PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dijital lpg göstergesi kullanan

aqustic
06-02-2013, 07:14
İnternette bazı sitelerde dijital lpg göstergesi alıp kullananlar gördüm.Böyle bir cihaz alıp kullanan var mı?Şu göstergedeki ledlere bakmak artık hoşuma gitmiyor.Daha hassas degerler gösteren bir cihaz arıyorum

saqwert
06-02-2013, 07:35
merakla bekliyorum yazılacakları.

okn84
06-02-2013, 07:37
ben dun bırınden aldım bakalım daha montajını yapmadım daha yanılma payı war ama yorumlara gore az cok ledlerden daha dogru gosterdıgını belırtmısler ayrıca bagajda bass warsa mıknatısn da depo uzerındekı ya samandıra yada gosterge kısmına zarar verıdıne dagır yorumlarda gordum

dedebeto
06-02-2013, 07:54
ben dun bırınden aldım bakalım daha montajını yapmadım daha yanılma payı war ama yorumlara gore az cok ledlerden daha dogru gosterdıgını belırtmısler ayrıca bagajda bass warsa mıknatısn da depo uzerındekı ya samandıra yada gosterge kısmına zarar verıdıne dagır yorumlarda gordum

urunun fotorafını paylasırmısınız.

aqustic
06-02-2013, 07:54
Çok çeşitli ürünler var bu konuda.Fakat hala seri ve tescilli olarak bir ürün göremedim nette.
Depodaki lpg ile kaç km yol gidilecegini hadi onu da geçelim enazından depoda kaç litre gaz oldugunu hassas gösterebilecek bir cihaz arıyorum

okn84
06-02-2013, 07:55
tabıkı gun ıcerısınde paylasırım

okn84
06-02-2013, 07:59
urunu resmı bu ben kutusuz aldım ekranı farklı bı yere gomucem cunku

http://a1302.hizliresim.com/16/6/jtz1r.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

saqwert
06-02-2013, 08:03
ortalama kaç km gideceğini belirtiyo sanırım dimi? alttaki switcler ne işe yarıyor?

okn84
06-02-2013, 08:06
en bastakı ayar bolumune gırmek ve aku voltajını gormek ıcın 2-3 nolu olanlar ayar yapabılmek ıcın en sagdaki arac ıındekı sıcaklıgı gosterıyo

okn84
06-02-2013, 08:07
buda aldım arkadasın verdı bılgıler daha net bılgıler mevcut

Ürün, resimde görülen seviye sensörünün

yuvasına takılan harici bir sensörle çalışıyor. Resimdeki sensöre sahip tanklarda sorunsuz kullanılabiliyor.

Başlangıçta 3 farklı cihaz hazırlamıştım. 7 segment göstergeli cihazlara talep olmadığı için onları iptal ettim.

LCD'li cihaz tankta kalan LPG miktarını ve bu LPG ile ne kadar yol gidebileceğini gösteriyordu. Bu cihaza

1- Saat ve tarih
2- İç sıcaklığı,
3- LPG azaldığında kısa süreli alarm verme
4- Motor sıcaklığı ayarlanan değeri aştığınca sürekli alarm verme
5- Akü voltajı

özelliklerini ekledim.

Sistemin amacı depoda kalan LPG miktarını sayısal olarak ekranda göstermek. Cihaz, 1 lt hassasiyetle miktarı

gösterebiliyor ancak doğruluk oranı % 80 civarında. Deponun boş ve dolu bölgelerinde doğruluk payı yüksek, orta

noktalarında düşük oluyor. Bu da deponun ve şamandıra sisteminin yapısından kaynaklanıyor.

Sistemin montajı çok basit.

Cihazlar ilk takıldığında ayarlanması gerekiyor. Özellikle depo tam boşalmaya yakın ve doluyken sensörden gelen

bilgilerin bir defaya mahsus cihaza girilmesi gerekiyor.
Depo miktarı, Deponun boş ve dolu durumunda LPG sensöründen okunan değer, Saat, tarih, LPG alarm kritik değeri, Motor aşırı sıcaklık değeri, Aracın 1 litre LPG ile şehir içi ve uzun yolda gittiği mesafe menülerle ayarlanabiliyor.

Volkan ÇAĞLAR
06-02-2013, 08:46
Nereden temin edebiliriz bu cihazı? Fiyat bilginiz var mı?

metin
06-02-2013, 08:56
Fiyatı ne bunun

okn84
06-02-2013, 09:01
ben 60 tl ye kutusuz aldım kutuluda 70 lıraya yapıyo ama suan elınde warmı bılmıyorum ısteyene pm atarım satısla bı alakam yoktur bende nette dolasırken buldum

ulasoztas1
06-02-2013, 09:07
ben 60 tl ye kutusuz aldım kutuluda 70 lıraya yapıyo ama suan elınde warmı bılmıyorum ısteyene pm atarım satısla bı alakam yoktur bende nette dolasırken buldum

ilgili ilan linkini pm atabilirmisin. normal göstergedeki tutarsızlık canımı sıkmaktan başka birşeye yaramıyor. bazen iki kademeyken bir anda bittiyor bazen bitik gösterirken 50km falan yapıyor:o

aliburma
06-02-2013, 09:10
ilgili ilan linkini pm atabilirmisin. normal göstergedeki tutarsızlık canımı sıkmaktan başka birşeye yaramıyor. bazen iki kademeyken bir anda bittiyor bazen bitik gösterirken 50km falan yapıyor:o

çok doğru söylüyorsun :icon_tup:

hele uzun yolda... full gösteriyorken otobanın ortasında aşağı düşmesinin verdiği tedirginlik insanı nasıl geriyor...

orkuteren
06-02-2013, 09:13
ben göstergeye takılmıyorum km bazında hesaplıyorum hep ama okn84 arkadaşımız baya veri yüklemiş sanırım onun gibi bişi olursa tabi çok güzel olur ...

okn84
06-02-2013, 09:30

pm attıldı

poseidon
06-02-2013, 09:31
Takipteyim
Montaj nasıl ve yapılıyor? Biz yapabilir miyiz?
Bir de her lpg sistemine uyuyor mu bu cihaz?
ve sanırım tüp üstündeki şamandıra göstergesinden bilgileri alıyor.
En azından analog göstergeden daha güvenilirdir.
ben de pm alabilir miyin ltf.

okn84
06-02-2013, 09:31
bende normalde gostergeye takılmıyorum ama babamda kullanıyo gaz alıyo km vs bılgısını bılmedım ıcın sıkıntı olabılıyo aracda benzın oldu surece yolda kalmayız ama sonucta benzınde atın gıbı degerlı kımse gaz warken kullanmak ıstemez sanırım bırde normal gostergeler cok cauk bozuluyo o paradan fazlasını gaz servısıne bayılmaktansa bunu denemek ıstedım

okn84
06-02-2013, 09:33
Takipteyim
Montaj nasıl ve yapılıyor? Biz yapabilir miyiz?
Bir de her lpg sistemine uyuyor mu bu cihaz?
ve sanırım tüp üstündeki şamandıra göstergesinden bilgileri alıyor.
En azından analog göstergeden daha güvenilirdir.
ben de pm alabilir miyin ltf.

cok kolay dıyo satan arkadas ıletısıme gecıp daha detaylı bılgıde alabılırsınız samandıradakı gosterge ıptal oluyo yerıne kendı yaptı sensor takılıyo

chatlaxs
06-02-2013, 09:53
nerde satılıyor bende bakıyım bi pm :D

dirk
06-02-2013, 10:06
takipteyimmmmm benimde ihtiyacım olan şey bu

Onamdar
06-02-2013, 10:07
çok iyimiş bi pmde ben alabilirmiyim

poseidon
06-02-2013, 10:13
Diğer konudan şu bilgilere ulaştım. Merak eden arkadaşlara açayım.
Şamandıra üstündeki gösterge sensörü çıkartılıp bu cihazın sensörü takılıyor.
her göstergeye uyumlu değil o sebeple gösterge çeşidinin teyit edilmesi lazım.
motor sıcaklığı ve diğer verileri kutu içinden çıkan sensörler vasıtasıyla topluyor.
Aslında yapan arkadaş ürünü biraz detaylandırırsa faydalı olur kanısındayım.

okn84
06-02-2013, 10:16
walla yolladım lınkten ıletısım kurabılırsınız ama arkadas 2-3 gunde bır gırıp aktıf oluyo ben sansa yakaladım dırek yolladı urunu suanda elımde baska yok yapmam gerek dıyodu

kv661
06-02-2013, 11:02
bir detaylı bilgi alsak?

driftboy
06-02-2013, 11:05
peki bişey sorucam bi arkadaş şahinde benzin göstergesinde lpg'yi görüyodu ön konsolda yani benzin ibresi lpg'yi gösteriyodu oyle bişey nası yapılır ?

free-hifi
06-02-2013, 11:20
150 lira diyor :D

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-dijital-ekranli-lpg-gostergesi-74666225/detay/

poseidon
06-02-2013, 11:23

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-dijital-ekranli-lpg-gostergesi-74666225/detay/

Bu bahsettiğimiz gösterge değil ama.
bu cihaz da aynı işi yapıyor ama satan kişi bu arkadaş değil sanırım.

okn84
06-02-2013, 11:49

ewet ama bu kısı ılede gorustum bayabı abartıyo urun aynı nerdeyse ve bu kısı satmak ıstemıyo suanda buyuk fırmalarla gorustunu eger olmazsa satısa cıkaracagını soledı ozman ılanı kaldırın dedım cewapp vermedı

okn84
06-02-2013, 11:50
Bu bahsettiğimiz gösterge değil ama.
bu cihaz da aynı işi yapıyor ama satan kişi bu arkadaş değil sanırım.

aynı cıhaz farkı yok

dedebeto
06-02-2013, 13:29
bilgileri paylaşsanda herkez arasa pm e gerek yok bence

Chatin
06-02-2013, 13:37
böyle bir göstergeye gerek var mı ki? hatta bi lpg göstergesine gerek yok ki bence...

km sayacının gezi modunu sıfırlayınca gittiğiniz lpg km sini biliyor olmanız lazım. misal ben şehir içi 320 km civarı gidiyorum. 300 e geldiğimde de depoyu yeniden doldururum. miss gibi gösterge işte size...

s7158
06-02-2013, 13:38
bilgileri paylaşsanda herkez arasa pm e gerek yok bence

Aynen öyle sanki devlet sırrı herkes PMliyor.. Anlamadım gitti.. :soru:

berkay_aydin
06-02-2013, 13:47
böyle bir göstergeye gerek var mı ki? hatta bi lpg göstergesine gerek yok ki bence...

km sayacının gezi modunu sıfırlayınca gittiğiniz lpg km sini biliyor olmanız lazım. misal ben şehir içi 320 km civarı gidiyorum. 300 e geldiğimde de depoyu yeniden doldururum. miss gibi gösterge işte size...

Abi bende genelde km kullanıyordum ama istanbul trafiğinde 20 liraya 20 km gittiğim zaman anladım işe yaramadaığını :)

okn84
06-02-2013, 13:50
Aynen öyle sanki devlet sırrı herkes PMliyor.. Anlamadım gitti.. :soru:

devlet sıırrı degıl tabıkı yanlıs anlasılmaması adına eklemedım
buyrun lınk :LPG Digital Gösterge sistemi (http://resim.donanimhaber.com/m_43252646/mpage_1/key_/tm.htm)

yanlış görülürse silinebilir sonucta benımle alakası yok

Osman Bahadır
06-02-2013, 23:01
LPG tankı üzerindeki potansiyometreden, yani seviye sensöründen(ki bahsigeçen malzemedeki seviye sensörü de aynı) zaten 0-1000mv aralığında voltaj gelir sürekli LPG ECU'suna. Yani düzgün gösterecek olsa LPG üreticileri kolaylıkla yüzdelikli bir gösterge üretebilir. Çünkü bu veri var zaten ECU'da.

Burada asıl sorun LPG yakıtının benzin gibi net bir şekilde ölçülememesi. Tankın şekli, montaj pozisyonu ve eğimi, aracın pozisyonu, ivmelenmesi vs ölçümü kötü yönde etkiliyor. Hiçbir şekilde hiçbir zaman net olarak ne kadar yakıtınızın kaldığını bilemezsiniz. Hava sıcaklığı bile değiştirir seviyeyi.

Hemen her kitte kendiniz zaten LPG seviye ledlerini ayar programından kalibre edebilirsiniz. Örneğin ben kendi aracımda LPG ile ortalama 400 km yol gidiyorum. Ve her bir lede 100km atadım. Her ne kadar varyasyona çözüm olmasa da... Peki bunu nasıl yaptım? 100km gittim, sensör voltaj değerini okudum, ve o aralığa o değeri atadım. 100km daha gittim, aynısını yine yaptım, vs... Bu malzemeyi alırsanız siz de aynısını yapacaksınız. Yoksa yine birşey göstermez. Çünkü her tank, her konum, her araç, her şamandıra için sabit bir kalibrasyon değeri yok. Tamamen kullanıcı feedback'ine göre belirleniyor.

Bu bahsi geçen gösterge de farklı çalışmıyor. Tüm LPG şamandıralarının üstünde de bu sensörden var zaten. Ölçüm olarak hiçbir farkı yok. Sadece kolaylıkla kendiniz kalibre eder, kendi kullanımınıza göre değer atarsınız. Ama bu yine düzgün göstereceği anlamına gelmez. Çünkü LPG seviyeyle değil basınçla çalışan bir sistemdir. Basınç düşer benzine geçer, ama yeniden LPG'ye alır, cruise modda daha bir sürü yol gidersiniz gibi...

Bu yüzden bu tür cihazları; "artık tam olarak ne kadar yakıtım var net bir şekilde öğrenebileceğim" ümidiyle almayın. Size sağlayacağı tek avantaj aralık değerleri de görebilmeniz ve kolaylıkla kalibre edebilmenizdir. Sapmada yine hiçbir fark olmayacaktır. Çünkü ölçüm tekniği aynı. Yokuşa gelince, gaza yüklenince vs yine erken benzine geçecektir aracınız.

LPG'de en iyi ölçüm km ile olur. Ve LPG seviyesi azaldıkça manifold basıncının arttığı(MAP değerinin arttığı) durumlarda araç normalden daha erken benzine geçebilir. Yani hem KM ile takip etmek, hem de son KM'lerde yüklü kullanımlarda LPG seviyesine çok güvenmemek gerekir.

aliburma
07-02-2013, 08:45
yine Herkesin kafasındaki soru işaretlerini giderecek kelimeler gelmiş. aracın kullanım şekline göre km göstergesini takip etmek gerçekten de en mantıklısı, Eline sağlık...

free-hifi
09-03-2013, 08:40
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-lpg-li-araclar-icin-yol-bilgisayari-ravisens-114769784/detay

yeni düştü arkadaşlar

estremoo
09-03-2013, 09:40
Bencede en mantıklısı km ile takip etmek o ışıklar sürekli değişiyor kullanıma göre km beni hiç yanıltmıyor ...

highpower
09-03-2013, 15:16
lpg düğmesindeki son kırmızı led ile aşağı yukarı nekadar yol gittiği belli zaten en iyisi ordan takip etmek bence