldır ? ne harcanır ne yer ne içer ? aşağı yukarı ne maaş istenir ne maaş alsa güzel olur ? maaş + prim olacağı için sizce ne kadar prim istemeli. işin kötü kısmı babama iş teklif eden adamda bilmiyor raic bedeli. anlayacağınız biraz detaylı bilgiye ihtiyaç var.

şimdiden çok teşekkür ederim.
erbilse sıkıntı yok en elit bölge erbil içiniz rahat olsun ordaki kürt dağdaki gibi değil ve sevmezlerde onları içiniz ferah olsun gende de daha net somut şeyler için 2 günlüğüne gitmesi en güzeli tatil amaçlı bakınır

onat
03-02-2013, 16:44
arkadaşlar cevap verenlerden teşekkür ederim. hayatı idame açısından burada yazılanlarda şuan için okuduğum blogları onaylar nitelikte. kafada yaşam konusunda sıkıntı olmasada ücretler ve maaş açısından yarına kadar bilgiye ihtiyacım var. yarın nihayi kararımızı açıklıcaz çünkü teklif eden şahsa. mümkünse rakamsal açıdan doyurucu bilgiler alabilirsem iyi olur.

teşekkürler.

AEAlmas
03-02-2013, 17:22
irak in göz bebeği erbil süleymaniye karasal iklim var ama genelde hava yazın çok sicaktir catis ma vs konusu yok

GTCihad
03-02-2013, 18:23
Birçok projemiz var orada bir kere gittim Erbile 1 hafta kadar kaldım . Kendinizi Türkiye'de gibi hissedersiniz. Tüm Türk markaları orada , güzel alışveriş merkezleri var. Türk alışveriş merkezi var içeride kafeler ve restaurantlar türk (baydöner , halil İbrahim sofrası v.s.) gibi.
İyi şartlar olursa ben giderim şahsen

PROMINENT
03-02-2013, 18:26
direkt maaş ise min 5000 dolar civarında başlıyor babanızın konumundaki maaşlar. ama prim işin içine girince prime göre maaş çok daha aşağılara gelebilir. erbil rahat güzel bir şehirdir.avm ler rest. yaşam kalitesi.. içki konusunda zaten hiçbir islam ülkesinde sıkıntı yok ıraqda marketlerde satılıyor. ev kiraları erbilde ne konumda bilemem ama zaten firma kalıcak yer ayarlıyacaktır.hayat ucuz.
ben bağdat ve çevresini biliyorum iş yapıyorum. o tarafda hiç işim olmadı.zaten orası ıraq değil kürdistan. ıraq bagdat kısmı vizesiz geçemezsin.

B.Koçer
03-02-2013, 18:34
Erbilde hayati kaygınız olmasın hiç bi sıkıntı cıkmaz yemek olarak biraz zorlanabilir türk restoranlarına gitmeye önem göstersin .
Benzin sudan ucuz
Çok avm var ve yiyecek çesitleri var .
Avm ler aşırı lüx

Ev kiraları dublexlerde 500 dolar civarı apartman daireleri 1000 dolardan baslıyordu en son .
Apartman dairesinde kalırsa internet ve elektrik sıkıntısı olmaz eğer kendine ayrı bi ev tutmayı dusunurse bu ıkısı konusunda biraz sıkıntı yasıcaktır . 12 ye kadar yada sonra tam hatırlamıyorum elektrikler bazı bölgede kesiliyor jenaratörler calısıyor zaten mahallelerde jenaratörler mevcut .

onat
03-02-2013, 19:25
arkadaşlar çok teşekkür ederim. doyurucu bilgiler aldım sayenizde. o zaman aşağı yukar 3-4 bin dolar + prim şeklinde çalışabilir. bu şekilde bir talep ile geri dönmek mantıklı gözüküyor. zaten para harcanacak yer yok gibi duyumlar aldık. kaldığı yer şirket tarafından sağlanıcaktır tahminen. bu şekilde yaşam kalitesi, hayati unsurlar ve maddi açıdan gidilesi biryer gibi duruyor. inşallah hakkımızda hayırlısı olur. yardım edenlere tekrar çok teşekkür ederim.

SErhat.
03-02-2013, 19:31
....zaten orası ıraq değil kürdistan....

Konu dışı ama geçenlerde yine bu tip bir konuda birisi yazmıştı. Dünya şirketleri bile oraya Kürdistan olarak gönderim yapıyor diye.

Global dünyada(!) sanırım o bölgeye Kuzey Irak diyen bir biz varız herhalde..

mechanic
03-02-2013, 20:18
Konu dışı ama geçenlerde yine bu tip bir konuda birisi yazmıştı. Dünya şirketleri bile oraya Kürdistan olarak gönderim yapıyor diye.

Global dünyada(!) sanırım o bölgeye Kuzey Irak diyen bir biz varız herhalde..

var zaten öyle bir yer ki.. ama adı öyle değil,
Kürdistan Bölgesel Yönetimi - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrdistan_B%C3%B6lgesel_Y%C3%B6netimi)

ırağın kuzeyi, bayrakları var başkenti var, Türkiyedeki ilk 500 içindeki firmalarıın çoğu oraya yıllarca mal-hammadde hizmet satmıştır, Türkiye ile alakası yoktur.

MrtYILDIZ
03-02-2013, 23:16
Bende yurt dışına çıktım çalıştım söylenecek şeylerin neredeyse hepsini söylemişler benim onlara ek olarak söylemek istediğim sözleşmesiz zaten çıkmasın ilk qeri dönme sürecide 6 ay (en azından bizde öyleydi) tabi bu anlaşmaya sözleşmeye görede değişir ..