Orijinalini görmek için tıklayınız : ızmırde Opel servis yardım
Splendour
07-02-2013, 14:57
Beyler aracım 94astra Gsı,bılmedıgımız bı sebepten arıza ışığı yanıyor.cıhaza baglatmam gerek,cihazın adı tekbir galiba,varmı bildiği bir servis olan heryerde yok
cagri-35
07-02-2013, 15:03
Merhabalar çok yakın arkadaşım var opel servisi olan. Tech 1 cihazı varmı tam emın degılım ancak benım arabam dahıl bır cok aracı bagladıgı bır cihaz var. Arıza kaydını görüp silebiliyorsun. Eğer düşünürsen adresini paylaşabilirim.
KA®ANLIK
07-02-2013, 15:29
Tekbiiiiiiiiiiiiiir
Allahu Ekber
:D
Hocam "Tech 1" aradığın cihaz ama Bosch KT cihazları ve benzeri cihazlarla da işini görebilirsin...
Bosch Car servisleri veya Arıza Tespit işi yapanlar var sanayide... onlar aracına bağlanabilir...
cagri-35
07-02-2013, 15:37
Tekbiiiiiiiiiiiiiir
Allahu Ekber
:D
Hocam "Tech 1" aradığın cihaz ama Bosch KT cihazları ve benzeri cihazlarla da işini görebilirsin...
Bosch Car servisleri veya Arıza Tespit işi yapanlar var sanayide... onlar aracına bağlanabilir...
Koptum ya ılk bende tebessum etmıstımde cevaba ayrı yarıldım
KA®ANLIK
07-02-2013, 15:40
aslında C20XE de bi uçları birşeyle birleştirip arıza lambası yanıp sönme hızına göre verdiği arızaları görebiliyordun da...
nasıl yapıyordunuz hatırlamıyorum,
internete bakıyım kaynağı bulursam paylaşacağım...
KA®ANLIK
07-02-2013, 15:52
Topbuzz Web Site - Technical Information - ECU Fault Codes @ www.topbuzz.co.uk (http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm#top)
ahanda kaynak bu.
Astra F de Figur 6 da görünen pin lerdeki A ile B yi birleştiriyorsunuz...
Bunları birleştirince arıza lambası yanıp sönmey başlar...
arıza lambası yavaş yanıp söndüğü her yanış 10 ve katları anlamında,
sonra hızlı yanıp söndükleri de 1 in kaltları şeklindedir...
yani uçları bağladığınızda;
2 kere yavaş yanıp söndü, = 20
arkasından da ; 5 kere de arkasından hızlı yanıp sönünce = 5 ...
toplamda 25 yapar....
aşağıdaki linkten hangi kodun hangi arıza olduğunu da görebilirsiniz...
Topbuzz Web Site - Technical Information - ECU Fault Codes @ www.topbuzz.co.uk (http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm#bosch)
Motronic 2,5 ile 2,8 in arıza kodları arasında bir fark varmıdır ? sanmıyorum...
ama denemekte fayda var...
yanlış birşeyler yapmayın mazallah tehlikeli olabilir, makaleyi iyi okuyup doğru bir şekilde uygulayın.
mesuliyet kabul etmem, sadece yardım ve bilgi amaçlıdır...
ben kendim bizzat bu şekilde arızaları görebiliyordum ve sıkıntı yaşamadım.
besyoali
07-02-2013, 16:40
Bornova 3. sanayi de bosh servis var İzmir deyken sürekli gidiyordum istersen yerini tarif edebilirim ....
Splendour
07-02-2013, 16:47
Ya açıkçası bana bu cihazın yanında sorunu cozebılecek birisi lazım,bugün gec çalışma sorunu için bı servise gittim,krank sensoru denndı,degıstırdık yanmayan agrıza lambası yandı.Ağabey dedim bune oksıjenıde degıstırelım dedi.ben butun sensorlerı degıstırdıkten sonra cıhaza gerek yok,nokta atışı yapabilecek bir yer lazım
6. sanayi. general opel servis
besyoali
07-02-2013, 17:18
Ya açıkçası bana bu cihazın yanında sorunu cozebılecek birisi lazım,bugün gec çalışma sorunu için bı servise gittim,krank sensoru denndı,degıstırdık yanmayan agrıza lambası yandı.Ağabey dedim bune oksıjenıde degıstırelım dedi.ben butun sensorlerı degıstırdıkten sonra cıhaza gerek yok,nokta atışı yapabilecek bir yer lazım
Hemen arka sokağında Çocuğun ismini unuttum Subaru ve type-r ların çok sık bakım yaptırdığı genç bi çocuk var acık kırık kafadan yattımı arabanın altına ciğerini söküyor arırzyı yapmadan bırakmıyr öyle deli bi çocuk tarif yapılır istersen :) :D
Benim CRX i adam eden o ....
Splendour
07-02-2013, 17:21
Hemen arka sokağında Çocuğun ismini unuttum Subaru ve type-r ların çok sık bakım yaptırdığı genç bi çocuk var acık kırık kafadan yattımı arabanın altına ciğerini söküyor arırzyı yapmadan bırakmıyr öyle deli bi çocuk tarif yapılır istersen :) :D
Benim CRX i adam eden o ....
Nnerde usta bu yer
Splendour
07-02-2013, 17:23
Topbuzz Web Site - Technical Information - ECU Fault Codes @ www.topbuzz.co.uk (http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm#top)
ahanda kaynak bu.
Astra F de Figur 6 da görünen pin lerdeki A ile B yi birleştiriyorsunuz...
Bunları birleştirince arıza lambası yanıp sönmey başlar...
arıza lambası yavaş yanıp söndüğü her yanış 10 ve katları anlamında,
sonra hızlı yanıp söndükleri de 1 in kaltları şeklindedir...
yani uçları bağladığınızda;
2 kere yavaş yanıp söndü, = 20
arkasından da ; 5 kere de arkasından hızlı yanıp sönünce = 5 ...
toplamda 25 yapar....
aşağıdaki linkten hangi kodun hangi arıza olduğunu da görebilirsiniz...
Topbuzz Web Site - Technical Information - ECU Fault Codes @ www.topbuzz.co.uk (http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm#bosch)
Motronic 2,5 ile 2,8 in arıza kodları arasında bir fark varmıdır ? sanmıyorum...
ama denemekte fayda var...
yanlış birşeyler yapmayın mazallah tehlikeli olabilir, makaleyi iyi okuyup doğru bir şekilde uygulayın.
mesuliyet kabul etmem, sadece yardım ve bilgi amaçlıdır...
ben kendim bizzat bu şekilde arızaları görebiliyordum ve sıkıntı yaşamadım.
Sızede teşekkür ederim
besyoali
07-02-2013, 17:30
Nnerde usta bu yer
Kardeşim sanayi metrodan adliyeye doğru gel mercedes parçacı var köşede ordan gir sokağın sonunda Bosh Hatta o sanayinin en büyük BMW servisi var yanında
Tamirci ise telefonunu bulursam pm atarım msj attım arkadaşıma bakacak
Yine yukardan gelirken BRC büyük bi tüpçü var ses sistemci falan adliye kavşağa gelmeden 3. sokak sağda ya 7-8 inci dükkan mutlaka vti,type-r,subaru oluyor dükkanda hatta bilirsen belki İzmir in en hızlı SUbarusunu o topladı 550hp göztepede mavi
Çok öyle sokak ağzı bir tarif oldu kusura bakma Taksici işi :D
Numarayı alır almaz burdan ulaşırım kolay gelsin....
Splendour
07-02-2013, 17:38
Saolun Yardımlarınız için
Bornova agacli yol otolab bosch servis
cagri-35
07-02-2013, 22:48
Forum Bornovanın karsısındakı 2.sanayi çıkışından çıkıyosun yeşilova yönüne doğru giderken hemen solda 200 metre ileride büyük doğtaşın sırasında Best Opel var. Hakan Ustayı bul o sorununu halleder. Benim yönlendirdiğimi söyle.
Forum Bornovanın karsısındakı 2.sanayi çıkışından çıkıyosun yeşilova yönüne doğru giderken hemen solda 200 metre ileride büyük doğtaşın sırasında Best Opel var. Hakan Ustayı bul o sorununu halleder. Benim yönlendirdiğimi söyle.
oraya gidersen tüm işlem süresince aracının başında dur(bu da benden ufak bir tavsiye tecrübe ile sabit)
elbetteki istisna vardır ama bir sürü opelciyim diye geçinen ustaya gittim hiç birinden memnun kalmadım.
sinanbaysal
21-10-2015, 18:44
Konuyu hortlatalım. Birde sılecek kolundakı tuslara basık tutunca arıza kodları verıyor onların ne oldugunu nereden bulabılırım yardımcı olurmusunuz