Orijinalini görmek için tıklayınız : şehir dışından alınan aracın???
PiscocuK
07-02-2013, 18:00
arkadaşlar bildiğiniz gibi ümit kardeşimizden aracı aldım istanbula geldim.noterde satış esnasında plaka değişecekmi dediler evet dedim.normalde aracın ruhsatını eve gönderiyorlarda (plaka değişmezse) şimdi aracın yeni plakası ve ruhsatımı gelecek yoksa benim bana en yakın karakola gidip plaka vs için başvurumu yapmam gerekecek.konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum.
teşekkürler
E.Bozoglu
07-02-2013, 18:10
EK 1 Belgesi doldurtarak en yakın karakolda plakanızı seçip cıkartalabilirsiniz yanlız sigortayı yaptırıp gidin geri göndermesinler :)
once hayırlı olsun.baglı bulundugun emnıyete dosya hazırlatıp gıt.ver dosyanı plakanı yazıyolar yada ıstedıgını alıyosun.ben sabah gıttım ogleden sonra ruhsatı aldım ertesı gun plakamı aldım..
Abi emniyete gidiyorsun plakanı seçiyorsun. EK 1 dolduruluyor muameleci tarafından , sonra TÜVTÜRK e gidip motor şase no kontrolü yapılıyor. Sonra tekrar emineyete dönüyorsun , evrakların onaylanıyor ve plakanı bastırmaya şöförler cemiyetine gidiyorsun. Bu kadar :)
Tüvtürk mü o nerden çıktı?
aynen bende 1 hafta olcak yaptıralı yazdıgımın harıcınde bırsey yapmadım.tuvturke gıtmedım
E.Bozoglu
07-02-2013, 18:26
Bende geçen 2 hafta önce yaptım ondan once 1 ay once yaptım TuvTurk falan gidilmıyor sadece EK1 Belgesi doldurup gidilmesi gerekiyor birde sigortanızı hazırlatmanız gerekiyor .
ChtArdARSL
07-02-2013, 18:26
rendevu aliyorsun,sigorta yaptiriyorsun,ek-1 dolduryorusun ve plaka secip evraklarini iceri veriyorsun.
eger bunlar ile ugrasmam dersen muameleciye veriyorsun hallediyor.
sigorta yaptırıp muamelecide dosya hazırlatıyorsunuz..daha sonra net üzerinden randevu alıp randevu tarihinde emniyete gidiyorsunuz gerekli işlemler halledelip ruhsat çıkıyor ordan şöforler odasına gidip plakayı bastırıyorsunuz..
Randevu alırken eldeki plakalardan seçebiliyorsunuz da ;)
Sayın Dragger,
Denizli de sürekli yaptırıyorum il dışında getirdiğim araçların plaka değişimi için , Motor şase no Tespit için TUV e gidiyoruz. İstanbul da gidilmiyor ise bilmiyorum.
Plaka değiştiği zaman motor no şasi no kontrolü yaptırıyorlar abi. Bizim de 10 plakalı aracı 57 plakaya çevirirken başımıza geldi.
aynen bende çok arac aldım dışardan plakayı 20 ye cevirmek için tüve gidiliyor
PiscocuK
07-02-2013, 22:31
Tesekkurler arkadaslar.kasko ve sigortayi yola cikmadan yaptirmistim bagli oldugum karakol EC veriyormus sanirim plakayi.pzt gunune evrak hazirlatip gideyim bari.keske istedigimiz plakayi cuzzi paralara alabilsek RED icin ikametimi umraniyeye tasimam gerekiyormus sonrasinda 2000TL cik bi bagis ve muameleci ucreti :)
onursumer
07-02-2013, 22:54
red plakalar kaldıysa gene iyi
redbul yeni cooperlara red plaka almış hep :D
PiscocuK
07-02-2013, 23:02
red plakalar kaldıysa gene iyi
redbul yeni cooperlara red plaka almış hep :D
Redbullamazsak burn yapariz :)
Igrencti dimi
spree1903
07-02-2013, 23:19
aracı üstüne aldıktan 1 ay içerisinde plakanı al.Çünkü 1 ay sonra süren doluyor ve plakayı değiştiremiyorsun.
goldbergbrk
08-02-2013, 01:44
daha gecen değiştirdim antalya plakaydı izmir yaptım.
sıralaman bu şekilde olcak ilk aracın elindeki kalan tek ruhsat yaprağı kimliğinle gidiceksin takipciye yada yakın bir dostuna ona 20 30 neyse vericeksin o kimliğinin fotokopisini ruhsatı dosyaları ve ruhsat işlemlkeri için yazı yazıcak çıktısını dosyaya koyuıp eksiksiz eline vericek
dosyayı aracın üstündeki plakalarınla beraber trafige vericeksin plaka seciceksen sabah 10dan önce git hallet ver işlerini plakanı seç elindeki dosyaya yazsınlar üstüne ver dosyaları görevliye plaka cıkarmak için plaka basım yerine git ver yenı aldığın plaka numarasını adamlar öğlene gel diyorlar zaten öğlen plakanı al trafiğe git yine yenı ruhsatını al tmamdır
bizde dün plaka değiştirdik Adana'da Tüve gidilmiyor motor şase no kontrolü için demekki ilden ile değişiklik gösteriyor...
sigortayı yaptırın yoksa geri dönmek zorunda kalırsınız :)
PiscocuK
08-02-2013, 14:12
daha gecen değiştirdim antalya plakaydı izmir yaptım.
sıralaman bu şekilde olcak ilk aracın elindeki kalan tek ruhsat yaprağı kimliğinle gidiceksin takipciye yada yakın bir dostuna ona 20 30 neyse vericeksin o kimliğinin fotokopisini ruhsatı dosyaları ve ruhsat işlemlkeri için yazı yazıcak çıktısını dosyaya koyuıp eksiksiz eline vericek
dosyayı aracın üstündeki plakalarınla beraber trafige vericeksin plaka seciceksen sabah 10dan önce git hallet ver işlerini plakanı seç elindeki dosyaya yazsınlar üstüne ver dosyaları görevliye plaka cıkarmak için plaka basım yerine git ver yenı aldığın plaka numarasını adamlar öğlene gel diyorlar zaten öğlen plakanı al trafiğe git yine yenı ruhsatını al tmamdır
Tesekkurler onumuzdeki hafta ici hallederim ozaman