Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : istanbula 200 metrede bir radar geliyor..

altima
06-02-2013, 10:41
bu nasıl iş,, nasıl yapcaklar,, sonuçları ne olacak çok merak ediyorum.

sistem bozuldu, E-5 te 40 ile gidin dicek,,, millet 40 lamı gitcek ?

amaç trafiği rahatlatmak mı,, nerden ne koparırım düşüncesimi bi turlu anlamış değilim harbiden.

Rıdvan..

KAYNAK (http://www.genelhaber.net/trafikte-200-metrede-bir-radar-konulacak..-87240h.htm)

Yiğit Ş.
06-02-2013, 10:42
200mt de bir EDS koyda emniyet şeridinden giden hanzolara bi çözüm getir.

blow07
06-02-2013, 10:46
Aklıma KKTC geldi. Orada da yaklaşık olarak böyle radarlar var. Tam hızlanmaya başlayacaksın ama birde bakmışsın radar var :D

BaybuRtlu69
06-02-2013, 10:50
yaşanmaz artık istanbulda cidden

Low-Rider
06-02-2013, 10:53
30 ne lan bisiklete binelim o zaman

BaybuRtlu69
06-02-2013, 10:54
30 ne lan bisiklete binelim o zaman

Bisiklet vergiside yoldadır abi...

***** borcu kapatıcaklar ya, aldığımız havaya kadar yolu var bunun

SGTI
06-02-2013, 10:54
artık yok öyle 100-200 denemesi top speed falan.Son radardan sonra 100 mt yi ilk bitiren kazanır.

cRc Ramo
06-02-2013, 10:59
Trafiğin yoğun olduğu bölgede, en arka tabeledaki hız sınırı 30’a düşürülecek. Arkadan gelen araçların hız sınırı düşürülerek, öndeki araçların trafik sıkışıklığının giderilmesi sağlanacak.

Belirlenen birçok noktaya kurulacak olan bu sistemle birlikte radar sistemi de yerleştirilecek. Kurulan bölgelerde 5 geçiş noktasının bulunduğu elektronik tabela varsa, sürücü limitlere uymadığı takdirde plakasına 5 kez ceza kesilecek.

allah sabır versin bize :mad:

Low-Rider
06-02-2013, 11:01
Trafik çilesini çözemedikleri için insanları araba kullanmamaya zorlucaklar en sonunda olacak olan bu..

Sonra da işte İstanbul'da trafik sorununu çözdük diye ortaya çıkarlar!

ANCAMARO
06-02-2013, 11:03
Bizim millette radarın önünden veya tam altından geçerken bi 30 km daha düşürme huyunuda varsayarsak facia

BaybuRtlu69
06-02-2013, 11:04
Toplu taşımanında cazipliği yok ki arkadaş, otobus, metrobüs falan tıklım tıklım, kucak kucağa gidiliyor...

Millet bu çileyi çekmektense, arabasına bu fahiş fiyatlarla benzin koyuyor, bari gideceğim yere rahat gideyim diyor ama birde bu olursa zaten millet herşeyden soğuyacak

Dodoo
06-02-2013, 11:06
Sehir disi mi olur yurt disi mi olur bilmiyorum ama okul bitince ben kaciyorum beyler, istanbulda yasanmaz :D

freelife
06-02-2013, 11:07
Bisiklet vergiside yoldadır abi...

***** borcu kapatıcaklar ya, aldığımız havaya kadar yolu var bunun

borç kapatmak değil artık ,hayatlarını yaşıyorlar bu gelirlerle ...

freelife
06-02-2013, 11:09
Sehir disi mi olur yurt disi mi olur bilmiyorum ama okul bitince ben kaciyorum beyler, istanbulda yasanmaz :D

bende aynı düşüncedeyim ama benden geçti imkanlar doğrultusunda o yüzden oğlum için tek temenim odurki bu ülkede yaşamasın..

imprezaWRC
06-02-2013, 11:15
Trafik çilesini çözemedikleri için insanları araba kullanmamaya zorlucaklar en sonunda olacak olan bu..

Ben kendime İstanbul'da yaşamak için 5 sene daha verdim, sonra pılımı pırtımı toplayıp gitmeyi planlıyorum, yavaş yavaş ailemde ikna olmaya başladı.

Bunların hastalıklı kafa yapısından bıktım usandım.

imprezaWRC
06-02-2013, 11:18
bende aynı düşüncedeyim ama benden geçti imkanlar doğrultusunda o yüzden oğlum için tek temenim odurki bu ülkede yaşamasın..

İmkanınız varsa ve oğlunuzun yaşıda uygunsa ya onunla beraber gidin ya da onu gönderin hiç değilse o .ötü kurtarsın.

Bırak İstanbul'u, Türkiye yaşanmaz hale geldi, insanda 1gram huzur bırakmadılar.

aslan
06-02-2013, 11:18
İşte bu be bizde böyle bir uygulama ne zaman gelecek diye düşünüyorduk oda oldu
en sonunda başlatacaklar 7 ceddi sülalesinden
Şener şenle,Kemal sunal ın bir filmi vardı Şener şen saydırıyordu ***** avradını ....diye o yokmu?

Chn53
06-02-2013, 11:20
istanbullular ölmüş gömenleri yok :D

Suleyman
06-02-2013, 11:24
ebesinin a....... yeter amk

Painkiller
06-02-2013, 11:26
istanbullular ölmüş gömenleri yok :D

Gömenleri mi yok? Adamlar her fırsatta gömüyo vatandaşa.:)

BAŞAR
06-02-2013, 11:31
radar bozucu mu ne bişi var ondan aldıracaklar en sonun millete.:D

imprezaWRC
İşte bu be bizde böyle bir uygulama ne zaman gelecek diye düşünüyorduk oda oldu
en sonunda başlatacaklar 7 ceddi sülalesinden
Şener şenle,Kemal sunal ın bir filmi vardı Şener şen saydırıyordu ***** avradını ....diye o yokmu?

Ben hergün 7 sülalerine sövüyorum.

Aranel Ciryatan
parasızlıktan ne yapacaklarını şaşırdılar. yemin ediyorum okuyunca *ötümle gülüyorum artık yeni projelere. inşallah yaparlar sonrada o radarları birileri gelir çalar :) ki EDS kameraları için böyle bir durum oldu söylentileri dolanıyor :D yok arkadan gelen trafiğe 30 km yapıp trafiği yavaşlatacaklarmış falan filan. Şehircilik planlamacılık die bişi yok. göztepe ye dikitiler mesela dumankayanın binalarını 1080 hane olacakmış. lan hangi trafik kaldıracak bunu orada çok merak ediyorum. keza batı ataşehir'inde içine ettiler devamlı trafik var oralarda da. varyap falan 1000-2000 hanelik yapılar. trafiği istanbulda çözmek için önce düzgün bir yerşelim planı yapılması lazım. öle radardı metroydu metrobüstü çözmez. zaten bu araçları yine önceden toplu taşıma kullanan adamlar biniyor. yaa bağdat caddesinin sol şeridine bisiklet yolu yapacaz diyen bir İBB yönetimi var daha ne olsun.

Dodoo
06-02-2013, 11:43
yaa bağdat caddesinin sol şeridine bisiklet yolu yapacaz diyen bir İBB yönetimi var daha ne olsun.

Sonra "R" yapıp iptal ettiler diye biliyorum, ama niyetlenmeleri bile saçma tabi. :)

emaar firmasının dev gibi projesi var, asıl o trafiğe nasıl etki edecek ben onu merak ediyorum. :)

Gry
06-02-2013, 11:49
Bu durum askerdeki bir düdük çök bir düdük kalk olayına beniyor :D

30 - 50 - 30 - 70 .... Boyle giderse boku çıkar bu işin :)

constantine_502
06-02-2013, 11:53
bari 400 metrede bir yapsalardı da 0-400 yapsaydık :)

Aranel Ciryatan
06-02-2013, 12:13
Sonra "R" yapıp iptal ettiler diye biliyorum, ama niyetlenmeleri bile saçma tabi. :)

emaar firmasının dev gibi projesi var, asıl o trafiğe nasıl etki edecek ben onu merak ediyorum. :)

ama çizgiler çekildi birileri para kazandı unuda unutmamak lazım.

Confvseed
06-02-2013, 12:35
Allahtan Ankara'da böyle bir sorun yok.. :)

slave
06-02-2013, 12:39
valla bursa da o sistem var sanırım 1 hafta çalışmaya gittim yediğim km cezaları 92-120-106km ile 3 tane ceza yedim sadece radardan heryer radar a.q :) 1 hafta çalıştık iş yapcaz diye 800tl para kazandık 650 tl ceza verdim al burdan yak ve o yolda o km böle kaplumbağ misali istanbulda neler olur artık ama o cezadan sonra radar gözlem manyağı oldum

direkte kuş yuvası görsem kompresör yapıyorum direk 2 ye hahahha valla öle olduk

slave
06-02-2013, 12:40

:icon_tup::icon_tup::hahaha::hahaha::D:D bu iyiydi hhaha

Quantum
06-02-2013, 12:43
süper haber bu :)
deveye diken...

crazydog
06-02-2013, 12:47
ohhhh gene bu sistemi kurmak için hangi yandaşın cebi dolacak bakalım.

baran.boran
06-02-2013, 12:51
Milleti plaka sokturmeye itiyolar baska bisey degil

MrtYILDIZ
06-02-2013, 15:08
Desenize artık istanbuldaki roller izmite doğru olucask artık :D .. şaka bi yana inşallah öyle bişey olmaz da ist li arkadaşlarda rahat bir nefes almış olurr :)

tayreep_john
06-02-2013, 15:19
o iş çok paraya patlar devlete hayatta yaptırmaz :D yalan olur

HkN
06-02-2013, 15:38
ohhhh gene bu sistemi kurmak için hangi yandaşın cebi dolacak bakalım.

Aklıma bu geliyor.

ben kaçtım istanbuldan kurtuldum. Sabah 8'de evden çkarım 1 dakika sonra servisimie biner 25 dakka sonra iş yerimdeyim. Toplu ulaşımlarda 30 dakkadan çok fazla olmaz :) trafiği en fazla 30 arabayı yanyana olduğunda görürüm oda arka arkaya 10 sıradan fazla olmaz :)

mechanic
06-02-2013, 15:45
londranın her tarafı radar kamera, trafik sorununu da şehir içini tamamen paralı yola çevirerek çözdüler. istambul için yol vergisi vakti gelmişşşş

M.A.D
07-02-2013, 08:39
devletin kafasından istiyorum

Low-Rider
07-02-2013, 08:40
londranın her tarafı radar kamera, trafik sorununu da şehir içini tamamen paralı yola çevirerek çözdüler. istambul için yol vergisi vakti gelmişşşş

Toplu taşıma sistemi nasıl ondan da bahsedelim

batuu
07-02-2013, 08:53
motorsiklet almak mantıklı gelmeye başladı,en azından plakalar sökülüp kaçılır :)

tool
07-02-2013, 09:14

Ekumenopolis - Ucu Olmayan Sehir (Part 1) - YouTube (http://youtu.be/FqJ_7FHnZPI?t=35m5s)

Meco
07-02-2013, 09:23
motoru sattık araba aldık, geri dönüş yapıcaz galiba

SONE-R
07-02-2013, 09:25
afedersiniz ama bu işin bokunu çıkardılar.. 50 km hızla trafik allak bullak olur. zaten şu anda bile berbat..

onursumer
07-02-2013, 09:57
en sonunda bi naked aldırıcaklar bana sokucem plakamı takıcam sırt çantamı devam nedir bu arkadaş yaa

coolvtec
07-02-2013, 10:07
tüm istanbulluları izmire bekleriz, hayat güzel, kızları güzel, yolları boktan ama olsun. radar yok en azından ::)

HarunToprak
07-02-2013, 10:24
Dün arabayla z.burnu -güneşli yaptım döndüm ufak bir işim vardı, bakıyorum yolda etrafa hep ceza kesmeye yönelik şeyler radar,eds taşıt yolu vs Allah sonumuzu hayır etsin

drahte1905
07-02-2013, 10:51
Oncelikli olarak, bu radarlar evinizin bahcesine degil, kamu mali olan otobanlara kuruluyor, sizin hissenizin yaklasik olarak 1/75.000.000 ettigi yollara...

Bu yuzden "Kurmayin, etmeyin, eglemeyin" deme sansiniz yok, arabalarini "araba" maksati ile kullananlara kiyasla momentiniz dusuk...

Millet makas atabilecegi, asirilik yollar yapabilecegi yollar yerine, daha dusuk ulasim zamani istiyor....

Bu sistem, Variable Speed Limits [VSL], hayata gecerse, plakani soksen dahi makas atamaz, tabelanin gosterdigi hizin ustune cikamazsin...

http://utcm.tamu.edu/publications/newsletter/v5n1/images/Variable_speed_limits_Seattle.jpg

Araclari belli hizlarda gruplayarak, yol kapasitesini artiriyor, ortalama hizi YUKSELTIYOR, surus zamanini DUSUYOR ve daha GUVENLI yolculuklar sunuyor.

Kisacasi VSL canliya gecerse, gideceginiz yere daha hizli, daha cabuk, daha az yakit yakarak ve dogayi daha az kirleterek gideceksiniz.

Bu sistemler karisik control algoritmalari ile daha trafik olmadan trafigi tahmin eder, anlik ve tarihsel datayi inceler, hatayi hesaplar ve bunu minimize etmeye calisir...

Diger taraftan, turk soforlerin hata yada kasitli uyumsuzluklari modellenir ve sisteme dahil edilir, yani sen makas attikca, sen makas atmadan bu controller kac arabanin kacinin, yolun neresinde makasa ciktigini bilir, hizi buna gore dahi belirleyebilir...

Sonuc olarak, isinin ehli insanlar tarafindan prodosyonelce uygulanirsa, otobanlar rahatlar, cruise control ile rahatca gidilir her yere...

Para mi kalmadi ?

Para kalip kalmadigi bu sistemin 7/24 mu ? yoksa congestion olacak saatlerde calismasina gore belirlenecek...

Bu sistemin 7/24 calismasi aslen olasiliksiz, sen insanlari 7/24 monitor eder, izler ve ceza yazarsan, trafikte hiz yapamayan adam eve gidince karisini dover, cocugunun kulagini ceker ve bu kulagi cekilen nesil sapik gibi yetiseceginden bunun daha buyuk etkileri olacaktir...

Ama sistemlerin bu tur piskolojik aspectlerini incelemiyor genelde devlet...

Mesala Metrobus insanlarin otobuse binme alisikliklarini degistirdi, artik sadece Metrobuste degil her otobuse itis kakis biniliyor, Metrobuste hayvan gibi binme antremani yapan Turk MMA'cilar artik otobus secmeden yeteneklerini gosteriyor...

Kisacasi;

Bu sistemi 7/24 canli tutmanin bir mantigi yok, sabah 6-11 aksam 4-9 gibi kurulacagi guzergahta ki yolun yogun oldugu saatlerde canli tutarsin, geri kalan vakitlerde daha esnek davranirsin, gece 1 ila sabah 4 arasi sistem offline dahi olabilir...

Ama bu olmaz ise, devlet trafigi bitirmek icin degil para kazanmak icin sistemi kuruyor diyebilirsiniz.....

SONE-R
07-02-2013, 10:58
drahte bilmediğin 5 vakit namaz.. :D
bir GS'lı olarak bir de Aykut Kocaman hakkında yorum yapar mısın? nasıl düze çıkar bizim takım? :D

Aranel Ciryatan
07-02-2013, 11:30
Oncelikli olarak, bu radarlar evinizin bahcesine degil, kamu mali olan otobanlara kuruluyor, sizin hissenizin yaklasik olarak 1/75.000.000 ettigi yollara...

Bu yuzden "Kurmayin, etmeyin, eglemeyin" deme sansiniz yok, arabalarini "araba" maksati ile kullananlara kiyasla momentiniz dusuk...

Millet makas atabilecegi, asirilik yollar yapabilecegi yollar yerine, daha dusuk ulasim zamani istiyor....

Bu sistem, Variable Speed Limits [VSL], hayata gecerse, plakani soksen dahi makas atamaz, tabelanin gosterdigi hizin ustune cikamazsin...

http://utcm.tamu.edu/publications/newsletter/v5n1/images/Variable_speed_limits_Seattle.jpg

Araclari belli hizlarda gruplayarak, yol kapasitesini artiriyor, ortalama hizi YUKSELTIYOR, surus zamanini DUSUYOR ve daha GUVENLI yolculuklar sunuyor.

Kisacasi VSL canliya gecerse, gideceginiz yere daha hizli, daha cabuk, daha az yakit yakarak ve dogayi daha az kirleterek gideceksiniz.

Bu sistemler karisik control algoritmalari ile daha trafik olmadan trafigi tahmin eder, anlik ve tarihsel datayi inceler, hatayi hesaplar ve bunu minimize etmeye calisir...

Diger taraftan, turk soforlerin hata yada kasitli uyumsuzluklari modellenir ve sisteme dahil edilir, yani sen makas attikca, sen makas atmadan bu controller kac arabanin kacinin, yolun neresinde makasa ciktigini bilir, hizi buna gore dahi belirleyebilir...

Sonuc olarak, isinin ehli insanlar tarafindan prodosyonelce uygulanirsa, otobanlar rahatlar, cruise control ile rahatca gidilir her yere...

Para mi kalmadi ?

Para kalip kalmadigi bu sistemin 7/24 mu ? yoksa congestion olacak saatlerde calismasina gore belirlenecek...

Bu sistemin 7/24 calismasi aslen olasiliksiz, sen insanlari 7/24 monitor eder, izler ve ceza yazarsan, trafikte hiz yapamayan adam eve gidince karisini dover, cocugunun kulagini ceker ve bu kulagi cekilen nesil sapik gibi yetiseceginden bunun daha buyuk etkileri olacaktir...

Ama sistemlerin bu tur piskolojik aspectlerini incelemiyor genelde devlet...

Mesala Metrobus insanlarin otobuse binme alisikliklarini degistirdi, artik sadece Metrobuste degil her otobuse itis kakis biniliyor, Metrobuste hayvan gibi binme antremani yapan Turk MMA'cilar artik otobus secmeden yeteneklerini gosteriyor...

Kisacasi;

Bu sistemi 7/24 canli tutmanin bir mantigi yok, sabah 6-11 aksam 4-9 gibi kurulacagi guzergahta ki yolun yogun oldugu saatlerde canli tutarsin, geri kalan vakitlerde daha esnek davranirsin, gece 1 ila sabah 4 arasi sistem offline dahi olabilir...

Ama bu olmaz ise, devlet trafigi bitirmek icin degil para kazanmak icin sistemi kuruyor diyebilirsiniz.....

dediğin çok ama çok doğru. Fakat sistem kurulduğunda görebileceğimiz gibi devamlı aktif durumda olacak ve amaç sadece para kazanmak olacak. Ülkemizdeki mevcut radarların kurulma mantığı zaten şöyle. Şehirler arası yolun anlık olarak hız sınırının limitinin düştüğü yere radar kur ve ceza kes. Yolun yokuş aşşa arabaların hızlandığı bölüme radar kur ceza kes. Durum böyle olunca malesef Canım Türkiyem! :beuj:

kelalper
07-02-2013, 11:58
bundan sonra roll a Bursaya beyler. Akşam pendik feribotu ile geçeriz. 60 TL. Bursaya tıntın. Bursa otobanda denemeler yapılır. Sabah kahvaltı eder ilk ferbotla döneriz. Bu ne laan.

imprezaWRC
07-02-2013, 12:16
Öte yandan burası Amerika olmadığından, her araçta curise control yok, hatta çoğunun opsiyonunda bile yok.
Belirlenen hız limitlerinde seyredebilmek için bir göz hep göstergede olacak.

Low-Rider
07-02-2013, 12:17
drahte, anlattığın sistem düzgün işlediği takdirde güzel peki sen inanıyor musun İstanbul'da bunun anlattığın gibi işleyebileceğine ?

-Murat Özcan-
07-02-2013, 12:31
Bu çok sorun olur ama sürücülere durmadan cezamı yazıcaklar insanlara çok saçma :S

drahte1905
07-02-2013, 13:13
dediğin çok ama çok doğru. Fakat sistem kurulduğunda görebileceğimiz gibi devamlı aktif durumda olacak ve amaç sadece para kazanmak olacak. Ülkemizdeki mevcut radarların kurulma mantığı zaten şöyle. Şehirler arası yolun anlık olarak hız sınırının limitinin düştüğü yere radar kur ve ceza kes. Yolun yokuş aşşa arabaların hızlandığı bölüme radar kur ceza kes. Durum böyle olunca malesef Canım Türkiyem! :beuj:

Insanlar hak ettikleri sekilde yonetilirler.

Yonetime kabahat bulmak kolay ama toplum olarak orgutlesmiyorsaniz, kendinizden baskasini dusunmuyorsaniz, hak yenme sirasi size geldiginizde de soylecekleriniz sinirli.

Bu sistem, devlet tarafindan ayni radarlarda oldugu gibi kotuye kullanilirsa, sesini cikaracak olan sizlersiniz.

Keza yukarida dedigim gibi, bu sistem 7/24 kalirsa daha kotu sonuclari olacaktir, insanlar cizgileri takip eden robotlar degil, kurallari cignemeseler dahi kurallari cigneyebilecek olmalarini bilmek dahi insani rahatlatan bir etken.

Simdi herkez ama herkez bir kadina tecavuz edebilir ama ben sizi bir kadina tecavuz edemeyecek bir toplum yaratirsam, libidosu en dusuk erkek bireyler dahi degisiyor...

Ve bu maliyet demek, yani otobanda hiz yapamadigi icin cocugunu doven adamin oglu, hirsiz, manyak, sapik, bir baltaya sap olamayinca, toplum bunun hem maddi hemde manevi cezasini cekiyor...

Ne yani babamiz bizide dovdu ama biz kimsenin karisina kizina bakmadik diyorsaniz;

Simdi bir adam 2 kadina tecavuz ettiginde 100 ustunden 100 sapik oluyor, ama halkin birde genel sapiklik endeksi var, atalim ki bizim toplumunuz 100'un tecavuzcu, 0'in Rahibe Teresa oldugu endeks ustunden 24 sapiklikta, sen bu tur uygulamar ile toplumun canini sikinca ortalam 25'e 26'ya cikacaktir...

Sonuc olarak soyledigim, bu cahil halk, cahilce yonetiliyor ve bu yonetim devam ettikce halk ve yonetim hizlanarak cahillesiyor, bu fakirlik, geri kalmislik olarak kendini gosteriyor...

Olay sadece trafikta konacak 2 radar'da degil yani...

Sorumluluk sizde, bu toplumun en kucuk bireyinde, garip bir sekilde herkez kendini ezik ve gucsuz hissediyor ama siz orgutlenir, onumuzde ki ay orgutlu bir sekilde dogalgaz faturanizi yatirmaz iseniz ozaman gercek gucunuzu gorursunuz...

Öte yandan burası Amerika olmadığından, her araçta curise control yok, hatta çoğunun opsiyonunda bile yok.
Belirlenen hız limitlerinde seyredebilmek için bir göz hep göstergede olacak.

Aslinda bunun uygulandigi yerde araba surdugunuzde durum sol seritte gitmek gibi.

Onunuzde ki kacla gidiyorsa ayni hizla gidiyorsunuz.

Takometreye her an bakmaniza gerek yok yani.

drahte, anlattığın sistem düzgün işlediği takdirde güzel peki sen inanıyor musun İstanbul'da bunun anlattığın gibi işleyebileceğine ?

Sistem duzgun isleyebilir, bizim handikapimiz, rant temelli bir ekonomimiz oldugu icin koskoca TEM'in Anadolu yakasinda 4 tane baglanti varken [Sahracedid, E-5, Umraniye, Kavacik], E-5 Avrupa yakasinda cok kisa araliklarla birden cok baglanti ve bu baglantilarin arkadasinda trafik var...

Yani yollar sonradan yapildigi icin bir desen ve duzen yok, desen ve duzen olmadigi icin sistem cok daha hassas ayara ihtiyac duyacak ama calismamasi icin yeterli kaynay ayrildiktan sonra hic bir neden yok.

997TT
07-02-2013, 15:45
Bu sıstem guvenlık ve ulke ekonomısıne katkıları buyuk.Murat'ın dedıgı sosyal efeklere gırmeden sunu sormak ıstıyorum;
Bu devlet bunu vatandasını hızayasokup,can-mal ve ekomık koruma ıcgudusu mu yoksa kaynak yaratma ıc gudusu ıle mı yapıyor?
Hatta bu sıstem kendını kesılen cezalar ılesu gunde amortı eder dıye hesap yapıldı mı? Yada ekonomıye kazandırdıklarımı hesaplandı "sadece"?
Buraya yatırım yapmak onemlı ama yollarımızda bır suru cukur var ve cogu gece gorunmuyor!Kenararı keskın,bazıları derın!Verdıgı zararların haddı hesabı yok... Once yooları duzgunestırsek?Bunları yapan sırketlerıde adam gıbı denetlesek?il karda yollar bozulmasa.Sehırler arası yollardan bahsetmıyrum bıle :(

TRSemih
07-02-2013, 15:51
Buyuk sehirlerde araba kullanmak iyice iskence oldu artik. Yok kamera yok radar.. Tadi kacti yeminle

S.Özeren
07-02-2013, 15:53
keşke drahtenin paylaştığı fotodaki gibi sınır koysalar bizde sesimizi çıkmarsakta 70 ve 30 da hangi cruise kontrol yani devir tutmaz bi kere , yakıt tasarrufu olcağını sanmıyorum o yüzden

ErK_aY
07-02-2013, 16:06
bu devlet nekadar sacma işlerle ugrasır oldu...e-5 ide paralıya cevırsenlerde tam olsun hatta semt semt ucret ödense... Allah' ım... Bizleri bu ınsanız diye gecinenlerin ellerınden kurtaracak bi insan evladı yokmu bu vatanda... :(

huseyinturk
07-02-2013, 16:11
drahte1905 çok çok çok doğru yazmış noktasına kadar pür dikkat okudum.

Ben bu sistemlerin sadece trafiğe çözüm olarak düşünüldüğünü sanmıyorum. Trafiğe çözüm olucaksa insanlara arabasız işe gidip gelmeyi öğretmelisiniz. Bunu yaparken arabayla işe gidip gelmeyi zorlaştıracak yere toplu taşıma güzelleştirilebilir mesela.

Şimdi bilsenizki her gün bindiğiniz otobüs trafiğe takılmayacak, tek bilet ile istanbulun herhangi bir yerinden diğer bir yere ulaşabileceksiniz ve tıklık tıklık olmayacak gerekirse 3 dakikada bir otobüs çalışacak yoğunluğa göre, kaç kişi hala ben aracımla gidicem diye ısrar eder, nadirdir.

Toplu taşıma kültürünü aşılamaları lazım bizlere. Deniyorlarda bunu :) reklamlar ile mesela bkz.

Vatan Şaşmazlı İETT Metrobüs Reklamı Filmekani.Com - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=HY35h2lNmn8)

Ama gerçekte olan hepimizin bildiği gibi bu :D

Hayrettin Metrobüs Reklamı :) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=D19D92c_2GU)

Bilsenizki sadece metrobüs değil bindiğiniz otobüs bile vatan şaşmazın bindiği o şey gibi olsa kim biner arabasına park derdi var yakıtı var eskime payı var...

Toplu taşımayı iyileştirmekte o kadar zor değil. Burda devletin maddi olarak ciddi fedakarlık yapması gerekiyor belli bir süre.
Elimde olsa, İstanbulda ulaşım ücretini 1.5 TL yaparım + 2 ücretsiz aktarma belli bir zaman içiresinde. Akaryakıt maaliyetini düşürürseniz aracın bu mümkün. İmkansız demeyin 4,2 liradan 100 litre mazot alıp üstüne birde şöföre biletçiye ücret ödeyip, üstüne birde otobüs senedi, bakım masrafı ödeyip bu işten para kazanıyoruz biz çok şükür, üstelik amanda aman merkezi bir hat değil bizimkisi. Devletin 1 lira maaliyetle mazot alan, belli başlı hatlarda yolcuyu kaldıramayan otobüsünün kazandığını siz hesap edin...
Herşey basit aslında ama fedakarlık gerek..

Apayrı bir politika uyguluyorda olabilirler tabi orası ayrı. Dayanan kalsın dayanamayan köyüne dönsün politikası.. İstanbul doluyor *****.

painkller
07-02-2013, 16:14
sıkıntı değil ya, otomobil sevdası bitti artık. alırız elektrikli bisiklet, araba. benzin zaten oldu 5 lira. gazlamak haram olur. araba yapmak haram olur. 30-40 max 100 seyredilir işte tek tip otomobillerle.

M_PROJECT
07-02-2013, 16:14
toplum olarak trafikte bilincli arac kullanmayi ogrenemedigimiz surece istediginiz sistemi getirin yine bir gram yol alinmaz , yaya gecidinde karsidan karsiya gecmek isteyen insana yol verdi diye arkadaki surucu tarafindan " lan ne duruyosun yolun ortasinda " seklinde baslayip darp edlen insanlar var ...

nemonomani
07-02-2013, 18:40

vay kardaşım kızlı kardaşım :D

sagi
07-02-2013, 18:44
yazıklar olsun ülkeme :(

MazdaSpeed3
05-03-2013, 10:39
KKTC style :)
Tam upuzun geniş düzlüklerde kapatmak istiyosun, ama bi bakıyosun uyarılar başlıyo 200 metre kala 50 metre de bir tekrar ediyo..burda da öyle olur heralde :)

Cagrii
05-03-2013, 15:41
Ankarada 5 şeritli koca yolda 50 hız sınırı var biz alıştık çok sinir bozucu :D

TUGCA
05-03-2013, 17:08
ben plakayı söküyorum :D

ta_one
05-03-2013, 22:13
arkadaslar bızde konyada alıstık valla kuruldu yanı konya bıldıgınız uzere ova ve heryer basılmalık yol ama basamıyoruz .... 200 metre de bır radar var ve bu radarlar arasında dakıkalı gecıs var erken gecersen gene hız lımıtını actıgın ıcın ceza gelıyor....