Orijinalini görmek için tıklayınız : Radarı görünce karşı şeridi uyarıyor musunuz ?
2 gün önce beni cezadan kurtaran o bora sürücüsünü bulsam öperim adamı o kadar :D
By_Carizma
06-09-2014, 01:10
yanlış yönlendirmeyelim. uyarı tabelası koyma zorunluluğu kalkalı epey zaman oldu.
Yargıtay, uyarıcı levha olmadan trafikte radarla hız kontrolü yapılamayacağına hükmetti.
Yargıtay 12. Ceza Dairesi, hukuk devletinin bir erki olan idarenin görevinin, öncelikle bireylerin kuralları ihlal etmesini bekleyip cezalandırma yoluna gitmesi değil, kurallara uygun davranma düzeyini ve alışkanlığını geliştirmek olduğunu belirtti.
Adalet Bakanlığı'nın kanun yararına bozma istemi üzerine Yargıtay'ın gündemine taşınan davaya konu olay Manisa'nın Alaşehir ilçesinde meydana geldi. 2013 yılında radarla hız kontrolüne F.A.'nın hız limitini aşması üzerine 343 TL idari para cezası uygulandı. F., bu idari para cezasının iptali için aynı gün Alaşehir Sulh Ceza Mahkemesine başvuruda bulundu. Alaşehir Sulh Ceza Mahkemesi, radar kontrolü yapılan yerde radar işaretinin bulunmadığı, gerekli yasal uyarılar usulüne uygun bir şekilde yapılmadan kesilen para cezalarının hukuki mesnedinin bulunmadığını belirterek, itirazın haklı olduğu kanaatine verdi ve para cezasının kaldırılmasına karar verdi. Bu karara karşı Emniyet Genel Müdürlüğü mahkemenin gerekçesinin kanuna aykırı olduğuna ilişkin başvuruda bulundu. Adalet Bakanlığı da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak kanun yararına bozma talebinde bulundu.
Kaynak: Tıklayınız :) (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/100373/Uyari_levhasi_yoksa__radarla_ceza_da_yok.html)
Bende Çok uyarıyorum kastamonu -zonguldak arasında yolculuk yapıyorum sanki bu bana verilimiş bir görev gibi bide karşıdan gelenleri yavaşladıgını görürsem cok mutlu oluyom sanki ben başarmışım gibi bi keresinde bi bi kamyonu solarkn hızım 140 felan kamyon benm solladıgım şeride girdi bende adama allah ne verdiyse bastım kornaya :) gecirmedi diye :) meyerse radar varmş ondan gecirmemiş duamı etikten sonra kornamla teşekkür ettim sanırım biraz ön yargılı olmuştum orda :/
Bende Çok uyarıyorum kastamonu -zonguldak arasında yolculuk yapıyorum sanki bu bana verilimiş bir görev gibi bide karşıdan gelenleri yavaşladıgını görürsem cok mutlu oluyom sanki ben başarmışım gibi bi keresinde bi bi kamyonu solarkn hızım 140 felan kamyon benm solladıgım şeride girdi bende adama allah ne verdiyse bastım kornaya :) gecirmedi diye :) meyerse radar varmş ondan gecirmemiş duamı etikten sonra kornamla teşekkür ettim sanırım biraz ön yargılı olmuştum orda :/
seni öldürebilirdi de şeridine geçerek, bence bu uyarma olayı gereksiz ceza yensin ki bilinçli olunsun.
seni öldürebilirdi de şeridine geçerek, bence bu uyarma olayı gereksiz ceza yensin ki bilinçli olunsun.
evet bide o var :(
gokcell13
07-09-2014, 18:34
Kac defa hayatımı kurtardı bende onlarınkını
uyarıyorum tabikide. bu sene bodruma giderken sagolsun kamyoncu bı abimizde ucuz kurtardı benı, selektör attı.
.::EmrE::.
07-09-2014, 23:51
Bu uygulamanın suç teşkil ettiğini bilen var mıydı daha önce?
kardeşim inkar yasasına güveniceksin :D
selektor atmak yasada suc mu?
öndeki aracı uyarmak için selektor yaparken karsı tarafın bundn faydalanmasından banane :D
bugun ankara eskişehir bilecik yolunda selektor kolunu kırıyodum artık 2 defa benı kurtardılar toplamda 5-6 radar görmüşümdür ben kac kişi kurtardım bilmem :)
Yargıtay, uyarıcı levha olmadan trafikte radarla hız kontrolü yapılamayacağına hükmetti.
Yargıtay 12. Ceza Dairesi, hukuk devletinin bir erki olan idarenin görevinin, öncelikle bireylerin kuralları ihlal etmesini bekleyip cezalandırma yoluna gitmesi değil, kurallara uygun davranma düzeyini ve alışkanlığını geliştirmek olduğunu belirtti.
Adalet Bakanlığı'nın kanun yararına bozma istemi üzerine Yargıtay'ın gündemine taşınan davaya konu olay Manisa'nın Alaşehir ilçesinde meydana geldi. 2013 yılında radarla hız kontrolüne F.A.'nın hız limitini aşması üzerine 343 TL idari para cezası uygulandı. F., bu idari para cezasının iptali için aynı gün Alaşehir Sulh Ceza Mahkemesine başvuruda bulundu. Alaşehir Sulh Ceza Mahkemesi, radar kontrolü yapılan yerde radar işaretinin bulunmadığı, gerekli yasal uyarılar usulüne uygun bir şekilde yapılmadan kesilen para cezalarının hukuki mesnedinin bulunmadığını belirterek, itirazın haklı olduğu kanaatine verdi ve para cezasının kaldırılmasına karar verdi. Bu karara karşı Emniyet Genel Müdürlüğü mahkemenin gerekçesinin kanuna aykırı olduğuna ilişkin başvuruda bulundu. Adalet Bakanlığı da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak kanun yararına bozma talebinde bulundu.
Kaynak: Tıklayınız :) (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/100373/Uyari_levhasi_yoksa__radarla_ceza_da_yok.html)
kanunlara bakarsan hırsızlıkta yasak:)
bu tarz haberler ara ara çıkar ama uygulama değişmez. ben ki her hafta yurt içi seyahat eden biri olarak uyarıyorum, tabela koymadan da gayet güzel çevirme yapılıyor. yazık olmasın paracıklara:)
spree1903
10-09-2014, 21:23
Dün bende adapazarı-konya yolunda o kadar sellektör çaktım sadece şahinci tepki verdi :) Radar cihazı ne kadar uzaklıkta algılıyor bilen var mı acaba.
bLackModeL
11-09-2014, 09:16
Dün bende adapazarı-konya yolunda o kadar sellektör çaktım sadece şahinci tepki verdi :) Radar cihazı ne kadar uzaklıkta algılıyor bilen var mı acaba.
1 km ama yaklastıkca hassaslasıyor ..
sellektor olayı guzel bı kac kez radardan kurtarmıslıgı var beni bende yapıyorum arasıra uzun yolda
Bu olay bence artık zıvanadan çıktı
Seneler önce hoş geliyordu ama artık alışkanlık olmuş uzun yolda herkes çok rahat hızlı gidebiliyor nasılsa karşıdan uyarırlar diye.
Asla uyarmam benide keşke uyarmasa kimse 110 sabit giderim ben gerek yok..
ulasoztas1
17-09-2014, 10:56
dün Muğla - İstanbul yaptım yolda 2 yerde radar gördüm bir süre gelenlere sellektör yaptım. önümdeki ve sellektörü kendisine sanıp yol veren arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim :)
Karşı şerittekileri hiç görmüyorum yada denk gelmiyor kendi şeridimde 2 kere göz göze geldim birinde işi çok önceden uyandım yavaşladım birinde 50 le gidiyodum yeni hızlanıodm radarın yanından 80 le geçtim heralde girmedim henüz gelen giden bişey yok :D
ne kadar zaman sonra gelir acaba girdiysem ?
heheheeh :D
http://i.hizliresim.com/2Q28Aq.jpg (http://hizliresim.com/2Q28Aq)
benide kimse uyarmadı sabahın 8:30 unda slivriye giderken yakalamışlar 162 yle
tek tesellim bi ara yolda kimse yok diye sınırları zorluyordum o ara yakalanmamışım :)
ilker_yusuf
17-09-2014, 11:26
Ben uyarmıyorum.
phoenixs
08-04-2015, 10:43
Ben uyarmıyorum.
:) karşıdan gelenin radara girmesini görmek sizi mutlu ediyor galiba
Thracian
08-04-2015, 10:47
Eski konuya güncel olsun.
Arabada teksem uyarıyorum.
Arabada babam varsa, uyarmıyorum.
HondatugraL
08-04-2015, 12:13
İyide radarın amacı uyarılmak değilki kurala uymuyorsan cezai yaptırımla aklını başına getirmeye çalışmak. Ceza yemiyorum zaten uyarıyolar diye bidaha basıp trafikte başkasının hayatıyla oynarsa daha mı mutlu olalım. Bende genelde uyarmıyorum yavaş gitsin yemesin varsın benide uyarmasınlar.
meLaNchoLic
08-04-2015, 12:25
ben bazen radar olmasada uyarıyorum :D :D :D
burakgunay
08-04-2015, 12:31
aslında en güzeli bu
Slipshod
08-04-2015, 12:52
İyide radarın amacı uyarılmak değilki kurala uymuyorsan cezai yaptırımla aklını başına getirmeye çalışmak. Ceza yemiyorum zaten uyarıyolar diye bidaha basıp trafikte başkasının hayatıyla oynarsa daha mı mutlu olalım. Bende genelde uyarmıyorum yavaş gitsin yemesin varsın benide uyarmasınlar.
polis bile kendisi uyarmak zorunda. uyarı yapılmadığı için kaç tane ceza iptal edildi devlet tuzak kuramaz diye. polisin uyarmak zorunda olduğu sistemde bende uyarırım :)
tabela asılıyor belli aralıklarla dikkat radar diye. tabelanın olmadığı noktalarda dediğin doğru slipshod
HondatugraL
08-04-2015, 12:58
polis bile kendisi uyarmak zorunda. uyarı yapılmadığı için kaç tane ceza iptal edildi devlet tuzak kuramaz diye. polisin uyarmak zorunda olduğu sistemde bende uyarırım :)
O tabelalardan yazın Artvıne gıderken bırsuru goruyorum hiçbirinin ardında radar çıkmıyor. Çok sallayan yok zaten tabelaları da umarım uyardığınız araçlar kazaya karışmaz.
mert_can 41
08-04-2015, 12:58
tabela asılıyor belli aralıklarla dikkat radar diye. tabelanın olmadığı noktalarda dediğin doğru slipshod
Bir günde tabelanın olduğu yerde görmedim radar bendemi sorun var genelde sazan avı yapıyolar tabelayla
Slipshod
08-04-2015, 13:44
sadece tabelayla değil. tabela olmayan yerde radar kurulcaksa birkaç yüz metre geriye uyarı dubası konuyor. adam 200le gelirken o uyarıları görüp yavaşlıyor 90la geçiyor sonra gene 200le gidip kaza yapıyor bundan polisler mi sorumlu? polis hemşerim ilerde çeviriyoruz ağır gel diye haber veriyorsa benim vermemde bir sakınca görmüyorum. adam yavaşlar ya da hızlanır kendi iradesi.
b.ustaoglu
08-04-2015, 14:17
beyler bu ara otobanda (izmit-İstanbul arasında) gebze civarlarında yolu gören kameralar takılmış. onlar radar mı yoksa güvenlik amaçlı kamera mı ?
Ben radarı bile uyarıyorum :D
meLaNchoLic
08-04-2015, 15:07
gecen ankara donusu afyon civari bi tepeyi ciktim yol kenarina koyluler araba bikar ya dacia nin connect e benzeyen bi araci var ondan olunca killanmadim 100-110 civari gecerken once kamerayla sonra polisle gozgoze geldim.. connect falan olsa yavaslicak firsatimda vardi aslinda.. bakalim henuz bi ceza gelmedi. insallah gostergedeki sapmadan kurtarmisizdir :D
En sevdiğim eylemlerden biridir uzun yolda :) sonuçda hepimiz 3 kuruş kazanıyoruz cezaların km sınırlamaları ortada. o sınırlamalara göre giden kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. O yüzden varsın ben uyarayım yazıkdır. zaten ileride radarı gören o cezayı yemese bile ister istemez sonrasında daha temkinli gidiyor.
HondatugraL
08-04-2015, 15:50
sadece tabelayla değil. tabela olmayan yerde radar kurulcaksa birkaç yüz metre geriye uyarı dubası konuyor. adam 200le gelirken o uyarıları görüp yavaşlıyor 90la geçiyor sonra gene 200le gidip kaza yapıyor bundan polisler mi sorumlu? polis hemşerim ilerde çeviriyoruz ağır gel diye haber veriyorsa benim vermemde bir sakınca görmüyorum. adam yavaşlar ya da hızlanır kendi iradesi.
Radar aracının yanına çevresine duba konmuyor ki çevirmenin yapıldığı yere duba konuyor geniş yolu tek şeride düşürmek için. Sen o dubaları görünce zaten bikaçyuz metre geride radara girmiş plakan ekip aracına gitmiş oluyor. O saatten sora yavaşlamasanda olur zaten yiyorsa kaç.
Valla 2 saatten fazla yol 90 km ile gidilmiyor. Her tarafta otoban yok 120 ile gidemiyorsun heryerde. Mecbur basıyorsun. İst-Ordu arası 14 saatlik yol otobüsle. 3 mola veriyorsun diyelim yarım saatten 12 saate düşüyor. Git git bitmiyor. Mecbur basıyor insan. Uyarılıyorsun-uyarıyorsun. Vatandaşlık görevi gibi bir şey bu.
Daha 1 ay önce Bartın'a gidiyordum 150-160 civarındayken uyarılmam sayesinde 2 tane radar atlattım. Yol bomboş ve dümdüz.
Babamın taktiği eğer ki şehir dışına çıkıyorsak mesela Ankara'ya gidiyorsak yolda basan 06 plakalı araç varsa babam da bas der. Bu adam buraları biliyodur der, o yavaşlarsa bende yavaşlarım.
Şimdiye kadar işe yaradı :D
Slipshod
08-04-2015, 16:28
sabit radar levhası olmayan yollarda koyuyorlar. daha önce çok denk geldi. şu an sabit levha sayısını arttırdılarsa falan koymuyor olabilirler. dediğim gibi sabit radar levhası olmayan yollarda koyarlar. yoksa dediğim yere geliyor. devlet tuzak kuramaz diye ceza iptaline gidiliyor. http://image.cdn.haber7.com//haber/haber7/photos/seyyar_radar_ikaz_levhasi_uygulamasi_kalkti1367000 1530_h1019150.jpg
şu tarz dubalar oluyor.
Slipshod
08-04-2015, 16:32
Babamın taktiği eğer ki şehir dışına çıkıyorsak mesela Ankara'ya gidiyorsak yolda basan 06 plakalı araç varsa babam da bas der. Bu adam buraları biliyodur der, o yavaşlarsa bende yavaşlarım.
Şimdiye kadar işe yaradı :D
bir de yabancı yerdeki yerel il ilçe arası minibüs dolmuş tarzı şeyleri takip edin. adamlar kendi arasında bas-konuş ya da telsiz tarzı iletişim kurdukları için radar çevirme vs olmadığını bildirip basıyorlar :D ben hız limitlerine uyarım, devlete verecek ekstra param yok ama aklınızda olsun :D
En yüksek radar cezası ne kadar güncel haliyle?Dün girdim sanırım
En yüksek radar cezası ne kadar güncel haliyle?Dün girdim sanırım
Dün geldi bana 353'ten 391'e çıkmış makbuzdan öğrendim
canozgur106
08-04-2015, 18:49
Uyaralım karşı şeridi:)
2 seferdir,gece mobil radar görüyorum,artık iyice sıkıştırmaya başladılar,vallahi bunaldım her seyden heryerden paralarımızı sömürmeye ...
Dün geldi bana 353'ten 391'e çıkmış makbuzdan öğrendim
Gitti öğrenim kredisi. Hay aklıma tükürim ya sınava geç kaldık diye bastık al işte
turbo&quattro
08-04-2015, 19:25
2 seferdir,gece mobil radar görüyorum,artık iyice sıkıştırmaya başladılar,vallahi bunaldım her seyden heryerden paralarımızı sömürmeye ...
Paramizi somuruyorlar hemfikiriz ama radar dunyanin heryerinde var. ustte biri yazmis 90 la gidilmiyor diye. Niye burada herkes v8, v10 lariyla 60-70 ile gidiyorda tr de mi gidilmiyor.
çok iyi sellektör atarım karşı tarafa radarı bırak kaza var sanıp geri bile dönebilir :)
Paramizi somuruyorlar hemfikiriz ama radar dunyanin heryerinde var. ustte biri yazmis 90 la gidilmiyor diye. Niye burada herkes v8, v10 lariyla 60-70 ile gidiyorda tr de mi gidilmiyor.
Abi olay v8 filan değil ki öyle yerlere 30-50 yazıyorlar ki imkansıza yakın o hızda gitmek 50 yazan yolda 70le gitmeme rağmen hep sellektör atıyorlar hızlı git diye
Burda 4 seritli yol (2 gidis 2 gelis) muhtemelen E5 den daha genis olmasina ragmen hiz siniri 50 kilometre, cunku sehir icinde konumlu yol.
Ben 74 km ile radara yakalandim 4 seritli yolda.
Paramizi somurduklerine bende hemfikirim. Fakat Yusuf abinin dedigi gibi sadece Turkiye'ye ozgu degil.
En azindan yediginiz cezalar, sigorta priminize yansimiyor.
Valide yemiş geçen gün ceza 94 km hız ile
sanırım hız 70 simdi buraya kadar biz haksızız cezamız neyse yeriz abi fakat
altınyolda koprü üstünde 50 yazıyor şaka gibi 50
orda biri 50 ile gidip kurala uyucam derse 3 gün kilitli kalır trafik cok kotu bir sistem bence
mobese kamerasından radar yiyipte fotoğraf yollamamak ayrı bi dünya zaten
turbo&quattro
09-04-2015, 19:34
Burda 4 seritli yol (2 gidis 2 gelis) muhtemelen E5 den daha genis olmasina ragmen hiz siniri 50 kilometre, cunku sehir icinde konumlu yol.
Ben 74 km ile radara yakalandim 4 seritli yolda.
Paramizi somurduklerine bende hemfikirim. Fakat Yusuf abinin dedigi gibi sadece Turkiye'ye ozgu degil.
En azindan yediginiz cezalar, sigorta priminize yansimiyor.
Birkac sene once 27 ile ceza yemistim ben :D
O kadar sellektör yapıyorum ki uyarmak için birgün kol elimde kalıcak :)
Uyarmak ne kelime, misyon edinirim lol
farlari kapatirim (gunduz) daha belirgin olsun, hizimi dusururum daha cok arac uyarayim falan..
Radar oldugunu bildigim yerde arkamdan hizli gelen oludsa onu da yavaslatirim..
karsidan selektor atani da donup kucaklayasim gelir..
tabi ki uyarıyorum karşıdaki arkadaşlar kör oluyor.
Ozgu_Akcan
10-04-2015, 11:05
her turlu uyarırım kamyonculuk yaptıgım zamanlar da da uyarıyodum kendı aracımlada hıc affetmem o kolu kırarım karsımdakını radara sokmam :D he doğru bişi yapmıyoruz belki arkadasların da dedıgı gıbi ama bır gun lazım olur ;)
Uzun yoldan yeni geldim. Karşı şeridi uyaranlar hep kamyoncular. Özel otomobiller ve otobüsler uyarmıyor. (ya da benim seyahatimde bana öyle denk geldi bilemiyorum)
ali_utku
10-04-2015, 11:30
Bu karşı şeridi uyarma mevzusuyla alakali söyle bi anım var benim;
Konya-Ankara arasında 180-190 arası yolculuk yapıyorum birgün.Benim şeridim bomboş.Karşı şerit yoğun ama.Karşı şeritteki bir arabadan uyarı aldım hemen yavaşlamaya çalıştım ama radar az ilerimde ağaçların arasında gizlenmiş.130 civarı bir hızla radarın yanından geçmişim.
Neyse çevirdiler beni ilerde evrakları verdim.Arabayı arayacağız dediler.Bende asayiş kontrolü de yapıyorlar demekki diye düşündüm indim arabadan izliyorum memurları.Meğer radar tespit cihazı arıyorlarmış :) "orda bizi görmene imkan yok.bi anda 180 den 130 a düştün kesin cihaz var senin arabada " diyip bayağı detaylı aradılar arabayı.
Karşı şeritten uyarı aldım da diyemiyorum fakat yarım saatten fazla da zaman geçti.Neyse dedim azcık daha oyalanayım da uyarı veren araç iyice uzaklaşsın.10 dk sonra söyledim karşı şeritten bi araç selektör yaptı bende yavaşladım dedim.Bu defa başladılar hangi araç diye sorguya.Ne bileyim ben dedim cezamı yazın da gideyim dedim yazdılar cezayı.
inşallah karşı şeritteki araçların plakalarına ceza felan girmemiştir :)
AyrtonSenna
10-04-2015, 12:17
Bu karşı şeridi uyarma mevzusuyla alakali söyle bi anım var benim;
Konya-Ankara arasında 180-190 arası yolculuk yapıyorum birgün.Benim şeridim bomboş.Karşı şerit yoğun ama.Karşı şeritteki bir arabadan uyarı aldım hemen yavaşlamaya çalıştım ama radar az ilerimde ağaçların arasında gizlenmiş.130 civarı bir hızla radarın yanından geçmişim.
Neyse çevirdiler beni ilerde evrakları verdim.Arabayı arayacağız dediler.Bende asayiş kontrolü de yapıyorlar demekki diye düşündüm indim arabadan izliyorum memurları.Meğer radar tespit cihazı arıyorlarmış :) "orda bizi görmene imkan yok.bi anda 180 den 130 a düştün kesin cihaz var senin arabada " diyip bayağı detaylı aradılar arabayı.
Karşı şeritten uyarı aldım da diyemiyorum fakat yarım saatten fazla da zaman geçti.Neyse dedim azcık daha oyalanayım da uyarı veren araç iyice uzaklaşsın.10 dk sonra söyledim karşı şeritten bi araç selektör yaptı bende yavaşladım dedim.Bu defa başladılar hangi araç diye sorguya.Ne bileyim ben dedim cezamı yazın da gideyim dedim yazdılar cezayı.
inşallah karşı şeritteki araçların plakalarına ceza felan girmemiştir :)
bak sana yemin ederim 21 eylülde izmir dönüşü benim başıma geldi ama beni uyaran araba yoktu arabada millet uyuyor bende vapura yetişmeye çalışıyorudum tam yalovaya kadar radar yok diye sevindim birisi bana bir sellektör çaktı 180'den direk 144' indi (aldığım ceza tutanağındaki)hızım polis çevirdi nereye böyle abi kan vermeye gidiyoruz dedi adam aracın içine baktı herkes uyuyor belli dedi nasıl acelen olduğu dedi sinirli bir tavırla adamı 4 dakika içinde ağız dalaşı yaparak yordum tama geç lanet olsun dedi bende sevindim ceza yazılmadı diye istanbula gelince herekesi anllattım taki 2 hafta sonra ceza kağıdı eve gelince
buda böyle bir anımdır:D
ben bazılarına acımıyorum mesela istoc onunden sultangaziye giden yolda iki mesafe arası olcenlerden var. koprunun tepesinde kamerlar var orda baslıyor kopruye gelmeden kör gozunu cıkartırcasına 80 diye heryerde yazıyor ve yol boyuncada yazıyor. bazısı başta dalıp basıyor yaslı amcalar yada belediye binasınna evlenmeye gidenler falan kac kere kolumu bacagımı cıkarttım arkamdan gelene radar diyince anladı hepsi ama.
bazı denyolarda var 80lik yolda götünün dibine yapısanlar araya kagıt girecek gibi gelenler bir bak etrafına dimi herkes aynı hızda gidiyor de biraz tabela oku yok arkadas onlarında onunden cekilip bir güzel azad ediyorm 3kmlik yolda 300 küsür lira ile saygılar sevgiler..
Daha 2 saat önce Manisa'dan dönerken en az 3 tırı radara girmekten kurtardım.
Ozgu_Akcan
10-04-2015, 13:16
ben bazılarına acımıyorum mesela istoc onunden sultangaziye giden yolda iki mesafe arası olcenlerden var. koprunun tepesinde kamerlar var orda baslıyor kopruye gelmeden kör gozunu cıkartırcasına 80 diye heryerde yazıyor ve yol boyuncada yazıyor. bazısı başta dalıp basıyor yaslı amcalar yada belediye binasınna evlenmeye gidenler falan kac kere kolumu bacagımı cıkarttım arkamdan gelene radar diyince anladı hepsi ama.
bazı denyolarda var 80lik yolda götünün dibine yapısanlar araya kagıt girecek gibi gelenler bir bak etrafına dimi herkes aynı hızda gidiyor de biraz tabela oku yok arkadas onlarında onunden cekilip bir güzel azad ediyorm 3kmlik yolda 300 küsür lira ile saygılar sevgiler..
acaba nıye gotune kadar gırıyola berkan hıc dusundun mu ? :D :D :D (murat nerdesınnnn )
Kesinlikle dediğinize katılıyorum bende aynı güzergahı kullanıyorum 80 ile giderken tampona yapışıp geçenler birde tip tip bakıyor fln o yüzden uyarmıyorum kimseyi ama bende ceza geldiğinde aynı şekilde bakmak isterdim yüzlerine :)
acaba nıye gotune kadar gırıyola berkan hıc dusundun mu ? :D :D :D (murat nerdesınnnn )
p.cmisin Özgü :hehe:
By CrAzY
10-04-2015, 15:16
Radar olduğunda profosyonel şekilde uyarırım gerekirse dörtlü yakarım fakat bazen razar olmadığında çok hızlı gelen araçlar görüyorum onlarıda bi nebze uyarıyorum kimsenin hayatını riske atmamaları için he radar diye yavaşlıyorlar ben amacıma ulaşmış oluyorum mutluyum :D
Ozgu_Akcan
10-04-2015, 16:42
p.cmisin Özgü :hehe:
HAHAHAHA zaman zaman diyelim :D
Kesinlikle sürekli sellektör yaparım oda yetmez tek elimi camdan dışarıya çıkartırım aşağı yukarı uyarmaya çalışırım hatta silivriden istanbula dönerken ortaköy mevkinde hep radar kurarlar yoluda dümdüzdür hızlı gitmeye müsait bi yolbaktım arkadan kaptırmış amcam deli gibi geliyor elimi çıkarttım yavaşla gibilerinden adam zor bela yanımda 70 km ye indirdi bu seferde el kol işareti yapmaya başladı elimi omzuma götürünce anladı arkama geçti yol ayrımında bizimkiler çevirmede tezgahı kurmuşlar amcam yanımdan geçerken yüzü gülüyordu onu hiç unutmam :)
Faruk_Vtec
11-04-2015, 00:02
+1 knkama katılıorm.. :D
hem sanane berkan, adamı nıe kıskanıosn? belkı parası çok ceza yemek ıstıo.. :D
Bu aralar sıklıkla yapıyorum. Önceden hem yapmazdm hemde çokta bilmezledim. Geçen gün kırmızı bir leon sağolsun radara girmekten kurtardı beni. O gün bu gündür gerekeni yapıyorum.
Dip not: şile yolu, mersedesle kaza yapan öğrencilerden sonra her gün radarlı yapıştırıyolar direk eve
Yapmicam falan desemde yapiyorum, hatta bazen keske radar olsada ölümüne sellektor yapip uyarsam diyorum :D
Abicim 900 küsür km yol 60-70 le biter mi hiç. :)
veya 90 la bitirebilir miyiz acaba?
LnchCntrl
11-04-2015, 23:44
Ben uzun yolda 100 110 u kesinlikle geçmiyorum, geçenede özenmiyorum. Sevmiyorum şahsen uzun yola çıkınca kendimi travego sürüyomuş gibi hissetmek güzel bazen rötardar diye silecek kesiyorum vitesleri ağır atıyorum radyoda güllü
186 yı arayın soylüyor nerelerde olmadıgını
demin okan bayülgen canlı yayında aradı birton semt saydı valla te sisliden beylikdüzüne bazı yerlerde yok
demin okan bayülgen canlı yayında aradı birton semt saydı valla te sisliden beylikdüzüne bazı yerlerde yok
ahah yanlış konu oldu elektrik kesintisine olcaktı bu :hehe:
Abi sen çok yanlış gelmişsin :hahaha::hahaha:
mhuratboz
12-04-2015, 00:30
Radarı Görsekte Uyarsak Keşke :)
spree1903
12-04-2015, 10:54
uyarırım insanlıktan bir şey kaybetmem
cgnozdmr
12-04-2015, 11:01
Evet, bu işin fıtratında var,uyarıyorum abicim elimde değil :)
phoenixs
28-07-2015, 15:12
Karşı şeritteki sellektörlet sayesinde radar dan kurtuldum :) teşekkür ediyorum karşı şeride
Kamyon,tir ve otobusleri kesinlikle uyarmiyorum.
Gerci onlara kimsenin ceza kestigi yok.
Altınoluk'tan dönerken uyaranlar sayesinde çevirmeden haberdar oldum..
Ben de mümkün olduğunca uyarmaya çalışıyorum
sky clio
28-07-2015, 15:42
Aydın'a gidiyorken bir yerde baya bir kişiyi uyardım.
Bir kerede beni uyardılar ama radar göremedim.
İzmir ve Bodruma giderken 3-4 kere uyarıldım. Gördüğümde bizzat kendim de uyardım. Bu arada radar demişken böyle yeni bir radar var haberiniz olsun. 2 yol arasında ki bariyerlerin ortasında duruyor ve direk plakanızı görüyor. Boyu kısa, direk plakaya odaklanmış cameralar
http://i.hizliresim.com/8blr71.jpg (https://hizliresim.com/8blr71)
grkgarage
28-07-2015, 15:51
Bende uyarıyorum ve sayesinde çok Radara kurtuldum eskiden transfer programı sayesinde bayaa Radara haberdar olmuşluum vardir
mannerboy
28-07-2015, 15:51
bunlardanda alsınlar trye :D
http://i.hizliresim.com/Xvz3zj.png
bunlardanda alsınlar trye :D
http://i.hizliresim.com/Xvz3zj.png
burda yemez. Çalarlar bir kahvaltıcı'nın önüne koyarlar :D
Radar. Tabeladan önce .
Ineklede tam kucağa alıyorlar vayy be..
Tekirdağ da 3 defa radardan kurtardım
Selektor iyidir :)
alperaslann
28-07-2015, 23:45
Uyarıyorum. Bu işin fıtratında var :D
Geçen sene siyah Passat'lı bi arkadaşın karşıdan deli gibi xenon çakışından anlamıştık sağ olsun :D
kangomania
29-07-2015, 08:23
Adana-ankara yolunda sellektorle uyaran megane, Teşekkürler :) :)
bayramın birinci günü trabzona doğru yoldayken baya bi radar vardı birkaç kez karşı şerittekiler bana, bende karşıdakilere yardımcı oldum :)
burda yemez. Çalarlar bir kahvaltıcı'nın önüne koyarlar :D
ahahahahhaa çok doğru tespit yalnız
valla radar görürsem 2km kadar uyarıya devam ediyorum, maksat can yanmasın.
haziran ayında sabahın köründe ankaraya yaklasmak üzereyken karsıdan biri cılgılar gibi sellektöre bogunca, sorgusuzca yapıstım frene bende, ortada iki şerit arasındaki bariyerde arasında radar varmıs meger kurtardı adam beni.bende denk gelirsem karşı tarafı hunharca uyarırım boş gecmem
her zaman uyarırım, uyarılar uyuklayanları da uyandırıyo
her zaman uyarırım, uyarılar uyuklayanları da uyandırıyo
aklıma istemsizce bu sahne geldi :D
https://www.youtube.com/watch?v=NV-3zBjTbhA
Oyun bozmak bizim işimiz birde oyunun çapını buyutsek halkca bizden kim kurtulursa neyse :)
streetracer_nos
24-08-2015, 09:46
Ben bu radar zihniyetini anlamadım bi türlü.Şirket aracıyla tam gaz gidip radara gelmeden yavaşlıyorum ve ceza gelmiyo kendi aracımla cihanbeylide aynı şekilde ceza geldi.Kimi diyor ki 1-2 km den tespit ediyor , kimisi önünden geçerken alıyor diyo ne olduğunu çözemedim ...
Ben bu radar zihniyetini anlamadım bi türlü.Şirket aracıyla tam gaz gidip radara gelmeden yavaşlıyorum ve ceza gelmiyo kendi aracımla cihanbeylide aynı şekilde ceza geldi.Kimi diyor ki 1-2 km den tespit ediyor , kimisi önünden geçerken alıyor diyo ne olduğunu çözemedim ...
açık alada keklik gibi tek basıneyken denk gelirsen muhtemelen 1 km veya fazlasından rahat alır.(şeride ters duran polis aracı icindekilerden bahsediyorum öbürleri zaten kafası asagı bakıyor olsun olsun 50 metre olsun) yinede minimum 300 500 metreden kesmek lazım bence. yoksa kackere denk geldim radarı görünce yavasladınız ama kurtaramadınız beyfendi söylemlerini :D
Whatsapp grubumuz var 5 tane 100 kisilik.
500 kisi kim gorse yaziyor, kucuk sehir olunca mutlaka birisi goruyor,grubu takip edince radara dusmek nerdeyse imkansiz.
http://i58.tinypic.com/14j6i55.jpg
denizhandinc
24-08-2015, 10:19
Canakkale kesan yolunda 140 la radara girdim karsı yönden selektör caktılar yavasladım yaklasık 3 km sonra bana dogru bakan beyaz megane ı gördüm:) Ondanda yaklasık 1 km sonra ekip cevirdi. İndim aractan amirim dedim böyleyken böyle cok kral bi amire benziyosun :D kardesim hic yorulma 2.5 km den yakalıyo yeni cihazlar seni diyip 189 lirayla ugurladı beni
streetracer_nos
24-08-2015, 10:19
açık alada keklik gibi tek basıneyken denk gelirsen muhtemelen 1 km veya fazlasından rahat alır.(şeride ters duran polis aracı icindekilerden bahsediyorum öbürleri zaten kafası asagı bakıyor olsun olsun 50 metre olsun) yinede minimum 300 500 metreden kesmek lazım bence. yoksa kackere denk geldim radarı görünce yavasladınız ama kurtaramadınız beyfendi söylemlerini :D
Açık alan ama grup yapıyoduk:) en hızlı olanı alıyor sanırım ... .1-2 km olayını duyup inanmıyordum bizde öyle teknoloji yoktur falan diye demekki varmış sağlık olsun
Açık alan ama grup yapıyoduk:) en hızlı olanı alıyor sanırım ... .1-2 km olayını duyup inanmıyordum bizde öyle teknoloji yoktur falan diye demekki varmış sağlık olsun
senelerin görüntüsü mesela gördügü mesafe ve o okadar araç içinden yakındada uzaktada olmasına ragmen ortadaki kartala kilitlenmiş :D
https://www.youtube.com/watch?v=aphiZp11V3k
https://www.youtube.com/watch?v=aphiZp11V3k
ahahah europa simdi iyi gizlenmis iste :))
streetracer_nos
24-08-2015, 10:50
Canakkale kesan yolunda 140 la radara girdim karsı yönden selektör caktılar yavasladım yaklasık 3 km sonra bana dogru bakan beyaz megane ı gördüm:) Ondanda yaklasık 1 km sonra ekip cevirdi. İndim aractan amirim dedim böyleyken böyle cok kral bi amire benziyosun :D kardesim hic yorulma 2.5 km den yakalıyo yeni cihazlar seni diyip 189 lirayla ugurladı beni
Yaw işte bende sürekli şirket aracıyla şehirlerarası geziyorum ve hep tapagaz gidiyorum selektör vs. attıklarında yada radar hissettiğim yerde yasal sınıra düşüp radar varsa önünden yavaş geçiyorum o şekilde hiç ceza gelmiyodu.Demekki kitliyolar artık ...
streetracer_nos
24-08-2015, 10:51
Kartalda radara kilitlenmiş kavuştular
denizhandinc
24-08-2015, 11:05
radarı gördügünde aracın yüzü sana dogru bakıyosa bazı seyler icin cok gec :D