Orijinalini görmek için tıklayınız : apartmanda yapılacak masraflar?
devil_berk22
06-02-2013, 11:57
arkadaşlar 4 katlı bir apartmanda oturmaktayım geçen gün toplantı oldu ancak toplantıda alınmayan kararları yönetici bize söylemeden yapmaya başladı. haberimiz olmadan merdiven kenarlarına yeni demirler vs. takılıyor. ben şimdi bunun parasını vermesem olurmu ? yoksa vermek zorundamıyım ? ona göre olmadı dava açıcam yöneticiye. bu arada kimseye gelipte istiyormusunuz diyede soran olmadı.
Bütün cevaplar burada...
KAT MLKYET KANUNU (http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/385.html)
devil_berk22
06-02-2013, 12:09
baktım ama tam anlayamadım ya
baktım ama tam anlayamadım ya
Ben de merak ettim baktım ama biri özet geçmeli bence :)
Apartman görevlisinden toptandı karar defterini isteyin. Yeterli çoğunluğun sağlanıp sağlanmadığına bir bakın. Eğer yeterli çoğunluk (%51) sağlanamamışsa zaten bir karar alamaz.
Eğer yeterli çoğunluk sağlanmışsa, toplantı zabıtında alınan kararların oya sulunulup, kabul edilip edilmediği bilgisine ulaşın.
Eğer yöneticiniz çoğunluk sağlandığı halde oya sunulmayan bazı kararları uygulama koyduysa ya bilmediğinden yapıyordur, ya da kanuna aykırı hareket ediyordur...
devil_berk22
06-02-2013, 12:20
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. daha önceki senelerdede böyle abuk sabuk şeyler yaptılar hadi komşuyuz aramız bozulmasın dedikçe adam iyice saçmalamaya başladı. defteri alıp bakıcam eğer yazmıyorsaki dağıttıkları toplantının özeti olan kağıtta sadece çatı aktarması yapılacak yazıyordu, onun dışındaki masraflara gram vermem.
Rica ederim.
İlk bakmanız gereken konu toplantı yeterli sayısıyı.. O Tutuyorsa alınan kararlara bakınız.
Confvseed
06-02-2013, 12:32
Bizim binanın yöneticiside aynı.
Kendi kafasına göre bir şeyler yapıyor falan.
Yönetici yönetici değil ki ama çıkıpta bir kişi yöneticilikten çık demiyor. Daha doğrusu bina bina değil :)
size toplantı tutanağı imzalatmıştır bunda kararlar yazıyordur ve siz okumadan imzaladıysanız yapma hakkı mevcut.
Ayrıca bundan önceki herhangibir toplantıda yöneticinin yapabilecekleri adı altında kendine haklar tanıdıysa gene yapabilir.
Ama her zaman her kararda imzalar bulunmak zorunda her zaman çoğunluk bulunmalı ayrıca kat mülkiyeti kanununa göre eğer site şeklinde bi yerde oturuyorsanız ve site yönetim planı varsa bunun değişimi için 3/4 + 1 oy gerekir
kadioglu
06-02-2013, 12:55
İyi de ilk iki toplantıda çoğunluk yoksa 3. toplantıda (olağan genel kurul) iki kişi bile olsa yeter.İstediği kararı alır.Kısaca önce millet toplantılara katılıyor mu ona bakmak gerek.
devil_berk22
06-02-2013, 12:58
size toplantı tutanağı imzalatmıştır bunda kararlar yazıyordur ve siz okumadan imzaladıysanız yapma hakkı mevcut.
Ayrıca bundan önceki herhangibir toplantıda yöneticinin yapabilecekleri adı altında kendine haklar tanıdıysa gene yapabilir.
Ama her zaman her kararda imzalar bulunmak zorunda her zaman çoğunluk bulunmalı ayrıca kat mülkiyeti kanununa göre eğer site şeklinde bi yerde oturuyorsanız ve site yönetim planı varsa bunun değişimi için 3/4 + 1 oy gerekir
o gün evde olmadığımız için toplantıya gidemedik ancak sonradan alınan kararların yazdığı bir kağıt getirdi apartman görevlisi ondada çatı aktarması dışında bir şey yazmıyordu
snan1910
06-02-2013, 13:11
Bu apartman işleri çok büyük sıkıntı iki taraf içinde.
Buyrun kendi çekimim :)
http://f1302.hizliresim.com/16/6/ju72q.jpg
Adam evini yaptırmış yöneticiden para istiyor, yöneticide kapıya asmış bunu :)
devil_berk22
06-02-2013, 13:31
sizin durum daha iyiymiş bu nedir ya :D
Son günlerin moda lafı , bu ınsanlar nereye sı.acaklar ? :D
Hakkaten ılgınc adam masrafını nası oluyorda daire sakınlerınden ıstıyor anlamadım.
bence versin apartman sakinleri parayı,
tuvalet ihtiyaçları geldikçe de kapsını çalsınlar:D
MrtYILDIZ
06-02-2013, 15:04
bende tadilat tamirat işleriyle uğraşıyorum böyle şeyler bizimde başımıza qeliyo eğerki binada çoğunluk sağlanmışsa yapabiliceğiniz bir şey yok diye düşünüyorum :)
Patisever
06-02-2013, 15:07
karar defterine bakın söyle diyim yada coğunluk durumu söz konusudr binalarda aynı durum bizdede yasandı karar defterindekı bu kararla ilgili warsa oda kaç adet okey verilmiş imzalanmış çoğunluk ise yaptırılıyor
mechanic
06-02-2013, 15:10
demirci tanıdıktır ;)
eger toplatı sonucu %51 olursa ve bu alınan kararlar bına karar defterıne yazılıp katılanlar tarafından ımzalanıp onaylandıysa uymak zorunda kalırsınız eger uymazsanız yonetıcı tarafından sıkayet edılıp bırde zabıta tarafından cezai işleme tabi tutulabılırsınız.
darkmoon
06-02-2013, 17:37
Apartman işleri büyük sıkıntı bizim apartmandada yönetici renkli kameralı görüntülü diyafon sistemi yapdı birde güvenlik kamerası takıldı apartmanın çevresine apartmanda kıyamet kopdu yok ben ödemem banane biz hepimiz anlatmaya çalışdık bu sistem bizim güvenliğimiz için ama adamlar sonradan görme dağdan indim şehire misali trilyonları bulmuşlar ama kafalar zihniyet cahil ve eğitimsiz.. çok zor işler..
devil_berk22
07-02-2013, 12:09
dün yöneticiye ve isteyen 2 komşuya sordum kem küm yaptılar. yönetici yazmamış karar defterine zaten açıktan istenen birşeymiş toplantı haricinde. bu parayı vermiyeceğimi söyledim bişey diyemediler. 2 tane yaşlı istiyor diye tüm apartmana mal etmeye çalışıyorlar akılları sıra yöneticide ben teşekkür beklerken bu lafları duydum çok şaşırdım diyo.
kelalper
07-02-2013, 13:07
teşekkür duymak ne demek sanki kendi yaptı lavuk. Daha önceki karar defterinde belli bir meblaya kadar hizmetler için oya sunum yoksa ve yapılan iş o meblaanın altındaysa yapar ama keyfen yapamaz. Bizim ataköydeki bloktada para toplandı apartman dışı yalıtım için. Herkes verdi. Sonra bir anda apartmanın garaj bariyeri değiştirildi. Kapı girişine kameralı son sistem kapı zili evlerede görüntülü diafon. Sistemi geldi. Bi de övündüler apartman içindekiler birbiri ile bu sistem üzerinden iletişim kurabilecek diye. Apartman ayağa kalktı. Adam bütün toplanan parayı buna harcamış kimseye sormadan. Mahkemelik olunuyordu ucuz yollu halledildi. Bi anda sistemi yapan firma sözde yönetici ağladı diye %40 iskonto yaptı. Para bi daha toplandı falan. Biz sattıkta kurtulduk ödemekten.
devil_berk22
07-02-2013, 13:13
abi adam katil olur böyle hırbo yöneticiler yüzünden bizimde yalıtım yaptılar 1 senede boyalar kalktı tekrar boya istiyorlar ayrıca yalıtım öncesinde alınan kömür tonuyla yalıtım sonrası alınan kömür aynıymış oda yeni çıktı ortaya adam tam dolandırıcı cıktı satmadan kurtuluş yok bizede
onursumer
07-02-2013, 13:52
ne güzel dunya ya bende jakuzi yaptırıcam hiç memnun değilim banyomdan apartmandan istiyim en iisi ahahah :hahaha: