Orijinalini görmek için tıklayınız : 97 vti rolanti :S ???
Arkadaşlar merhaba sorunumdan şöyle bahsediyim ara sıra trafikte rolanti 300 500 arası oluyor stop edicekmiş gibi ve şöyle bir durumda var atıyorum 2.viteste gidiyorum 3x devir falan boşa atıcam aracı debriyaja basar basmaz rolanti 500 lere kadar dusuyor sonra tekrar 1000 1100 aralıgına cıkıyor sorunumuz ne olabilir o2 sensörünü en başından beri değişmek istiyordum arada bi benzin kokusunu fazlasıyla alıyorum
sorunumuz o2 mi olabilir daha farklı bir durummu olabilir ? Bakım için star honda'ya goturucem özellikle nelerine baktırmam gerek bilgi verirseniz ustamızla konuşalım hepsini :cool:
Sorun % 80 o2 sensoru
aynı problem bende de oldu 02 degıstır duzelır
ama yınede rolantı motorunu bı sokup temızlersen ıyı olur
Sorun % 80 o2 sensoru
aynı problem bende de oldu 02 degıstır duzelır
ama yınede rolantı motorunu bı sokup temızlersen ıyı olur
banada öle geliyor abi hep bu parçadan korkuyordum aklıma gelen başıma geldi sanırım yakında götürücem sonuçları paylasıcam burada
1-2 ay önce bende o2 sensoru deiştirdim.OBenim o2 bozulduğunda dewir dediğin gibi 500 lere kadar iniyodu , afr 10ların üstüne çıkıyodu , egzosta patlamalar oluyodu , bide ara ara gaz yemeyip tekleme falan yapıyodu.En çok egzos patlamaları oluyodu mesela 4ten 3 e atarken arada paaaaat
ykavcioglu
06-02-2013, 09:15
ben o2 değiştim geçmedi, ısı sensörü değişti düzelmedi.
rolanti kelebek vs.vs.herşeyle uğraştım düzelmedi.
iyi emek iyi para harcadım yakıtı ve aynı rolanti sorununu çözemedim.
sattım rahatladım.
bende aynı sorun var yan sanayı o2 sensorunden .orjınal bocsh o2 sensoru aramaktayım.
gecen bosch sevırısınden sıparış verdım ama yanlış geldı .burda verılen kodla alakasıyok .yada adamlarda işyok.
ben o2 değiştim geçmedi, ısı sensörü değişti düzelmedi.
rolanti kelebek vs.vs.herşeyle uğraştım düzelmedi.
iyi emek iyi para harcadım yakıtı ve aynı rolanti sorununu çözemedim.
sattım rahatladım.
yunus güzel moral veriyorsun teşekkürler :D :D
bende aynı sorun var yan sanayı o2 sensorunden .orjınal bocsh o2 sensoru aramaktayım.
gecen bosch sevırısınden sıparış verdım ama yanlış geldı .burda verılen kodla alakasıyok .yada adamlarda işyok.
ben ebay'dan denso marka alıcam orjinali denso sanırım bosch siparişi vermicem
1-2 ay önce bende o2 sensoru deiştirdim.OBenim o2 bozulduğunda dewir dediğin gibi 500 lere kadar iniyodu , afr 10ların üstüne çıkıyodu , egzosta patlamalar oluyodu , bide ara ara gaz yemeyip tekleme falan yapıyodu.En çok egzos patlamaları oluyodu mesela 4ten 3 e atarken arada paaaaat
bendede ara sıra araç yokus yukarı ıken park halınde kaldırıcam kalkmak istemiyo sanki boguluyo lan dıyorum çüüş :D :D
vti ların 02 sensorunun orjınalı bosch degıldırkı
Orjınal o2 sensorun parca numarası bu sekıldedır
3653-P2T-003
ykavcioglu
06-02-2013, 09:25
yunus güzel moral veriyorsun teşekkürler :D :D
kardeşim istanbulda istediğin servise git, o sorunu çözene ben HELAL OLSUN diyeceğim.
rolanti bence vteclerin hastalığı, çözebileni daha ben göremedim.
3653-P2T-003
nasıl yaaa :S bende parca numarasını denso 234-4099 biliyorum şimdi hangisi gerçek :D
kardeşim istanbulda istediğin servise git, o sorunu çözene ben HELAL OLSUN diyeceğim.
çözdürücez hacı yapıcak birşey yok
ykavcioglu
06-02-2013, 09:33
hadi inşallah.
nasıl yaaa :S bende parca numarasını denso 234-4099 biliyorum şimdi hangisi gerçek :D
çözdürücez hacı yapıcak birşey yok
EPC parca katalogundan kendı arabamın sase numarası ıle cıkardım numarayı :)
3653-P2T-003
aynen orj bosch değil ama bu oem nolu parça 300-400tl. :D
aftermarket denso $50 candır:icon_tup:
3653-P2T-003
bilıyorum ama denso pahalı dıye bı bosch deneyım dedım ..denemek maksatlı getırdım .
ama adamlar yanlış getırdı
Valla 2005 den bu yana ılk defa sorun oldu onunda problemı o2 sensoru
bence sızın aracta baska bır problem varmıs
hava alma vs gıbı bısıler olabılır.
Mertcanın yazdığı oem no , senin yazdığım aftermarket no ama benim yazdığım aftermarket no doğru olan
234-4011:icon_tup:
234-4011:icon_tup:
bu neyın parca numarası abı ?
bu neyın parca numarası abı ?
http://i50.tinypic.com/2niwpxt.jpg
:icon_tup:
tamam buldum abı :)
sen bundanmı almıstın
problem cozuldu dımı ?
bı tanede ben alayım :D
ykavcioglu
06-02-2013, 09:48
Valla 2005 den bu yana ılk defa sorun oldu onunda problemı o2 sensoru
bence sızın aracta baska bır problem varmıs
hava alma vs gıbı bısıler olabılır.
yok abim 3-4 makinada daha aynı sorunu duydum hep değiştiler geçmedi.
bilmiyorum arkadaşda değişsin bakalım nasıl olacak
selim abi teksinnn:Bravoo::Bravoo:
tamam buldum abı :)
sen bundanmı almıstın
problem cozuldu dımı ?
bı tanede ben alayım :D
Aynen , problemin çözümü bu kardeşim:icon_tup:
selim abi teksinnn:Bravoo::Bravoo:
İlkerim:icon_tup:
öleyse bundan alıyorum dogrumudur ?
öleyse bundan alıyorum dogrumudur ?
Araban b16a2 vti sa doğrudur:icon_tup:
Vti in rolantisine.yatın kalkın dua edin :)
Rolanti valfi , o2 ve.hava alınca oyle oluyor genelde
Inşallah cozulur
Araban b16a2 vti sa doğrudur:icon_tup:
benımkı ondan .eyer cozulurse bınde degiştıreyım .
alan arkadaş paylaşirsa sevınırım ..
Walla ben problemin o2 den olup olmadığına bişey diyemem , o2 patlayınca yukarda yazdığım gibi olaylar oluyo arabaya.O2 yi değiştirince bütün kimyası değişti arabanın
Ancak b16a2 vti ın alması gereken parça DENSO 234-4011:icon_tup:
evet aracım b16a2 alıp değiştiricem en kısa zamanda ebaydan sipariş vericem bugun yarın
tkartoglu
06-02-2013, 13:16
bu o2 sensörlerde temizlik bakım oluyormu arkadaşlar:soru:
ykavcioglu
06-02-2013, 13:17
bu o2 sensörlerde temizlik bakım oluyormu arkadaşlar:soru:
tuz ruhu diyorlar
VtecDream
06-02-2013, 13:24
aşağısı çözmez zaten :D bendede 140lardan sonra hata veriyor o2 sensörü bendede aynı sıkıntılar var devir aniden düşüp 1000lere çıkıyor ;)
Rolanti motorunu sökün düz baglattırın sadece sabahları biraz gaz verirsiniz okadar ;)
Turboğuz54
11-02-2013, 16:44
Ben vteci satmadan önce oldu 1100 dd takılıyodu falan kendi kendine düzeldi sonra o konuda hondayı seviyorum :D
Oğuzhan Ç.
11-02-2013, 21:28
Bende de aynı sorun varya 1.4 is aracımda aynı şekilde rolanti baya düşüyor.İlk 5-10 dk birşey olmuyor sonra atıyorum ışıklarda beklerken rolanti düşüyor araba stop edicekmiş gibi oluyor biraz titriyor.Bu olay çok canımı sıkıyor :/
sizin probleminize kesin birşey diyemiyeceğim fakat benimki sanırım o2 sensörü çünkü muhteşemde bir yakıt yakıyorum önceden 20 tl ile gezdiğim yolu şimdi 80 tl ile korkarak geziyorum
Oğuzhan Ç.
11-02-2013, 21:34
Benim yakıttda öyle bir problemim olmadı sizinki biraz fazlaymış ya :) İlk etapda şu rölanti motorunu temizletsem iyi olucak gibi :)
Jeandan-R
12-02-2013, 02:05
Benim 1.4is'de de sorun var rolantiyle ilgili, gerçi hava yakıt da Vafc'den o kadar geriye çekmeme rağmen zengine kaçıyor. O2 sensörü şüphelendirdi beni.
esmerserseriler
12-02-2013, 20:22
Rolanti motorunu sökün düz baglattırın sadece sabahları biraz gaz verirsiniz okadar ;)
en mantıklısı:D
Abi ben bujiler degistirdim düzeldi yakut konusunda gitti