Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi banka ve kredi kartı
Deagles48
04-02-2013, 15:44
İlk defa bir banka müşterisi ve kredi kart sahibi olacağım internet üzerinden çoğu bankayı araştırdım hepside al birini vur ötekine neredeyse aynı kimisi kart ücreti almıyor hesap işletim ücreti yüksek kimisi ise tam tersi v.b şeyler
Sizce en avantajlı banka ve kart hangisi kartı yurt içi yurt dışı internet alışverişlerinde sıklıkla kullanılacak bu yüzden visa veya mastercard olmalı.
Bonus kart Türkiye'deki en özellikli, kampanyası en bol olan karttır. Ama her yıl kart ücreti alınır.
aydogdu1453
04-02-2013, 15:52
Banka kartları konusunda hemen hemen hepsi aynı ama sana finansbank ve denizbank'a bulaşmamanı öneririm.Ailemdeki kişilerin çok acı deneyimleri oldu bu bankalarla.
Bende kartımı alalı 4 ay oldu.Çok araştırdım .En sonunda bonus'ta karar kıldım.Kart aidatı dışında gerçekten avantajlı bir kart.Axess'e göz at derim.Axess hakkında da iyi yorumlar almıştım.
63owen63
04-02-2013, 15:53
Maximum ve bonus kullanıyorum, ikiside gayet iyi. yıllık aidat olayı var sadece.
Ne gerek var böyle şeye?Hiç bulaşmadan bitsin bu sevda
Tuncer M.
04-02-2013, 15:54
Garanti ve bonus card tercih ederim yerinizde olsam. Bir de hesabınızla kredi kartını aynı bankada olursa daha mantıklı, işlemleri kolayca ve tek çatı altında görüntüleyebilmeniz için. Kendimden örnek vereyim, yurtdışındayım, garantiden world kartımı ödüyorum, işlemi kontrol etmek için ve de ödeme öncesinde borcu öğrenmek için 1 kere garanti 2 kere ykb internet bankacılığını açıyorum. :) Bir de 1 tl masrafı mevcut.
Ayrıca sanırım hemen hemen her bankada aynı, otomatik ödeme talimati veriyorsunuz ve hesap işletim ücreti alınmıyor. En azından garanti almıyordu.
cRc Ramo
04-02-2013, 15:56
ing. bonus kk kullanıyorum.garanti bonusun çoğu özelliğini taşıyor diye biliyorum. bi bakın isterseniz kart ücreti yok.
Emre Ekrem
04-02-2013, 16:00
Finans, deniz ve akbank uzak durulması gerekenler...
iş bankası maximum card iyidir taksit imkanları güzeldir severek kullanıyoruz.
en çok puanı bonus veriyor. Kart aidatı ben geçen sene ödemedim puana çevirdiler.
Paraf kartı araştırmanı öneririm. Halkbank advantage kullanıyordum paraf'a geçiş yapılınca onu gönderdiler ilk başlarda olmaz bu kartla zor diyodum hicbiyerde gecmez gibisinden. Ama gün gectikce hosuma gidiyor. hesap kesiminden sonra son ödeme tarihine kadar ne kadar erken yatırırsan faturandan düşüyor. cmtesi 30 TL üstü yapılan yemeklerde %25 karta iade ediyor. 100 TL'lik alışverişlerde (kıyafet-elektronik) marka sorun değil taksit imkanı olmasa bile otomatik 3 taksit veriyor. gecen gün msj geldi. 2-9 şubat arası sinema bileti yarısı bizden demiş. (indirim 15 TL'ye kadar) parafparası baya bi bol. gecen bi msj daha geldi vatan computer'dan iphone 5 1890 TL + 10 taksit + 4 ay erteleme gibi kampanyalar yapıyor. Kısaca pazara girmek için sağlam kampanyalar'ı var netde bi araştır derim.
delsolemrah
04-02-2013, 16:03
axess bonus word 3 büyükler olmasa olmaz :D dikat et ocana incir ağıcı dikmesinler
mertacar
04-02-2013, 16:12
Garanti bankası bonus kredi kartı kullanıyorum. Yıllık kart ücretlerimi iade ediyorlar.
Tuncer M.
04-02-2013, 16:25
Bir de garanti bankasının internet bankacılığını çok beğeniyorum ben. Daha önce ziraat, yapı kredi'nin de internet bankacılığını kullandım, fakat garanti baya baya başarılı ve seçenekli. :)
Maximum kart çok kullanışlı geliyor. İşcep ve internet şubesi çok başarılı çok pratik geliyor. Kampanyası da bol
cabrioleter
04-02-2013, 16:35
kart ücreti olsa ne olur ki dilekçe verip geri alırsınız..
Garanti Bankası American Expres..
Ev alışverişi, benzin vb rutin ve yüksek meblağlı alışverişler olmaksızın tek başıma ve sadece kendim için kullanarak bir yıldan kısa sürede 100+ TL bonus biriktirdim..
tayreep_john
04-02-2013, 16:44
iş bankası kullanıyorm hiç memnun değilim kendi kendine limit arttırmalar indirmeler... mavduat hesabından borç ödemeler vs :ofk:
burakburn
04-02-2013, 16:48
reklamı azdır ama vakıfbank world kart ile uçak bileti alacağınız zaman biriken world puanlar direk 3 le çarpılıyor. örneğin 50tl puanınız varsa direk 150tl lik uçak bileti alabiliyorsunuz. seyahat edenler için çok iyi
freelife
04-02-2013, 16:48
hepsi aynı biri birinden memnunken diğeri ötekinden memnun , tecrübelerini kullnarak kendin edineceksin bence ...20 yıllık garanti müşterisiyim bu son 2 yıldır bezdirdiler beni açıkcası her konuda en son ogs alayım dedim ogs göndermediler parasını aldılar v.s ..o yüzden tercihini yapıp göreceksin ,inşallah hayırlı olur ..
kredi kartının iyisi olmaz iş yerimde 4 tane posum var kartların hiç biride avantajlı değil kart ücreti mecbur vericeksin.. ben mecburiyetten world kart kulanıyorum ürün alışverişlerinden dolayı puanda kazanıyorum ama imkan olsa hiç bulaşmam hep nakit çalışırım..
cebinde paran varsa al yoksa kullanma ipin ucu elbet bir gün kaçıyor..
kısa bi anımı anlatiyim.. geçen akşam iş yerimden çıktım kapadım dükkanı eve gidicem fırından ekmek aliyim dedim orada bi bayan vardı 1 ekmek aldı fırıncıya kredi kartı uzattı adam şaşırdı dedi abla bu ne kart yok bizde dedi heralde kadının parası olmadını anladıki dedi sonra verirsin kadında aldı ekmeği gitti..
yani durum nereye gelmiş hesabınızı sizler yapın..
bence ekşın yapmaya gerek yok iyi banka da yok ben devamlı kavga ediyorum bankalarla o kadar çok ıvır zıvır kesintileri varki diyorum ya imkan olsa şu ticaret bankalar olmadan yapılabilse kapılarından geçmem
ben daha yeni kapattım kredi kartımı, 1 adet kullanıyordum oda cardfinanstı aman diyorum o kartı sakın kullanma hiç alışveriş yapmasan bile aylık 20 25 lira extre geliyordu
onursumer
04-02-2013, 17:10
hepsi aynı dertleri bitmiyor
kartlarımın sayısını bayağı duşurdum
şuan bi club finans kullanıyorum güzel indirimleri oluyor aidat konusunda her sene kavga ediyorum
akbank wings kullanıyorum mil konusunda fena değil
ama benim genel gozlemlediğim hen iyisi shop and miles garanti bankası gibi geliyor
sonuçta oyle veya boyle hepsi aidat alıyor en azından bonus yonunden avantajlı ozellikle amex olanları
mechanic
04-02-2013, 17:29
kendini sınırlamazsan , hangi banka ve kredisi diye konu açabilirsin yakın zamanda...
dikkatli kullanın şu mereti
Ben axess platinium kullaniyorum , genelde tum kampanyalar bonus a ve axesse oluyor magazalarda , hatta axess e 8 taksit yapan yer bonus a 12 taksit yapiyor.
Kredi karti hic kullanma bana kalirsa ama illa kullanicam dersen axess ve bonus islevseldir
Karar vermisiniz ama ben olsam bulaşmam. Ki öyle yaptım da. Çalıştığım eski yerde şirket değişince haliyle banka da değişiyo, sürekli kredi kartı göndermeler yok aramalar vs bıktım. Ve inşallah boşluğuma gelip de bulaşmam.
Ucak mili konusunda hangi kart daha avantajlidir ?
world kart var bonus var axess var hepsının kendıne gore avantajı var ama bana gore world cok ıyı bonus kartım anlasması var sırketle kart ucretı almıyorlar ama world kart ucretı gelınce arıyorum hemen ıptal edıyolar
ben daha yeni kapattım kredi kartımı, 1 adet kullanıyordum oda cardfinanstı aman diyorum o kartı sakın kullanma hiç alışveriş yapmasan bile aylık 20 25 lira extre geliyordu
Yıllardır Finansbank kullanıyorum... 2. kartımdır finansbank..
Hiç alışveriş yapmadı isem extrem sıfır gelir, geldi.. Banka her ay senden 20-25 lira para kesemez. Ne yazıyor açıklamasında o her ay gelen 20-25 liraların? Hadi bir ay kart aidatı dedi diğer ay ne diye yazıyor?
İnanmadım bu yoruma..
Hatta şuan elimde extrem duruyor.. 1 kuruş bile fazladan meblağ yok.. Olamazda..
maxpower
04-02-2013, 19:04
kredi kartına bulaşmayın ne demek anlayamıyorum.
bence yüzyılın en büyük icatlardan biri.
millet kredi kartından ödeyemeyeceği kadar harcıyor, sonra ödeyemeyip haciz vs olunca kredi kartı mağduruyum diyor. sen kendi kendini mağdur ediyo olmayasın
Garanti Bankası American Expres..
Ev alışverişi, benzin vb rutin ve yüksek meblağlı alışverişler olmaksızın tek başıma ve sadece kendim için kullanarak bir yıldan kısa sürede 100+ TL bonus biriktirdim..
Garanti Amex bıdı bıdı ıvır zıvır cıkma ihtimaline karşı bide garanti mastercar memnunum gayet :icon_tup:
ıng bank kredi kartı + bonus card bütün özelliklerini taşıyor kart aidat ücreti kesinlikle yok. + örnek doğalgaz ve elektrik faturasını otomatik ödeme talimatı verdiniz. her ay tutarın yüzde 2 sini size geri bonus yolluyor. havale eft ücreti kesinlike alınmıyor bence oldukça karlı bir kart.
derin 2012
04-02-2013, 19:29
valla ben her bankanınkini kullanıyorum işim gereği aralarında çokta bi fark olduğunu düşünmüyorum.
34btr1907
04-02-2013, 20:03
bedava gibi harcarsa insan yamulması doal,çöker banka tabi
ancak geçen ay kasko ve trafik sigortası yaptım 2500tl kart olmasa bı anda çıkar ver evlat acısı,12 aya böldüler rahat rahat ödemesini yapıyorsun...akıllı kullanılırsa zararı yok diye düşünüyorum.
garanti iyidir...
Axess ve bonusu tavsiye ederim çoğu kampanya bu iki kart üzerinde yoğunlaşıyor..
World,axess,bonus,cardfinans,advantage vs vs hepsi vardı... Hepsini birer birer çeşitli bahanelerle kapattım... Hayatımda hiç kredi kartı borcu sorunu yaşamadım,m laikin kimisini aidat kimisini memnuniyetsizlik kimisini bankanın beceriksizliği kimisinide bankanın artniyeti nedeniyle kapattım... Şuan sadece bankasya kredi kartı kullanıyorum... Kaldıki teknoloji işi ile ilgilendiğimiz için yüksek miktarlarda kullanıyorduk şirket adına...
Velhasıl, elimde tek kart Bankasya olmasa onuda kapattırırdım, al birini vur ötekine lakin Bankasya ücret almıyor ama yakındır onlarda alırlar :)
Ha birde Paraf alacağım, zaten hesabımda halkbankta...
bankanın ve kredi kartının iyisi olmaz.
h.guroglu
04-02-2013, 21:29
nerdeyse bütün bankaların kartlarını kullandım şu anda hepsini kapatıp tek kart kullanıyorum oda işbankası maximum diğerlerine göre bir derece insaflı davranıyorlar
MrtYILDIZ
05-02-2013, 00:07
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::Deli::Deli:
Banka kartları konusunda hemen hemen hepsi aynı ama sana finansbank ve denizbank'a bulaşmamanı öneririm.Ailemdeki kişilerin çok acı deneyimleri oldu bu bankalarla.
Bende kartımı alalı 4 ay oldu.Çok araştırdım .En sonunda bonus'ta karar kıldım.Kart aidatı dışında gerçekten avantajlı bir kart.Axess'e göz at derim.Axess hakkında da iyi yorumlar almıştım.
ProdriveSTI
05-02-2013, 00:12
Bonus diyorum ama kredi kartı başa bela cidden :mad:
American Express,Trink Bonus,Flexi kullanıyorum.
1 hafta önce aradılar sürekli aktif kullandığımdan dolayı Miles & Smiles'a geçersem eğer,alışverişlerde 2 kat fazla bonus kazancakmışım bende onayladım.
Birde Finans'tan temassız fix card çıkarttım.
Deagles48
05-02-2013, 00:26
Arkadaşlar tüm yorumları okudum zaten karışık olan kafa iyice çorba oldu kimisi en berbat kart o derken kimisi o kartın ve bankanın üzerine kuş kondurmuyor neyse
Peki Akbank ve kartfree hakkındaki düşünceleriniz neler akbank 25 yaş altından yıllık sadece 5tl hesap işletim ücreti alıyor ondan sonra ise yıllık 50tl kart free'de ise aidat ücreti yok taksit chip para v.b şeylere'de sahip birde sizin görüşlerinizi almak isterim
Free | Kredi Kartı | Bireysel | Akbank (http://www.akbank.com/free-kart.aspx)
TolgaEsentepe
05-02-2013, 00:38
Paraf sıkı geliyor avantajları bir hayli fazla olucak.
Ben, bonus ve maximum kullanıyorum. Verdikleri puanlardan memnun değilim ama 2sine de kart aidatı hiç ödemedim o yüzden pek ses etmiyorum :)
Kart demişken akbank maaş müşterisiyim, eminim neo kart ın verdiği puanı indirimi hiç bir kredi kartı vermiyordur :)
En cok kampanya olani garanti bankasi, bu arada 35 tl filan kredi karti ucreti devlet meselesine cevirmeye gerek yok bence.
Ayrica kredi kartini duzgun bir sekilde kullanabilir genc arkadaslar. Universitede babamin ekkarti vardi sonra da kendi kredi kartlarim oldu. Ne bir kere limiti doldu, ne sorun yaratti. Babamin ek karti ile de hiç izansızlık yapmadım.
Dogru kullanilirsa kredi kartı işinize yarayabilir. En azindan nakit tasimazsiniz.
coolvtec
05-02-2013, 07:20
internet bankacılığı için isbank kullanıyorum yılalrca memnunum. hangisine alışırsan gider belki.
kredi kartı konussunda yıllık ücret almayanı en iyisi bence. ya da geri ödeyeni.
son olarak sadece ve sadece tek bankayla çalış, işlem ne olursa olsun.
Deagles48
05-02-2013, 21:59
Tüm cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar
2 haftalık araştırmanın sonucunda akbank + kartfree başvurusu yapmış bulunuyorum bunu tercih etmemin en büyük etkeni'de 26 yaşının altında iseniz sadece yıllık 5tl hesap işletim ücreti alıyor 26 yaş üstü'de yıllık 50tl ve kartfree adında sunulan karttan hiç bir aidat alınmıyor fakat taksit chip para v.b çoğu özelliğe sahip diğer çoğu banka 120-150tl arasında hesap işletim ücreti alıyor ve üzerine karttan'da minimum 50tl ücret alıyorlar
Benim gibi fazla aktif olmayan bir kart kullanıcısı için bu ücretler biraz fazla geldi
120-150 hesap işletim ücreti +50 de kart ücreti mi?
Garanti ile 10-12 yıldır çalışıyorum ve böyle bir duruma rastlamadım.. Yanlış hatırlamıyorsam 60 TL hesap işletim ücreti ( Kredi kartı haricinde bankada hesabınız varsa, sadece kredi kartı alınmak isteniyorsa şart değil hesap açılması ) alınıyordu, ona da 2 otomatik ödeme talimatı verdiğinde iptal ediliyor..
Kredi kart ücreti ise 30 TL sanırım.
Kıbrıs'a gidip gelirken havaalanında millenium lounge'a girmek için maximiles kullanıyorum. :D zaten uçak bileti haricinde kredi kartı kullanmıyorum.
cevap veriyorum
hiçbiri :D
Deagles48
06-02-2013, 11:09
120-150 hesap işletim ücreti +50 de kart ücreti mi?
Garanti ile 10-12 yıldır çalışıyorum ve böyle bir duruma rastlamadım.. Yanlış hatırlamıyorsam 60 TL hesap işletim ücreti ( Kredi kartı haricinde bankada hesabınız varsa, sadece kredi kartı alınmak isteniyorsa şart değil hesap açılması ) alınıyordu, ona da 2 otomatik ödeme talimatı verdiğinde iptal ediliyor..
Kredi kart ücreti ise 30 TL sanırım.
Garanti dediğiniz gibi yılda 2 kez 60 veya 70tl civarı hesap işletim ücreti alıyor ayrıca öğrenci'ye her an gibi bir indirim söz konusu değil bonus kartta ise yılda 55tl ücret alıyordu sanırım
K.kartım da var ama kullanmıyorum banka kartı çıkarttırdım param varsa alırım yoksa almam.Hesap kesim ücreti de ödemiyorum,bende yapı kredi var ama garanti alırdım şimdiki aklım olsa çünkü onda kredi kartı gibi netten alışveriş yapabiliyorsun,ebay olsun uçak bileti olsun işe yarıyor
Finans, deniz ve akbank uzak durulması gerekenler...
aynen bencede sakın bu kartlara yaklaşma ben yaklaştım bidaha yakamı bıraktramadım :)
NickHaulden
06-02-2013, 15:26
Garanti Bankası Flexi Kart
Flexi 6 TL yıllık kart ücreti var.Kampanyaları flexi.com.tr'den takip edip hangi kampanyayı istiyorsanız SMS atarak katılabilirsiniz.Kampanya'ya katılım ücretleri genel'de 1.99 TL oluyor.
Bonus kazandırma özelliği ise flexsiler'de azdır.Çok fazla bonus kazandırmaz.
Taksitli nakit avans çekmek isterseniz ise baya kazık bi faizlendirmesi vardır.
Ayrıca en fazla bankamatik ve şube garantisi bankasında var.Maslak'ta çalışıyorum 1 banka 4 tane ATM var.
Eğer bonus pek önemli değil derseniz.
Akbank Axess (Siyah olan) öneririm.Taksitli nakit avanslar'da baya uygunlar.Örnek , 900 TL 12 ay taksitle çektik 958 TL olarak geri ödedim.Kart gelir gelmez çektim birde
Özellikle,
Finansbank'tan uzak durun
Deagles48
06-02-2013, 16:30
Arkadaslar nakit avans bonus v.b şeylerle ihtiyacım yok sadece aidatı düşük ve heryerde kullanabileceğim bir kart arıyorum şimdi Akbank yılda 2 kere 5tl hesap işletim ücreti alıyor ve kartfree adlı kredi kartindanda hiç bir aidat almıyor aradığım kriterlere en uygun kart ve banka bu gözüküyor bu durumu göz önüne alarak daha iyi tavsiyeleriniz varmi