PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rampada Geriye Kaçıyor

MEGFB
08-02-2013, 02:53
s.a arkadaşlar aracımda gaza basıyorum debriyajdan çekiyorum araç olduğu gibi geriye kaçıyor gazı anladığı devirlendiği vakit araç ağır ağır ilerliyor ve yüksek devirlere geliyor bunu rampada genellikle yapıyor ama rampada gazı verip belli devirde sabit tuttuğum vakit debriyajdan çektiğimde araç kalkıyor o arada hızlı çektiğimden mi diyorum bir kaç araç daha kullandım onlarda çok rahat ilerliyor sorun sizce ne olabilir teşekkürler

Günkut
08-02-2013, 02:55
Debriyaj durumun nedir ne zaman değiştin en son ?

MEGFB
08-02-2013, 02:57
Debriyaj durumun nedir ne zaman değiştin en son ?

96 binde aracı aldım 107 binde debriyajın durumunu hiç bilmiyorum eskidir diye tahmin ediyorum

gökberk
08-02-2013, 03:03
Debriyajın bitmiş.

MEGFB
08-02-2013, 03:08
Debriyajın bitmiş.

çok teşekür ederim bende hava yakıt karışımını ayarlamıyor sanmıştım

Günkut
08-02-2013, 03:11
96 binde aracı aldım 107 binde debriyajın durumunu hiç bilmiyorum eskidir diye tahmin ediyorum

Isınınca gecmeme durumu vs varmı sanzımanda ?

Muhtemelen debrıyaja el sallayabilirsin :D

MEGFB
08-02-2013, 03:18
Isınınca gecmeme durumu vs varmı sanzımanda ?

Muhtemelen debrıyaja el sallayabilirsin :D

1 den 2 ye alırken 2den 3 yükseltirken bu viteslerde oynama yaparken sert zorlayıcı şekilde atıyorum ama 3 den 4 e 4 den 5 e 5 den 4 aldığım zman sorunsuz ve çok rahat rampda rölantide birden frenden salıp gaza basıp debriyajdan normal olarak çektiğimde araç hala rölantide bazen 2000 devirde zorlanıyor sonra gaza tam gaz yapayım ister çekeyim araç bana tepki vermiyor

BurakCengizhanoğlu
08-02-2013, 03:21

Aklın sıra dalga mı geçtin ? Yoksa ciddi mi yazdın bunu ?

MEGFB
08-02-2013, 03:23
Aklın sıra dalga mı geçtin ? Yoksa ciddi mi yazdın bunu ?

dalga geçmem kardeş harbi harbi yazdım

umu_vtec
08-02-2013, 03:46
Yakinda duz yoldada yapmaya baslar ayni seyi debriyajin bitiyor sanirim

gökberk
08-02-2013, 04:07

Rica ederim.
Karabük'ün havasından mıdır yakıtından mıdır bilmem ama yaramamış galiba.
Dikkat et kaldığın yurdun yolu da rampa... Kaçırmasın orda da.

MEGFB
08-02-2013, 11:55
Yakinda duz yoldada yapmaya baslar ayni seyi debriyajin bitiyor sanirim

arada yapıyor teşekkür ederim

MEGFB
08-02-2013, 11:57
Rica ederim.
Karabük'ün havasından mıdır yakıtından mıdır bilmem ama yaramamış galiba.
Dikkat et kaldığın yurdun yolu da rampa... Kaçırmasın orda da.

adnan reyizz oynuyor arabanın ayarlarıyla :D sen gelmedin gel bu dönem pazartesi oradayım

berkay_aydin
08-02-2013, 11:58
devir ağır ağır mı yükseliyor yoksa devir çeviriyor ama gitmiyor mu ?

B.Koçer
08-02-2013, 12:00
Debriyaj güle güle sinyalleri veriyor tez zamanda değiş :)

MEGFB
08-02-2013, 12:01
devir ağır ağır mı yükseliyor yoksa devir çeviriyor ama gitmiyor mu ?

şimdi rampadayım hızlı kalkacam debriyajdan çekiyorum gazı veriyorum araç anlamıyor geriye kaçıyor anladığı vakit devir çok ağır ilerliyor araç ta ona göre ilerliyor ama yüksek devirlere geliyor

MEGFB
08-02-2013, 12:03
Debriyaj güle güle sinyalleri veriyor tez zamanda değiş :)

çok teşekkürler en kısa zamanda değiştirecem orjinal mi alıyım spor (bronze vs ) debriyaj mı bide soruyorumda varmı spor ?

halilcan9455
08-02-2013, 12:08
şimdi rampadayım hızlı kalkacam debriyajdan çekiyorum gazı veriyorum araç anlamıyor geriye kaçıyor anladığı vakit devir çok ağır ilerliyor araç ta ona göre ilerliyor ama yüksek devirlere geliyor

araç anlamıyordan kastınız.
2-3 saniye geriden gaz yemesi ise debryaj olmayabilir.
debryaj olsa gaz yer drvir yükselir ancak ilerlemezdi.

MEGFB
08-02-2013, 12:10
araç anlamıyordan kastınız.
2-3 saniye geriden gaz yemesi ise debryaj olmayabilir.
debryaj olsa gaz yer drvir yükselir ancak ilerlemezdi.

evet evet 2 3 saniye geriden gaz yiyor ondan sonra devirleniyor

MEGFB
08-02-2013, 17:41
sorun böyle debriyaj değişecek başka bir sorun var mıdır ?

rebeloghy
08-02-2013, 18:28
çok büyük ihtimalle debriyajdandır başka bir sorun yoktur bence

Osman Bahadır
08-02-2013, 19:25
Araçta, özellikle debriyajda bir sorun olduğunu sanmıyorum. Yokuş kalkış tekniğini geliştirmen lazım.

MEGFB
08-02-2013, 23:42
Araçta, özellikle debriyajda bir sorun olduğunu sanmıyorum. Yokuş kalkış tekniğini geliştirmen lazım.

osman bey bu olayı düzdede yapıyor arada sırada gazı ucuna basıp kaldırdığım zaman araç anlamıyor ister dip gaz yapsamda olmuyor sonra ayağımı çekiyorum gazdan birden yüksek devirlere geliyor patiyle kalkış yapıyor gaz tepkisi gecikiyor tamam debriyajımın bittiğimin farkındayım araç bağırıyor gitmiyor ama mesele pek debriyajlık değil google a gaza geç tepki yazınca çıkan sayfalardaki şikayetler aynısı sikayetim

Osman Bahadır
08-02-2013, 23:48
osman bey bu olayı düzdede yapıyor arada sırada gazı ucuna basıp kaldırdığım zaman araç anlamıyor ister dip gaz yapsamda olmuyor sonra ayağımı çekiyorum gazdan birden yüksek devirlere geliyor patiyle kalkış yapıyor gaz tepkisi gecikiyor tamam debriyajımın bittiğimin farkındayım araç bağırıyor gitmiyor ama mesele pek debriyajlık değil google a gaza geç tepki yazınca çıkan sayfalardaki şikayetler aynısı sikayetim

Gaz tepkisiyle alakalı şikayetlerin ve anlatımının hiçbiri debriyajı işaret etmiyor.

Debriyaj kaçırmasında motor devri ile tekerlek devri, araç hızı oranı bozulur. Yani motor devir çevirmesine rağmen araç o devire denk gelecek oranda gitmez. Gaza yüklendiğinde patinaja düşmüşcesine motor devirlenir ama araç olduğu yerde kalır. Senin durumunda araç zaten devirlenemiyor, devirlenince de gidiyor. Debriyajla alakalı bir durum yok ortada.

Gaz tepkin tam olarak ne durumda gecikiyor onu teşhis etmek lazım. Rölantide gaz verdiğin zaman da mı aynı şekilde gecikiyor, geç tepki veriyor, yoksa sadece kalkışta mı? Sadece kalkışta ise olay yine kavrama noktası ve kavrama tekniğine gelir. Yok, her şartta, boşta bile motor gaz yemiyor, gazı geç alıyorsa kelebek, ateşleme, filtre vs kontrol edilir.

Senin anlattıklarından ben aracın çekişinde, gidişinde başkaca bir problem olmadığı sonucunu çıkardım ki o sebeple kullanımda kusur tahmin ettim.

dirk
08-02-2013, 23:58
volkswagen olsaydı gaz kelebeği adaptasyonu derdim :)

MEGFB
09-02-2013, 00:05
Gaz tepkisiyle alakalı şikayetlerin ve anlatımının hiçbiri debriyajı işaret etmiyor.

Debriyaj kaçırmasında motor devri ile tekerlek devri, araç hızı oranı bozulur. Yani motor devir çevirmesine rağmen araç o devire denk gelecek oranda gitmez. Gaza yüklendiğinde patinaja düşmüşcesine motor devirlenir ama araç olduğu yerde kalır. Senin durumunda araç zaten devirlenemiyor, devirlenince de gidiyor. Debriyajla alakalı bir durum yok ortada.

Gaz tepkin tam olarak ne durumda gecikiyor onu teşhis etmek lazım. Rölantide gaz verdiğin zaman da mı aynı şekilde gecikiyor, geç tepki veriyor, yoksa sadece kalkışta mı? Sadece kalkışta ise olay yine kavrama noktası ve kavrama tekniğine gelir. Yok, her şartta, boşta bile motor gaz yemiyor, gazı geç alıyorsa kelebek, ateşleme, filtre vs kontrol edilir.

Senin anlattıklarından ben aracın çekişinde, gidişinde başkaca bir problem olmadığı sonucunu çıkardım ki o sebeple kullanımda kusur tahmin ettim.

getz 1.3 lerin benzin filtreleri depo da imiş onu değiştirmeyi düşünüyorum buji ve buji kablosu değişti hava filtresi değişecek vakti geldi bu olayı açık hava filtresinde yapmıyordu gaza tepkisi bariz erken veriyordu yakıtın benzin deposundan yanma odasına giden yolda gitmesini engelleyecek tıkanma vs söz konusu mudur ?

MEGFB
09-02-2013, 00:06
volkswagen olsaydı gaz kelebeği adaptasyonu derdim :)

gaz kelebeği temizliğini yaptıracağım