PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Plaka değişikliği

LVIII
07-02-2013, 21:54
Herkese iyi akşamlar , aracımın muayenesi yarın bitiyor fakat aracı alırken plakamı değiştirdikten sonra vergi dairesine kaydını yaptırmadım diye plakam geçersiz gözüktüğünden muayene randevusu alamıyorum. Vergi dairesine kayıt için tam olarak neler gerekli ve nasıl yapılıyor ? Bilgilendirirseniz sevinirim.

mmtrıza
07-02-2013, 21:58
plakamı değiştirdikten sonra vergi dairesine kaydını yaptırmadım diye plakam geçersiz gözüktüğünden muayene randevusu alamıyorum.

plaka değiştikten sonra vergi dairesine kayıtmı yapılıyor:soru:

LVIII
07-02-2013, 21:59
öyleymiş bende yeni öğrendim.. vergi borcumu sorgulamak istediğimde , kayıtlarda böyle bir plaka yoktur dendiğinde öğrendim ilk olarak

Tunç
07-02-2013, 22:02
ilk sana bi evrak verıodu emnıyet onunla gıdıp eskı plakayı dusurttrup yenısının kaydı yapılıyor

LVIII
07-02-2013, 22:05
kanka bi tane kağıt verdiler plaka için emniyetten , onuda plakacı aldı yeni plakaları basarken

Tunç
07-02-2013, 22:07
sanırım o olması lazımdı cunku ılk kaydını yaptırıp sonra plaka bastırdım ben yıne bı ruhsatla gır cevızlıbaga

mmtrıza
07-02-2013, 22:11
plaka değişikliğindeki işlem

Abi emniyete gidiyorsun plakanı seçiyorsun. EK 1 dolduruluyor muameleci tarafından , sonra TÜVTÜRK e gidip motor şase no kontrolü yapılıyor. Sonra tekrar emineyete dönüyorsun , evrakların onaylanıyor ve plakanı bastırmaya şöförler cemiyetine gidiyorsun. Bu kadar :)

bende hep bu şekilde yaptım acaba evrakta yada sistemde hata falanmı oldu

F4R
07-02-2013, 22:13
bende ilk aracımda plaka değişirken kayıt yaptırmadım vergi dairesine felan. açıkcası öle bişi olduğunu da duymadım. yeni çıkan birşey olabilir varsa böle bi muhabbet.

mustafa_yaman
07-02-2013, 22:29
trafik şubesi banada demişti kaydını yaptır diye ama bnde yaptrmadım:/

LVIII
07-02-2013, 22:35
satış sözleşmesi fotokopisi ve ruhsatla gidip kayıt yaptırıyormuşsun vergi dairesine şimdi öğrendim bende , konu kilitlenebilir teşekkürler herkese

tuner faruk
07-02-2013, 22:47
satış sözleşmesi fotokopisi ve ruhsatla gidip kayıt yaptırıyormuşsun vergi dairesine şimdi öğrendim bende , konu kilitlenebilir teşekkürler herkese

Aynen bu sekilde Oguzhan bundan onceki 2 aracimdada ayni sikintiyim yasadim.Bu evraklarla cozdum

Jackie
08-02-2013, 00:18
Plaka islemlerini nerde yaptirdin oguzhan, bir de bahcelievler de EM var sanirim , ne kadar istiyorlar bi pm arabilir misin.

tstdrvr
08-02-2013, 10:31
ilk defa duyuyorum bu kayıt işin, sadece muayene de mi karşımıza çıkacak acaba yoksa başka sakıncaları da var mı?

EfeTorunu
08-02-2013, 11:46
sanrım bu plka işlemlerini takipçiler yapıyor diye biliyorum onlar hepsini hallediyor

tuner faruk
08-02-2013, 12:53
ilk defa duyuyorum bu kayıt işin, sadece muayene de mi karşımıza çıkacak acaba yoksa başka sakıncaları da var mı?

Vergi dairesinde kayıt gözükmediğinden vergi yatıramıyorsunuz ve satışta yapamıyorsunuz. Vergi dairesinden kaynaklanan bi sıkıntı bu malesef.

AslanMustafa
08-02-2013, 15:17
emniyetten artı bi evrak veriyorlar a4 kagıdı onunla motorlu taşıtlar vergi dairesine gidip kaydını yaptıra bilirsiniz. muameleciye yaptırdıysanız onlardadır.

Burak53
08-02-2013, 15:18
emniyetten artı bi evrak veriyorlar a4 kagıdı onunla motorlu taşıtlar vergi dairesine gidip kaydını yaptıra bilirsiniz. muameleciye yaptırdıysanız onlardadır.

mustafa bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler :D

tstdrvr
08-02-2013, 15:46
Vergi dairesinde kayıt gözükmediğinden vergi yatıramıyorsunuz ve satışta yapamıyorsunuz. Vergi dairesinden kaynaklanan bi sıkıntı bu malesef.

hocam sakın yanlış anlamayın acaba benden kaynaklı bi sıkıntı mı var anlamadım, bugüne kadar (sonuncusu dün olmak üzere) 5-6 araba aldım sattım (2 tanesinde plaka değişikliği yaptım) hiç birini vergi dairesine kayıt ettirmedim, ne muayene de ne de vergi yatırma işlerinde hiç sıkıntı yaşamadım şimdi çevremdeki 2 kişiye daha sordum onlarda aynı şekilde :D

oguzhan999
08-02-2013, 15:48
ek 1 doldurtacaksın , vs , ama plakanın gözükmemesi ilginc bence ilk önce emniyete gidip bi bilgi almalısın

oguzhan999
08-02-2013, 15:52
benmde vergi dairesine kayıt yaptırmam gerekiyor , ve bana kayıt için muayeneden sonra verdikleri belgeler sırasıyla ek-1 - satış sözleşmesi - satışı aldıgın ve senin kimlik fotokopilerin bunlarla vergi dairesine git

tuner faruk
08-02-2013, 16:20
hocam sakın yanlış anlamayın acaba benden kaynaklı bi sıkıntı mı var anlamadım, bugüne kadar (sonuncusu dün olmak üzere) 5-6 araba aldım sattım (2 tanesinde plaka değişikliği yaptım) hiç birini vergi dairesine kayıt ettirmedim, ne muayene de ne de vergi yatırma işlerinde hiç sıkıntı yaşamadım şimdi çevremdeki 2 kişiye daha sordum onlarda aynı şekilde :D

Yanlış anlanıcak bi durum yok :) Her vergi dairesinin çalışma hızı aynı değil malesef bazısı hemen ekrana düşerken bazısı hala bekliyor ben vergi dairesine gittiğimde 1 saat içinde en az 20 kişi aynı şikayetle geldi :)

KaanBRS
08-02-2013, 16:47
Ben iki kez plaka değiştirdim hiç böyle bir işlem yapmadım.

LVIII
08-02-2013, 21:20
Bugun ben isimi hallettim , yazdigim gibi satis kağıdı ve ruhsat gerekli o kadar , bu sıkıntı da vergi öderken veya muayene oncesi karsiniza cikiyor o kadar

tstdrvr
08-02-2013, 23:13
Yanlış anlanıcak bi durum yok :) Her vergi dairesinin çalışma hızı aynı değil malesef bazısı hemen ekrana düşerken bazısı hala bekliyor ben vergi dairesine gittiğimde 1 saat içinde en az 20 kişi aynı şikayetle geldi :)

bizde hazırlıklı olalım o zaman :)

AslanMustafa
09-02-2013, 16:27
arkadaşlar haklısınız ama emniyetteki memurlar islerini saliyorlar istisnalarda var örnek olursa beş ay önce ruhsataki rehini kaldirdim simdi sigorta biticek ruhsataki belge numarasinda sigortada gözükmüyor sigorta acentesi sıkıntı var emniyete tekrar gidip duzeltmemizi istiyor.