Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışından telefon alırken nelere dikkat edilmeli
bi arkadaşım sayesinde dubaiden iphone 5 almayı düşünüyorum pasaportum mevcut bildiğim kadarı ile vergisini ödeyip kayıt ettirebiliyoruz bu işlem dışında dikkat etmem gereken bir durum varmıdır ? telefon 3 4 ay sonra kilitlenirmi bilgilendirirseniz çok sevinirim
KGüneyli
03-02-2013, 20:36
simfree olsun baska önemli bişey yok TR de kullanman için. simfree olmayan iPhone 5 ler resmen çöp hesabı kullanıyorsun. ne güncelleme ne baska bişey. Pasaportuna kayıt ettirirsen kilitlenmez. 6 aylık gecici kayıt yaparsanız 6 ay sonra mesaj gelir belki daha erken. kapanıcak die. kanalınu bulur yine actırırsın. Ama en iyisi kendi pasaportuna işlet.
simfree olsun baska önemli bişey yok TR de kullanman için. simfree olmayan iPhone 5 ler resmen çöp hesabı kullanıyorsun. ne güncelleme ne baska bişey. Pasaportuna kayıt ettirirsen kilitlenmez. 6 aylık gecici kayıt yaparsanız 6 ay sonra mesaj gelir belki daha erken. kapanıcak die. kanalınu bulur yine actırırsın. Ama en iyisi kendi pasaportuna işlet.
applestore'dan alınan bir iphone 5in simfree olmama şansı varmı ? telefonu alırken simfree olmasını dile getirmelimiyiz?
KGüneyli
03-02-2013, 20:44
applestore'dan alınan bir iphone 5in simfree olmama şansı varmı ? telefonu alırken simfree olmasını dile getirmelimiyiz?
Bunun hakkında bilgim yok ama, Sen garanti olsun söyle alırken :)
Pasaport kaydı içinde Türkiye'ye giriş yapalı 1 ayı geçmemesi lazım diye biliyorum o konuyu da bir araştırın.
Pasaport kaydı içinde Türkiye'ye giriş yapalı 1 ayı geçmemesi lazım diye biliyorum o konuyu da bir araştırın.
aynen kayıt için son 1 ay içerisinde Türkiye'ye giriş çıkış yapılmış olması lazım ayrıca 2 senede sadece 1 adet telefon kayıt edilebiliyor pasaporta
Ben yazın aldım appstore dan direk aldım gelince 100 tl ödüyorsunuz oluyor ama git gel olucak biraz paranın yatırılması vs vs
115 tl olmuş işlem 5 dakika sürmuyor pasaport sahibinin tc numarası bir de telefon imei numarası gerekiyor
Tuncer M.
03-02-2013, 23:41
Bir de sadece vergi dairesine ücreti ödemekle olmuyor. E devlet şifreniz varsa kendiniz kayıt olayını halledersiniz, yoksa bayilerden birine gidip bi miktar para bayılmanız gerekiyor. :)
İşte ondan git gel oluyor dedim bende :)